Results 16 to 30 of 35
Thread: Πάλι τα ιδια
-
12-11-2019, 11:36 #16
Κάποιος παραέξω μπορεί να βλέπει μία κοπέλα που πάει τις βόλτες της, πάει γυμναστήριο, ετοιμάζεται να συγκατοικήσει με το αγόρι της και να σε ζηλεύει για όλα τα καλά που μπορεί εκείνου να του λείπουν. Μπορεί οι άλλοι που λες ότι είναι οι φυσιολογικοί και χαίρονται τη ζωή τους να περνάνε τα ίδια με εσένα ή να αντιμετωπίζουν ένα σωρό προβλήματα, πιθανόν αρκετοί σοβαρότερα από τα δικά σου.
Δεν σε βοηθάει πουθενά να αισθάνεσαι σε χειρότερη θέση από τους γύρω σου ή να ντρέπεσαι για την κατάστασή σου. Ο καθένας το ξέρει ο ίδιος πως νοιώθει και τι περνάει. Αν ο φίλος σου ή κάποιος δεν έχει τύχει να έχει στο περιβάλλον του κάποιον που έχει περάσει κάτι παρόμοιο ή δεν το έχει περάσει ο ίδιος, είναι λογικό αρχικά να εκδηλώσει κάποια αμηχανία, όπως αμηχανία μας προκαλεί αρχικά το οτιδήποτε άγνωστο σε εμάς. Γνώμη μου είναι να συνεχίσεις να μιλάς με κόσμο και να κάνεις δραστηριότητες, όχι εμμονικά κι όλη την ώρα, αλλά να μην κλείνεσαι στο καβούκι σου κιόλας.
Τέλος, συμφωνώ με την Remedy σε αυτά που έγραψε για το αλκοόλ. Και να πω την αλήθεια μου, δεν χρειάζεται να σε βρίσκουν στους δρόμους λιώμα κάθε ξημέρωμα για να αποδειχτεί ότι έχεις εξάρτηση, αν σου έχει γίνει συνήθεια να πίνεις απαραίτητα κάθε μέρα, κι αυτό εξάρτηση είναι.
- 12-11-2019, 11:43 #17
Έπινα γύρω στα 3 με 4 τσίπουρα κάθε βράδυ είτε μόνη μου είτε με παρέα. Ο γιατρός μου είπε ότι είμαι ήπια αλκοολική συν την κατάθλιψη και ότι πρέπει να κόψω μαχαίρι το αλκοολ. Εδώ και δέκα μέρες δεν έχω πιει σταγόνα δεν κοιμάμαι καλά το βράδυ όμως και μου βγαίνει αρκετό άγχος. Επίσης επειδή έχω περάσει πολλές φορές τον ίδιο Γολγοθά που λέγεται κατάθλιψη έχω απογοητευτεί από τον εαυτό μου. Γενικά δεν πιστεύω καθόλου στον εαυτό έχω πολύ χαμηλή αυτοεκτίμηση γεγονός που μου επισήμανε και ο γιατρός και μου είπε ίσως να οφείλεται στο γεγονός ότι οι δικοί μου έδωσαν λόγω της ασθένειας του αδερφού μου όλο το βάρος εκεί γενικά έπρεπε να κατά πιέζω συνέχεια τον εαυτό μου και τα αισθή<ματα μου.
12-11-2019, 12:24 #18
Έχεις κάνει ποτέ ψυχανάλυση; Γερή ψυχανάλυση, να μην αφήσεις τίποτα ανείπωτο, να τα βγάλεις από μέσα σου για τα καλά; Και μετά σιγά σιγά να χτίσεις αυτοπεποίθηση; Αν έχεις πολλά φορτωμένο από το παρελθόν και δεν έχεις καταφέρει να το ιεραρχίσεις, να τα τακτοποιήσεις και να δώσεις σωστές διαστάσεις σε αυτά και να τα αφήσεις πίσω σου, πως να χτίσεις αυτοπεποίθηση; Κι αν δεν έχεις αυτοπεποίθηση, πως η κάθε μικρή ή μικρότερη δυσκολία να μην λειτουργήσει σαν πλήγμα σε αυτή, πως να μη σε ρίξει πολύ ψυχολογικά; Τώρα ήρθε η απόλυση, αύριο θα είναι κάτι άλλο. Δούλεψέ το με κάποιον ειδικό, παράλληλα με την αγωγή. Μπορεί να πάρει χρόνο, αλλά θα σε βοηθήσει σημαντικά να τα συζητήσεις όλα αυτά.
12-11-2019, 12:51 #19
[QUOTE=Sonia;1076392]Κάποιος παραέξω μπορεί να βλέπει μία κοπέλα που πάει τις βόλτες της, πάει γυμναστήριο, ετοιμάζεται να συγκατοικήσει με το αγόρι της και να σε ζηλεύει για όλα τα καλά που μπορεί εκείνου να του λείπουν. Μπορεί οι άλλοι που λες ότι είναι οι φυσιολογικοί και χαίρονται τη ζωή τους να περνάνε τα ίδια με εσένα ή να αντιμετωπίζουν ένα σωρό προβλήματα, πιθανόν αρκετοί σοβαρότερα από τα δικά σου.
Δεν μπορεις να συγκρινεις τα προβλήματα που εχει καποιος με την καταθλιψη. Αν δεν εχεις περασει από αυτό δεν μπορεις να καταλάβεις.
12-11-2019, 13:00 #20
Και κάποιος άλλος θα σου πει δεν μπορείς να συγκρίνεις πως είναι να μην έχεις να φας και να ζεις στους δρόμους ή πως είναι να κάνεις κάθε μέρα χημειοθεραπείες και να μην μπορείς να σταθείς στα πόδια σου, να πονάς παντού και να ξερνάς από το πρωί ως το βράδυ ή πως είναι να είσαι τερατραπληγικός και να μην μπορείς να σκουπίσεις ούτε τον κώλο σου ή πως είναι να έχεις σχιζοφρένεια, να ακούς και να βλέπεις πράγματα που δεν υπάρχουν και να παλεύεις με το ίδιο σου το μυαλό.
Ο καθένας το δικό του το πρόβλημα το βλέπει μεγαλύτερο και φυσικά και δεν μπορεί να καταλάβει ακριβώς το πρόβλημα του άλλου αν δεν έχει περάσει το ίδιο. Αυτό δεν σημαίνει ότι σηκώνει τα χέρια ψηλά, λέει όλοι οι άλλοι είναι φυσιολογικοί και δεν υπάρχει σωτηρία για τον ίδιο. Σημαίνει ότι μαζεύει τα κομμάτια του και παλεύει για το καλύτερο.
12-11-2019, 13:05 #21
12-11-2019, 13:17 #22
Ακριβώς αυτό και τι γίνεται άμα δεν έχεις;;;
12-11-2019, 13:21 #23
12-11-2019, 13:22 #24
Όταν αισθάνεσαι άδειος δίνεις στον εαυτό σου ένα διάστημα να αναδιοργανωθεί και μετά ξαναπροσπαθείς.
12-11-2019, 14:42 #25
Μελινα αυτό τον καιρο κανεις ψυχοθεραπεια?
12-11-2019, 15:11 #26
Τώρα ξεκίνησα συνεδρίες με ψυχίατρο έχω πάει δύο φορές μέχρι τώρα. Ξεκίνησα λαντοζ εδώ και δέκα μέρες αλλά έχω μια αίσθηση κενού που κι από πριν την είχα.
12-11-2019, 15:46 #27
οκ, δωσε χρονο στον εαυτο σου, μην εχεις καμια απαιτηση από τον εαυτο σου στην κατασταση που εισαι και μην προσπαθεις να λυσεις τωρα ότι σε απασχολει. τα φαρμακα αναλογα τον οργανισμο δρουν διαφορετικα. μπορει πχ να δεις διαφορα σε δυο βδομάδες. σχετικα με το αλκοολ μπραβο σου που κατάφερες και το εκοψες!! αυτό δειχνει μια κρυφη δυναμη μεσα σου!! βλέπεις τακτικα τον ψυχιατρο σου?
12-11-2019, 17:53 #28
Τώρα έχω ραντεβού στις 19. Ανά 15 μέρες περίπου είναι τα ραντεβου. Απλά νιώθω πολύ περίεργα τώρα που δεν πίνω αλλά έχω περιέργεια να δω τι θα γίνει με τα σνυικαταθλιπτικα τώρα που δεν πίνω στο παρελθόν έπαιρνα ζολοφτ αλλά έπινα κιόλας ήμουν καλύτερα βέβαια όταν έπαιρνα τα σνυικαταθλιπτικα
12-11-2019, 18:10 #29
συγνωμη οι φυσιολογικοι ξερεισ τι ειναι ειναι ενα ειδοσ πολυ περιεργο ολη μερα μενεγακη αυτια κλπ κι απο εδω μπαινει κι απο εκει βγαινει με νοημοσυνη μηδεν εισαι σιγουρη οτι θεσ να εισαι φυσιολογικη
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
12-11-2019, 18:26 #30
απλα μην ξεγελιέσαι μπορει να νομιζεις ότι νιώθεις περιεργα επειδή δεν πινεις αλλα μαλλον είναι η καταθλιψη που σε κανει να νιώθεις ετσι. αν νιώθεις ότι δεν σε καλυπτει που βλέπεις τον ψυχιατρο ανα 15 μερες, κοιταξε για καποιον που μπορεις να τον βλέπεις πιο συχνα, αν παλι νιώθεις ότι σε καλυπτει εισαι οκ