Με βαρέθηκα - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast
Results 16 to 30 of 47
    Member
    Originally posted by λίτσα
    προσπάθησε το πρωί που ξυπνάς αμέσως να χαμογελάς και το \'ωχ\' που βγαίνει από μέσα σου κάνε το \'αχ\' λες και ανακουφίστηκες από κάτι τότε θα νιώσεις πολύ καλύτερα είναι δοκιμασμένο για αυτό σου το λέω
    Δλδ μου λες για προσποίηση ?
    Δεν νομίζω να οδηγήση πουθενά αυτό..

Senior Member
    Antouan το να αποδεχτεις αυτο που εισαι ,τις σκεψεις σου,τα συναισθηματα σου ειναι η καλυτερη συμβουλη που μπορει να σου δωσει καποιος.Αποδεχομαι κατι σημαινει οτι σταματαω να παλευω με τον εαυτο μου,σταματαω να χανω ενεργεια κ χρονο κ βλεπω καθαρα την κατασταση οπως ειναι.Μονο τοτε θα μπορεις να δεις μεσα σου ,τις αναγκες σου κ τι χρειαζεται να αλλαξεις.

Senior Member
    Antouan89,

καλως ήρθες

ξερεις, νομιζω πώς οταν καποιος ανθρωπος μεγαλωνει σε ενα περιβάλλον σκοτεινο, δεν μπορει να κουβαλαει τα σκοταδια στην ψυχη του. Ομως αυτο δεν σημαινει οτι δεν μπορει να ριξει κ φως μεσα του. Ισως ομως να απαιτει μεγαλυτερο αγωνα, απο καποιον αλλο ανθρωπο που ειχε αλλο σημειο εκκινησης (δλδ. οικογενειακου περιβαλλοντος).

Η βοηθεια απο εναν επαγγελματια, πιστευω πώς μπορει να ειναι πολυ σημαντικη ειδικα οταν στο πιο κοντινο περιβάλλον δεν υπάρχει καποιος που να μπορει να βοηθησει πραγματι (αφου εχει κ ο ιδιος σοβαρα προβληματα). Μπραβο λοιπον γι αυτο το βημα που οπως λες σε δυσκολεψε, αλλα δεν το μετανιωσες...

Εγω θα σου λεγα, αυτο που σου γραψε κ η mstrouf: δες εναν ψυχοθεραπευτη, στο κεντρο αυτο ή καποιο αλλο οπου η υποστηριξη ειναι δωρεαν. Το να μιλησεις, να εκφρασεις τις ανησυχιες σου κ ολα οσα μας εγραψες εδω μπορει να σου δωσουν πολυ δυναμη να νιωσεις ολα οσα ανυπομονεις να νιωσεις. Τα χαπια μπορουν να βοηθησουν, αλλα οχι απο μονα τους σε βαθος χρονου. Οσο πιο ενεργα συμμετεχεις στη λυση του προβληματος, τοσο πιο δυνατος θα αισθανθεις
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Junior Member
    Στην φινλανδια εχουμε ενα ρητό. \"Aikaa multaa muistot\", που σημαινει \"Time turns memories into sh*it\" ή αλλιως, \"O χρονος μετατρεπει τις αναμνησεις σε σκ*τα\".

Μαλ*κια ειπα το ξερω αλλα για καποιον λογο, διαβαζοντας τις απαντησεις στο case του Αντωνη νομιζω οτι ταιριαξε γαντι εδω περα.

Junior Member
    Oπως κι αλλοι σου ειπαν, κι εγω ταυτιστηκα με οσα γραφεις. Τωρα ειμαι 28 και νιωθω \'ασχημα\' απο τα 12-13.

Επισης, εχω περασει τα ιδια με τα φαρμακα->χαρουμενια->χωρις φαρμακα->πισω στη καταθλιψη

Τα τελευταια 5 χρονια ηταν τα χειροτερα, και σκεφτομαι οτι τουλαχιστον στα 19 μου ή στα 20 μου, παρα τα προβληματα, ειχα (λογω του νεαρου της ηλικιας μαλλον) ελπιδες κι αυτες μονο με κρατουσαν.

Τωρα που παω στα 30 τις χανω κι αυτες. Δεν παιρνω φαρμακα. Με κραταει στη ζωη ενας συνδυασμος χομπυ και αποτραβηγματος απο την κοινωνια γιατι στα 24 οταν επιασα δουλεια και ημουν ταυτοχρονα φοιτητρια με \'γαμησανε\' (οχι κυριολεκτικα, ψυχικα εννοω...) και μετα το εριξα στην αυτοκαταστροφη..

Η συμβουλη μου (αν μπορω εγω να δωσω τετοιιο πραγμα, εστω με βαση την εμπειρια μου) ειναι να κανεις το παν να μη σταματας τα φαρμακα,

πληζ ακουσε με, εγω ειπα οτι θα τα καταφερω χωρις αυτα και τωρα ειμαι χαλια... 8 χρονια χαμενα στο καδο των αχρηστων γιατι ενω ειχα τη τυχη και το κουραγιο να μπω στο πανεπ, να νοικιασω γκαρσονιερα να μεινω μονη, να βρω δουλεια καλη, λογω της συνεχομενης μαυριλας που σερνω στη ζωη μου ολα πηγαν στον πατο.. νομιζω δεν θα ειχε συμβει εαν ημουν πιο ευχαριστη προσωπικοτητα (εαν επαιρνα τα ΦΑΡΜΑΚΑ μου δηλαδη)

Αν ειναι να δινεις 110 ευρω το μηνα, δωστα, και κανε οικονομια απο αλλα πραγματα, αλλιως παιζεις ασχημο παιχνιδι στον ιδιο σου τον εαυτο.

Παραλληλα προσπαθησε να εντοπισεις την ψυχολογικη σου κατασταση λιγο, μια αυτο-αναλυση, αν οχι σε ψυχολογο, ψωνισε βιβλια αυτο-βοηθειας. ενα που ξερω στα αγγλικα: http://psychologicalselfhelp.org/

Για το γκομενικο θεμα τωρα Πρεπει να εισαι λιγο πιο τολμηρος στη ζωη. Η κουλτουρα που μεγαλωνουμε μας κανει μαλθακους βρισκω. Αν σου αρεσει καποια πες της το διοτι τι εχεις να χασεις;;; Απλα πες το ρομαντικα, δεν ειναι γελοιο, θα τους αρεσει!! (ακομη κι αν δες της αρεσεις εσυ χεχεχ..)

Member
    lamegirl ευχαριστώ για την συμβουλή σου,
    Μάλλον αυτό θα κάνω,θα αρχίσω την αγωγή.. γιατί δεν γίνεται αλλιώς (η μάλλον γίνεται αλλά θελει πολύ δύναμη την οποία αμφιβάλλω αν την έχω )
    Όλοι εδώ ξέρετε πως το δύσκολο είναι να βρείς ένα άτομο που να σε καταλάβει και αυτό γίνεται μόνο αν το άλλο άτομο έχει περάσει /περνάει την κατάσταση σου.
    Ας είναι καλά αυτό το φόρουμ..
    lamegirl γιατί όμως έχεις σηκώσει τα χέρια πια και δεν σε νοιάζει πια ? αυτό κατάλαβα..(άσχετα που το ίδιο έχω κάνει και εγώ)
    Και που είσαι 28 τι έγινε ? δέν γέρασες ακόμα :P (και 80 να ήσουν αξίζει μια ωραία ζωή)
    Αυτό που είπες για την αυτοκαταστροφή το κάνω και εγώ... κατηγορώ τον εαυτό μου, να τον κάνω κομμάτια.. του ρίχνω ευθυνες. Δεν ξέρω γιατί το κάνω παρόλο που ξέρω πως είναι μεγάλο λάθος

Junior Member

37 and struggling

επιλέγω στο πρώτο ποστ μου να ΜΗΝ πω την ιστορία μου αλλά πολύ απλά να πω ότι έχω φτάσει 37 με μια κατάθλιψη που με ταλανίζει τα τελευταία 20 χρόνια αλλά ΕΙΜΑΙ ακόμη εδώ και το παλεύω.

όπως είχα διαβάσει σε ένα κατά τα άλλα αδίαφορο ελλ. διήγημα: ¨ή ταν ή παρατάν!\"

και το παρατάν ΕΔΩ για ΟΛΟΥΣ μας ΔΕΝ υπάρχει.
    ζούμε για να παλεύουμε να είμαστε όχι απλά καλά, αλλά καλύτερα.
    όσο και αν πονάει.

ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Member
    Καλησπέρα eliot15 ,
    20 χρόνια να παλεύεις ? πρέπει να είναι πολύ δύσκολο.. :S
    Έχεις πάρει φαντάζομαι κάποια αγωγή ε?
    άμα θες μοιράσου την ιστορία σου, ίσα ίσα θα νιώσεις καλύτερα!

Junior Member

37 and struggling

όχι αγωγή από επιλογή και καλό ψυχίατρο!

είναι μεγάλη ιστορία αλλά όχι σήμερα, μεγάλη Τρίτη.

Θα τα πούμε, ευχαριστώ για το η-καλωσόρισμα.

είμαστε πολλοί τελικα?!?!

Junior Member
    γεια σας!
    ειμαι 32 και απο τα 16 μου πασχω απο καταθλιψη και ιδεοψυχαναγκαστικη διαταραχη. εχω δοκιμασει διαφορα και χαπια και ψυχαναλυση.κατα καιρους ειμαι καλα και μετα παλι τα ιδια χαλια.
    το θεμα μου ειναι το εξης.. που μπορω να βρω ενα \'\'σωστο\'\' ψυχιατρο να βοηθησει αποτελεσματικα.εχω δοκιμασει απο τους πιο τοπ στην αθηνα μεχρι και το δημοσιο.κανεις δεν δινει προσοχη.
    δεν μπορω αλλο... τοσα χρονια μεσα στη λυπη και τον πονο.
    τελευταια εχω αποτραβηχτει τελειως και μενω σπιτι επι σειρα ημερων. 16 χρονια ειναι πολλα για να ταλαιπωρειται καποιος...

Member
    κικο μου ειναι πολλα χρονια βεβαια για να ταλαιπωρειται καποιοσ .Γιατι ομως ξαναγυρνας στην ιδια κασταση αφου εισα καλα?Μηπως υπαρχει κατι στη ζωη σου που δεν σε αφηνει να ξεφυγεις απο αυτην τηνκατασταση?Μηπως θα πρεπε να βρεις την αιτια για να την καταπολεμησεις.Και βεβαια δεν εχεις βρει ακομα τον καταλληλο γιατρο γιατι μπορει να ειναι καλοι επιστημονες ομως μπορει να μην ταιριαζουν σε εμας.Να μην υπαρχει η χημεια που λεμε,να μην μας κανουν το κλικ.Συνεχισε ομως να προσπαθεις μην ,μενεις σπιτι.Βγες καμια βολτουλα τωρα που εχει καλο καιρο κανε κατι γιατον εαυτο σου που θα σε χαλαρωσει.Και ασ μην εχειςορεξη πιεσου λιγο.Στην αρχη δεν θα εχεις ορεξη ομως σιγα σιγα θα αρχισει να σου αρεσει.Βαλε σκοπο καθεμερα να κανειςε κ απο κατι ,χωρις την ορεξη σο στις αρχες γιτι μερα με τη μερα θα ειναι κλυτερα.Ο ψυχολογος μου μου το ειχε πει να το κανω και με βοηθησε

Banned
    κικο,
    εχεις δοκιμασει λες πολλους ψυχιατρους απο τοπ μεχρι αλλους και τιποτα.
    Υπαρχει το ενδεχωμενο να μην εχεις βρει το σωστο ανθρωπο, αλλα μου φαινεται πολυ περιεργο.

Απο την αλλη, οι ψυχιατροι δεν μπορουν να λυσουν κατι αμα δεν θες και εσυ να το λυσεις.
    Θα σου προτεινα να ανοιξεις ενα δικο σου θεμα και εκει να πεις τις σκεψεις σου και ολην την 16χρονη εμπειρια σου.
    Αν μη τι αλλο ειναι πολυτιμη και θα κανει καλο και σε εσενα αλλα και σε αλλους που θα σε διαβαζουν με το ιδιο προβλημα.

16 χρονια ειναι οντως πολλα, αλλα μπορει να ειναι και λιγα αν δεις οτι υπαρχει ενδεχωμενο να πας ετσι για ολη σου την ζωη.... - ελπιζω οχι.

Senior Member
    ΚΙΚΟ,

καλώς ήρθες

Πραγματικα λυπάμαι να διαβάζω για μια ακομα περιπτωση επαγγελματια που φαινεται να μη δειχνει το απαιτουμενο ενδιαφερον κ επαγγελματισμο. Θα σου στειλω προσωπικο μνμ ΚΙΚΟ για εναν ειδικο που θεωρω σοβαρο.

Καλη συνεχεια κ δυναμη στην προσπάθεια σου. Ναι ειναι πολλα τοσα χρονια για να ταλαιπωρειται καποιος. Ισως να ναι κ τοσα οσα χρειαστηκες για να πεις μεσα σου ενα πιο ηχηρο \"Μεχρι εδω\"
    πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...

Senior Member
    Originally posted by krino

Απο την αλλη, οι ψυχιατροι δεν μπορουν να λυσουν κατι αμα δεν θες και εσυ να το λυσεις.
    γενικοτερα μιλωντας -κι οχι για σενα πως μπορω αλλωστε αφου δεν σε ξερω-..θα πω οτι
    φυσικα κι αν καποιος δεν θελει ή φοβάται να κανει αλλαγες ή προσπάθειες πως μπορουν να κανουν το θαυμα οι αλλοι?
    ειναι φορες που μενει καποιος στη μιζερια του και δεν κανει κατι..οσο και να φαινεται παραδοξο η αστοχο για τους τριτους....για να προλαβω τους καλοθελητες ..ναι ισως ειναι σκληρο αυτο που γραφω.σκληρο αλλα αληθινο.δυστυχως.
    το γιατι τωρα.
    φοβια το να αλλαξεις πραγματα να ξεκινησεις απο την αρχη ισως?βολεμα γιατι ετσι εχεισ συνηθισει?ακομα και απο ιδιο συμφερον...για να σου φερονται οι αλλοι με το γαντι να σου κανουν ολα τα χατηρια? αυτο ικανοποιηση απο την αναληψητου ρολου του θυματος? ισως λιγο απο ολα μαζι
    Dum spiro spero (?)

Senior Member
    Originally posted by Helena
    γενικοτερα μιλωντας -κι οχι για σενα πως μπορω αλλωστε αφου δεν σε ξερω-..θα πω οτι
    φυσικα κι αν καποιος δεν θελει ή φοβάται να κανει αλλαγες ή προσπάθειες πως μπορουν να κανουν το θαυμα οι αλλοι?
    ειναι φορες που μενει καποιος στη μιζερια του και δεν κανει κατι..οσο και να φαινεται παραδοξο η αστοχο για τους τριτους....για να προλαβω τους καλοθελητες ..ναι ισως ειναι σκληρο αυτο που γραφω.σκληρο αλλα αληθινο.δυστυχως.
    το γιατι τωρα.
    φοβια το να αλλαξεις πραγματα να ξεκινησεις απο την αρχη ισως?βολεμα γιατι ετσι εχεισ συνηθισει?ακομα και απο ιδιο συμφερον...για να σου φερονται οι αλλοι με το γαντι να σου κανουν ολα τα χατηρια? αυτο ικανοποιηση απο την αναληψητου ρολου του θυματος? ισως λιγο απο ολα μαζι
    αυτο ειναι μια μεγάλη αληθεια. οταν την ειχα ακουσει για πρωτη φορα, ειχα θυμωσει. στην πορεια της θεραπειας ειδα κ γιατι θυμωσα κ πώς θυμωνα. Κ τί σημαινει ο θυμος μου.

Περα απο το αν ειναι αυτη η περιπτωση ομως ή οχι, υπάρχει κ η περιπτωση ανευθυνων ψυχιατρων που συνταγογραφουν απερισκεπτα....και τα γραφω ολα αυτα, μετα απο κουβεντες με φιλους κ γνωστους. Ειτε απο περιπτωσεις συνταγογραφησεων σε δημοσια ταμεια, ειτε σε ιδιωτικα ιατρεια.

Θελει αρκετο ψαξιμο το θεμα, ειχα την εντυπωση οτι το να βρεις εναν υπευθυνο ψυχιατρο/ψυχοθεραπευτη ειναι απλη υποθεση. Τελευταια εχω αναθεωρησει.

Page 2 of 4 FirstFirst 1234 LastLast