Results 46 to 60 of 83
Thread: διορθώνονται τα λάθη;
-
01-02-2009, 18:55 #46
Originally posted by imagine
Μα δεν έγραψα να μην το πει καθόλου βρε κρίνο... απλώς να το υποβιβάσει στις σωστές (όπως τις είδε ο ίδιος κατόπιν εορτ\'ής) διαστάσεις. Στο κάτω-κάτω, αν τον εξυπηρετεί αυτό, γιατί να μην το κάνει? Έχουμε κάνει κανα συμβόλαιο στο γάμο/σχέση να λέμε πάντα όλη μα όλη την αλήθεια????? Και γιατί να τη λέμε άμα αυτό βλάπτει τα (συναισθηματικά) μας συμφέροντα και το κέρδος και για τους δυο είναι μηδενικό???
Δηλώνεις ανήθικος αλλά απο ηθικολογίες τίγκα είσαι.. σόρι κιόλας.
Ανθρώπινα.
Ρεαλιστικά.
Η επιτυχία σε μία σχέση δεν καθορίζεται μόνο από το αν λέω κάθε μέρα 24 ώρες το 24ωρο όλη μα όλη την αλήθεια. Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να πληγώσουν και καλύτερα να μην τα πούμε. Και υπάρχουν πολλά που μπορούν να ενθουσιάσουν, να εμπνεύσουν, να απογειώσουν... Αυτή η ικανότητα να τα ξεχωρίζουμε διακρίνει τον άνθρωπο από τις μηχανές. Αν η ειλικρίνεια ήταν αυτοσκοπός,τότε το καλύτερο γαμήλιο δώρο για να μακροημερεύσει το ζευγάρι θα ήταν η μηχανή της αλήθειας σαν το τηλεπαιχνίδι που προβάλλεται φέτος σε κάποιο κανάλι. Χαχαχα.
- 01-02-2009, 20:07 #47
αρα το προβλημα αυτη τη στιγμη ειναι πως εσυ δεν μπορεις να συγχωρεσεις τον εαυτο σου,και μετα το αν θα μπορεσει αν σε συγχωρεσει αυτη ...
01-02-2009, 20:15 #48
αυτο ειναι μεγαλο θεμα, να μπορεσεις εσυ να συγχωρησεις τον εαυτο σου. περισσοτερο ειναι θεμα κατανοησης. μας εχουν μαθει να αυτο μαστιγωνομαστε, να αυτο τιμωρουμαστε, να αυτοκαταστρεφομαστε, να αισθανομαι τυψεις ενοχες και να εξανεμιζεται η πιστη στον εαυτο μας οταν καποτε κανουμε \"λαθη\", λες και ειναι κανεις τελειος πια.
01-02-2009, 21:48 #49
Originally posted by nature
Αν η ειλικρίνεια ήταν αυτοσκοπός,τότε το καλύτερο γαμήλιο δώρο για να μακροημερεύσει το ζευγάρι θα ήταν η μηχανή της αλήθειας σαν το τηλεπαιχνίδι που προβάλλεται φέτος σε κάποιο κανάλι. Χαχαχα.
Μακρια απο εμενα τετοιες αποψεις....
Αν βολευουν εσας οι μισες αληθειες τα μισα ψεμματα η αλλες εκδοχες εγω τουλαχιστον δεν θα δωσω και παρασημο.
Αλλα ειναιθεμα ανθρωπου, εγω οταν λεω ψεμματα απλα δεν αισθανομαι καλα και δεν κοιμαμαι τα βραδια....
Αλλοι ροχαλιζουν κιολας.
Οποτε περι ορεξεως σπανακοπιτα.
χοχοχοχο....
01-02-2009, 21:54 #50
Originally posted by carrie
μας εχουν μαθει να αυτο μαστιγωνομαστε, να αυτο τιμωρουμαστε, να αυτοκαταστρεφομαστε, να αισθανομαι τυψεις ενοχες και να εξανεμιζεται η πιστη στον εαυτο μας οταν καποτε κανουμε \"λαθη\", λες και ειναι κανεις τελειος πια.
ισως η μεγαλυτερη κοινωνικη μαστιγα του ανθρωπου του σημερα.
Η αποψη μου λεει μακρια απο τα μαστιγια, μακρια απο τυψεις και ενοχες.
Οταν κανω λαθη χαιρομαι που τα κανω οπως επισης οταν κανω το σωστο.
Επειδη ακριβως δεν ειμαστε τελειοι το βεβαιο ειναι οτι θα κανουμε και λαθη.
01-02-2009, 22:11 #51
Originally posted by krino
Επειδη ακριβως δεν ειμαστε τελειοι το βεβαιο ειναι οτι θα κανουμε και λαθη.
01-02-2009, 22:36 #52
Αν η ειλικρίνεια ήταν αυτοσκοπός,τότε το καλύτερο γαμήλιο δώρο για να μακροημερεύσει το ζευγάρι θα ήταν η μηχανή της αλήθειας σαν το τηλεπαιχνίδι που προβάλλεται φέτος σε κάποιο κανάλι. Χαχαχα.
Μακρια απο εμενα τετοιες αποψεις....
Αν βολευουν εσας οι μισες αληθειες τα μισα ψεμματα η αλλες εκδοχες εγω τουλαχιστον δεν θα δωσω και παρασημο.
Αλλα ειναιθεμα ανθρωπου, εγω οταν λεω ψεμματα απλα δεν αισθανομαι καλα και δεν κοιμαμαι τα βραδια....
Γιατί? αυτό συμβαίνει μόνο στα νήπια. ....
Eνοχοποιούνται αν πουν ψέμα, (έτσι τους έχουν πει οι γονείς τους) γιατί δεν μπορούν ακόμα να ξεχωρίσουν το κακόβουλο από το κατά συνθήκη.
Στους ενήλικες θα το αποκαλούσα έλλειψη flexibility.
01-02-2009, 22:56 #53
Aυτό πρέπει να το ψάξεις.
να ψαχτω εγω γιατι εσυ (και καθε εσυ) σας αρεσει να βολευεστε στο ψεμα??
Σε λιγο θα μου πεις να παω να εξομολογηθω κιολας....
Προτεινε μου και παπα,
τι λες για τον παπα που πιασανε με παιδικα πορνο??
Γιατί? αυτό συμβαίνει μόνο στα νήπια. ....
ενω οι ενηλικες πρεπει αμα δεν του βο9λευει η αληθεια να την στρωνουν λιγο για να ισιωσει ετσι??
Eνοχοποιούνται αν πουν ψέμα, (έτσι τους έχουν πει οι γονείς τους)
δεν εχω νιωσει ποτε ενοχος για οτιδηποτε. Παντα ημουν καθαρος και δεν εχω να φοβηθω κανενα.
Α! λεπτομερια, οι γονεις μου ποτε δεν επιδοκιμασαν να κρυβομαι απο τετοια τερτιπια.
Ετσι σκοπευω να μεγαλωσω και εγω τα δικα μου παιδια.
γιατί δεν μπορούν ακόμα να ξεχωρίσουν το κακόβουλο από το κατά συνθήκη.
οριστε?
παρακαλω??
νεα κολπα ειναι αυτα??
αλλο ψεμα το κακοβουλο και αλλο τα κατα συνθηκη???
να δουμε τι αλλο θα μαθουμε σημερα...
Στους ενήλικες θα το αποκαλούσα έλλειψη flexibility.
και εγω θα ελεγα εξυπνακισμος και συμπλεγμα κατωτεροτητας και αυτοπεποιθησης.
Γιατι τι flexibility χρειαζεται για να παιρνεις τις ευθυνες των πραξεων σου και να κρυβεσαι απο αυτες???
Δεν μου κανει εντυπωση που βαλτωνουν ολο και περισσοτερο οι σχεσεις.
Βασιζονται κυριως δε σε τετοιες λογικες.
Ολοι αγαπιομαστε μεταξυ μας αλλα τα ποσα ψεμματα εχουν αποκρυφτει κατω απο τετοιες θεωριες, πιθανον να γραφαμε και βιβλια....
01-02-2009, 23:59 #54
δεν εχω νιωσει ποτε ενοχος για οτιδηποτε. Παντα ημουν καθαρος και δεν εχω να φοβηθω κανενα.
02-02-2009, 00:56 #55
κάτι περι αλήθειας που διάβασα και με εκφράζει..
\"Τα γλυκά λόγια και οι μεγάλες αλήθειες έχουν αξία ,όταν βγαίνουν από αληθινά στόματα ,και πιάνουν τόπο μόνο στους καλοπροαίρετους ανθρώπους και σε εκείνους που έχουν καθαρό νου.\"
\"Η αλήθεια είναι αλήθεια. Αλλά, αν πεις καμμιά φορά την αλήθεια χωρίς διάκριση ,αυτό δεν είναι αλήθεια. Π.χ. είναι αλήθεια ότι ο τάδε είναι βλαμμένος. Αν πας όμως να το πεις αυτό ,δεν ωφελείς. Ή άλλος λέει: « Για να είμαι ειλικρινής, θα πάω να αμαρτήσω στην πλατεία » . Αυτό δεν είναι ειλικρίνεια. Όποιος έχει πολλή διάκριση ,έχει αρχοντική αγάπη ,θυσία και ταπείνωση ,και την πικρή ακόμη αλήθεια την λέει με πολλή απλότητα και την γλυκαίνει με την καλοσύνη του ,με αποτέλεσμα να ωφελή πιο θετικά από τα γλυκά λόγια, όπως τα πικρά φάρμακα ωφελούν περισσότερο από τα γλυκά σιρόπια.
Η αλήθεια, όταν χρησιμοποιείται χωρίς διάκριση, μπορεί να κάνει έγκλημα. Μερικοί ενεργούν εν ονόματι της αλήθειας και εγκληματούν.
Όταν κανείς έχει ειλικρίνεια χωρίς διάκριση, μπορεί να κάνει διπλό κακό. Πρώτα στον εαυτό του και ύστερα στους άλλους, γιατί αυτή η ειλικρίνεια δεν έχει σπλάχνα.\"
02-02-2009, 07:57 #56
Originally posted by Njordin
πολυ πιθανον....
02-02-2009, 07:59 #57
Originally posted by iberis
Όταν κανείς έχει ειλικρίνεια χωρίς διάκριση, μπορεί να κάνει διπλό κακό. Πρώτα στον εαυτό του και ύστερα στους άλλους, γιατί αυτή η ειλικρίνεια δεν έχει σπλάχνα.\"
πρωτη φορα ακου για ειλικρινεια με σπλαχνα και χωρις...
Θα το παρω για το πασχα μαζι με το κοκορετσι να το ψαξω.
02-02-2009, 08:35 #58
Iberis, το μικρό κείμενο που παρέθεσες ήταν πολύ δυνατό....
Το απόλαυσα...
Σε ευχαριστώ πάρα πολύ!
Θα το θυμάμαι για πολύ καιρό....
Δεν μου θύμισε καθόλου ...κοκορέτσια, αντίθετα μου δημιούργησε ψυχική ανάταση.
02-02-2009, 11:17 #59
Dilias, έχεις πάρει κάποιες αποφάσεις και έχεις φέρει σε τέτοια τροπή το θέμα σου, σαν να είσαι μόνος σου.Μιλάς σαν να σου έχει συμβεί εσένα αυτό, αντί να συμβαίνει στην γυναίκα σου.
Ο γάμος σου δεν χάθηκε, γιατί απλά η γυναίκα σου δεν ξέρει τίποτα.
Οι τύψεις σου και ο φόβος σου είναι που αρχίζουν να ροκανίζουν το πάτωμα του γάμου σας.
Επίσης, πιστεύω πως αν τελικά δεν ήταν ένα παιχνίδι από την πλευρά της άλλης γυναίκας, πιθανόν τώρα να είχες παράλληλη σχέση, έτσι δεν είναι?
όταν σταματήσουμε να κοιτάμε παρά μόνο τον ευατό μας και τα δικά μας θέλω, τότε θα μπορούμε να δημιουργήσουμε μια σχέση για 2.
Αλλιώς ας μείνουμε μόνοι
02-02-2009, 13:13 #60
Όταν σταματήσουμε να κοιτάμε μόνο τον εαυτό μας και τα δικά μας θέλω..... ναι Νόρα, συμφωνώ με αυτό γενικά. Γι\' αυτό και θα το συνδέσω με το αν πρέπει ή δεν πρέπει να το πει στη γυναίκα του ο θεματοθέτης. Η γυναίκα σου λοιπόν dilias τι θα ήθελε? Αν το κινητρό μας είναι η αγάπη προς το σύντροφο, αυτό σημαίνει ότι του δίνουμε αυτό που εκείνος θα ήθελε, όχι αυτό που θα θέλαμε εμείς. Μετά από τόσα χρόνια μαζί, γνωρίζεις φαντάζομαι τις απόψεις τις και τις επιθυμίες της για τέτοια θέματα. Πιστεύεις ότι θα προτιμούσε να μη γνωρίζει ένα στραβοπάτημα, γιατί θα της δημιουργούσε δυσβάσταχτο άγχος και προτιμά να κλείνει τα μάτια και τα αυτιά? Αν δεν το γνωρίζεις με βεβαιότητα, δεν μπορείς να στερήσεις από έναν άνθρωπο το δικαίωμα να πάρει τις δικές του αποφάσεις γνωρίζοντας τα δεδομένα γύρω του.
Θα μου πεις, είναι τόσο σοβαρό αυτό που έγινε? Όχι, προσωπικά το θεωρώ πολύ ανθρώπινο και δεν συμμερίζομαι την άποψη περί βαθύτερων προβλημάτων στη συζυγική σας σχέση. Πιστεύω όμως ότι είναι σε καλό δρόμο να γίνουν βαθύτερα, αν αρχίσουν και δημιουργούνται κενά στη μεταξύ σας επικοινωνία, ενώ παράλληλα δημιουργείται ένα δίκτυο άλλων ανθρώπων που γνωρίζουν τα δικά σου προσωπικά δεδομένα.
Συνάντηση με πρώην
28-07-2025, 00:19 in Σχέσεις και Επικοινωνία