Πώς Αντιδράτε στο εντονο αγχος/στρες?
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 8 of 8
    Senior Member

Πώς Αντιδράτε στο εντονο αγχος/στρες?

Όταν λέω αγχος/στρες για τον καθενα ειναι διαφορετικοί οι παράγοντες αλλα δεν εξεταζουμε ποιοι ειναι για τον καθενα. Οταν οι χ παραγοντες εμφανιστουν και εχετε εντονο αγχος πώς αντιδρατε? Καλά ή πανικοβαλεστε και "το βαζετε στα ποδια" με τον ενα ή αλλο τρόπο?

ΥΓ: Πιστευω οτι ενα απο τα σημαντικοτερα πραγματα στη ζωη ειναι πώς αντιδραμε σε εντονες αγχωδεις καταστασεις.

Senior Member
    Ελεγχω τις σκεψεις μου , δεν αφηνω το μυαλο μου να περιπλαναται σε αρνητικα μονοπατια ..........

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Ελεγχω τις σκεψεις μου , δεν αφηνω το μυαλο μου να περιπλαναται σε αρνητικα μονοπατια ..........
    Κάποιες φορές οσο και αν σκεφτεσαι ομως "δεν υπάρχει προβλημα", ο "συναγερμός" δεν κοπάζει καθολου και παραμενει στο "κοκκινο". Σαν να ειναι ξεχωριστο συστημα απο το μυαλο και κανει τα δικα του.

Πες το μου και αυτό
    Guest
    Quote Originally Posted by Lord of Light View Post
    Όταν λέω αγχος/στρες για τον καθενα ειναι διαφορετικοί οι παράγοντες αλλα δεν εξεταζουμε ποιοι ειναι για τον καθενα. Οταν οι χ παραγοντες εμφανιστουν και εχετε εντονο αγχος πώς αντιδρατε? Καλά ή πανικοβαλεστε και "το βαζετε στα ποδια" με τον ενα ή αλλο τρόπο?

ΥΓ: Πιστευω οτι ενα απο τα σημαντικοτερα πραγματα στη ζωη ειναι πώς αντιδραμε σε εντονες αγχωδεις καταστασεις.
    Παλιά αντιδρούσα εντελώς διαφορετικά και έτσι δημιουργήθηκαν και οι κρίσεις πανικού πριν κάποια χρόνια..
    Κατάλαβα, ότι με βοήθησε πολύ η γυμναστική όλα αυτά τα χρόνια να εκτονώνομαι εκεί, όπως και η δουλειά..
    Άμα έχεις μια μέρα γεμάτη, δύσκολα σε αφήνει να σκεφτείς όλα τα άλλα.
    Πλεον έχω να πάθω πολύ καιρό, έχω μάθει να το διαχειριζομαι..

Senior Member
    Κάποιες φορές οσο και αν σκεφτεσαι ομως "δεν υπάρχει προβλημα", ο "συναγερμός" δεν κοπάζει καθολου και παραμενει στο "κοκκινο". Σαν να ειναι ξεχωριστο συστημα απο το μυαλο και κανει τα δικα του.

Ειναι θεμα εξασκησης ........

Senior Member
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Ειναι θεμα εξασκησης ........
    Πόση εξασκηση πια?? Θα επρεπε να εχει φτιαξει αν ειναι ετσι.

Πιστευω ειναι θεμα DNA. Η το χεις η δεν το χεις. Ειχα ακουσει για μια ερευνα οτι καποιοι ανθρωποι αντιδρουν πιο ηπια στις στρεσσογονες καταστασεις λόγω γονιδιων εκει που καποιοι αλλοι θα τα χανανε τελειως. Δηλαδη γεννιεσαι ετσι με λιγα λογια. Αν εχεις "σωστη" βαση μετα οι εμπειριες θα εχουν νοημα αν ομως εισαι "κοτα" γενικως τοτε οσες εμπειριες και να χεις τζαμπα πανε.

Member
    Πόση εξασκηση πια?? Θα επρεπε να εχει φτιαξει αν ειναι ετσι.

Πιστευω ειναι θεμα DNA. Η το χεις η δεν το χεις. Ειχα ακουσει για μια ερευνα οτι καποιοι ανθρωποι αντιδρουν πιο ηπια στις στρεσσογονες καταστασεις λόγω γονιδιων εκει που καποιοι αλλοι θα τα χανανε τελειως. Δηλαδη γεννιεσαι ετσι με λιγα λογια. Αν εχεις "σωστη" βαση μετα οι εμπειριες θα εχουν νοημα αν ομως εισαι "κοτα" γενικως τοτε οσες εμπειριες και να χεις τζαμπα πανε.
    ακομη και εαν δεν το εχεις μπορεις να εκπαιδευσεις τον εαυτό σου ,και ετσι να πετύχεις εαν όχι να διορθώσεις το προβλημα τουλαχιστον να το φερεις σε μια καλυτερη κατάσταση

Senior Member
    Πιστευω ειναι θεμα DNA. Η το χεις η δεν το χεις. Ειχα ακουσει για μια ερευνα οτι καποιοι ανθρωποι αντιδρουν πιο ηπια στις στρεσσογονες καταστασεις λόγω γονιδιων εκει που καποιοι αλλοι θα τα χανανε τελειως. .
    Μπορει ναναι κι ετσι , δεν ξερω ........ νεωτερος ημουν εντελως αφασια ........ αλλα σκληραγωγηθηκα διοτι εκανα μια δουλεια , μαλλον δυο , που επρεπε να εισαι πολυ ψυχραιμος για να τις κανεις .....