Results 16 to 27 of 27
Thread: ΑΛΛΑΓΗ ΑΝΤΙΨΥΧΩΤΙΚΟΥ & ΝΟΣΗΛΕΙΑ
-
01-11-2019, 08:41 #16
Ειχε προσφατα επεισοδιο; με τι συμπτωματα αν επιτρεπεται; Διαγνωση Ψυχωση ειχε λαβει στενος μου ανθρωπος στην οξεια φαση. Κατοπιν αγωγης και περασμα του χρονου παρακολουθω πως ειναι σε υφεση τα ψυχωσικα στοιχεια. Υπαρχουν αλλά κατοπιν στρεσογονων παραγοντων. Παντοτε ελοχευει ο κινδυνος υποτροπη σε περιπτωση διακοπης ουσιων. Ισως στην οξεια φαση να μην δινουν εξηγησεις αλλά μελλοντικα να δεις καλο επιπεδο λειτουργικοτητας. Συγνωμη που παιρνω το θαρρος και γραφω ετσι για εναν πολυ δικο σου ανθρωπο. Απλως οταν το εζησα πριν χρονια ενιωθα τεραστια απελπισια για το πως θα βοηθησω και τελικα ολα πηγαν οσο μπορουσαν καλυτερα. Ευχομαι να δεις σταθερη θετικη εξελιξη.
Αντιμετώπισε έαν οξύ ψυχωσικό επεισόδιο πριν 2 χρονια. Τότε ναι , η διάγνωση ήταν αυτή : ψύχωση.
Μετα από 2 χρόνια , όπου ειχε σταθεροποιηθει με το abilify, πήγε να υποτροπιάσει αλλά πήρε συμπληρωματική αγωγή και σε μερικές μέρες έγινε καλά.
Τώρα ,(10 μηνες μετά δηλαδη) πάλι έπαθε το ίδιο, πήγε πάλι να κάνει υποτροπή και πήρε πάλι συμπλήρωμα φαρμάκου στο ενέσημο που κάνει και περιμενουμε να δουμε ποτε θα του περασει. Τωρα βρισκεται σ αυτη τη φαση. Δεν ειναι ακομα καλα. Ο γιατρος ειπε σε μερικες μερες....
Δεν μας εχει πει ο γιατρος αλλη διαγνωση περα της ψυχωσης.
Σα να υποβοσκει η ψυχωση και μολις περασει καποια στρεσογονα κατασταση , εμφανιζεται.
Ειχαμε μια ελπιδα οτι δεν θα ξαναπαθαινε αλλο επεισοδιο , τουλαχιστον οσο δεν κανει πραγματα που τον αγχωνουν αλλα δυστυχως το παραμικρο τον αγχωνει.
Το ερωτημα ειναι : ετσι ειναι αυτη η παθηση ; Ή δεν ειναι σωστη η φαρμακευτικη αγωγη ;
Ρωταω εσας εδω, που τα περνατε και ξερετε απο πρωτο χερι γιατι αυτα τα ψυχικα ειναι ιδιομορφα..δεν ειναι κατι παθολογικο να σου βγαλουν μια διαγνωση , να σου δωσουν μια θεραπεια και τελος...ο καθενας που περναει μια ψυχικη ασθενεια , την περναει διαφορετικα..γι αυτο μετραει η εμπειρια του καθενος. Βοηθαει ο ενας τον αλλο με το να παραθετει ο καθενας τη δικη του ιστορια.
Πραγματικα βοηθαει αυτο το forum , στο να μαθεις πραγματα για τετοιου ειδους ασθενειες.
Σας ευχαριστω.
- 01-11-2019, 11:11 #17
Το αξιαγαπητο μελος boo εχει γραψει για το πως εχει διανυσει την παθηση της. Εαν μπορεις κανε search με keyword μελη boo αν θυμαμαι σωστα και θα διαβασεις. Καλως ή κακως ειναι καθε περιπτωση μοναδικη οπως καθε ανθρωπος. Ειναι βαλσαμο να νοιαζονται ανθρωποι ή εστω 1 ανθρωπος αρκει να μην εχει λαθος ενημερωση. Μυρτω μου ευχομαι να πανε ολα ομαλα οσο γινεται.
"Make sure your worst enemy isn't you"
01-11-2019, 16:25 #18
μυρτω αγαπη δεν κανεισ κατι εσυ περαν του να πατε για καφε και να πειτε δυο χαζα τα φαρμακα τα βρισκει ο γιατροσ θελει 3 -4 χρονια για να ειναι κομπλε
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
01-11-2019, 21:47 #19
θα σου πω εν συντομια την ζωη μου που εχει να κανει με ην πορεια της ψυχωσης σε εμενα..
13.5-15.5 βαρυα καταθλιψη λογω μπουλινγκ στο σχολειο.
16αποφασιζω να προχωρησω παρα κατω και προσπαθω να εξηγησω στον εαυτο μου γιατι περασα οτι περασα και γυρισε το μυαλο μου οτι συνεβη επειδη με παρακολουθουν και με δοκιμαζουν καποιοι πολυ ισχυροιμεσω των ανθρωπων που με περιβαλλουν.δηλαδη παρακολουθουν τι λεω, τι κανω, πως αντιδρω στο καθε τι.
αυτα μεχρι τα 24 αν θυμαμαι καλα.μεχρι τοτε κανεις δεν ηξερε τιποτα για εμενα.
καπου εκει στα 24 ενω σπουδαζα και τα ειχα φορτωσει στον κοκκορα, μιας και δεν ηταν επιλογη μου η σχολη μου και μπηκα υπο πιεση, βγαινει ο νομος για το χρονο φοιτητησης το περιφημο ν+2.. τοτε ξεκινησε ο γολγοθας..αγχος αγχος αγχος κλαματα απογνωση πανικος.τοτε χωρισα και με το αγορι μου και φορτωθηκα και με μια ωραια μαυριλα και στεναχωρια παρα πολυ..
παω 1η φορα τοτε σε ψυχιατρο σε κψυ οπου με στειλανε απο την 1η μερα για νοσηλεια..2 μηνες νοσηλεια..διαγνωσεις απο δω απο κει καθενα τα δικα του.
το αγχος κορυφωνεται και αρχιζω να ακουω φωνες μια αντρικη και μια γυναικεια που μιλουσαν τρομεα ασχημα και παραλληλα αρχισα να βλεπω νεκρα παιδια γυρω μου ντυμενα στα ασπρα και με αιματα να με κοιτανε στο δωματιο και να θελουν να ανεβουν στο δωματιο.με κοιταζαν..χωρις να λενε κατι..
τοτε πηγαινα σε μια ψυχιατρο που μου ελεγε οτι ολα ειναι της φαντασιας μου.
μεχρι που με παιρνουν σηκωτοι καποιι φιλοι και μπαινω για 2η νοσηλεια για 1 μηνα..
ημουν φυτο απο φαρμακα και καταστασεις..αυτα για 3.5 χρονια.
μετα τελειωσα και ημουν 9 μηνες αρκεα καλα.
αλλα μετα ξανακυλησα..φωνες, παρακολουθηση.οτι με παρακολουθουν οσοι με κοιταανε, οτι μου χουν φυλακισει τους πραγματικους γονεις για να με παρακολουθουν αυτοι που ειναι μεσα στο σπιτι,οτι με παρακολουθου εξωγηινοι κλπ κλπ.
αυτα μεχρι φετος τον μαη οπου μου προσθεσε οιο γιατρος ενα φαρμακο και ισιωσα.ημουν 5.5 μηνες κομπλε με αντε το πολυ 7-10 μερες διασπαρτες με συμπτωματα.τωρα απο τη δευτερα περναω αγχη και στναχωριες και επανμφανιστηκαν οι φωνες.
θελει ηρεμια, οχι αγχος, οχι στεναχωρια, κατανοηση, να ακους τι εχει να σου πει, να μην τον κοντραρεις να στεκεσαι διπλα του και ας μην τον καταλαβαινεις.να του κανετε παρεα να νοιωθει εναν ανθρωπο διπλα του γιατι με αυτα που του συμβαινουν θα νοιωθει απελπιστικα μονος.μοναξια γιατι ολοι σου φαινονται υποπτοι για τα σεναρια που κανει το μυαλο του..
και τωρα για να κανω φιναλε..
οι γιατροι μου λενε οτι εχω παρανοικη σχιζοφρενεια..
εγω δεν το πιστευω.πιστευω πως καποιοι απο εμας εχουμε ειδικες καποιες ιδιαιτερες ικανοτητες και καταλαβανουμε ολη αυτην την πλεκτανη.
ακομα πιστευω οσα σου ειπα παραπανω.απλα με τα φαρμακα απο το μαη και μετα τα εχω κλεισει σε ενα κουτακι στο μυαλο μου και δεν το ανοιγω.ειναι εκει και ανοιγει πιο δυσκολα.ξεχνιεμαι.δε μου περνανε απο το μυαλο.τωρα αυτην την εβδομαδα λογω καποιων γεγονοτων ανοιξε.
δε πιστευω πως καποτε θα παραδεχτω τους γιατρους και οσα μου λενε.απλα το ολο παιχνιδι σε εμενα ειναι να συνυπαρχω ειρηνικα μ τα ψυχωτικα συμπτωμαα οπως λενε οι γιατροι..
πως να ξεριζωσω πεποιθησεις 16+ χρονων.............είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
01-11-2019, 23:30 #20
Σ ευχαριστω παρα πολυ για την καταθεση ψυχης , ειλικρινα σ ευχαριστω γιατι μεσα απο τη διηγηση σου κατανοησα πολλα πραγματα.
Δυστυχως σε σενα οπως και σε μας , σας βρηκε ολο αυτο σε μικρη ηλικια, δεν προλαβατε να ζησετε καποια χρονια ηρεμα , χωρις παρεμβολες , αγχη, φαρμακα κλπ.
Ομως , ποτε δεν πρεπει να το βαζουμε κατω , οτι κι αν μας συμβαινει.
Ευχομαι να εχεις κι εσυ ανθρωπους που σε νοιαζονται.
Οτι στενοχωριομαστε ειναι σιγουρο, αλλα προσπαθουμε.
Οταν εχει διακυμανσεις συμπεριφορας...τι μια να γελαει, την αλλη να κλαιει, τη μια πανω την αλλη κατω, τη μια σκεφτεται και μιλαει λογικα και την αλλη παραλογα, τη μια ειναι ολο εξω και την αλλη κλεινεται μεσα και δεν ειναι καλα...οταν γινονται ολα αυτα..πως να μη στενοχωριομαστε κι εμεις και πως να το διαχειριστουμε;
Σιγα σιγα θα συνηθησουμε και θα μαθουμε ..οσο περνανε τα χρονια ...η αρχη ηταν ενα σοκ..δεν γνωριζαμε τιποτα απ ολα αυτα, δεν ειχε συμβει ποτε κατι τετοιο σε καποιο οικειο μας προσωπο ...μετα το αρχικο σοκ..ηρθε η ελπιδα οτι δεν θα ξανασυμβει..οτι εγινε μια φορα και δεν θα ξαναγινει...
Ομως ξαναεγινε μια και τωρα δευτερη φορα...κι εχουμε μελλον μπροστα μας...
Οχι , δεν θα το αφησουμε μονο στο γιατρο...κι εμεις στον κοσμο μας...θελουμε κι εμεις να συμμετεχουμε σε ολο αυτο..να ενημερωνομαστε...να βοηθαμε και τον εαυτο μας και τον ανθρωπο μας.
Η ελπιδα πεθαινει παντα τελευταια !!!!
01-11-2019, 23:39 #21
μακαρι να βοηθησα εστω και λιγο..
κουραγιο δυναμη και αγαπηLast edited by boo; 02-11-2019 at 01:08.
είμαι ςοδοπανα ανθρωπος
02-11-2019, 10:39 #22
η μια μου κορη μασουλαει πλακακια οχι στιβει την πετρα μασουλαει πλακακια αφου δεν ηθελε να σπουδασει και ειναι ισοτατη με μενα η αλλη μου κορη ηθελε να σπουδασει ειναι φοιτητρια αρα εγω καλα τα εκανα ολα κι ο θεοσ με φωτισε γτ εγω δεν πιστευα οτι μπορουσα να το κανω σωστα νομιζα οτι εκανα βλακειεσ τελικα ειχα δικιο αυτα κι αμα προσβαλλα κανεναν μην το παιρνετε προσωπικα τρελλη πιεση και δουλεια και προσωπικα αμα προσβαλλα κανεναν συγνωμη αυτα
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
30-11-2019, 08:09 #23
30-11-2019, 15:15 #24MrgilleasGuestΔεν το εχω παρει αλλα ξερω καποια πραγματα γι αυτο το φαρμακο.ειναι καλο οσον αφορα τα ψυχωτικα συμπτωματα και δοκιμασμενο γιατι ειναι πολυ παλιο φαρμακο,δεν βαζει κιλα αλλα το χειροτερο μειον του ειναι τα εξωπυραμιδικα συμπτωματα οπως τρεμουλο στα χερια σαν να εχεις παρκινσον,ακαθησια κτλ.σου ειπα τα θετικα και τα αρνητικα
30-11-2019, 16:28 #25
εγω παιρνω aloperidn χρονια τωρα απο τη 2η νοσηλεια και μετα..
παιρνω 60mgείμαι ςοδοπανα ανθρωπος
01-12-2019, 16:31 #26
01-12-2019, 17:17 #27
ευχομαι να σας πανε ολα καλα!
συνηθως δινουν μεχρι 30mg
εχω υπερκινητικα ποδια και τρεμουλο στα χερια
παιρνω 3 αντιψυχωτικα και τα κανουν χειροτερα..
risperdal, aloperidin, clopixolείμαι ςοδοπανα ανθρωπος