Results 1 to 4 of 4
Thread: Σεξουαλική ζωή και διαβήτης.
-
28-10-2019, 10:59 #1
Σεξουαλική ζωή και διαβήτης.
Καλημέρα σε όλους. Έχω σχέση εδώ και ενάμιση χρόνο. Ξέρω απο την αρχή ότι η σχέση μου έχει διαβήτη τύπου 1. Μένουμε μαζί απο τη πρώτη σχεδόν μέρα, με αγαπάει πολύ, είμαι σίγουρη γιατί μου το δείχνει καθημερινά. Γενικά τα πάμε πολύ καλά, επικοινωνία, συνεργασία στο σπίτι κτλ κτλ. Είμαι φουλ ερωτευμένη μαζί της. Και ξέρω ότι είναι ο άνθρωπος που θέλω να ζήσω μαζί του τη ζωή μου. Είμαστε εγώ 36 και αυτή 34. Στην αρχή κάναμε πολύ συχνά σεξ, σχεδόν καθημερινά. Τώρα λόγω προγράμματος, εγώ δουλεύω πρωί εκείνη απόγευμα, κοιμάμαι νωρίς, κοιμάται αργά, το σεξ έχει μειωθεί. Ωστόσο κάναμε μια φορά την εβδομάδα τουλάχιστον. Το τελευταίο διάστημα - κάπου πέντε μήνες, παρουσίασε πόνο στον κόλπο. Μου έλεγε ότι δεν μπορεί την δειύσδηση. Οπότε αυτό το κομμάτι το αφήσαμε, συνεχίσαμε αλλιώς. Αν και παρουσίαζε δυσκολία υγρότητας. Μου είχε πει η ίδια εξ αρχής ότι έχει σεξουαλικές δυσκολίες λόγω διαβήτη. Το έψαξα και εγώ (καθώς είναι η πρώτη φορά που αντιμετωπίζω διαβήτη σε τόσο στενό κύκλο) και ισχύει η έλλειψη σεξουαλικών ορμών και ξηρότητα του κόλπου στις γυναίκες.
Προσωπικά είμαι άνθρωπος που μου αρέσει το σεξ, αλλά δεν μου αρέσει να αυνανίζομαι όταν έχω σχέση. Νιώθω σαν να μειώνω τον εαυτό μου. Γιατί να αυνανιστώ εφόσον έχω έναν άνθρωπο δίπλα μου, που θέλω να τον νιώθω. Γιατί να το κάνω αυτό; Επίσης μου ανέφερε λόγω του σεξουαλικού προβλήματός της, ότι εαν πάω σεξουαλικά με άλλο άτομο (νομίζει) πως δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Για την ευχαρίστησή μου. Εγώ όμως δεν θέλω. Είμαι προσηλωμένη στην σχέση μου, ανέκαθεν. Θέλω να στηρίξω τον άνθρωπό μου όχι να πάω με άλλον για την ευχαρίστησή μου. Δε θα το έκανα ποτέ.
Και τώρα ψυχολογικά η έλλειψη σεξ με επηρεάζει. Με τσιτώνει. Της πετάω σπόντες που τη δυσαρεστούν, αντιδρώ. Μου μπαίνουν σκέψεις στο μυαλό, τύπου ότι δεν τη τραβάω πια σεξουαλικά. Και όταν τη ρωτάω -προς αναζήτηση επιβεβαίωσης- με διαβεβαιώνει ότι δεν ισχύουν αυτά που λέω. Ούτε εκείνη μπορεί να αυνανιστεί, δεν έχει την ίδια σεξουαλική ορμή όπως είχε. Την πιστεύω και ξέρω ότι δεν μου λέει ψέμματα.
Πως να το διαχειριστώ.. έψαξα να βρω φόρουμ ατόμων με διαβήτη να ρωτήσω εκεί και δεν βρίσκω. Στο facebook έχουμε κοινούς φίλους που έχουν διαβήτη και ντρέπομαι να το συζητήσω μαζί τους. Δεν θέλω να εκθέσω την ίδια και τη σεξουαλική μας ζωή. Θέλω να τη στηρίξω αλλά να τα έχω καλά με όλο αυτό. Σκέφτομαι ότι σίγουρα θα βγουν και άλλα προβλήματα στην επιφάνεια και ΘΕΛΩ να τη στηρίξω. Είμαι έτοιμη για όλα. Έχω διαβάσει πολλά -εργάζομαι με άτομα με αναπηρία/ες, αλλά φοβάμαι μερικές φορές -στο συγκεκριμένο θέμα μας- πως η έλλειψη του σεξ θα επηρεάσει τη σχέση μας.
- 28-10-2019, 12:14 #2
ειμαι νεο μελος
πρεπει να κανω 50 μνμ για να σε στειλω γραφει στους ορους
αν γινεται να επικοινωνησουμε με καποιο τροπο;
δεν θελω να γραφω δημοσια συγνωμη
28-10-2019, 17:39 #3
Καλησπέρα Χαριτινη. Σεβαστή η θέληση σου να μη γράψεις δημόσια. Θα δω αν περάσω τα πενήντα μηνύματα, να σου στείλω. Ελπίζω να μπορείς να απαντήσεις. Μόνο να ρωτήσω εάν έχεις διαβήτη; Σε ευχαριστώ!
19-11-2019, 00:52 #4
Δυστυχώς ο διαβήτης εξαρτημένος από την ινσουλίνη, καταλύει ένα ένα τα συστήματα. Ένα από τα πρώτα που χτύπα είναι το ερωτικό κομμάτι. Θέλει πολύ δύναμη ψυχής και πολύ αγάπη να μείνεις με ένα τέτοιο άτομο. Θέλει πολύ αγάπη. Ο διαβήτης χτυπά την καρδιά, τα νεφρά, τα μάτια. Μόνο η αγάπη τα γιατρεύει όλα. Υπάρχουν κάτι σκευάσματα τύπου μερμελαδα που κυκλοφορούν, τα οποία βοηθούν να υπάρχει ερωτική δραστηριότητα. Πρέπει όμως για να μείνεις με έναν άνθρωπο που έχει ήδη προβλήματα από τον διαβήτη να τον λατρεύεις πάνω από την ζωή σου.