Patrikes sxeseis
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
    Junior Member

Patrikes sxeseis

Kalispera....
    Prwta apo ola zitw syggnwmi gia ta greeklish provlima me laptop.
    To thema mou einai o antra mou kai to paidi, (to paidi einai allou alla apo minwn ayton exei gia patera).
    Simera to paidi einai 12 xronwn. mexri kai prin 3xronia loipon apo tote pou metakwmisame dipla sta petherika mou dld ola itan mia xara voltes paixnidia iremia xwris entaseis. Hrthame sto xwrio kai apo tote ola allaksan o petheros mou arxise na epivalete sto paidi mias kai o antras mou naytikos kai leipei syxna gia na min leipei apo to paidi to antriko protypo. Aystiros kai me katholou ypomoni fwnes prosvoles olo doulies kanane mazi kai gia paixnidi oute syzitisi. Den anteksa na vlepw to paidi mou na vasanizetai etsi kai traviksa xeirofreno ekopsa ta polla polla tou paidiou me ton pethero mou. Twra omws o antras m apenanti sto paidi exei allaksei... oti ekane o petheros m dld to kanei ekeinos me to paramikro toy fwnazei ton pairnei mazi toy gia psarema enw den tou aresei wres wres tou milaei asxima kai kathe fora pou milaw kai prospathw na tou eksigisw oti o tropos tou den einai swstos kai kanei oti ekane o pateras tou mou leei oti den pairnw pote to meros tou kai den ton ypostirizw (ayto isxei mono otan vlepw oti einai adikos kai oxi sunexeia). To paidi exei arxisei na mou leei makari na min eixe genithei pote oti mas kanei na tsakwnomaste synexei eksetias tou kai den thelei ti zwi tou.Den mporw allo ayti tin katastasi den kserw pws na to xeiristw pws na tous milisw. Kai o mikros einai lathos alla pisteyw oti den ftaiei aytos oli ayti i piesi pou dexete ton exei kanei neyriko kai antidrastiko.Tha ithela polu na mou peite tin apopsi sas tin symvouli sas mipws kataferw na allaksw tin sxesi metaksi tous.

Senior Member
    Πρώτον νομίζω ότι κάτι δεν πάει καλά πλέον στην σχέση σου με τον άντρα σου αφού δεν συνεννοείστε και υπάρχουν κατηγορίες εκατέρωθεν. Δεύτερον αφού ο άντρας σου λείπει πολύ λόγω επαγγέλματος και ο πεθερός και το περιβάλλον κάνει κακό στο παιδί και σε εσένα, καιρός να ξαναφύγεις από το χωριό. Συζήτα το με τον άντρα σου μπας και βγάλεις καμια άκρη, προσπάθησε να φιάξεις την μεταξύ σας σχέση κι όλα θα βελτιωθούν. Αν εσύ με τον άντρα σου έχετε συνεννόηση κι είστε ενωμένοι και ο πεθερός θα μαζευτεί και το παιδί θα το εισπράξει ότι οι γονείς του είναι μαζί και έχουν κοινή "πολιτική". Το παιδί αισθάνεται ότι φταίει για τους τσακωμούς σας, διότι πράγματι υπάρχουν τσακωμοί. Και δεν νομίζω να οφείλονται μόνο στην διαφορετική αντίληψη για το μεγάλωμα του παιδιού.

Πρέπει όμως να κινηθείς και να λάβεις αποφάσεις. Αν ο σύζυγος δεν θέλει μετακόμιση και τα πράγματα δεν αλλάζουν, τι κάνεις; Μαγικό ραβδάκι δεν υπάρχει, δυστυχώς.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Irindrag View Post
    Kalispera....
    Prwta apo ola zitw syggnwmi gia ta greeklish provlima me laptop.
    To thema mou einai o antra mou kai to paidi, (to paidi einai allou alla apo minwn ayton exei gia patera).
    Simera to paidi einai 12 xronwn. mexri kai prin 3xronia loipon apo tote pou metakwmisame dipla sta petherika mou dld ola itan mia xara voltes paixnidia iremia xwris entaseis. Hrthame sto xwrio kai apo tote ola allaksan o petheros mou arxise na epivalete sto paidi mias kai o antras mou naytikos kai leipei syxna gia na min leipei apo to paidi to antriko protypo. Aystiros kai me katholou ypomoni fwnes prosvoles olo doulies kanane mazi kai gia paixnidi oute syzitisi. Den anteksa na vlepw to paidi mou na vasanizetai etsi kai traviksa xeirofreno ekopsa ta polla polla tou paidiou me ton pethero mou. Twra omws o antras m apenanti sto paidi exei allaksei... oti ekane o petheros m dld to kanei ekeinos me to paramikro toy fwnazei ton pairnei mazi toy gia psarema enw den tou aresei wres wres tou milaei asxima kai kathe fora pou milaw kai prospathw na tou eksigisw oti o tropos tou den einai swstos kai kanei oti ekane o pateras tou mou leei oti den pairnw pote to meros tou kai den ton ypostirizw (ayto isxei mono otan vlepw oti einai adikos kai oxi sunexeia). To paidi exei arxisei na mou leei makari na min eixe genithei pote oti mas kanei na tsakwnomaste synexei eksetias tou kai den thelei ti zwi tou.Den mporw allo ayti tin katastasi den kserw pws na to xeiristw pws na tous milisw. Kai o mikros einai lathos alla pisteyw oti den ftaiei aytos oli ayti i piesi pou dexete ton exei kanei neyriko kai antidrastiko.Tha ithela polu na mou peite tin apopsi sas tin symvouli sas mipws kataferw na allaksw tin sxesi metaksi tous.
    Καλημέρα...πάρε το παιδί σου και φύγε....πάνω από όλα το παιδί σου δεν είναι καθόλου σωστό να του φέρονται έτσι 12 παιδάκι..δεν ντρέπονται καθόλου...
    Εγώ αν ειμουν στη θέση σου θα χωριζα..ξέρανε ότι είχες παιδί δεν το έκρυψε αν είχαν πρόβλημα να το λέγανε απτήν αρχή...
    12 χρόνον παιδάκι να έχει βαρεθη τη ζωή του ακούσων ακουσων..και να νιώθει άσχημα...
    Όχι κοπελιά δεν αξίζει...κρίμα είναι στο παιδί σου και εσένα φυσικά...δεν έπρεπε καν απτήν αρχή να το Ανεχτης...έπρεπε απτήν αρχή να τους το ξεκοψεις..

Senior Member
    τι παιχνιδια κ βλακειεσ δουλεια ολη μερα μπασ κ ισωσ γινει ανθρωποσ αλλοσ τροποσ δεν υπαρχει να γινει ανθρωποσ εγγυημενο αυτο π σ λεω
    Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))

Junior Member
    Καλημέρα.
    Το να φύγω μόνη μου είναι πολύ δύσκολο και δεν το θέλω κιόλας μαζί θέλω να φύγουμε. Προσπαθώ να του εξηγήσω ότι όταν κάνουμε ένα παιδί και θα είναι αίμα του το συναίσθημα που θα έχει δεν θα είναι το ίδιο δεν το πιστεύει. Δεν διαφωνώ ότι το παιδί με μερικές δουλειές μαθαίνει πράγματα που αύριο μεθαύριο θα του είναι χρήσιμα και από το να είναι κολλημένος σε έναν υπολογιστή ταμπλετ κινητό κλπ το προτιμώ. Το θέμα μου είναι να δώσω στον άντρα μου να καταλάβει ότι είναι σκληρός με το παιδί και όλο αυτό θα γυρίσει εναντίον του γιατί το παιδί ξέρει ότι δεν είναι ο πατέρας του.

Senior Member
    Καλημέρα.
    Το να φύγω μόνη μου είναι πολύ δύσκολο και δεν το θέλω κιόλας μαζί θέλω να φύγουμε. Προσπαθώ να του εξηγήσω ότι όταν κάνουμε ένα παιδί και θα είναι αίμα του το συναίσθημα που θα έχει δεν θα είναι το ίδιο δεν το πιστεύει. Δεν διαφωνώ ότι το παιδί με μερικές δουλειές μαθαίνει πράγματα που αύριο μεθαύριο θα του είναι χρήσιμα και από το να είναι κολλημένος σε έναν υπολογιστή ταμπλετ κινητό κλπ το προτιμώ. Το θέμα μου είναι να δώσω στον άντρα μου να καταλάβει ότι είναι σκληρός με το παιδί και όλο αυτό θα γυρίσει εναντίον του γιατί το παιδί ξέρει ότι δεν είναι ο πατέρας του.
    μα τι νοημα εχει το να φυγετε;
    απο που να φυγετε; απο την ασυνεννοησια;
    αφου με εκεινον εχεις το προβλημα. και να φυγετε, μαζι σας δεν θα παρετε και το προβλημα;

συγνωμη... μεταξυ του να κανει το παιδι συνεχεια δουλειες και του να κολλησει σε ενα ταμπλετ, δεν υπαρχει τπτ αλλο;;;;
    παιδι ειναι! δεν μπορουν να το στελνουν στα χωραφια.
    θα του δειξει καποιες δουλειες, αλλα θα του δειξει και παιχνιδι.
    θα του δειξει και ταινιες και βολτες, και αθληματα.
    διαφωνει σε ολα αυτα;

Junior Member
    Δεν διαφωνώ με αυτό που λες. Έτσι όπως τα ζω και βλέπω τα πράγματα πιστεύω ότι το να φύγουμε είναι η λύση γιατί βλέπω ότι παρασερνετε από τον πατέρα του. Είναι πολύ δεμένος μαζί του γενικά είναι πολύ δεμένοι σαν οικογένεια βλέπει τον πατέρα του το πως φέρετε στο παιδί και κάνει και αυτός τα ίδια γιατί έτσι μεγάλωσε και εκείνος.

Senior Member
    Δεν διαφωνώ με αυτό που λες. Έτσι όπως τα ζω και βλέπω τα πράγματα πιστεύω ότι το να φύγουμε είναι η λύση γιατί βλέπω ότι παρασερνετε από τον πατέρα του. Είναι πολύ δεμένος μαζί του γενικά είναι πολύ δεμένοι σαν οικογένεια βλέπει τον πατέρα του το πως φέρετε στο παιδί και κάνει και αυτός τα ίδια γιατί έτσι μεγάλωσε και εκείνος.
    Ακόμα πιο δύσκολα είναι τα πράγματα..
    Μα τι να μάθει ρε συ 12 χρόνον παιδάκι???πως πιάνεται η τσάμπα???η το φτυάρι??έλεος...
    Είναι μόνο παιδάκι..έχει ανάγκη να παίξει να γνωρίσει αλλά παιδάκια..να κάνει τα μαθήματα του..έχει ανάγκη κυρίως από στοργή και αγάπη...μην τρελαθουμε τελείως....εγώ αν ειμουν θα επερνα το παιδί μου και θα έφευγα όσο πιο μακριά μπορούσα από αυτούς τους ανθρώπους και Άπτον σύντροφό μου...δεν θα άφηνα ΚΑΝΕΝΑΝ να φέρθει έτσι στο παιδί μου...
    Και εγώ σου λέω ότι αν κάνεις παιδί μαζί του στο δικό του θα φέρεται πολύ καλύτερα και θα τον έχει πολύ καλύτερα...θα του δείχνει και αγάπη και στοργή και τρυφερότητα..να μάθει λέει να κάνει δουλειές..άκου κάτι πράγματα...δώδεκα χρονών παιδάκι έλεος..

Junior Member
    Γιώργο αυτό προσπαθώ να του εξηγήσω και εγώ ότι στο αίμα του δεν θα φερθεί έτσι και θα δει πόσο άδικος είναι με το δικό μου παιδί (δεν θέλω να λέω δικό μου αλλά δικό μας γιατί έχει κάνει πολλά γιαυτό το παιδί δεν είναι δικό του αλλά ξέρω ότι το αγαπάει το ξέρω το βλέπω) ίσως σας μπερδεύω κάπως αλλά όπως είπα και στο προηγούμενο μήνυμα μου παρασερνετε από την αυστηρότητα του πεθερου μου. Δεν χωρίζω είναι αδύνατον να χωρίσουμε. Το συζητάω μαζί σας μήπως υπάρχει κάτι το οποίο εγώ δεν το έχω σκεφτεί να του πω για να καταλάβει ότι το να αντιγράφει τον πατέρα του είναι λάθος. Το έχω σκεφτεί πολλές φορές να πάρω το παιδί και να φύγω. Δεν γίνεται όμως δεν έχω να πάω πουθενά να πάρω το παιδί μου και να μείνω στο δρόμο?? δεν γίνεται... Η δική μου η οικογένεια είναι διαλυμένη δεν έχω που να πάω.

Senior Member
    Γιώργο αυτό προσπαθώ να του εξηγήσω και εγώ ότι στο αίμα του δεν θα φερθεί έτσι και θα δει πόσο άδικος είναι με το δικό μου παιδί (δεν θέλω να λέω δικό μου αλλά δικό μας γιατί έχει κάνει πολλά γιαυτό το παιδί δεν είναι δικό του αλλά ξέρω ότι το αγαπάει το ξέρω το βλέπω) ίσως σας μπερδεύω κάπως αλλά όπως είπα και στο προηγούμενο μήνυμα μου παρασερνετε από την αυστηρότητα του πεθερου μου. Δεν χωρίζω είναι αδύνατον να χωρίσουμε. Το συζητάω μαζί σας μήπως υπάρχει κάτι το οποίο εγώ δεν το έχω σκεφτεί να του πω για να καταλάβει ότι το να αντιγράφει τον πατέρα του είναι λάθος. Το έχω σκεφτεί πολλές φορές να πάρω το παιδί και να φύγω. Δεν γίνεται όμως δεν έχω να πάω πουθενά να πάρω το παιδί μου και να μείνω στο δρόμο?? δεν γίνεται... Η δική μου η οικογένεια είναι διαλυμένη δεν έχω που να πάω.
    Πατρικό δεν έχεις???κάποια συγγενη να σε βοηθήσει??
    Ρε συ είναι κρίμα για το παιδί σου...
    Πριν πάτε στο χωριό όταν μένατε αλλού φερόταν το ίδιο στο παιδί??δηλαδή το φόρτωνε με δουλειές??
    Κοίτα πιστεύω ότι ούτε σι άλλος καταλαβαίνει τη θέλεις να του πεις..δεν του εξηγείς κάτι δύσκολο...σε αυτή την ηλικία μόλις δώδεκα ετών δεν γίνεται να του φορτώνει δουλειές...δεν είναι δικό του παιδί είτε θέλεις να το λες είτε όχι..είναι ΔΙΚΟ ΣΟΥ..συγγνώμη αν ακουγομαι λίγο σκληρός αλλά αυτή είναι η αλήθεια..
    Μια αλήθεια που έχει αρχίσει να στη δείχνει αργά η γρήγορα..ρε συ δεν μπορεί να μην έχεις κανέναν στο κόσμο να μην σε βοηθήσει...θα σου πω μια γνώμη σκέψου το λίγο...
    Πες του κοίταξε να δεις εκτιμώ όσα έκανες στο παιδί μέχρι τώρα αλλά εμένα αυτή η κατάσταση δεν μου αρέσει καθόλου..δεν θέλω το παιδί μου μόλις στα δώδεκα του να έχει τόσο σκληρή ζωή..πιστεύω ότι καταλαβαίνεις τι θέλω να σου πω δεν λέω κάτι δύσκολο..δηλαδή να μάθει τι από τα δώδεκα του??να μάθει να βγάζει το ψωμί του μόνος του??άρα σου γίνεται βάρος???δεν είσαι υποχρεωμένος να το αγαπάς οκ..αλλά οφείλεις να του φέρεσαι καλύτερα και να του προσφέρεις καλύτερη ζωή..τουλάχιστον λίγη ευαισθησία να δείξεις...
    Λοιπόν η σταματάει αυτή η ιστορία με τη δουλειά η λυπάμαι πολύ αλλά χωρίζουμε δεν μου αφήνεις άλλη επιλογή...αυτά θα του πεις και με πολύ σοβαρότητα.εαν καταλάβει μόνο έτσι θα καταλάβει..εάν δεν καταλάβει έτσι λυπάμαι δεν θα καταλάβει ποτέ...
    Εάν πάλι σε περίπτωση που σου πει οκ χωρίζουμε θα δείξει και πόσο μικροψυχος είναι..(που προσωπική μου άποψη αυτό έχει δείξει)
    Θα μου πεις τη θα κάνεις μετά??ε αυτό είναι όντως ένα πρόβλημα ....αλλά να σου πω κάτι...θα προτειμουσα να μείνω μόνη με ένα παιδί παρά να φέρονται έτσι στο παιδί μου...ο θεός είναι μεγάλος θα σου δείξει ένα δρόμο μια λύση..

Junior Member
    Όχι πριν έρθουμε εδώ δεν ήταν έτσι ήταν άλλος άνθρωπος. Όσο απίθανο και αν ακούγεται είμαι μόνη... Τέλος πάντων θα κάνω μια συζήτηση ακόμα μαζί του και θα χρησιμοποιεισω κάποια λόγια σου δεν θέλω να φτάσω στον χωρισμό όμως γιατί υπάρχει αγάπη μεγάλη αγάπη μεταξύ μας έχουμε περάσει αρκετές δυσκολίες στα τόσα χρόνια για να διαγράψω έτσι απλά. Δεν είναι εύκολο.

Senior Member
    Όχι πριν έρθουμε εδώ δεν ήταν έτσι ήταν άλλος άνθρωπος. Όσο απίθανο και αν ακούγεται είμαι μόνη... Τέλος πάντων θα κάνω μια συζήτηση ακόμα μαζί του και θα χρησιμοποιεισω κάποια λόγια σου δεν θέλω να φτάσω στον χωρισμό όμως γιατί υπάρχει αγάπη μεγάλη αγάπη μεταξύ μας έχουμε περάσει αρκετές δυσκολίες στα τόσα χρόνια για να διαγράψω έτσι απλά. Δεν είναι εύκολο.
    Αν αυτό το λες έτσι απλά Τοτες οκ...πάω πάσο..

Miliva21
    Guest
    Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί αυτή η αλλαγή του άντρα σου......
    Πώς του τη βάρεσε ξαφνικά και άλλαξε στάση...τι κουβεντιάζουν με τον πεθερό σου και του έχει αλλάξει μυαλά....

Δεν έχω λύση να σου πω...αν και πολύ θα το ήθελα....Μόνο ίσως κάποιες προτάσεις....να πιάσεις τον άντρα σου και τον πεθερό σου και να τους μιλήσεις ξεκάθαρα; να πεις ότι δεν σου αρέσει να παρεμβαίνει στο πως μεγαλώνει τον γιο σου ; και στον άντρα σου να κάτσεις να πεις ότι δεν μπορεί να γίνεται αυτό και ότι του κάνει κακο με αυτόν τον τρόπο....

Αλλά από ότι λες έχει γίνει κουβέντα τόσες φορές....Αφού έχετε φτάσει στο σημείο να τσακωνεστε και το παιδι δεν αντέχει άλλο !!

Πώς γίνεται να υπάρχει αγάπη ρε θεματοθετρια αλλά να τσακώνεστε για τόσο σοβαρά ζητήματα ;; πες στον άντρα σου ότι θέλει το κακό του παιδιού εφόσον συμπεριφέρεται ετσι....

Μάλλον πρέπει να φύγεις και να ζήσεις μακριά ή οπωσδήποτε να βρείτε μια κοινή πολιτική με τον άντρα σου όπως σου είπαν

Είναι κρίμα για το παιδάκι να του προκαλείτε τέτοια θέματα....είναι και σε ευαίσθητη ηλικία....προεφηβεια .....

Δλδ τι σχέδια έχει ο άντρας σου για το παιδι....;;; Να τον κάνει τώρα δούλο για να πάρει πίσω αυτά που έδωσε εκείνος ως πατριός;;; αυτό δεν είναι αγάπη.... αυτό είναι ιδιοτέλεια....τέτοια σχέδια έχει ;;

Senior Member
    Εγώ επειδή έχει αναφερθεί ήδη πολλές φορές, δεν καταλαβαίνω το σκεπτικό σου καθώς και κάποιων που απαντήσαν για το τίνος είναι το παιδί βιολογικά.
    Ο βιολογικός πατέρας του παιδιού είναι κάπου σε όλα αυτά; Αν δεν είναι και το παιδί το έχει μεγαλώσει ο σύζυγος σαν δικό του, δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός ο διαχωρισμός που κάνετε και λέτε αν κάνουμε ένα παιδί θα είναι αίμα σου, θα τη δεις αλλιώς. Ζείτε μαζί σαν οικογένεια από τότε που το παιδί ήταν μηνών. Με αυτά που επαναλαμβάνετε ότι δεν είναι βιολογικό του παιδί, με μία στρεβλή λογική είναι σαν να να του δίνεις μία (λάθος) δικαιολογία να το βλέπει το παιδί πιο μειονεκτικά κατά κάποιο τρόπο.

Αν και πιστεύω ότι το θέμα δεν είναι εκεί ούτε ότι το βλέπει μειονεκτικά. Αντίθετα, πιστεύω ότι επηρεασμένος κι από τον πεθερό κι αφού λείπει για μεγάλα διαστήματα, φοβάται ότι το παιδί όπως το μεγαλώνεις εσύ είχε γίνει πολύ μαλθακό και έχει μία λάθος λογική για την διαπαιδαγώγηση του και το πως θα το κάνει "υπεύθυνο" και "άντρα". Το ότι ήταν και ο σύζυγος όλο παιχνίδια μέχρι να μετακομίσετε πριν 3 χρόνια, δεν λέει απαραίτητα κάτι, γιατί το παιδί ήταν και πιο μικρό. Μπορεί να έχει αντίστοιχα βιώματα και να το θεωρούσε και τότε δεδομένο ότι 9-10 είναι το παιδί μικρό, αλλά στα 12 πλέον είναι αρκετά μεγάλο να κάνει δουλειές. Επίσης αν μένατε σε πόλη, ΟΚ, τι δουλειές να το στείλει να κάνει; Να πουλάει σπίρτα στα φανάρια; Στην επαρχία όμως, υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες για χειρωνακτική εργασία και σε ένα θεωρητικά πιο "ασφαλές" περιβάλλον. Οπότε δεν ορκίζομαι ότι επηρεάζεται μόνο από τον πεθερό ο άντρας σου, πιθανόν να είχε πάντα τέτοιες απόψεις και να μην το είχες καταλάβει.

Junior Member
    Η λέξη δούλος είναι πολύ βαριά. Μάλλον εγώ πάνω στην ένταση μου όταν έγραφα το θέμα έβαλα μια δόση υπερβολής.

Πρωτον τα πράγματα δεν είναι τόσο τραγικά όσο το λάβατε η μάλλον εγώ σας έδωσα να το καταλάβετε. Φυσικά και υπάρχουν και η όμορφες και στοργικες στιγμές μεταξύ τους. Η υπερβολική αντίδραση τους είναι όταν το παιδί βαριέται και το δείχνει ότι βαριέται να συμμετέχει σε κάποιες δουλειές που είναι κατά κάποιο τρόπο είναι εποικοδομητηκες για εκείνον. Όπως π.χ. το να είναι δίπλα του και να βλέπει να μαθαίνει πως αλλάζουν ένα λάστιχο αυτοκινήτου (μιας και μας έχει δηλώσει ότι θέλει να γίνει μηχανικός αυτοκινήτων) να δει την προετοιμασία που γίνεται όταν θέλουμε να ψήσουμε στην ψησταριά (εννοείται πως δεν τον βάζουν να ανάψει φωτιά προς θεού). Δεν αναφέρθηκα ποτέ σε βαριές δουλειές.

Δεύτερον Εσείς όσοι είστε παντρεμένοι δλδ δεν υπάρχουν εντάσεις και τσακωμοι με τον /την σύζυγο σας για τα παιδιά σας είναι όλα μέλι γάλα.???? Αυτό πάει να πει ότι δεν υπάρχει αγάπη???

Τρίτον Τα λόγια που είπε το παιδί δεν τα είπε μόνο και μόνο επειδή υπάρχουν εντάσεις στο σπίτι αλλά και στο σχολείο του υπάρχουν προβλήματα σαν "ξένος και καινούργιος" τα άλλα παιδιά δεν τον υποδέχτηκαν και τόσο θερμά όσο θα ήθελε άλλαξε σχολείο έχασε τους φίλους του την παρέα του είναι λογικό να τον έχει πάρει από κάτω.

Page 1 of 2 12 LastLast