Σπασμος οισοφάγου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
    Senior Member

Σπασμος οισοφάγου

Καλησπέρα σε όλους! Είπα ότι από δω κ πέρα θα παρατηρώ τις έκτακτες με πότε με πιάνουν. Σήμερα έφαγα ένα λίγο βαρύ φαγητό κ μετά ξάπλωσα. Μετά από λίγο νιώθω ξαφνικά ένα χτυπο στο στήθος σαν αέρα νόμιζα ήταν έκτακτη ο σφυγμός μ ήταν κανονικός μετά από αυτό με πιάνει καουρα και ρεψιμο. Μετά από λίγο ξανά φτερουγισμα αυτό που με τρομάζει πιο πολύ μετά από αυτό νιώθω όλα τα υγρά απ το στομάχι να έρχονται στο λαιμό μου και πάλι ρεψιμο. Πάω να πιω νερο κ εκείνη την ώρα που καταπίνω μου ρχεται ρεψιμο κ κανει ένα δυνατό σπάσμο ο οισοφάγος κ μου μένει το νερό στο λαιμό ούτε να καταπιώ μπορούσα ούτε να ρευτω τελικά κατάφερα να καταπιώ και να ρευτω με πολύ δυνατό πόνο. Και λέω τώρα τελικά καθε φορά από αυτά τα φτερουγισματα έχω ναύτιες και ρεψιματα. Κ λέω μήπως είναι από τα υγρά του στομάχου κ μ κάνει αυτά τα φτερουγισματα κ δεν είναι απ την καρδια που φοβαμαι. Έχει τύχει σε κανένα;

Antonis8
    Guest
    Ναι,το εχω πει χιλιάδες φορες. Κι εγώ αυτά που νομιζα ως έκτακτες ήταν είτε αερας στον οισοφαγο,ήταν κάτι στην χωνεψη ή γενικά κινησεις του γαστρεντερικου. Αν πονας παντως πιθανων να εχεις οισοφαγιτιδα (έλκη οισοφαγου).

Senior Member
    Γίνεται να έχεις οισοφάγιτιδα χωρίς να πονάς αλλά να έχεις ανεξήγητο αίμα στο στόμα ξυπνώντας τη νύχτα?

Antonis8
    Guest
    Η οισοφαγιτιδα δεν φερνει αιμα. Το αιμα στο στόμα είναι ή κάποιος ερεθισμός λάρυγγα λόγω κρυωματος ή το πιο πιθανον καποιος τραυματισμός στα χειλη/ούλα/δόντια κατά τη διαρκεια του υπνου που δεν αντιλαμβανεσαι.

Αιμοπτυση απιθανο να είναι γιατί θα ειχες και ισχυρό βήχα,συριγμο και αλλά πνευμονολογικα συμπτωματα.

Senior Member
    Μια φορά πονεσα μ αυτό που έγινε. Είχα πονέσει βέβαια κ πιο παλιά κάνα 2 φορές αλλά μετά δεν μου ξανάρθε ο πονος. Εσύ αυτό π λες το ένιωθες σαν έκτακτες αλλά ήταν απ το στομάχι πως το ένιωθες;

Antonis8
    Guest
    Κενο, σαν να σταματαει η καρδιά μου. Τελικά κατάφερα να ξεχωριζω τις έκτακτες,τις νιωθω κανονικά σαν διπλο χτυπο (γιατί αυτό είναι). Αλλά δεν εχω πολλες έτσι κι αλλιώς ,το 48ωρο χολτερ εδειξε μονο 16. Περυσι αισθανομουν συνέχεια αυτο το τρομακτικό "κενο"και παλι όμως δεν τις επιανε το χολτερ,μέχρι που κατάλαβα ότι ήταν απο το γαστρεντερικο. Το στομάχι παντως μπορει να σου προκαλεσει όντως κανονικες εκτακτες,οπως και ταχυπαλμια κλπ. Αλλά απο ότι θυμάμαι αφού ούτε σε ένα έχουν πιστοποιηθει στο χολτερ,μάλλον ειναι κινήσεις στον οισοφαγο.

Senior Member
    Πήγα σε ωρλ για εξέταση ενδοσκοπική κ ήταν καθαρη. Υπάρχει περίπτωση να έχω αιμορραγία από ούλα χωρίς να τα βουρτσιζω ?

Senior Member
    Quote Originally Posted by Antonis8 View Post
    Κενο, σαν να σταματαει η καρδιά μου. Τελικά κατάφερα να ξεχωριζω τις έκτακτες,τις νιωθω κανονικά σαν διπλο χτυπο (γιατί αυτό είναι). Αλλά δεν εχω πολλες έτσι κι αλλιώς ,το 48ωρο χολτερ εδειξε μονο 16. Περυσι αισθανομουν συνέχεια αυτο το τρομακτικό "κενο"και παλι όμως δεν τις επιανε το χολτερ,μέχρι που κατάλαβα ότι ήταν απο το γαστρεντερικο. Το στομάχι παντως μπορει να σου προκαλεσει όντως κανονικες εκτακτες,οπως και ταχυπαλμια κλπ. Αλλά απο ότι θυμάμαι αφού ούτε σε ένα έχουν πιστοποιηθει στο χολτερ,μάλλον ειναι κινήσεις στον οισοφαγο.
    Εγώ δεν νιώθω κενό σαν αέρα το νιώθω και μυϊκό σπάσιμο. Αλλά εσύ όταν λες διπλό μου το εξηγείς λίγο;

Senior Member
    Οι έκτακτες είτε είναι κολπικές είτε κοιλιακές, είναι έξτρα χτύπος ο οποίος δεν προέρχεται από τον κανονικό βηματοδότη της καρδιάς. Γι'αυτό είναι στην ουσία 2 χτύποι αλλά εμείς το αντιλαμβανόμαστε σαν ένα δυνατό και μετά κενό μέχρι τον επόμενο.
    Τα φτερουγίσματα είναι συνήθως ταχυκαρδία αλλά σύντομη σε φάση μερικά δευτερόλεπτα.
    Μιλάμε έχουμε γίνει ειδικοί χαχαχ
    "Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."

Senior Member
    Quote Originally Posted by geodim View Post
    Οι έκτακτες είτε είναι κολπικές είτε κοιλιακές, είναι έξτρα χτύπος ο οποίος δεν προέρχεται από τον κανονικό βηματοδότη της καρδιάς. Γι'αυτό είναι στην ουσία 2 χτύποι αλλά εμείς το αντιλαμβανόμαστε σαν ένα δυνατό και μετά κενό μέχρι τον επόμενο.
    Τα φτερουγίσματα είναι συνήθως ταχυκαρδία αλλά σύντομη σε φάση μερικά δευτερόλεπτα.
    Μιλάμε έχουμε γίνει ειδικοί χαχαχ
    Τα φτερουγισματα δεν είναι έκτακτες; εγώ

Senior Member
    Κι όμως οισοφάγιτιδα το φέρε το αίμα ασε

Quote Originally Posted by agapoula View Post
    Κι όμως οισοφάγιτιδα το φέρε το αίμα ασε
    Πηγες στο γιατρο?γιατι ειχες αιμα?

Senior Member
    antaaveri πήγα μου έγραψε πάλι γαστροσκόπηση και μου είπε από κει είναι το αίμα αλλά να μην ανησυχώ .

Senior Member
    Τέτοιο πόνο έχω και εγώ. Κάπως έτσι θα το περιεγραφα. Αν και έχει περάσει καιρός αν μπορείτε και είστε ακόμα εδώ γράψτε μου πως το αντιμετωπισατε και αν πέρασε. Πονάω όταν τρώω και καταπίνω. Τρώω και μετά καταπίνω και όταν κατεβαινει λίγο το φαι τότε ποναω. Η όταν καταπιώ και κατέβει και πιω νερό. Δεν ξέρω αν το περιγράφω καλά. Αν είστε εδώ θα ήθελα να το συζητήσουμε.

Έλλη έχεις κ συ θέμα με παλινδρομηση κ καουρες κάποτε όταν ξαπλώνει
    Πρόσεξες ότι όταν είσαι στεναχωρημενη η αγχωμένη το πρόβλημα χειροτερεύει?

Page 1 of 2 12 LastLast