Results 31 to 45 of 64
Thread: Φιλικές σχέσεις !
-
08-11-2019, 21:54 #31
Λέει ένα σοφό ρητό When you assume, you make an ass of u and me. Ass-u-me.
Μα βρε 'συ, δεν το βλέπεις τι γίνεται εδώ; Αυτοί υποθέτουν ότι έχεις παρέες ήδη γιατί είσαι ντόπια. Εσύ υποθέτεις ότι σνομπάρουν και το παίζουν κάποιες και ήδη έχουν παρέες. Και τι βγαίνει από αυτό; Μία τρύπα στο νερό. Αντί να υποθέτει ο καθένας και να μένει στην υπόθεση, γιατί δεν κάνει κίνηση να δει τι όντως ισχύει; Αν αυτοί κάναν κίνηση μπορεί να βλέπαν ότι είσαι ανοιχτή σε νέες γνωριμίες κι αν έκανες εσύ μπορεί να έβλεπες ότι είναι ανοιχτοί σε νέες γνωριμίες αυτοί που λες.
Είναι αυτό που σου έγραψα και στο άλλο σου θέμα, η πολύ ομφαλοσκόπηση και σκέψη δεν κάνει πάντοτε καλό. Δεν υπάρχει χειρότερο πράγμα από την αδράνεια.
- 08-11-2019, 22:51 #32
Τι σε νοιάζει βρε συ αν σνομπάρουν και τι κάνουν; Εσύ θες αυτή τη στιγμή παρέα να βγεις, να διασκεδάσεις, να αποκτήσεις εμπειρίες, να γνωρίσεις μέσω αυτών κι άλλο κόσμο...γενικά να ζήσεις. Θα γνωρίσεις ένα σωρό κόσμο αυτά τα χρόνια, από αυτούς αν είσαι τυχερή θα μείνουν ένας, δύο , άντε τρεις...γιατί το ψάχνεις τόσο πολύ; Ακόμα και το σνομπάρισμα που λες ότι βλέπεις μπορεί να είναι η άμυνα του άλλου, και να την γνωρίσεις περισσότερο και να δεις ότι είναι μια χαρά άτομο.
Εφόσον είσαι κι από την πόλη, είναι σουπερ ευκαιρία να το εκμεταλλευτείς. Μην περιμένεις να σου πουν οι άλλοι, πες τους εσύ εκεί που μιλάτε χαλαρά στην σχολή, ότι να ξέρω ένα ωραίο μέρος, πάμε μετα το μάθημα να δείτε. Μην κάθεσαι απλώς και περιμένεις πότε θα σου πει κάποιος, μπορεί και να μην σου πει ποτέ δηλαδή εσύ τι θα κάνεις; Θα μείνεις μια ζωή μόνη σου;
08-11-2019, 23:18 #33Miliva21GuestΕμένα αυτό το: τώρα ζεις τη ζωή σου τώρα πρέπει να κάνεις παρεες τώρα είναι η ώρα να τα κάνεις όλα όσο είσαι φοιτήτρια με αγχώνει.....Δεν ξέρω για σένα θεματοθετρια
Λες και πρέπει όλοι να πλακωθουμε τώρα να τα κάνουμε όλα.......Και αν κάποιος δεν πέρασε τοσο εντονη φοιτητική ζωή τι; ότι δλδ θα είναι δυστυχισμένος η ότι θα μείνει μόνος του;;;
Γιατί πρέπει τα στερεότυπα να βάζουν άγχος στη ζωή σου και να σου προκαλούν υπερβολικές προσδοκίες;;;;
Μην αφήνεις κανένα στερεότυπο να επηρεάσει τη ζωή σου....ναι διεκδίκησε....Αλλά δεν θα τρελαθούμε κιόλας αν πιεζομαστε και τλκ δεν βρίσκουμε αυτά που θέλουμε ....
08-11-2019, 23:57 #34
Ποιο είναι το στερεότυπο; Οτι το πιο πιθανό είναι να μην ξαναβρεθείς ποτέ σε φάση που να σου δίνονται τόσες ευκαιρίες για γνωριμίες και εμπειρίες από όταν είσαι φοιτητής; Όταν αργότερα βρεθείς να δουλεύεις 12ωρα για να πληρώσεις το νοίκι σου ή βρεθείς σε ένα εργασιακό περιβάλλον με συνεργάτες στην ηλικία των γονιών σου, κι όλοι οι γνωστοί σου θα δουλεύουν επίσης το ίδιο ή θα χουν άλλες υποχρεώσεις, τότε θα καταλάβεις όντως τι ευκαιρίες έχασες από φόβο. Γιατί φόβος είναι στην ουσία. Μην τυχόν και οι άλλοι δεν με θέλουν. Ή μη ρίξω τα μούτρα μου.
Και δεν μιλάμε για έντονη φοιτητική ζωή εδώ. Δεν είπε κανείς πως όποιος δεν ξεσαλώνει όλη μέρα ως φοιτήτης θα είναι δυστυχής. Μιλάμε για στοιχειώδη πράγματα όμως όπως το να επικοινωνείς με έναν άνθρωπο, να βγεις μια βόλτα, να κάνεις μια βλακεία και να γελάσεις.
Ο σκοπός μου δεν ήταν να αγχώσω την θεματοθέτρια, ο σκοπός μου όμως είναι να την κινητοποιήσω (γιατί δείχνει ότι έχει παραιτηθεί) και να της τονίσω ότι χάνει ευκαιρίες που πολύ πιθανόν να μην ξαναέχει.
09-11-2019, 10:13 #35
Sonia μου εγώ δεν υποθέτω κάτι, το βλέπω στην πράξη. Δεν βγάζω υποθέσεις από το μυαλό μου. Τώρα το τι υποθέτουν εκείνες για εμένα , δε με αφορά. Έχω κάνει ξεκάθαρες κινήσεις ώστε να "διαλύσω" κάθε υπόθεση τους. Ακόμα στην αδράνεια εντελώς δεν έχω φτάσει.. και προσπαθώ να μη φτάσω εκεί.
09-11-2019, 10:16 #36
Χαχα και μένα με άγχωσε λιγάκι, αλλά ξέρω ότι σχολιάζουν και τα λένε αυτά για καλό και τους ευχαριστώ πολύ. Αν πεις εδώ στην Ελλάδα φοιτητική ζωή , όλοι έχουν μια εικόνα στο μυαλό τους, την ίδια εικόνα. Και όσοι απέχουν από αυτή την εικόνα, δε τους πολύ γουστάρουν για παρέα.
09-11-2019, 10:20 #37
Τα σκέφτομαι τα λόγια σου και ως ένα σημείο έχεις δίκιο. Ακόμα δεν έχω παραίτηθει απλά δεν ασχολούμαι με την ίδια ενέργεια και όρεξη που ασχολούμουν πιο παλιά. Στα φοιτητικά σου χρόνια μπορεί να έχεις περισσότερες ευκαιρίες για παρέες , για ξεσάλωμα, για να περάσεις καλά και να πάρεις εμπειρίες, αλλά εγώ στο θέμα μου μιλούσα για φιλία ουσιαστική και στις φοιτητικές παρέες δε θα τη βρεις εύκολα γιατί εκείνα τα χρόνια όλοι σκέφτονται πως να έχουν μια παρέα να βγουν και να παίρνουν σημειώσεις, να έχουν ένα άτομο να πάρουν ένα τηλέφωνο όταν βαριούνται ή θέλουν να πουν ένα πρόβλημα τους. Ποιος νοιάζεται να σε γνωρίσει πραγματικά και όχι απλά επιφανειακά;
09-11-2019, 10:36 #38
Αυτό πρέπει να σκέφτεσαι κι εσύ αρχικά. Καμιά φιλία δεν ξεκινά με όρκους αιώνιας πίστης. Έχω φίλες 20ετιας, όταν τις γνώρισα φυσικά και δεν ήξερα αν θα γίνουν φίλες μου ή όχι, απλά παρέα κάναμε για τους λόγους που είπες κι εσύ. Γιατί μπορεί να θέλαμε απλά μια βόλτα, μπορεί να βαριόμασταν, μπορεί να θέλαμε να μοιραστούμε ένα πρόβλημα... αν κάτσει και κολλήσετε με κάποια άτομα, μέσα από τις κοινές εμπειρίες είναι που θα τους γνωρίσεις σταδιακά και μόνο με το πέρασμα του χρόνου θα φανεί αν είναι όντως φίλοι ή περαστικοί.
Θεωρείς τον εαυτό σου αντιπαθητικό; Γιατί να μην σε θέλει κάποιος για παρέα πχ; Αν δεν θεωρείς τον εαυτό σου αντιπαθητικό ή κακό άνθρωπο, τότε σημαίνει πως κάτι λάθος κάνεις στην προσέγγιση σου με τους άλλους και μένεις μόνη.
Από τα λιγα που είπες εγώ εντόπισα ήδη ένα, πιθανόν και δύο.
Πρώτον δεν διεκδικείς παίρνοντας προωτοβουλίες γιατί φοβάσαι την απόρριψη. Δεν "χώνεσαι" στις παρέες να στο πω απλά. Φοβάσαι μη σε πουν απελπισμένη και τελικά γίνεσαι απελπισμένη για παρέα. Δεν είναι ούτε ντροπή ούτε κακό να πεις στον άλλον ευθέως ότι βαριέσαι σήμερα και θες να κάνετε το τάδε. Είναι ανθρώπινο.
Το δεύτερο (και το αφήνω σε σένα να κρίνεις αν είναι σωστό ή λάθος) είναι αυτό που είπες τώρα σε αυτό το ποστ σου. Πιθανά να έχεις από την αρχή στο νου σου ότι "ψάχνω για φίλη ζωής" με τα άτομα τα οποία γνωρίζεις και αυτό να περνάει σε αυτούς ως ένα "βάρος". Θα πρέπει να το δεις πιο ανάλαφρα το θέμα. Δεν ψάχνεις φίλη για μια ζωή, αυτή μπορεί να έρθει και θα φανεί με τα χρόνια, τώρα ψάχνεις απλά παρέα να περνάς όμορφα, οπότε προσπαθείς να βρεις διαθέσιμους ανθρώπους γύρω σου. Αυτό σημαίνει πως γνωρίζω μια κοπέλα πχ, βγαίνουμε μια μέρα για καφέ και μετά δεν κάθομαι να αναλύω ξανά και ξανά γιατί δεν με ξαναπήρε, πότε θα με πάρει τηλ να μου προτείνει μόνη της, πόσες φορές πρότεινα εγώ, πόσες εκείνη κτλ κτλ. Δεν ξέρω αν μπόρεσα να γίνω κατανοητή.
09-11-2019, 15:45 #39Miliva21GuestΑθήνα σπουδάζεις ή σε επαρχιακή πόλη;;;;;
09-11-2019, 16:00 #40Miliva21GuestΕπδ και εμένα με ενδιαφέρει το θέμα αυτό ....Εγώ δεν πιστεύω ότι η θεματοθετρια δεν διεκδικεί.....
Δεν το έχουν όλοι στον χαρακτήρα τους να κολλάνε σε παρεες και να επιβάλλουν τη παρουσία τους με το έτσι θέλω και να γίνονται "βδέλλες" στους άλλους
Η κοπέλα έγραψε ότι με τον τρόπο της διεκδίκησε.....γράφει ότι είναι επικοινωνιακή ότι πιάνει κουβέντα ευκολα και οτι ειναι ανοικτή να γνωρίζει κοσμο ...και ότι προτείνει για καφέ.....Όμως όταν ο άλλος σου το απιρρίπτει με τη πρόθεση του "α έχω κανονίσει.....ααα δεν μπορώ " δεν μπορείς να κάθεσαι να επιμένεις Και 3 και 4 φορά........Πρέπει να υπάρχει μια αμοιβαιότητα και μια ανοικτοσυνη και από την άλλη πλευρά
09-11-2019, 16:46 #41Miliva21GuestΕπίσης μου κάνει εντύπωση που ρωτάτε τη θεματοθετρια αν είναι συμπαθητική σαν άτομο;;;
Εγώ νόμιζα ότι δεν υπάρχει εξολοκλήρου αντιπαθητικός άνθρωπος χωρίς να τον έχεις γνωρίσει ...
.....νομίζω ότι είναι υποκειμενικό αν κάποιος είναι αντιπαθητικος η οχι.....
Αλλά αν πιάσουμε το αντικειμενικό κομμάτι....ορίστε μου ποιος είναι ο αντιπαθητικος άνθρωπος που θα τον δεις και θα ξινισεις τη μούρη σου ας πούμε....
Τι χαρακτηριστικά έχει ο αντιπαθητικος άνθρωπος....;
Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι θέμα συμπαθητικού η οχι άνθρωπου..... ξέρω περιπτώσεις κορίτσιων που αν και ήταν εξωστρεφής και ζωηροι χαρακτήρες μέσα τους είχαν πολύ κακια Και κόμπλεξ.....ξινιζαν με όλα ....εκραζαν φανερά τους πάντες και όμως παραδόξως (κατά τη γνώμη μου) ήταν αρεστες φιλικα.....
Εγώ πιστεύω ότι οι άνθρωποι πάνε προς το ρεύμα.....θεωρούν συμπαθητικους τους σκληρούς και αγενεις ανθρώπους ( θεωρώντας τη σκληροτητα τους λανθασμένα δυναμισμό) ενώ τους καλοπροαίρετους και πιο διακριτικός τους θεωρούν μυρμηγκακια η τουλάχιστον αδύναμους......
Η κοπέλα στο θέμα της έγραψε πως είναι σαν άτομο ......και από τα λεγόμενα της αφήνει να εννοηθεί ότι είναι δοτικος,συναισθηματικός και ευγενικός άνθρωπος....
Δλδ πόσο αντιπαθής μπορεί να γίνει ένας άνθρωπος με ευγένεια ;;;;
Ναι μπορεί να γίνει αντιπαθής ......αν οι πόλλοι θεωρούν τον καλό αδύναμο
Ή αντιθετα αν τον ζηλεύουν για τη καλοσύνη του .....Έτσι λένε τουλάχιστον
Άρα ποιος φταίει;;; το άτομο και ότι είναι ντε και καλά αντιπαθής;;;;
09-11-2019, 17:13 #42
Εγώ από αυτά που είπε κατάλαβα πως δεν διεκδικεί όταν θεωρεί πχ πως δεν είναι σωστό να προτείνει μόνη της σε μια παρέα να βγουν και περιμένει να την καλέσουν. Δεν είπα ποτέ να επιμένει και να γίνει φορτική σε άτομα που για τον α β λόγο δεν θέλουν την παρέα της. Είπα να συνεχίζει να διεκδικεί καινούργια άτομα όμως. Το ότι κάποιες παλιές γνωστές που είχε απομακρύνθηκαν δεν σημαίνει πως δεν θα την θέλει κανείς. Όταν σε παίρνει κάποιος για να σου ζητήσει σημείωσεις πχ και συ θες παρέα και δεν του λες εκείνη την ώρα το πολύ απλό "έλα να βρεθούμε για έναν καφέ και στις δίνω" για μένα σημαίνει πως δεν διεκδικείς αρκετά. Η θεματοθέτρια μου έδωσε την αίσθηση πως επειδη απογοητεύτηκε από κάποιες γνωστές, φοβάται πια ή είναι επιφυλακτική στο να κάνει την πρώτη κίνηση.
09-11-2019, 17:21 #43
Το αντιπαθητική εγώ το είπα και μάλλον δεν το διατύπωσα σωστά γιατί δεν εννοούσα καθόλου αυτό που λες.
Την ρώτησα στην ουσία πως βλέπει τον εαυτό της. Αν εγώ θεωρώ πχ πως δεν αξίζω σαν παρέα, πως είμαι βαρετή ή μονόχνωτη πως δεν έχω τίποτα να προσφέρω στον άλλον και πως οι άλλοι με θεωρούν αντιπαθητική τότε οκ , είναι λογικό να το περνάω αυτό και στους άλλους και κανείς να μην με θέλει στο τέλος.
Αν όμως θεωρώ πως έχω θετικά στοιχεία και κάτι έχω να προσφέρω σαν άνθρωπος (που αυτό λέει η κοπέλα εδώ) τότε για να μην έχω παρέα σημαίνει πως κάτι λάθος κάνω στην προσέγγιση μου προς τους άλλους.
Μιλιβα το χεις αναφέρει κι άλλες φορές αυτό το τελευταίο περί ζήλειας και ότι αν είσαι καλός οι άλλοι σε αντιπαθούν κτλ κτλ και θεωρώ την σκέψη άκρως επικίνδυνη. Αν μπεις στο τρυπάκι να σκέφτεσαι ότι οι άλλοι με ζηλεύουν, δεν με κάνουν παρέα γιατί παρά είμαι καλός για αυτούς κτλ κτλ....θα καταλήξεις μόνη σου εγγυημένα. Στην ουσία και μόνο με αυτή την σκέψη θέτεις τον εαυτό σου εκτός των άλλων. Είναι σα να βάζω έναν τοίχο ανάμεσα σε μένα και στους άλλους και τέλος. Πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι κακοπροαίρετοι, πάντα θα υπάρχουν κάποιοι που ζηλεύουν...δεν μπορεί να είναι όλοι έτσι. Και στατιστικά να το δεις δηλαδή δεν στέκει. Αποκλείεται να μην υπάρχουν στο περιβάλλον μου άνθρωποι αξιόλογοι ή καλοί. Αν δεν με θέλει κανείς, κάτι κάνω λάθος.
09-11-2019, 17:45 #44Miliva21GuestΤώρα κατάλαβα από ποια άποψη το ρώτησες για το αν είναι αντιπαθητικη η όχι... και έχεις δίκιο ...Έτσι είναι ασυνείδητα πέρναμε την εικόνα που εχουμε προς τα έξω
Σε ευχαριστώ για τη συμβουλή σου αν και στη καθημερινότητα μου ποτέ δεν έχω σκεφτεί ότι κάποιος η κάποιοι με ζηλεύουν..........επδ έχω μια καλοπροαίρετη ματιά δεν αντιλαμβάνομαι καν αν κάποιος μπορεί να σου φέρεται περίεργα λόγω κόμπλεξ η οτιδήποτε
Έχει τύχει να μιλήσω με άτομα που έκανα παρέα κατά καιρούς και μ είχαν αναφέρει ότι ενδεχομένως να με ζηλεύουν για καλά στοιχεία του χαρακτήρα μου....τπτ όμως δεν είναι κανόνας....Και προσωπικά μου έκανε έκπληξη πόσο αλλα ατομα έδιναν έμφαση στη ζήλεια και στα ζηλοφθονα συναισθήματα που μπορεί να νιώθουν κάποιοι...εμένα ποτέ δεν μου άρεσε να μπαίνω σε τέτοια τρυπάκια περί ζήλειας κτλ
09-11-2019, 18:53 #45
μιλιβακι αγαπη μου σε δουλευουν εγω εχω φιλουσ τα καλυτερα παιδια τα πιο γαματα ξερεισ με τι ασχολουμαι με τα οικονομικα μου την αγροτικη μου δουλεια την οποια βαρεθηκα με τα τσιγαρα μου τουσ καφεδεσ λιγο με τουσ διασημουσ
και τι θα φαω και τι ρουχα θα βαλω αυτη ειναι η αληθεια οι φιλοι μου αν δεν πιστευεισ ειναι ο ενασ προγραμματιστησ λιγο ινφλουενσερ ο αλλοσ οικονομολογοσ δουλευει σε τραπεζα κι ο αλλοσ προγραμματιστησ μπορει κ γκευ θελω να σου πω οτι εχουν απιστευτο ενδιαφερον κλπ ουτε με νοιαζει για να ξεσ την αληθεια στα λεωΦιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))