Patrikes sxeseis - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 24 of 24
    Junior Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Εγώ επειδή έχει αναφερθεί ήδη πολλές φορές, δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου καθώς και κάποιων που απαντήσαν για το τίνος είναι το παιδί βιολογικά.
    Ο βιολογικός πατέρας του παιδιού είναι κάπου σε όλα αυτά; Αν δεν είναι και το παιδί το έχει μεγαλώσει ο σύζυγος σαν δικό του, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός ο διαχωρισμός που κάνετε και λέτε αν κάνουμε ένα παιδί θα είναι αίμα σου, θα τη δεις αλλιώς. Ζείτε μαζί σαν οικογένεια από τότε που το παιδί ήταν μηνών. Με αυτά που επαναλαμβάνετε ότι δεν είναι βιολογικό του παιδί, με μία στρεβλή λογική είναι σαν να να του δίνεις μία (λάθος) δικαιολογία να το βλέπει το παιδί πιο μειονεκτικά κατά κάποιο τρόπο.

Αν και πιστεύω ότι το θέμα δεν είναι εκεί ούτε ότι το βλέπει μειονεκτικά. Αντίθετα, πιστεύω ότι επηρεασμένος κι από τον πεθερό κι αφού λείπει για μεγάλα διαστήματα, φοβάται ότι το παιδί όπως το μεγαλώνεις εσύ είχε γίνει πολύ μαλθακό και έχει μία λάθος λογική για την διαπαιδαγώγηση του και το πως θα το κάνει "υπεύθυνο" και "άντρα". Το ότι ήταν και ο σύζυγος όλο παιχνίδια μέχρι να μετακομίσετε πριν 3 χρόνια, δεν λέει απαραίτητα κάτι, γιατί το παιδί ήταν και πιο μικρό. Μπορεί να έχει αντίστοιχα βιώματα και να το θεωρούσε και τότε δεδομένο ότι 9-10 είναι το παιδί μικρό, αλλά στα 12 πλέον είναι αρκετά μεγάλο να κάνει δουλειές. Επίσης αν μένατε σε πόλη, ΟΚ, τι δουλειές να το στείλει να κάνει; Να πουλάει σπίρτα στα φανάρια; Στην επαρχία όμως, υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για χειρωνακτική εργασία και σε ένα θεωρητικά πιο "ασφαλές" περιβάλλον. Οπότε δεν ορκίζομαι ότι επηρεάζεται μόνο από τον πεθερό ο άντρας σου, πιθανόν να είχε πάντα τέτοιες απόψεις και να μην το είχες καταλάβει.
    Σονια μου συμπλήρωσες κάποια θέματα τα οποία ήθελα να αναφέρω. Όπως τον βιολογικό πατέρα είναι απών από πριν ακόμα γεννηθεί το παιδί άγνωστο το που είναι ζει η πέθανε. Δεν με ενδιαφέρει κιόλας.

Senior Member
    Το παιδί είναι ήδη 3 χρόνια στο νέο του περιβάλλον. Με τον καιρό έχει προσαρμοστεί ως ένα βαθμό; Έχει κάποιες παρέες; Κάποια δικά του ενδιαφέροντα; Πως είναι η καθημερινότητά του;
    Συνήθως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Δηλαδή αν έχει κλειστεί πολύ στον εαυτό του και αρνείται πεισματικά να κάνει κάτι απλό που δεν του αρέσει, πάμε και στο άλλο άκρο. Το να πηγαίνει κάθε λίγο και λιγάκι για ψάρεμα αφού δεν του αρέσει είναι υπερβολή. Απο την άλλη και να του πει π.χ. ο παππούς έλα να δεις πως ανάβουμε φωτιά, δεν είναι κάτι τραγικό ακόμα κι ας βαριέται. Και στα 12 ακόμα μαθαίνει κανείς ότι η ζωή δεν είναι μόνο παιχνίδι και να κάνουμε ότι αισθανόμαστε άνετα, χρειάζονται και υποχωρήσεις. Μήπως βλέπει ο άντρας σου ότι έχει απομονωθεί το παιδί στην κοσμάρα του και προσπαθεί να το κινητοποιήσει να βγει λίγο από το καβούκι του; Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν δικαιολογούνται φωνές και ακραιότητες, απλά χρειάζονται και κάποια όρια.

Junior Member
    Το παιδί είναι ήδη 3 χρόνια στο νέο του περιβάλλον. Με τον καιρό έχει προσαρμοστεί ως ένα βαθμό; Έχει κάποιες παρέες; Κάποια δικά του ενδιαφέροντα; Πως είναι η καθημερινότητά του;
    Συνήθως η αλήθεια είναι κάπου στη μέση. Δηλαδή αν έχει κλειστεί πολύ στον εαυτό του και αρνείται πεισματικά να κάνει κάτι απλό που δεν του αρέσει, πάμε και στο άλλο άκρο. Το να πηγαίνει κάθε λίγο και λιγάκι για ψάρεμα αφού δεν του αρέσει είναι υπερβολή. Απο την άλλη και να του πει π.χ. ο παππούς έλα να δεις πως ανάβουμε φωτιά, δεν είναι κάτι τραγικό ακόμα κι ας βαριέται. Και στα 12 ακόμα μαθαίνει κανείς ότι η ζωή δεν είναι μόνο παιχνίδι και να κάνουμε ότι αισθανόμαστε άνετα, χρειάζονται και υποχωρήσεις. Μήπως βλέπει ο άντρας σου ότι έχει απομονωθεί το παιδί στην κοσμάρα του και προσπαθεί να το κινητοποιήσει να βγει λίγο από το καβούκι του; Σε καμία περίπτωση βέβαια δεν δικαιολογούνται φωνές και ακραιότητες, απλά χρειάζονται και κάποια όρια.
    Δεν του αρέσει εδώ. Παρέα κάνει με δύο παιδάκια και αυτά εντός σχολείου όχι στον ελεύθερο του χρόνο. Τα περισσότερα παιδιά συνεχίζουν και τον "πειράζουν" σε άσχημο βαθμό στο σχολείο. Δεν μπορώ να πω ότι περνάει άσχημα έχει τα πάντα δεν του λείπει κάτι (εκτός από την παρέα ενός αδερφού η φίλου στο σπίτι).

Όσο για το "παππούς" ο πεθερος μου δεν τον αφήνει να τον λέει "παππού " ούτε η πεθερά μου τους λέει με το όνομα τους (κ. Βαγγέλη π.χ.).

Είναι πράγματι κλειστός χαρακτήρας δεν ανοίγεται. Ναι κάποιες φορές πηγαίνει με το ζόρι με τον πατέρα του για δουλειές (και εκείνος νευριαζει που δεν το κάνει με θέληση) προσπαθούμε να του εξηγήσουμε και να καταλάβει ότι όλοι πρέπει να προσφέρουμε και να κάνουμε "θυσίες " για το σπίτι μας. Ο μικρός σαν παιδί μόνο το παιχνίδι και την λούφα έχει στο μυαλό του είναι ντεμπελακος για να είμαι ειλικρινής. Καταλαβαίνω όμως είναι παιδί δεν μπορεί να κάτσει να σκεφτεί τι δουλειές μπορεί να έχει ένα σπίτι ούτε να σπάει το κεφάλι του για το τι θα μαγειρεψουμε για αύριο.

Senior Member
    Άρα ο άντρας σου προσπαθεί να του βάλει κάποια όρια,αλλά με λάθος τρόπο.
    Καλά, αυτό για τον παππού και τη γιαγιά ασχολίαστο, πραγματικά. Πως να νοιώσει αποδεκτό από αυτούς;
    Ο γιός τους πως το ενέκρινε; Τον άντρα σου πως τον λέει, δεν τον λέει πατέρα το παιδί;

Junior Member
    Άρα ο άντρας σου προσπαθεί να του βάλει κάποια όρια,αλλά με λάθος τρόπο.
    Καλά, αυτό για τον παππού και τη γιαγιά ασχολίαστο, πραγματικά. Πως να νοιώσει αποδεκτό από αυτούς;
    Ο γιός τους πως το ενέκρινε; Τον άντρα σου πως τον λέει, δεν τον λέει πατέρα το παιδί;
    Όπως το είπες με λάθος τρόπο.

Τον λέει μπαμπά τα τελευταία 5 χρόνια (συμβουλή παιδοψυχολογου ήταν αυτό να μην γίνει νωρίτερα).

Όταν ανέφερα στον άντρα μου για το θέμα παππούδες η απάντηση του " εφόσον δεν νιώθουν έτοιμοι εκείνοι να το ακούνε εγώ δεν μπορώ να τους πιέσω να το δεχτούν" [emoji3525][emoji3525][emoji849][emoji849]

Senior Member
    Και η αντίστοιχη απάντηση είναι ότι αφού δεν είναι έτοιμοι να το δεχτούν σαν εγγόνι να μην επεμβαίνουν λες και είναι παππούδες! Που έτσι κι αλλιώς δεν είναι δουλειά τους να σας λένε πως θα μεγαλώσετε το παιδί σας. Πρέπει κι εσύ να βάλεις κάποια όρια νομίζω.

Junior Member
    Του το ξεκοψα αυτό στον πεθερο μου αναφέρομαι πιο πολύ γιατί εκείνος έκανε τα πιο πολλά η πεθερά μου δεν ασχολήθηκε ούτε ασχολείται τόσο πέρα από κάποιες συμβουλές που μου δίνει.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Irindrag View Post
    Η λέξη δούλος είναι πολύ βαριά. Μάλλον εγώ πάνω στην ένταση μου όταν έγραφα το θέμα έβαλα μια δόση υπερβολής.

Πρωτον τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο το λάβατε η μάλλον εγώ σας έδωσα να το καταλάβετε. Φυσικά και υπάρχουν και η όμορφες και στοργικες στιγμές μεταξύ τους. Η υπερβολική αντίδραση τους είναι όταν το παιδί βαριέται και το δείχνει ότι βαριέται να συμμετέχει σε κάποιες δουλειές που είναι κατά κάποιο τρόπο είναι εποικοδομητηκες για εκείνον. Όπως π.χ. το να είναι δίπλα του και να βλέπει να μαθαίνει πως αλλάζουν ένα λάστιχο αυτοκινήτου (μιας και μας έχει δηλώσει ότι θέλει να γίνει μηχανικός αυτοκινήτων) να δει την προετοιμασία που γίνεται όταν θέλουμε να ψήσουμε στην ψησταριά (εννοείται πως δεν τον βάζουν να ανάψει φωτιά προς θεού). Δεν αναφέρθηκα ποτέ σε βαριές δουλειές.

Δεύτερον Εσείς όσοι είστε παντρεμένοι δλδ δεν υπάρχουν εντάσεις και τσακωμοι με τον /την σύζυγο σας για τα παιδιά σας είναι όλα μέλι γάλα.???? Αυτό πάει να πει ότι δεν υπάρχει αγάπη???

Τρίτον Τα λόγια που είπε το παιδί δεν τα είπε μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν εντάσεις στο σπίτι αλλά και στο σχολείο του υπάρχουν προβλήματα σαν "ξένος και καινούργιος" τα άλλα παιδιά δεν τον υποδέχτηκαν και τόσο θερμά όσο θα ήθελε άλλαξε σχολείο έχασε τους φίλους του την παρέα του είναι λογικό να τον έχει πάρει από κάτω.
    Άλλο εντάσεις τσακωμοί σαν ζευγάρι...
    Άλλο κάνει ο άνδρας κάποιες δουλειές και το παιδί παρακολουθη...
    Και άλλο τον βάζουν να κάνει δουλειές...
    Με αυτό το μύνημα σου ανερεσες όλα όσα είπες..
    Ήταν μεγάλη κολοτουμπα ρε συ...
    Τέλος πάντων...εύχομαι όλα να πάνε καλά ειλικρινά μέσα απτή καρδιά μου το εύχομαι αυτό...
    Καλή συνέχεια

Junior Member
    Quote Originally Posted by giorgos35 View Post
    Άλλο εντάσεις τσακωμοί σαν ζευγάρι...
    Άλλο κάνει ο άνδρας κάποιες δουλειές και το παιδί παρακολουθη...
    Και άλλο τον βάζουν να κάνει δουλειές...
    Με αυτό το μύνημα σου ανερεσες όλα όσα είπες..
    Ήταν μεγάλη κολοτουμπα ρε συ...
    Τέλος πάντων...εύχομαι όλα να πάνε καλά ειλικρινά μέσα απτή καρδιά μου το εύχομαι αυτό...
    Καλή συνέχεια
    Με το δίκιο σου. Ότι έγραψα δεν έγραψα με καθαρό μυαλό ήμουν θολωμένη και τσαντισμενη ήμουν λίγο υπερβολική σε ότι έγραψα.

Ζητώ συγγνώμη απ'ολους... [emoji3525][emoji3525]

Page 2 of 2 FirstFirst 12