ΠΟΣΟ ΜΕΤΡΑΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ, ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
    Senior Member

ΠΟΣΟ ΜΕΤΡΑΩ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΥΞΗΣΗ, ΓΙΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

απο την στιγμη που κανεις αυξηση σε ενα ssri, μετρας απο το μηδεν? δλδ... κανει κ η αυξηση να πιασει πολυ καιρο?κ αν ναι?ποσο?οσο οταν ξεκινας?πχ 6 εβδομαδες?
    Σας ευχαριστω πολυ.

Member
    Παιδιά όποιος έχει εμπειρία μπορείτε να απαντήσετε. Και εγώ έχω αυτή την απορία.

Senior Member
    Όχι παιδιά... δε κάνει τον ίδιο χρόνο. Μπορεί να κάνει 5-6 μέρες για να καταλάβεις κάτι αλλά όχι 5-6 εβδομάδες.. επίσης μετράει σε ποια αύξηση είσαι... από 5 στα 10; Η από 15 στα 20; Το δεύτερο θα το καταλάβεις πολύ άμεσα

Senior Member
    Απο 100mg σε 150mg ζολοφτ..ναι οκ ειδα βελτιωση στις 7 ήμερες..δλδ δεν εχω ιδιαιτερο αγχος απλα τα βραδια παρατηρω οτι νιωθω λιγο καπως οχι κεφι να το πω..λιγο φοβισμενη να το πω?λογικα δεν θελει κανα μηνα?σημερα ειμαι στις 13 μερες.

Senior Member
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    Απο 100mg σε 150mg ζολοφτ..ναι οκ ειδα βελτιωση στις 7 ήμερες..δλδ δεν εχω ιδιαιτερο αγχος απλα τα βραδια παρατηρω οτι νιωθω λιγο καπως οχι κεφι να το πω..λιγο φοβισμενη να το πω?λογικα δεν θελει κανα μηνα?σημερα ειμαι στις 13 μερες.
    ειναι αναλογα τον οργανισμο..... κανεις δεν μπορει να σου δωσει 100% απαντηση σε αυτο...

αλλα γενικα θελει απο 10-30 μερες....

επισης εκτος απο τα αντικαταθλιπτικα εχεις πει στον γιατρο σου μηπως να παρεις και cbd? ισως να εχει αποτελεσμα σε εσενα..... εδω εγω που ειχα τρελο ανχος μου εκανε δουλεια....

απλα πλεον δεν εχω ανχος για τπτ....

Senior Member
    Πηρα cbd για καμποσο καιρο αλλα δεν ειδα καποια διαφορα..αγχος κ γω δεν εχω εκεινο που ειχα καμια σχεση...ηρεμη ειμαι..απλα νιωθω λιγο σαν αλλου τα βραδια..εδω κ 3 μερες..το σκ πχ ημουν καλυτερα...μπορει να δωσει κ αλλο το χαπι , χτίζει ακομα δε ξερω τι...χτυπαω κ μισο ρεμερον το βραδι μεχρι να συνηθισω την αυξηση..

Senior Member
    Πηρα cbd για καμποσο καιρο αλλα δεν ειδα καποια διαφορα..αγχος κ γω δεν εχω εκεινο που ειχα καμια σχεση...ηρεμη ειμαι..απλα νιωθω λιγο σαν αλλου τα βραδια..εδω κ 3 μερες..το σκ πχ ημουν καλυτερα...μπορει να δωσει κ αλλο το χαπι , χτίζει ακομα δε ξερω τι...χτυπαω κ μισο ρεμερον το βραδι μεχρι να συνηθισω την αυξηση..
    δεν υπαρχει θεραπεια για της ψυχικες διαταραχες.......

η θεραπεια ειναι το μυαλο και μονο....!
    Last edited by akis1; 07-11-2019 at 18:14.

Senior Member
    λογικα θα πρεπει να παω σε καποιον γιατρο που ασχολειται με cbd για να μου δωσει κ οχι ετσι αυθαιρετα, επισης πολλα λεφτα φιλε...δεν εχω τωρα..
    επισης ναι δεν περνανε αυτα ..απλα μπαινουν σε υφεση..
    κ επισης παλι...γιατι παντα εισαι τοσο αρνητικος κ φοβιζεις γενικα? υπαρχει καποιος λογος? γτ εδω μεσα μπαινουμε για ανακουφιση....
    ετσι μια απλη απισημανση..μη με παρεξηγεις..
    λεγοντας οτι δεν περνανε ποτε αυτα..φοβιζεις κοσμο...κ μας διαβαζουν..
    δεν ειπαμε οτι θα αλλαξουμε χαρακτηρα απο τα χαπια κ θα γινουμε λιγοτερο αγχωδεις..αλλα οτι θα εχουμε μια υφεση τως συμπτωματων κ θα εχουμε μια νορμαλ ποιοτικη ζωη..
    μιλας με μενα που ημουν 8 χρονια χωρις καμια υποτροπη κ κανενα χαπι...κ μετα με αλλα 10 χρονια πολυ καλα με χαπι..οποτε...δεν ειναι κανονας αυτο που λες....μην εισαι απολυτος.

Senior Member
    λογικα θα πρεπει να παω σε καποιον γιατρο που ασχολειται με cbd για να μου δωσει κ οχι ετσι αυθαιρετα, επισης πολλα λεφτα φιλε...δεν εχω τωρα..
    επισης ναι δεν περνανε αυτα ..απλα μπαινουν σε υφεση..
    κ επισης παλι...γιατι παντα εισαι τοσο αρνητικος κ φοβιζεις γενικα? υπαρχει καποιος λογος? γτ εδω μεσα μπαινουμε για ανακουφιση....
    ετσι μια απλη απισημανση..μη με παρεξηγεις..
    λεγοντας οτι δεν περνανε ποτε αυτα..φοβιζεις κοσμο...κ μας διαβαζουν..
    δεν ειπαμε οτι θα αλλαξουμε χαρακτηρα απο τα χαπια κ θα γινουμε λιγοτερο αγχωδεις..αλλα οτι θα εχουμε μια υφεση τως συμπτωματων κ θα εχουμε μια νορμαλ ποιοτικη ζωη..
    μιλας με μενα που ημουν 8 χρονια χωρις καμια υποτροπη κ κανενα χαπι...κ μετα με αλλα 10 χρονια πολυ καλα με χαπι..οποτε...δεν ειναι κανονας αυτο που λες....μην εισαι απολυτος.
    καλησπερα, απλα λεω την αληθεια...! δεν υπαρχει λογος να τρομαξει κανεις ρε συ...! απλα ειπα οτι δεν θα γινει καποιος ποτε καλα απο τα φαρμακα... το να θολώνει το προβλημα ενα φαρμακο δεν ειναι θεραπεια.....! θεραπεια ειναι να κανεις διατροφη... και πολυ περπατημα......!

Senior Member
    συμφωνω μαζι σου, ναι..ολα μαζι συντελουν στο να υπαρξει υφεση..ιδιατερα η επαφη με την φυση κ τον καθαρο αερα.. λιγο φαρμακακι, λιγες δραστηριοτητες, ψυχοθεραπεια..κλπ κλπ..αποφυγη τοξικων ανθρωπων κ καταστασεων.
    Εσυ πως πας με το φαρμακο σου? εχει δει βελτιωση?εγω ακομα εχω λιγο αγχος το πρωι που περναει μετα , αλλα γενικα ακομα νιωθω καπως...μεσα στην μερα..οχι ασφαλης θα ελεγα..αλλα μου πε η γιατρος οτι ειναι νωρις ακομα μετα την αυξηση 15 μερες να πιασει απο τωρα..

Senior Member
    συμφωνω μαζι σου, ναι..ολα μαζι συντελουν στο να υπαρξει υφεση..ιδιατερα η επαφη με την φυση κ τον καθαρο αερα.. λιγο φαρμακακι, λιγες δραστηριοτητες, ψυχοθεραπεια..κλπ κλπ..αποφυγη τοξικων ανθρωπων κ καταστασεων.
    Εσυ πως πας με το φαρμακο σου? εχει δει βελτιωση?εγω ακομα εχω λιγο αγχος το πρωι που περναει μετα , αλλα γενικα ακομα νιωθω καπως...μεσα στην μερα..οχι ασφαλης θα ελεγα..αλλα μου πε η γιατρος οτι ειναι νωρις ακομα μετα την αυξηση 15 μερες να πιασει απο τωρα..
    εγω δεν περνω κανενα φαρμακο αλλο περα απο 0.5 xanax εδω και 3 χρονια...! ειμαι οκ πολυ καλα με αυτο.... γιαυτο και ο γιατρος μου ειπε μπορω να το περνω για παντα..... ανχος σπανια εχω η κρισης πανικου ειναι παρελθον για μενα...! εχω καπια περιεργα συμτωμματα βεβαια αλλα δεν εχουνε να κανουν με ανχος.... θα παω σε ρευματολογο να το ψαξουμε γιατι υπαρχει φλεγμονη και εχω αυξημενα ενζυμα στο ηπαρ... παρολαυτα σκευτομαι \οτι ισως εχω καρκινο στομαχου.... αλλα οπως και να εχει ανχος δεν εχω καθολου..... ουτε φοβαμαι πλεον...

Senior Member
    απο την στιγμη που κανεις αυξηση σε ενα ssri, μετρας απο το μηδεν? δλδ... κανει κ η αυξηση να πιασει πολυ καιρο?κ αν ναι?ποσο?οσο οταν ξεκινας?πχ 6 εβδομαδες?
    Σας ευχαριστω πολυ.
    οχι.........................

Senior Member
    Quote Originally Posted by akis1 View Post
    δεν υπαρχει θεραπεια για της ψυχικες διαταραχες.......

η θεραπεια ειναι το μυαλο και μονο....!
    με εκαψες.....ψηστο να το αναλυσουμε

Senior Member
    να αναλυσουμε τι?

το οτι δεν υπαρχει θεραπεια για της ψυχικες διαταραχες? η αληθεια ειναι αυτο... το 95% που ξεκινησαν καπια φαρμακευτικη αγωγη δεν την σταματησε ποτε..... δεν θεραπευτηκε απλα ηταν καλα και ειχε ξεχασει το προβλημα του.... αν ομως αυτο το ατομο εκοβε την αγωγη το πρβλημα θα ερχοταν ξανα με εως και 30 φορες πιο εντονα απο οτι πριν.... ισως ομως και οχι.... γιαυτο εχω και ο μηχανισμος δρασης καθε φαρμακου ειναι αγνωστος...

το μυαλο ειναι η θεραπεια... οταν βρεις της εγγεφαλικες σου συχνοτητες που θα θεραπευσουν το προβλημα.... ο εγγεφαλος μας δουλευει με καπιες Συχνότητες και παραγει εγγεφαλικα κυματα...

τα 4 βασικα ειναι:

τα κύματα α (8-13 Hz)
    τα κύματα β (13-30 Hz)
    τα κύματα δ (1-4 Hz)
    και τα κύματα θ (4-8 Hz)

Τα εγκεφαλικά κύματα, όπως και όλα τα κύματα μετρώνται με 2 τρόπους. Ο πρώτος είναι η συχνότητα ή η ταχύτητα των ηλεκτρικών παλμών. Η συχνότητα μετριέται σε κύκλους ανά δευτερόλεπτο (cps ή HZ) , σε ένα εύρος που κυμαίνεται από 5cps έως 38cps. Η δεύτερη μέτρηση είναι το εύρος του κύματος ή η δύναμη του εγκεφαλικού κύματος. Υπάρχουν 4 κατηγορίες εγκεφαλικών κυμάτων: Βήτα, Άλφα, Θήτα, Δέλτα. Καθώς αποκτούμε πρόσβαση στον πολυδιαστασιακό εαυτό μας αποκτούμε την ικανότητα να χρησιμοποιούμε συνδυασμούς και από τους 4 τύπους εγκεφαλικών κυμάτων.

Τα εγκεφαλικά κύματα ΒΗΤΑ

Τα εγκεφαλικά κύματα ΒΗΤΑ αντιπροσωπεύουν την ικανότητά μας να εκτελούμε συνειδητά την διαδικασία της σκέψης μας. Περνάμε τον περισσότερο χρόνο όταν είμαστε ξύπνιοι σε κατάσταση ΒΗΤΑ, κατά την οποία τα εγκεφαλικά μας κύματα πάλλονταιανάμεσα σε 13 έως 39 κύκλους το δευτερόλεπτο. Σε αυτή την κατάσταση, η προσοχή μας εστιάζεται στην "καθημερινότητα" του εξωτερικού κόσμου. Κατά κύριο λόγο εστιαζόμαστε στην λογική, και στην λογική της διαδοχής, δραστηριότητες που χαρακτηρίζουν το αριστερό ημισφαίριο, επειδή ο εγκέφαλος είναι απασχολημένος με το να επεξεργάζεται μυριάδεςπληροφορίες που καταφθάνουν μέσα από τις 5 αισθήσεις.

Εάν όλες αυτές οι πληροφορίες δεν μπουν σε μια σειρά, θα μπερδευτούμε και θα νιώσουμε ότι χάνουμε τον έλεγχο. Ηφωνήτου εσωτερικού μας εαυτού μπορείνα ακούγεται ακόμα "κάπου στο βάθος",είναι όμως σαν να προσπαθείς να μιλήσεις σε κάποιον μέσα σε ένα θορυβώδες και πολυάσχολο αεροδρόμιο. Ίσως να μπορείς να ακούσεις την φωνή χωρίς όμως να καταλαβαίνει εύκολα τι ακριβώς έχει ειπωθεί.

Τα εγκεφαλικά κύματα ΒΗΤΑ συμβάλλουν στην υποκίνηση της σκέψης και της δράσης. Το μεγαλύτερο μέρος της τρέχουσας εκπαίδευσής μας είναι συνδεμένο με τα εγκεφαλικά κύματα ΒΗΤΑ, και χαρακτηρίζεται από τη λογική, αναλυτική,διανοητική σκέψη και τη γραπτή ή λεκτική επικοινωνία. Τα κύματα βήτα είναι τα κυρίαρχα εγκεφαλικά κύματα στην καθημερινή ζωή μας. Χωρίς τα κύματα βήταδεν θα ήμαστανσε θέση να λειτουργήσουμε στον εξωτερικό κόσμο.

Τα εγκεφαλικά κύματα ΑΛΦΑ

Τα εγκεφαλικά κύματα ΑΛΦΑέχουν μια ικανότητα να γεφυρώνουν το συνειδητό με το υποσυνείδητο- υπερσυνείδητο μυαλό μας, καθώς επίσης και μία ζωηρά φαντασιακή και χαλαρωμένη, αποσπασμένη επίγνωση. Όταν χαλαρώνουμε εντελώς, μετατοπιζόμαστε στα άλφα κύματα, τα οποία είναι μεταξύ 8 και 12 cps. Τα εγκεφαλικά κύματαάλφα είναι πιο αργά στην συχνότητα από τα βήτα, αλλά έχουν μεγαλύτερο εύρος. Κάποιος που κάνει ένα διάλειμμα για να αναπολήσει, ή για να διαλογιστεί ή γιανα κάνει μία παύσηαπό μια δραστηριότητα είναι συχνά υπό το κράτος των εγκεφαλικώνκυμάτων άλφα. Όταν επικεντρωνόμαστε με προσήλωση σε μια μόνο σκέψη, συγκίνηση, ή δραστηριότητα έχουμε λιγότερα ερεθίσματα να επεξεργασθούμε και έτσι οι εγκέφαλοί μας μπορούν να μεταπηδήσουνστα άλφα κύματα. Με τηνεγκεφαλικήσυνείδηση των κυμάτων ΑΛΦΑ δεν δεσμευόμαστε από τον χρόνο και τον χώρο όπως όταν είμαστε στα εγκεφαλικά κύματα ΒΗΤΑ. Αυτό απελευθερώνει τη γραμμική, λογική, και οργανωτική αριστερή πλευρά τουεγκεφάλου μας και μας επιτρέπεινα έχουμεπρόσβαση επίσης στο δημιουργικότερο και διαισθητικό δεξιό μέρος του εγκέφαλου μας. Το δεξί μέρος του εγκεφάλου μας σκέφτεται με εικόνες και ήχους που δεν δεσμεύονται από την ανθρώπινη γλώσσα. Για αυτόν τον λόγο, οι σκέψεις, τα συναισθήματα, ή/ και οι δραστηριότητές μας είναι συνήθως δημιουργικής φύσης, όπως ο χορός, το γράψιμο, το να δεις ένα καλό παιχνίδι ή το άκουσμα ευχάριστης μουσικής. Τώρα υπάρχουν λιγότερες αποσπάσεις της προσοχής και είναι ευκολότερο να ακουστεί η εσωτερική μας φωνή.

Είναι σε αυτήν την εγκεφαλική κατάσταση Άλφα, όπου έχουμε τις εμπνευσμένες μας στιγμές"α-χα". Πολλοί εκτελεστές, καλλιτέχνες, επιστήμονες, και αθλητές συνειδητά ή ασυνείδητατίθενται σε αυτήν τηνάλφα εγκεφαλική κατάσταση για να επιτύχουντην έμπνευση και την καλύτερη δυνατή απόδοση.

Τα εγκεφαλικά κύματα ΑΛΦΑ συμβάλλουν στη δημιουργική επίλυση ενός προβλήματος, την επιταχυνόμενη εκμάθηση, την ανύψωση της διάθεσης και την μείωση της πίεσης και του άγχους. Οι διαισθητικές ιδέες, οι δημιουργικές "ενέργειες", η έμπνευση, το κίνητρο, και οι ονειροπολήσεις χαρακτηρίζουν τα άλφα κύματα. Αυτά τα κύματα είναι ταυτόχρονα τόσο σε μία χαλαρωμένη κατάσταση, όσο και σεεγρήγορση. Επομένως, παρέχουν μια γέφυρα μεταξύ των συνειδητών και των ασυνειδήτων ή/ και υπερσυνειδητών μυαλών μας.

Τα εγκεφαλικά κύματα ΘΗΤΑ

Τα εγκεφαλικά κύματα ΘΗΤΑ είναι η ασυνείδητη δημιουργικότητα μας, η έμπνευση μας και ο σύνδεσμός μας με το πνεύμα. Τα κύματα θήτα (4 έως 7 cps) συνδέονται με τις βαθύτερες εμπειρίες τουδιαλογισμού και της δημιουργικότητας. Τα κύματα θήτα είναι ακόμα πιο αργά από τα βήτα ή τα άλφα και είναι χαρακτηριστικά ακόμα μεγαλύτερου εύρους. Όταν περιορίζουμε το πεδίο της εστίασής μας πρώτιστα στο εσωτερικόμας, μπορούμε να μεταβούμε στα κύματα θήτα. Σε αυτή την κατάστασηείναι δύσκολο να διατηρηθεί η συνειδητή επαφή μεταξύ του φυσικού σώματός μας και του εξωτερικού κόσμου. Για να διατηρήσουμε αυτήν την κατάσταση της συνείδησης πρέπει να κρατήσουμε τα φυσικά μας σώματα ακίνητα, επειδή είμαστε τόσο εστιασμένοιστον εσωτερικόμας κόσμο έτσι ώστε δεν θα ήταν ασφαλές να κινηθούμε μέσα στον φυσικό κόσμο.

Στην πραγματικότητα, η πράξηκαι μόνο του ανοίγματος των ματιών μας ή του ακούσματος τουεξωτερικού κόσμου θα μπορούσε να φέρει πάρα πολλά ερεθίσματα και να μετατοπίσει τη συνείδησή μας πίσω στα γρηγορότερα εγκεφαλικά κύματα. Χρειάζεταινα υπάρχει εμπειρία στον διαλογισμό για να επιτευχθείαυτό το επίπεδο της συνείδησης, και έπειτα, ακόμη περισσότερη εξάσκηση γιανα μεταφερθούνοι πληροφορίες που "κερδίζονται" σε εκείνο το επίπεδοπίσω στο συνειδητό μυαλό μας. Για να το επιτύχουμε αυτό, πρέπει να είμαστε σε θέση να διαβιβάσουμε αυτήν την εμπειρία στα γλωσσικάμας κέντρα, έτσι ώστε να μπορέσουμε να την "σώσουμε" ως πληροφορίαστον εγκεφαλικό φλοιό μας.

Συνήθως αυτή η κατάσταση της συνείδησης των εγκεφαλικών κυμάτωνθήτα επιτυγχάνεται μόνο κατά την διάρκεια του ύπνου και, όπως γνωρίζουμε όλοι, είναι συχνά δύσκολο να θυμόμαστετα όνειρά μας όταν είμαστε ξύπνιοι. Όταν το κάνουμε αυτό, το κάνουμε στην δεξιά πλευρά τουεγκέφαλού μας, με μία συμβολική, εικονικήγλώσσα και όχι στη λογική, γραμμικά διαδοχική γλώσσα της αριστερής πλευράς του εγκεφάλου μας. Είναι η γεφυροποιός επίδραση τωνεγκεφαλικών κυμάτων άλφα, που μπορούν να φέρουν τις αντιλήψεις των εγκεφαλικών κυμάτων θήτα μας στο συνειδητό μυαλό μας. Το να παίρνουμε τον χρόνο μας καινα χαλαρώνουμε όταν ξυπνάμε ή το γράψιμο και ο σχεδιασμός μετά από έναν βαθύ διαλογισμό, μπορούν να φέρνουν τηνμνήμη μίας εμπειρίας των εγκεφαλικών κυμάτων θήταστις σκέψεις μας των εγκεφαλικών κυμάτων βήτα .

Τα εγκεφαλικά κύματα ΘΗΤΑ συμβάλλουν στη βαθιά εσωτερική ειρήνη, τις μυστικιστικές αλήθειες, τον μετασχηματισμό των ασυνείδητων περιοριστικών πεποιθήσεων, την δημιουργία μιας καλύτερης ποιότηταςζωής, την φυσική και συναισθηματική θεραπεία, και την εύρεση του σκοπού και της ποιότητας της ζωής μας. Χαρακτηρίζονται από ένα είδος γνώσης που το νιώθουμε όπως την εσωτερική σοφία, την πίστη, τον διαλογισμό, τις ψυχικές ικανότητες και την ανάκτηση του ασυνείδητουυλικού. Τα εγκεφαλικά κύματα θήτα αποτελούντην"κορύφωση" της κορυφαίας εμπειρίας.

Senior Member
    Τα εγκεφαλικά κύματα ΔΕΛΤΑ

Τα εγκεφαλικά κύματα δέλτα είναι η υπερσυνείδητη μας εμπάθεια (ενσυναίσθηση), η αλληλεπίδραση και η ραντάρ σύνδεση μας με την πλήρη πολυδιάστασιακή αντίληψή μας. Τα εγκεφαλικά κύματα δέλταέχουν τομέγιστοεύρος και την πλέοναργήσυχνότητα. Κυμαίνονται συνήθως από τους 5 ως τους 4 cps. Δεν κατεβαίνουνποτέ στο μηδέν, επειδή αυτό θα σήμαινε ότι ήμαστε νεκροί. Σε αυτήν την κατάσταση της συνείδησης οι οργανισμοί μας λειτουργούν με τοντρόπο της χειμέριας νάρκης. Στην πραγματικότητα, τα εγκεφαλικά κύματα δέλτα συναντώνταισυχνά σε κάποιον που βρίσκεται σε κώμα. Οι εξασκημένοι γιόγκι μπορούν συνειδητά να επιτύχουν αυτό το επίπεδο της συνείδησης. Ευρισκόμενοι σε αυτήν την κατάσταση είναι σε θέση να ρυθμίσουν τη θερμοκρασία των σωμάτων τους και τον ρυθμό των καρδιών τους. Μπορούν ακόμη και να φαίνονταιότι είναι νεκροί, αλλά είναι σε θέση να αναβιώσουν. Τα εγκεφαλικά κύματα δέλτα είναι το βαθύτερο επίπεδοτουύπνουχωρίς όνειρα, κατά το οποίο τα σώματά μας ελαττώνουν πολύ τις λειτουργίες τους. Είναι σε αυτό το επίπεδο, που τα σώματά μαςμπορούννα εστιαστούν εντελώςστη θεραπεία και την ανάπτυξη. Τα εγκεφαλικά κύματα δέλτα συμβάλλουν στη "θαυματουργή" θεραπεία, τη θεία γνώση, την εσωτερική ύπαρξη και την προσωπική ανάπτυξη, την αναγέννηση, την αποκατάσταση ενός τραύματος, την ενότητα με τον κόσμο (samadhi) και τις μεταθανάτιες εμπειρίες. Τα εγκεφαλικά κύματα δέλτα προσφέρουντην διαίσθηση, την ενσυναίσθηση (empathic attunement) και την ενστικτώδη διορατικότητα.

Οι επιστήμονες έχουν ανακαλύψει πως συγκεκριμένες συχνότητες εγκεφαλικών κυμάτων (ιδιαίτερα Άλφα και Θήτα) μπορούν:

1. Να ανακουφίσουν από το άγχος και να προάγουν μια διαρκή και ουσιαστική μείωση του άγχους στους ανθρώπους που είναι επιρρεπείς σε αυτό.
    2. Να διευκολύνουν τη βαθιά φυσική χαλάρωση και τη νοητική διαύγεια.
    3. Να αυξήσουν τη λεκτική ικανότητα καθώς και το δείκτη νοημοσύνης σε προφορικό/λεκτικό επίπεδο.
    4. Να συμβάλλουν στη βελτίωση του συγχρονισμού μεταξύ των δύο ημισφαιρίων του εγκεφάλου.
    5. Να βοηθήσουν στην ανάκληση νοητικών εικόνων καθώς και γενικώς στη ευρηματική και δημιουργική σκέψη.
    6. Να μειώσουν τον πόνο, να προάγουν την ευφορία και να τονώσουν την απελευθέρωση των ενδορφινών.

Page 1 of 2 12 LastLast