Results 1 to 15 of 41
Thread: Ψευτοπουριτανισμός
-
11-11-2019, 21:46 #1WhyAlwaysMe?Guest
Ψευτοπουριτανισμός
Ή αλλιώς ψευτοηθική,πείτε το όπως θέλετε.
Είναι η μεγαλύτερη μάστιγα ανά τους ανθρώπους τη σήμερον ημέρα?
Αν όχι η μέγιστη,σίγουρα μια από τις μεγαλύτερες?
Προσωπικά σιχαίνομαι όταν κάποιοι το παίζουν δήθεν ηθικοί,κράζοντας άλλους για κάτι που θεωρούν ανήθικο,ενώ στην πραγματικότητα κάνουν τα ίδια και χειρότερα.Και βρίσκουν ηλίθιες αφορμές για τον εαυτό τους.
Την έχω πει κιόλας σε τετοιους,χωρίς να νιώθω κάποια τύψη.
Η γνώμη σας περί αυτού του φαινομένου?
- 11-11-2019, 22:02 #2
Τι να κλάσει η ψευτοηθική μπροστά στην υποκρισία του να - δήθεν φυσικά - "αγαπάς τους ανθρώπους περισσότερο από τα χρήματα" ενώ παράλληλα εσύ ο ίδιος γίνεσαι πλουσιότερος και όλοι οι άλλοι φτωχότεροι.
Αναφέρομαι φυσικά στους "φιλάνθρωπους" πλούσιους.
Για να δω τα δημοσιουπαλληλικού επιπέδου τρολλάκια των ΜΜΕ τι έχουν να πουν για αυτό...
ΠΑΜΕ WhyAlwaysMe? ΜΠΗΞΕ ΤΟ ΜΑΧΑΙΡΙ ΣΤΟ ΚΟΚΚΑΛΟ ΝΑ ΣΕ ΚΑΜΑΡΩΣΩ!
11-11-2019, 22:43 #3
Κάποιοι μάλιστα από τους προαναφερθέντες πλούσιους πληρώνουν "δημοσιογράφους / σχολιαστές πρώτης γραμμής" και πιο δευτεροκλασσάτα τρολλάκια του διαδικτύου, να διαστρεβλώνουν τις ειδήσεις στην κατεύθυνση των συμφερόντων τους.
Πόσοι από τους προαναφερθέντες "δημοσιογράφους / σχολιαστές πρώτης γραμμής" και δευτεροκλασσάτα τρολλάκια του διαδικτύου, λέτε να ασκήσουν κριτική στην ηθική υπόσταση των αφεντικών τους;
Για να δούμε πόσες σωστές απαντήσεις θα πάρουμε...
11-11-2019, 22:50 #4
Ο καθενας κοιταει την παρτη του. Η ηθικη ειναι για να αισθανομαστε καλυτεροι απο αυτους που ζηλευουμε.
12-11-2019, 00:25 #5
Μιλάς φυσικά για τον εαυτό σου, έτσι δεν είναι;
Δηλαδή εσύ βλέπεις την ηθική μόνο σαν μέσο σύγκρισης μεταξύ αυτών που την έχουν - και που, σύμφωνα και πάλι με σένα, απλά ζηλεύουν όσους δεν έχουν - και όσους δεν την έχουν και πατώντας επί πτωμάτων αποκτούν ότιδήποτε υλικό επιθυμούν.
Ενδιαφέρουσα άποψη...
Έχω μόνο μια απορία: Μπορείς να μου δανείσεις κανένα δισεκατομμύριο; Θα στο δώσω πίσω την άλλη Δευτέρα.Last edited by M87; 12-11-2019 at 00:42.
12-11-2019, 02:52 #6
Kι εγω την παρτη μου κοιταω στο βαθμο που δεν ειμαι τρελος.
12-11-2019, 04:30 #7
αν αναφερεσε στη σκια της προσοπικοτητας αυτο μπορει να βρισκετε σε αλλο ανθρωπο απο αυτον που αναφερεσε πχ πολοι εχουν εξαπατηθει βλεποντας το προσωπο τους στο αλλο φυλο και επειδη ειναι προγραματισμενοι απο τον "αρχοντα του κοσμου αυτου" οπως τον ονομασε ο χριστος να αναζητουν αυτο που θα ευνοησει το ματριξ και θα ανακυκλωσει τους ανθρωπους στην επομενη γενια ενω νομιζουν οτι ειναι δικη τους επιλογη για να ορθωσει καπιος αναστημα στο ματριξ πρεπει να ειναι θεος η θηριο αλλα οι αλλοι μπορουν να καθοδηγηθουν
12-11-2019, 07:28 #8
...δια μέσου hollywood και κινηματογράφου, καναλαρχών, εφημερίδων, περιοδικών, διαφημιστικών, υπουργείων παιδείας, εκπροσώπων δικαιοσύνης, ΜΜΕ, "δημοσιογράφων / σχολιαστών πρώτης γραμμής", τρολλάκια διαδικτύου, πολιτικούς και επιχειρηματίες / βιομήχανους εννοείς φαντάζομαι ε;
Να μη συνδέεσε πολλές ώρες στο matrix αλέξανδρος_77!... Θα κάψεις τίποτα και θα έχουμε άλλα μετά. Άσε που δεν έχεις μάθει ακόμα kung-fu... ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΜΑΘΑΝΕ ΣΕ 5 ΛΕΠΤΑ! Παραδέξου το ότι δεν το έχεις με τα γράμματα!
Και μετά τις δηλώσεις του Neo επανερχόμαστε στον Ορέστη.
Για σένα δηλαδή το να βοηθήσεις κάποιον άλλο συγγενεύει με την τρέλα (ψυχική ασθένεια)... Δηλαδή ή είσαι "γνωστικός παρτάκιας" ή είσαι "ψυχασθενής φιλάνθρωπος". Αυτό είναι το μήνυμα σου για τους αναγνώστες σου; Πολύ ασπρόμαυρα και βολικά μας τα λες Ορέστη.
Στους γονείς , συγγενείς και φίλους οι οποίοι βοήθησαν / συνεισέφεραν να φτάσεις ως εδώ το έχεις πει αυτό... ή τους το φυλάς για έκπληξη;
Αυτό είναι που λένε: "οὐδείς ἀγνωμονέστερος τοῦ εὐεργετηθέντος"Last edited by M87; 12-11-2019 at 10:27.
12-11-2019, 13:47 #9
12-11-2019, 13:50 #10
12-11-2019, 13:59 #11Nefeli28GuestΙσχύει. Και μάλιστα είναι πολύ έντονο σαν φαινόμενο. Όσοι κράζουν είναι αυτοί που κάνουν τα χειρότερα. Ή αυτοί που θα ήθελαν να κάνουν και για κάποιο λόγο δεν τα καταφέρνουν.
Αυτή η δήθεν ηθική μας έφαγε. Παντού πια τόση ηθικότητα και στην ουσία μηδέν. Μια απόλυτη μαλακια.
Πουριτανισμός και εμετικές ηθικες αηδίες. Γεμίσαμε από δαύτα.....
12-11-2019, 14:12 #12
"Έβαλε ο υποκριτής, τον υπάλληλο του [επίσης υποκριτή] να καταδείξει ΟΟΟΟΟΟΟΛΟΥΣ τους άλλους [με εξαίρεση τους εαυτούς τους φυσικά] ως ψευδοπουριτανούς'".
ΟΥΤΕ ΟΙ ANTIFA ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΤΕΤΟΙΑ ΣΕΝΑΡΙΑ!
Βαστάτε γερά καταπιεσμένοι βιομήχανοι, επιχειρηματίες και θεσμικοί επενδυτές! ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΦΙΛΕΛΕΔΕΣ!!!
14:50 Συγκέντρωση με λιμουζίνες και Cayenne στα Προπύλαια με σύγχρονη κατάληψη Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και νομικής,
14:55 Κλείσιμο Κηφισίας, Σωκράτους, Βασ. Σοφίας και Συγγρού,
15:00 Πορεία προς τη βουλή με ταχύτητα οδήγησης, βάδισμα 60χρονου,
15:05 Εκφώνηση συνθήματος: Τώρα ο αγώνας δικαιώνεται,
15:10 Τραγουδάκι ομαδικό: Money, money, money από τους ABBA,
15:14:59 Ηχητικό εφέ: Πλαγιολίσθηση βελόνας από πικάπ (παύση μουσικής)
15:15 Διάγγελμα μπροστάρη: Έκδοση Wall Street Journal του "λούμπεν της μαζικής τρωκτούρας ιμπεριαλιστικού διεθνισμού" γραμμένο κατά των φονιάδων των καταπιεσμένων βιομηχάνων, επιχειρηματιων και θεσμικών επενδυτών,
15:20 Διάλειμμα για espresso και croissant.
15:25 Όπου φύγει, φύγει.Last edited by M87; 12-11-2019 at 15:12.
12-11-2019, 16:38 #13Nefeli28Guest
12-11-2019, 17:01 #14WhyAlwaysMe?GuestΣαν το παπαδαριό σε υποκρισία δεν έχει
12-11-2019, 17:40 #15
Δεν χρησιμοποίησα κάποιο όνομα προκειμένου να συγκεκριμενοποιήσω οτιδήποτε. Από την σκοπιά του αναγνώστη - του επιφυλακτικού τουλάχιστο σε ότι αφορά τα ΜΜΕ [*1] - όμως έτσι [*2] φαίνεται.
[*1] Βλ. την ΑΠΕΡΑΝΤΗ ευαισθησία απέναντι σε ΞΕΝΕΣ βιομηχανίες, επιχειρήσεις, πολυεθνικές, θεσμικούς επενδυτές, τράπεζες των Τρέμη, Πρετεντέρη, Παπαδημητρίου, Αυτιά, Πορτοσάλτε... Όχι και τόσο ευαίσθητοι απέναντι σε οτιδήποτε ΔΗΜΟΣΙΟ ΚΑΙ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΟΦΕΛΕΙ ΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
[*2] Υποκριτής επιχειρηματίας κάποιος *******ος, ή ********ας π.χ. και υπάλληλος κάποιος πρόθυμος - και η****** αρκετά - να καταδείξει το σύνολο του πληθυσμού πλήν του ιδίου και του αφεντικού του ως ψευτοπουριτανοί.
Δεδομένης της ιεραρχικής δομής της εκκλησίας, καθώς επίσης και την μισθολογική εξάρτηση της από την περίοδο που εκτελούσε χρέη Αντιβασιλέα ο Επίσκοπος Δαμασκηνός και ως σήμερα, μεγάλο μέρος των κληρικών είμαι σίγουρος ότι όχι μόνο υποκριτές μπορείς να τους χαρακτηρίσεις, αλλά ενδεχομένως και επίορκους.
Φταίνε οι ίδιοι για αυτό; Σε κάποιο βαθμό, "ναι". Όχι όμως αποκλειστικά, γιατί ήταν η αφαίρεση των δικλείδων (ανεξαρτησία αμοιβών, εξάρτηση συντήρησης από τον κλήρο) η οποία τους έφτασε εδώ που έφτασε. Δυστυχώς δεν "κόβει" σε όλους για να κάνουν τις διαπιστώσεις αυτές και αυτοί οι οποίοι τις κάνουν [αν τις κάνουν] είμαι σίγουρος ότι περιθοριοποιούνται για να μην ακούγεται η αλήθεια...
...Όπως όταν τρολλάρετε τα νήματα μου ή τα σχόλια μου σε άλλα νήματα.
Πρίν όμως κατηγορήσεις οποιονδήποτε για τις επιλογές του (και αυτό ισχύει για όλους) κοίτα τις δικές σου.Last edited by M87; 12-11-2019 at 17:58.
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)