Results 1 to 7 of 7
Thread: Ανακατεμένα συναισθήματα....
-
06-11-2019, 01:22 #1
Ανακατεμένα συναισθήματα....
Καλημέρα..
Δεν ήμουν σίγουρος για το τι τίτλο να βάλω οπότε έβαλα ανακατεμένα..
Λοιπόν.. υπάρχει ένα πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζω σχεδόν κάθε μέρα.
Τα συναισθήματα που νιώθω είναι τα εξής.. στεναχώρια, άγχος, στρες, απογοήτευση και ενοχές..
Πολλές φορές νιώθω ότι έχω κάνει λάθος ή ότι πρόδωσα κάποιον....και δεν ξέρω τι να κάνω για να το σταματήσω αυτό..
Θα πω παράδειγμα...
Όταν ένας/μια φίλος/η μου λέει ένα προσωπικό ή το πρόβλημα τέλος πάντων εγώ όταν υπερφορτώνομαι και αν μου κάνει κάτι αυτός/ή τα συζητάω με την οικογένειά μου γιατί δυστυχώς αδυνατώ να την παλέψω. Αυτό γίνεται κυρίως όταν κάποιος με πληγώνει..
Υποτίθεται ότι λέμε μεταξύ μας, μένουν μυστικά αλλά δυστυχώς εγώ είχα αναφέρει κάποιο πρόβλημα στην οικογένεια...και τώρα δεν ξέρω τι να κάνω.. Νιώθω ότι σαν να πρόδωσα τον άνθρωπο..επειδή ανέφερα κάτι προσωπικό....
Νιώθω τόσο άσχημα που με κάνει να κλάψω κιόλας και δεν ξέρω τι να κάνω....Να πάω να πω στον άνθρωπο αυτό και αυτό είπα στους δικούς μου για το θέμα που μου είπες επειδή ήμουν βαθιά στεναχωρημένος;
Αυτά τα αρνητικά συναισθήματα με έχουν κουράσει σε μεγάλο βαθμό και δεν μπορώ να ησυχάσω... πολλές φορές μου έρχεται και πονοκέφαλος και βλέπω και όνειρα πάνω σε αυτά...
Μπορείτε να με συμβουλέψετε; Πρέπει να τα νιώθω αυτά ή είμαι υπερβολικός ή όντως έκανα το λάθος;...
- 06-11-2019, 01:29 #2
Είσαι υπερβολικός νομίζω, δεν πρέπει να τα νιώθεις σίγουρα.
Είναι ανθρώπινο να μοιράζεσαι τις πληροφορίες που μαθαίνεις μέσα στην ημέρα, πόσο μάλλον αν κάτι σε έχει προβλημάτισει κι ολας, είτε σε αφορά είτε όχι.
Σταμάτα να νιώθεις ενοχές, και αφού βλέπεις πως δεν το αντέχεις, μέχρι να χαλαρώσεις και να το απενεχοποιησεις στο μυαλό σου, απλά πρόλαβε τον εαυτό σου την επόμενη φορά να μην πεις κάτι.
Έχε στο νου σου αυτό το άσχημο συναίσθημα και κράτησε το να το πεις κάπου που λέγοντας το δεν θα νιωσεις ότι '' κουτσομπολευεις'' οπότε δεν θα νιώσεις και ενοχές.
06-11-2019, 01:38 #3
Πραγματικά δεν ξέρω.. νιώθω ότι είμαι κακός φίλος.. Φυσικά θα προσπαθήσω να μην το κάνω το λάθος ξανά..
Εγώ όταν ακούω ένα πρόβλημα που κατά κάποιο τρόπο γίνεται και σε μένα δηλαδή όπως αυτός ο άνθρωπος το έκανε σε δικό του έτσι το έκανε και σε μένα και έτσι λόγω στεναχώριας που είχα το ανέφερα στους δικούς μου.. Δεν τον γνωρίζουν οι δικοί μου και ότι λέω δεν τα λένε...
Απλά ακόμα και από το πουθενά θα ξαναέρθουν αυτά τα συναισθήματα και έτσι ξεσπάω καμιά φορά στο κλάμα και λέω τι έκανα...
Σκέφτομαι μήπως να το αναφέρω στον άνθρωπο...
06-11-2019, 21:19 #4
06-11-2019, 21:23 #5
Λοιπόν, πρωτον θεωρώ ότι είσαι πολυ ευαίσθητος αλλά και ευάλωτος και σε συνδυασμό αυτά τα δύο δε τα διαχειρίζεσαι.
Δεύτερον, μη περιμενεις να σε καταλάβει ο άλλος αν δεν έχει το ιδιο επίπεδο ευαισθησίας με σένα. Το μόνο που θα καταφερεις ειναι και το "μυστικό" σου να αποκαλύψεις, και να αισθανθείς χειρότερα λόγω του ότι η αγνη ειλικρίνεια σου δεν εκτιμάται. Ουσιαστικα, ήταν επιλογή σου να το μοιραστείς με κοντινά σου πρόσωπα, και μη την απαρνείσαι, το έκανες για τον ταδε και τον ταδε λογο. Οπότε ξέρεις τι κάνεις. Η κίνηση σου να μη το πεις στον άλλον συνιστά μόνο κίνηση εξυπνάδας και αυτοπροστασίας. Αν αισθάνεσαι πώς ξέρεις τι κάνεις και γιατι το κάνεις, τότε δε θα αισθάνεσαι άσχημα με τις πράξεις σου.
09-11-2019, 16:43 #6
Στους φιλους που σου αποκαλυπτουν τα μυστικα τους, θα τους ενημερωνα για τη κατασταση μου. Θα τους ελεγα εχω αυτο το προβλημα. Οι αληθινοι φιλοι καταλαβαινουν. Ισως τοτε σου ελεγαν το προβλημα τους με λιγοτερες λεπτομερειες π.χ
Εγω στους δικους μου φιλους λεω τα κουλα μου. στους αληθινους ενοειτε. γιαυτο εχω μονο 2.
09-11-2019, 19:06 #7
Δεν θα γίνει. Το θέμα αφορούσε για κάποιες πράξεις που έκανε. Όχι δεν υπάρχει περίπτωση και ούτε θα μπορούσαν να τον κάνουν να νιώσει άσχημα. Σε καμία περίπτωση δεν θα άφηνα τους δικούς μου να πουν κάτι.
Δεν περιμένω, αλλά να μην μου λένε αυτοί τάχα ότι καταλαβαίνουν ή να μην ρωτάνε τι συμβαίνει και όταν τους λες κάνουν τους χαζούς μετά. Και το αστείο; Σου λένε τα προβλήματά τους συνέχεια και εσύ δεν μπορεί να πεις και σου την λένε μετά. Τέλος πάντων. Ο κόσμος έχει ξεφύγει και όλοι νοιάζονται για την πάρτη τους. Δεν λένε και ένα γεια.. Εώς εδώ πλέον δεν με ενδιαφέρει τι θα κάνουν οι άλλοι και ούτε θα νοιαστώ για αυτούς.
Οι αληθινοί φίλοι ναι καταλαβαίνουν αλλά που θα βρεις τέτοιους; Δεν υπάρχουν πλέον. Εμένα κανένας δεν γνωρίζει τα εσώψυχά μου για πολλούς λόγους γιατί βλέπω με τι σόι άτομα αντιμετωπίζω στη ζωή μου ή αν έχω αναφέρει μερικά πράγματα δεν φάνηκε να μου είχαν δείξει κατανόηση και ευαισθησία. Το παίζουν καλοί μόνο αν τους βοηθήσεις.