Results 1 to 15 of 30
Thread: μείζων καταθλιπτικο επεισόδειο
-
03-11-2019, 19:17 #1
μείζων καταθλιπτικο επεισόδειο
βγήκε κανεις απ τη κολαση της καταθλιψης????τι σας βοηθησε???τα ψυχοφαρμακα,βοηθησαν κανεναν ή απλα περασε μονη της η καταθλιψη
- 03-11-2019, 19:25 #2
Ναι , βγηκα ........... δεν με βοηθησαν ουτε τα φαρμακα , ουτε κι οι γιατροι , μονη της περασε , αφου με βασανισε 15 χρονια .......... ημουν ομως παντα θετικος , ποτε δεν βαρυγκομησα ( μερικες φορες εχανα την ελπιδα/υπομονη μου λογω πολυκαιρισμου της κτθλψης ) , ποτε δεν κλαφτηκα , σχεδον παντα ειχα ζωντανη την ελπιδα μου και παντα κυριως την πιστη μου ( οχι , δεν πηγαινω στην εκκλησια , εχω τον δικο μου τροπο πιστης ) .......φοβερο μαρτυριο παντως .......... ισως και να βοηθησε το οτι εχω μια Α ηλικια , κι εχω αντιμετωπισει κι αλλες δυσκολιες , αλλα σαν κι αυτη , καμμια........ .......
03-11-2019, 19:29 #3
Βγηηηκααα. Με βοηθησε το ρεμερον αλλά Κυριως ανακαλυψα την αναγκη μου να πιστεψω σε κατι μεγαλυτερο. Σταδιακα και αργα επανηλθα και απο τοτε φοβαμαι και προσεχω πολυ μην ξανα υποτροπιασω.
"Make sure your worst enemy isn't you"
03-11-2019, 19:44 #4
Θανο. Ελα να κανουμε κουβεντα. Πως βιωνεις το μειζον επεισοδιο;;; Για εμενα εφοσον ημουν χωρις αγωγη 4 μηνες ξεκινησε το αγχος παλι και μετα επεσα αστραπιαια στο λακο το σκοτεινο. Σοκαριστικη εμπειρια. Ουτε για νερο δεν σηκωνομουν.
Οταν με επιασε το ρεμερον νομιζω επαιρνα 30mg αλλά ειχε αλλα μειονεκτήματα. Καταλαβα πως οσα και να παιρνω χωλαινω. Ολα αλλαξαν μετα τη ψυχοθεραπεια. Φυσικα και η αγωγη με βοηθα αλλά τελικα επρεπε να δω και που με βλαπτω εγω.
Την αγωγη μου εδω και δυο χρονια την ονομαζω αγωγη συντηρησης για αποφυγη μανιας ή σοβαροτατων καταθλιπτικων επεισοδιων. Εσυ προσεχεις εξισου. Μηπως δεν ειναι μονον η αγωγη ; μηπως χρειαζεται καποιο σκευασμα αλλαγη; μηπως η δικη σου καθημερινοτητα σου φαινεται ακρως τοξικη;; δε μπορει να ειναι υπαιτια μονο τα φαρμακα μας.Last edited by Constantly curious; 03-11-2019 at 20:53.
03-11-2019, 20:52 #5
03-11-2019, 20:57 #6
Κανω μια ακρως κοπιαστικη εργασια διχως ρεπο ή αργιες. Ειμαι μητερα. Κοιμαμαι το πολυ 4ωρες συνολο το 24ωρο εδω και 8 μηνες. Παραλληλα φροντιζω για γευματα καθαριοτητα κτλ. Εαν δεν ειμαι λειτουργικη θα ειναι μεγα σφαλμα. Δεν θελω το παιδι μου να μεγαλωσει με αλλα ατομα. Οποτε πασχιζω στο 1ο δειγμα υποπτης σκεψης ή διαθεσης να αγωνισθω. Με το λιθιο ειχα πιασει ηδη καλο επιπεδο λειτουργικοτητας και εργαζομουν. Φυσικα ειχα κατακτησει τη νηφαλιοτητα. Θεωρω αρκετα δυσκολη τη διπολικη αλλά πλεον νιωθω υπευθυνη για δυο και δεν με αφηνω να σκεφτω τον αρνητισμο.
Καλα δεν μεταλαχθηκα κιολας. Εχω τα πανω κατω μου αλλά δεν εχω αλλη επιλογη περα απο το να ψαχνω τον γιατρο μου αν τυχον νιωσω πως το "χανω"."Make sure your worst enemy isn't you"
03-11-2019, 21:00 #7
03-11-2019, 21:08 #8
Δε ξερω τι μου επιφυλασσει το μελλον. Μεγαλα λογια δε μου αρεσει να λεω. Νοσω απο τα 19 μου. Οσον αφορα το παιδι δεν ηταν μια αποφαση επιπολαιη αλλά ομολογω πως ειναι μια εμπειρια με δυσκολιες. Σωματικη κοπωση που δεν ειχα διανοηθει. Ειχα ρωτησει και τον 1ο μου ψυχιατρο αν με κρινει ικανη για εργασια ή μητρότητα και κατοπιν και τον δευτερο. Τη διαγνωση του διπολισμου την ελαβα τα τελευταια χρονια. Εσυ πως χειριζεσαι τον εαυτο σου; τη καθημερινοτητα σου;; Εχεις σταθερο προγραμμα ; βρισκεσαι σε εργασια ή σπουδη; εχεις 1 ατομο εμπιστοσυνης;; Ο γιατρος σου εχει αναφερθει σε δραση ή προτεινει να μενεις μακρια απο ερεθισματα ανησυχιας;;; καπου διαβασα εγραψες η ψυχοθεραπεια ειναι για γελια. Τι σε εφτασε να το νιωσεις αυτο;;;
03-11-2019, 21:10 #9
Έχει καταφέρει να κόψει κάποιος το ρεμερον; το παίρνω εδώ και 3μηνες 15mg και δε νιώθω να βοηθάει στην διαταραχή άγχους μου και λέω να πω στο γιατρό μου να το κόψω, βέβαια διαβαζω ότι κόβεται πολύ δύσκολα και με έχει πιάσει πολύ άγχος, ο γιατρός βέβαια λέει ότι κόβεται εύκολα ειδικά στην δόση που το παίρνω εγώ. Μπορεί να μου πει κάποιος αν το έχει κόψει χωρίς αυτά που γράφονται σε ξένα φόρουμ;
03-11-2019, 21:12 #10
Ναι , τοπαιρνα 4 μηνες , και οταν καταλαβα οτι αυτο μου ανοιγε την ορεξη , τοκοψα μαχαιρι ......
03-11-2019, 21:13 #11
03-11-2019, 22:25 #12
03-11-2019, 22:34 #13
οταν ειναι σε εξαρση η διαταραχη παλευω να επιβιωσω....δεν ζω....με εχει φτασει σε επιπεδο αναπηριας οπως συχνα συμβαινει και εχω παρατησει κ σπουδες κ δουλεια....Παρολα αυτα ανθρωπους εχω,και φιλους...Για την ψυχοθεραπεια μου φαινεται χρησιμη σε περιπτωση αυτογνωσιας,συμβουλευτικη� �,ανοιγμα των οριζοντων γενικως αλλα αυτο γινεται οταν εισαι πλεον σε μια κατασταση νορμοθυμιας.....οταν πχ ο ανθρωπος με ψυχωση ειναι σε εξαρση...η οταν εχεις καταθλιψη ή μανια την θεωρω εντελως αχρηστη,δεν ειναι καν επιστημη,οχι οτι η ψυχιατρικη ειναι ολοκληρομενη επιστημη,Πες μου εσυ πρακτικα πως βοηθα η ψυχοθεραπεια?σου ειπα για γεγονοτα της καθημερινοτητας σχεσεων συγγρουσεων και αλλα ειναι χρησιμη....βεβαια πρεπει να βρεις με πολυ ψαξιμο και εναν καλο θεραπευτη....παντως απ την εμπειρια μου με την γνωσιακη ηταν τσαμπα τα λεφτα...για πραγματα που μου τα ελεγε και ενας φιλος πχ.....μια ψυχολογα που εκανε ψυχοδυναμικη ηταν πολυ καλη η εμπειρια αλλα ημουν σε κατασταση νορμοθυμιας,οταν εχεις καταθλιψη τι να σου κανει......εδω ουτε στο απλο στρεςς αγχος δεν μπορει να βοηθησει η ψυχοθεραπεια.....εκτος και αν υπαρχει ανθρωπος τοσο χαζος που θα του πει ο ψυχολογος τι να κανει...που δεν υπαρχει....για να μην πω για περι ανεμων κ υδατων κουβεντες σε χαλια ψυχολογους
03-11-2019, 23:00 #14
τωρα καταλαβα τι εννοεις θανο. Δε μπορω να με φανταστω σε μειζον να εχω κουραγιο να μιλησω.ουτε καν. Ελπιζω να σου εμειναν καποιες τεχνικες αυτο αντιληψης εαυτου οταν ησουν καλυτερα και μεχρι να φτασεις στη νορμοθυμια ε μονο υπονονη φαρμακευτικα. Εκτος και αν πινεις κ σπαει η δραση της αγωγης. Εχεις συγκεντρωσει θυμο. Ετσι σε αισθανομαι.φταιει που ξανα εμφανιστηκε επεισοδιο;; μακαρι να ηξερα τι να προτεινω για να αλλαξει αμεσα αυτο που σε εχει αποσυντονισει. Μονο να επιμενεις μπορεις. Να επιμενεις πως ειναι ακομα ενα επεισοδιο που σιγουρα θα κανει το κυκλο του. Αν ξεσπασεις εντονα και οπουδηποτε μετα... παλι με εσενα θα τα βαλεις.
04-11-2019, 09:19 #15
Για μενα ειναι το μονο αντικαταθλιπτικο που κανει δουλεια ( εχουμε συμφωνησει με την Const. Curi. που ειναι ωριμοτατη κοπελα , αν και μικρη ) , ιδιως στο αγχος , αλλα δεν θα φτιαξω το ενα , και να χαλασω το αλλο ( την εμφανιση μου ) ....σε 4 μηνες πηρα 14 κιλα ..... αυτο το 2000 ... το 2007 που πηγα σε μια ψυχιατρο , και μου συστησε να παρω το ρεμερον , της ειπα οτι δεν το παιρνω γιατι παχαινει ...μονο η απαντηση της ' τωρα θα κοιταξουμε την εμφανιση η την διαθεση ? ' με εκανε να μην ξαναπατησω σε αυτην ....... δεν θα επετρεπα σενα φαρμακο να με χαλασει εμφανισιακα , και συνεπως να με ριξει ψυχολογικα , οποτε παλι στον ιδιο παρονομαστη θα ημουν ....
αποφευγω ναμαι δογματικος , αυτη η αποψη αφορα εμενα μονο ...δεν σημαινει οτι ειναι σωστη ..........
τελικα καλα εκανα και δεν πηρα το ρεμερον ( εφ οσον εγινα καλα μονος μου ) , αφου ολα αυτα τα φαρμακα σου μπαλωνουν απλως το προβλημα , δεν στο λυνουν ..............δεν γνωριζω κανεναν που εγινε καλα με χαπια ( οριστικα ) απο κτθλψη .......δεν εχει εφευρεθει ακομη το χαπι αυτο .....η ιατρικη ειναι πολυ πισω στην κτθλψη .....Last edited by Macgyver; 04-11-2019 at 10:03.