Μια ερώτηση για ένα πρόβλημα πολυσυζητημένο.
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Member

Καλησπέρα στην ομάδα . Έχω ξανά γράψει αλλά ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια σκέψη μου που με απασχολεί . Λοιπόν πηγαίνω σε ψυχίατρο ο οποίος έχει ειδικότητα στη ψυχοσεξουαλικοτητα, πήγα εκεί γιατί είχα κάποιες σκέψεις ότι μπορεί να είμαι γκέι ( το ξέρω ότι το έχω ξανά αναφέρει αλλά θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας ) . Λοιπόν ο γιατρός με αυτά που του έχω πει μου λέει ότι δεν είμαι γκέι αλλά πρέπει να πειστω μόνος μου και πως ότι και να μου πει αυτός μόνο εγώ ξέρω . Ενώ πολλές φορές τον πιστεύω όταν αγχώνομαι σκέφτομαι ότι είμαι ένας καταπιεσμένος ομοφυλόφιλος ( δεν έχω τίποτα με τους ομοφυλόφιλους απλά εγώ δεν θα ήθελα να είμαι ένας ) και πχ πολλές φορές νιώθω περίεργα σε κάποια αγγίγματα κάποιου άντρα . Με γυναίκα έχω καιρό πολύ να πάω αν και δεν είχα επιτυχημένη προσπάθεια . Εννοώ ότι στα προκαταρκτικά όλα καλά αλλά μετά κατά την διείσδυση είτε θα έπεφτε είτε δεν θα είχα στύση . Πλέον φοβάμαι να την πέσω σε κάποια κοπέλα και άμα βρεθώ με μια νιώθω τόσο αγχωμενος που τρέμουν τα χέρια μου και δεν μπορώ καλά καλά να μιλήσω .

Senior Member
    Quote Originally Posted by Locomatic View Post
    Δεν κατάλαβα απ' όσα έγραψες ποια ακριβώς είναι η ερώτηση.

Member
    Quote Originally Posted by Vox View Post
    Δεν κατάλαβα απ' όσα έγραψες ποια ακριβώς είναι η ερώτηση.
    Η ερώτηση είναι γίνεται στο παρελθόν να ερεθιζομουν με γυναίκες και να μου άρεσε το χάδι τους και ξαφνικά να σκέφτομαι μήπως μου αρέσουν και οι άντρες ; Το ρωτάω γιατί στο παρελθόν είχα κάποιες ομοφυλοφιλικές σκέψεις αλλά όταν τις πραγματοποίησα δεν ήταν και τόσο ενθουσιώδης.

Senior Member
    Η ερώτηση είναι γίνεται στο παρελθόν να ερεθιζομουν με γυναίκες και να μου άρεσε το χάδι τους και ξαφνικά να σκέφτομαι μήπως μου αρέσουν και οι άντρες ;
    Φυσικά και γίνεται. Το ότι σού συμβαίνει είναι η απόδειξη. Το πώς και το γιατί, είναι μια άλλη ερώτηση.

Το ρωτάω γιατί στο παρελθόν είχα κάποιες ομοφυλοφιλικές σκέψεις αλλά όταν τις πραγματοποίησα δεν ήταν και τόσο ενθουσιώδης.
    Μπορεί να μη συνάντησες το κατάλληλο άτομο. Επίσης υπάρχουν άντρες που αυτοπροσδιορίζονται ως ετεροφυλόφιλοι αλλά έχουν περιορισμένης κλίμακας σαρκικές (μόνο) σχέσεις με άλλους άντρες. Αυτοί σίγουρα δεν είναι ούτε ομο- ούτε αμφι-φυλόφιλοι αφού δεν μπορούν να συνδεθούν ρομαντικά με άτομα του ίδιου φύλου.

Απ' όλα έχει ο μπαξές :D, και οι ετικέτες, αν και είναι εκεί για να βοηθήσουν, συχνά μπερδεύουν.

Member
    Όταν λες να συνδεθούν ρομαντικά τι εννοείς ; Μπορείς να μου ερμηνεύσεις αυτή την έννοια ;

Senior Member
    Όταν λες να συνδεθούν ρομαντικά τι εννοείς ; Μπορείς να μου ερμηνεύσεις αυτή την έννοια ;
    Νόμιζα ότι είναι αυτονόητο. Εννοώ να συνδεθούν με ρομαντικά ερωτικής φύσης συναισθήματα, σαν κι αυτά που συναντάς συνήθως ανάμεσα σ' έναν άντρα και μια γυναίκα, και να τα εκδηλώνουν με πράξεις τρυφερότητας, όπως να κρατούν ο ένας το χέρι του άλλου όταν κάνουν βόλτα μαζί, χάδια, αγκαλιές, κλπ.

Δεν είναι μόνο το σεξ. Αυτό από μόνο του δεν προσδιορίζει πλήρως το σεξουαλικό προσανατολισμό. Υπάρχει και το συναισθηματικό κομμάτι.

Member
    Τα αυτονόητα είναι που με προβληματίζουν , δλδ αν ήθελα τους άντρες πως θα ένιωθα για αυτους ; Μπορείς να μου εξηγήσεις ; Ρωτάω για να δω αν ο τρόπος που τους βλέπω είναι συναισθηματικός η όχι

Senior Member
    Δε νομίζω να μπορεί να απαντηθεί αυτή η ερώτηση...
    αρχικά αυτό που νομίζω εγώ ότι πρέπει να κάνεις είναι να νοιωσεις καλά με αυτό που νοιωθεις! Τα ένστικτα όσο και να θες δε μπορείς να τα τιθασεψεις ;-)

Senior Member
    Τα αυτονόητα είναι που με προβληματίζουν , δλδ αν ήθελα τους άντρες πως θα ένιωθα για αυτους ; Μπορείς να μου εξηγήσεις ;
    Εξαρτάται από το τι εννοείς όταν λες «αν ήθελα τους άντρες». Ένας ομοφυλόφιλος επιθυμεί ικανοποιητικές και πλήρεις σχέσεις με άτομα του ίδιου φύλου. «Πλήρεις» σημαίνει ότι επιθυμεί το σαρκικό και το συντροφικό/συναισθηματικό κομμάτι.

Μπορείς να ερωτευτείς έναν άντρα, να τον θεωρείς ερωτικό σύντροφο, να μοιράζεσαι τη ζωή σου μαζί του; Αν ναι, τότε είσαι ομοφυλόφιλος. Αν το μόνο που επιθυμείς είναι π.χ. κάποιες σεξουαλικές επαφές επειδή το αντρικό σώμα για κάποιο λόγο σε διεγείρει, χωρίς προοπτική βαθύτερης συντροφικής σύνδεσης, τότε απλά παρουσιάζεις μια σεξουαλική προτίμηση προς το ίδιο φύλο. Αν μαζί μ' αυτό μπορείς συγχρόνως να ερωτεύεσαι γυναίκες και να έχεις μαζί τους πλήρεις ερωτικές σχέσεις, τότε δεν υπάρχει προσδιορισμός, μου τελείωσαν τα καρτελάκια. :P

Γιατί όμως στέκεσαι στους ορισμούς; Σημασία έχει τι θέλεις να ζήσεις και τι όχι.

Member
    Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει σχέση με έναν άντρα , ενώ θα ήθελα πολύ να κάνω σχέση με μια κοπέλα αλλά από την άλλη φοβάμαι να μιλήσω στη κοπέλα και φοβάμαι γενικά τη σχέση με μια κοπέλα .

Senior Member
    Δεν μπορώ να φανταστώ τον εαυτό μου να κάνει σχέση με έναν άντρα ,
    Σωστά τα λέει λοιπόν ο γιατρός σου, δεν είσαι γκέι.

ενώ θα ήθελα πολύ να κάνω σχέση με μια κοπέλα αλλά από την άλλη φοβάμαι να μιλήσω στη κοπέλα και φοβάμαι γενικά τη σχέση με μια κοπέλα.
    Απ' όσα έχεις γράψει, φαίνεται να βιώνεις μια σύγχυση και ενοχή γύρω από τις επιθυμίες και τις πράξεις σου. Αυτό πρέπει να το δεις με κάποιον ειδικό αν δεν μπορείς να το αντιμετωπίσεις μόνος σου.

Το άλλο ενδεχόμενο που σκέφτομαι, επειδή απλά δεν έχεις πραγματικά ευχαριστηθεί σεξουαλική επαφή με κανένα από τα δύο φύλα ενώ δοκίμασες, είναι να ανήκεις σε μια από τις πολλές παραλλαγές ασεξουαλικών που πολτοποιούνται κάτω από τον κοινωνικό οδοστρωτήρα και βρίσκονται σε σύγχυση. Αλλά αυτό έχει μικρή πιθανότητα να συμβαίνει.

Senior Member
    Τι ηλικία έχεις Locomatic?

Senior Member
    Καλησπέρα στην ομάδα . Έχω ξανά γράψει αλλά ήθελα να μοιραστώ μαζί σας μια σκέψη μου που με απασχολεί . Λοιπόν πηγαίνω σε ψυχίατρο ο οποίος έχει ειδικότητα στη ψυχοσεξουαλικοτητα, πήγα εκεί γιατί είχα κάποιες σκέψεις ότι μπορεί να είμαι γκέι ( το ξέρω ότι το έχω ξανά αναφέρει αλλά θα ήθελα να μου πείτε την γνώμη σας ) . Λοιπόν ο γιατρός με αυτά που του έχω πει μου λέει ότι δεν είμαι γκέι αλλά πρέπει να πειστω μόνος μου και πως ότι και να μου πει αυτός μόνο εγώ ξέρω . Ενώ πολλές φορές τον πιστεύω όταν αγχώνομαι σκέφτομαι ότι είμαι ένας καταπιεσμένος ομοφυλόφιλος ( δεν έχω τίποτα με τους ομοφυλόφιλους απλά εγώ δεν θα ήθελα να είμαι ένας ) και πχ πολλές φορές νιώθω περίεργα σε κάποια αγγίγματα κάποιου άντρα . Με γυναίκα έχω καιρό πολύ να πάω αν και δεν είχα επιτυχημένη προσπάθεια . Εννοώ ότι στα προκαταρκτικά όλα καλά αλλά μετά κατά την διείσδυση είτε θα έπεφτε είτε δεν θα είχα στύση . Πλέον φοβάμαι να την πέσω σε κάποια κοπέλα και άμα βρεθώ με μια νιώθω τόσο αγχωμενος που τρέμουν τα χέρια μου και δεν μπορώ καλά καλά να μιλήσω .
    Δεν νομίζω ότι γκέι γίνεσαι ...νομίζω ότι για είσαι γκέι πρέπει από πολύ μικρή ηλικία να το καταλάβεις...αλλιώς αργότερα δεν νομίζω ότι ένας άνθρωπος μπορεί να εκδηλώσει τέτοια συμπτώματα..
    Εγώ πιστεύω ότι μάλλον έχεις άγχος επίδοσης και τίποτα άλλο...το ότι μπορεί να έπεσες σε κάνα δυο περιπτώσεις γυναικών που μαζί τους δεν αισθανθηκες ερέθισμα δεν είναι τίποτα...
    Το πιο πιθανόν κατά τη προσωπική μου γνώμη είναι ότι έχεις άγχος επιδόσεις..εκεί μπερδευεσαι μάλλον..

Member
    Ασεξουαλ δεν είμαι το έχω ρωτήσει στον ψυχίατρο και μου έχει πει όχι . Απλά κάνω σκέψεις ότι μπορεί να είμαι ομοφυλόφιλος όταν βρίσκομαι σε μια στρεσογόνο φάση όπου κάνω παραληρητικές σκέψεις . Είμαι 22 ετών .
    Σε μικρή ηλικία λοιπόν είχα κάποιες ομοφυλοφιλικές τάσεις πιο πολύ από περιέργεια , αλλά συγκριτικά με μια γυναίκα δεν φτάνει .