Τα φαρμακα με εκαναν χαζο
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 12 of 12
    Senior Member

Τα φαρμακα με εκαναν χαζο

Εχω περιπου δεκαπεντε χρονια που περνω φαρμακα.Στην αρχη ηταν δυσκολα.Μετα απο νοσηλεια και μειωσεις ειμαι καλυτερα.Ομως εχω την εντυπωση,για να μην πω την πεποιθηση οτι με την αγωγη εγινα πιο χαζος,δηλαδη δεν στροφαρω οπως παλια.Το βλεπω στην καθημερινοτητα μου.
    Φοβαμαι να παω σε δουλεια γι αυτο τον λογο δηλαδη πως θα τα βγαλω περα που δεν στροφαρω ειμαι πιο αργος.Το χει παρατηρησει κανενας αλλος αυτο η μονο σε μενα συμβαινει?Παντως γι αυτο που λεω ειμαι σιγουρος γιατι το βλεπω καθημερινα.Που να παω και σε δουλεια δηλαδη,θα με βγαλουν στοκο.

Banned
    οτι φαρμακα παιρνουμε καινε εγκεφαλικα κυτταρα και μας κανουν πιο αργοστροφους

ιδιως αν εχεις και θεματα υγειας το κανουν χειροτερο

και το καταλαβαινεις με τα χρονια

δεν σημαινει ομως να τα παρατησουμε αν μας φοβιζει

απλα να δινουμε λιγο παραπανω συγκεντρωση αν γινεται

Senior Member
    Γεια σου Μιχαλη!!
    Καιρο ειχες να γραψεις...

Τα φαρμακα κατα την γνωμη μου σε καποιες περιπτωσεις σε κανουν πιο εξυπνο κ θα εξηγησω τι θελω να πω.
    Πρωτα απ'ολα η σχιζοφρενεια ειναι διαταραχη της σκεψης. Επηρεαζονται οπως ξερεις γνωστικες λειτουργιες του εγκεφαλου καθως κ με τα αρνητικα συμπτωματα δεν εχεις ενεργεια κ κινητρο. Ειναι ενας φαυλος κυκλος.
    Τωρα με τα φαρμακα.
    1ον ειναι δυσκολο να επανελθεις λειτουργικα στο σημειο που ησουν πρωτερα.
    2ον πολλες φορες βοηθανε στα γνωστικα(οχι παντα)αλλα τουλ στην αρχη επιβαρυνουν τα αρνητικα γιατι καταστελουν.
    3ον μπορουν να σε κανουν πιο εξυπνο εν συγκρίση με το επεισοδιο της ψυχωσης αλλα οχι σε συγκριση με την προηγουμενη σου κατασταση. Υπαρχουν ομως κ περιπτωσεις που αναρρωνουν πληρως αν κ δυσκολο αυτο.
    4ον εχει αποδειχθει η μειωση της φαιας ουσιας τοσο απο τα φαρμακα οσο κ απο την ιδια την παθηση.

Ετσι εν κατακλειδι
    βοηθανε να αποκτησεις μια βασικη λετουργικοτητα κ καθαροτερη σκεψη σε συγκριση με το επεισοδιο εκτος κ αν ησουν σε φαση μανιας κ ενιωθες το μυαλο σου σε εγρηγορση.
    Μακροπροθεσμα ομως εχουν συνεπειες κ παρενεργειες.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Ευχαριστω για τις απαντησεις.Γεια σου serios,ναι εχω καιρο να γραψω οντως.Απλα εγω συγκρινω την φαση που ημουνα καλα με μετα που αρρωστησα και διαπιστωνω οτι τωρα στροφαρω λιγοτερο,ειμαι πιο αργος.
    Σιγουρα οταν ημουν στην αρχη της παθησης που δεν ημουν καθολου καλα δεν ειχα καθαρη σκεψη.Μετα με τον καιρο και τα φαρμακα καθαρισε σχετικα το μυαλο μου.Ομως διαπιστωνω οτι ειμαι λιγοτερο εφυιης σε σχεση με την φαση που ημουν καλα και πριν παρω τα φαρμακα.Αυτο λεω.Δηλαδη θεμα ευφυιας συγκεντρωσης ειμαι αστα να πανε.

Senior Member
    Ναι καταλαβαινω.
    Ειναι παθησεις του εγκεφαλου κ ολες οι ψυχολογικες παθησεις επηρεαζουν την σκεψη.

Μπορει να ειναι κ φοβος σου απο ενα σημειο κ μετα. Συνηθως οταν πιανουμε πατο εξιδανικευουμε την προηγουμενη κατασταση.

Δυστυχως οσοι πασχουμε απο σχιζο είμαστε πιο ατυχοι στο θεμα των γνωστικων ελλειματων σε συγκριση με διπολικους κ καταθλιπτικους.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Οταν σταματησεις να τα παιρνεις επανερχεσαι;

Senior Member
    Quote Originally Posted by mihalis View Post
    Εχω περιπου δεκαπεντε χρονια που περνω φαρμακα.Στην αρχη ηταν δυσκολα.Μετα απο νοσηλεια και μειωσεις ειμαι καλυτερα.Ομως εχω την εντυπωση,για να μην πω την πεποιθηση οτι με την αγωγη εγινα πιο χαζος,δηλαδη δεν στροφαρω οπως παλια.Το βλεπω στην καθημερινοτητα μου.
    Φοβαμαι να παω σε δουλεια γι αυτο τον λογο δηλαδη πως θα τα βγαλω περα που δεν στροφαρω ειμαι πιο αργος.Το χει παρατηρησει κανενας αλλος αυτο η μονο σε μενα συμβαινει?Παντως γι αυτο που λεω ειμαι σιγουρος γιατι το βλεπω καθημερινα.Που να παω και σε δουλεια δηλαδη,θα με βγαλουν στοκο.
    τι αντιψυχωτικα πινεις??παντως το λιθιο θεωρω οτι σε κανει πιο εξυπνο

Senior Member
    Quote Originally Posted by thanosP View Post
    τι αντιψυχωτικα πινεις??παντως το λιθιο θεωρω οτι σε κανει πιο εξυπνο
    tο λιθιο εμενα με εκανε energizer...... χαχαχαχα λολ

Senior Member
    Δεν τα εχω σταματησει για να ξερω αν επανερχομαι.Παιρνω zyprexa

Senior Member
    Quote Originally Posted by akis1 View Post
    tο λιθιο εμενα με εκανε energizer...... χαχαχαχα λολ
    ναι ρε φιλε....γερανο μ εκανε...τυφλα να χει η κοκα

aki Το lithiofor λαμβανεις; στα ποσα mg ;