Results 601 to 615 of 626
-
29-03-2017, 16:41 #601
δεν ειμαι hate speecher...ειμαι απλα παθιασμενη με τις αποψεις μου... σορρ κ γι αυτο.... κατι αλλο? νιωθω πιεση..εγκαταλειπω το thread.
- 29-03-2017, 16:46 #602
Πολυ ωραια...θα προσπαθησω. Και εσυ προσπαθησε οταν καποιος σου θετει συγκεκριμενα επιχειρηματα και ερωτηματα να κοιτας αυτα και να μην εστιαζεις επιφανειακα μονο σε οτι συναισθημα σου βγαζει με την πρωτη ματια ο λογος του αλλου...
Γιατι οταν σε κυριευει το συναισθημα δεν ακους τιποτα, και οσο δεν ακους τιποτα τοσο επιμενει ο αλλος που θελει να κοιταξεις τη λογικη των επιχειρηματων του αλλα εσυ τον βομβαρδιζεις με συναισθηματικα επιχειρηματα και αντιδρασεις και τον πνιγει το αδικο. Δεν ειχα καμια διαθεση να σε πιεσω αλλα με ωθησε εκει το οτι αλλα ελεγα και αλλα απαντουσες. Εχω μαθει να επιμενω και να μην αφηνω να παρερμηνευονται τα λογια μου, για αυτο ειδες τη πυγμη που ειδες. Ειναι δηλαδη φαυλος κυκλος.
Ελπιζω να καταλαβαινεις τι λεω.
29-03-2017, 18:42 #603
εγω δεν εχω καταλαβει, ποιος η τι εμποδιζει μια γυναικα που ειναι μητερα σε δικο της παιδι με εξωσωματικη (η οποιονδηποτε αλλο τροπο να προσθεσω), να ταιζει τα ζωακια και τα παιδακια που πεινανε διπλα της.
πρεπει ντε και καλα να ειναι ατεκνος οποιος βοηθαει τους γυρω του?
η ειναι αποδειξη αλτρουισμου το να ειναι καποιος ατεκνος?
δεν καταλαβα καθολου.
29-03-2017, 18:48 #604
εγω ποτε θα γινω μανα...
29-03-2017, 18:53 #605
29-03-2017, 20:38 #606
Μιας και ξεθαφτηκε το θεμα...ας πεταχτω και γω να πω την βλακεια μου :Ρ
Η αλήθεια είναι πως ούτε εγώ καταλαβαίνω τις γυναίκες που πασχίζουν με εξωσωματικές για να κάνουν ένα δικό τους παιδί. Ίσως φταίει οτι το δικό μου μητρικό ένστικτο (αν έχουμε όλες) ακόμα κοιμάται παρόλο που είμαι στην δεκαετία των 30 ήδη. Δεν έχω νιώσει ποτέ αυτή την έντονη ανάγκη που ακούω να περιγράφουν γυναίκες γύρω μου, ούτε κι όταν ήμουν σε σχέση χρόνων οπότε μου φαίνεται κάτι τελείως ξένο. Δεν αποκλείω καθόλου να ξυπνήσω μια μέρα και να μου ρθει και να καταλήξω να κάνω εξωσωματικές ή οτι άλλο μπορώ, εξάλλου μια χαρά τα πάω με τα παιδιά τα συμπαθώ, αλλά προς το παρόν οι γυναίκες αυτές και η τόσο έντονη ανάγκη για παιδί με όποιο τρόπο και κόστος (οικονομικό, ψυχολογικό, υγείας) με ξενίζουν και κάποιες από αυτές παρατηρώ οτι μου προκαλούν και εκνευρισμό.
Η επιστήμη βεβαίως είναι εδώ για να κάνει την ζωή μας καλύτερη αλλά όταν αυτή προχωράει τόσο δεν μπορεί παρά να εγείρονται και ηθικά ζητήματα για τον καθένα μας ή όρια. Δεν συμφωνώ καθόλου με το επιχείρημα "τι θα έκανες αν είχες καρκίνο",( προσωπικά δεν ξέρω τι θα έκανα, ίσως αρνιόμουν τις χημειοθεραπείες αλλά αυτή είναι άλλη κουβέντα) γιατί σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για την προσπάθεια να κρατηθεί κάποιος στην ζωή, και όχι να δημιουργήσεις ζωή εξ αρχής. Θα μπορούσα να χρησιμοποιήσω το παράδειγμα (ακραίο βέβαια αλλά θα το κάνω) "τι θα έκανες αν μπορούσες να κλωνοποιήσεις ένα αγάπημενο σου πρόσωπο που έφυγε;" Θέλω να πω ότι για πολλά μπορεί να μας δίνει την δυνατότητα η επιστήμη και θα μας δώσει για ακόμα περισσότερα στο μέλλον, αλλά δεν είναι τόσο απλή η απόφαση για όλα γιατί ενέχουν για πολλούς από μας και ηθικά διλήμματα.
Όπως σωστά τέθηκε ήδη στην κουβέντα η εξωσωματική είναι στην αρχή της ακόμα, στην ουσία κανείς δεν ξέρει με σιγουριά τι ακριβώς προκαλεί στο έμβρυο μακροπρόθεσμα, ξέρουμε βέβαια ότι αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου στην μητέρα. Και εδώ εγείρεται ήδη ένα ηθικό δίλημμα : Πώς παίρνεις την απόφαση να βάλεις τον εαυτό σου και το σώμα σου σε τέτοιο κίνδυνο στερώντας από το παιδί που θα φέρεις στον κόσμο την μάνα του; Αυτό δεν είναι εγωιστικό;
Εχώ δει γυναίκες που επειδή ο γιατρός αρνείται- προς τιμήν του!- να τις υποβάλει ξανά και ξανά στην διαδικασία εξαιτίας του μεγάλου κινδύνου για καρκίνο, εκείνες να είναι τόσο παθιασμένες με αυτό που τελικά πηγαίνουν σε άλλο γιατρό με λιγότερα "κολλήματα"! Αυτό δεν είναι πια εμμονή; Δεν είναι υπερβολικά εγωιστικό; Και για να το πάω και πιο πέρα, πώς ακριβώς θα γίνει καλή μητέρα μια γυναίκα μέ τόσο εγωισμό;
Δεν θα έκρινα τόσο αυστηρά τις γυναίκες που δοκιμάζουν την τύχη τους και κάνουν μια δυο προσπάθειες αν και διαφωνώ προσωπικά και το βρίσκω και αυτό εγωιστικό, αλλά ξέρουμε όλοι πως οι περισσότερες δεν σταματάνε εκεί. Το γεγονός οτι δεν σταματάνε εκεί είναι που με βάζει στην σκέψη οτι όλο αυτό είναι εμμονικό και συγνώμη που θα το πω, κάπως "αρρωστημένο".
Οι υιοθεσίες στην Ελλάδα είναι δύσκολη διαδικασία ναι, αλλά αν η ανάγκη σου να προσφέρεις αγάπη (αυτή δεν είναι η ανάγκη των γονιών;) είναι τόσο μεγάλη, υπάρχουν πολλοί άλλοι τρόποι για να το κάνεις. Υπάρχουν εκατοντάδες ιδρύματα που μπορείς να γίνεις ανάδοχη μητέρα, υπάρχουν πολλές οικογένειες με προβλήματα οικονομικά και άλλα που μπορείς να βοηθήσεις...υπάρχουν ένα εκατομμύριο τρόποι να δώσεις αγάπη.
29-03-2017, 21:04 #607
Αγαπάω Ναταλία γιατί βρήκε την αλήθεια συμπαθώ ανξιουσ γτ βοηθάει κοριτσαρεσ βρείτε τα κ μη με στεναχωρειτε
Φιλικά ο φτωχόΜπίνες της διπλανής πόρτας :)))
30-03-2017, 10:11 #608
Παιδια εγω εχω γνωρισει 2 περιπτωσεις!!η μια ηταν ακρως εγωιστικη,η γυναικα ειχε κανει τοσες προσπαθειες,ειχε φουσκωσει παρα πολυ κ πηρε ορμονες για να μην της κοπει η περιοδος λογω ηλικιας!οταν την ρωτησα γτ δεν προσπαθουσε να υιοθετησει ενα παιδακι μου απαντησε οτι ηθελε ενα δικο της κ ο αντρας της επισης!νταξ,τρελαθηκα η γυναικα πραγματικα εβαλε σε κυνδινο την ζωη της!
Η δευτερη περιπτωση ειναι πιο ηπια,η κοπελα κανει προσπαθειες αλλα σε περιπτωση που δεν μπορει ια υιοθετησει ενα παιδακι!
Εγω θα ηθελα να εχω ενα παιδακι αλλα δεν νομιζω οτι θα επελεγα εξωσωματικη!αν δεν κανω παιδι στην ζωη μου θα υιθετουσα αν εχω την οικονομικη δυνατοτητα!το ιδιο θα ελεγα κ στην κοπελα που ανοιξε το θεμα!θεωρω οτι μας εχουν περασει οτι πρεπει να εχεις ενα παιδι δικο σου!!αν οντως θελεις να δωσεις αγαπη κ να εχεις ενα παιδι πιστευω οτι δεν εχει σημασια αν θα κανεις εξωσωματικη η θα υιοθετησεις γτ για σενα θα ειναι το παιδι σου!No matter how you feel..Get up..Dress up..Show up and..NEVER GIVE UP!!
30-03-2017, 10:57 #609
"ξέρουμε βέβαια ότι αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες για εμφάνιση καρκίνου στην μητέρα. Και εδώ εγείρεται ήδη ένα ηθικό δίλημμα : Πώς παίρνεις την απόφαση να βάλεις τον εαυτό σου και το σώμα σου σε τέτοιο κίνδυνο στερώντας από το παιδί που θα φέρεις στον κόσμο την μάνα του; Αυτό δεν είναι εγωιστικό;"
........
Δεν θα έκρινα τόσο αυστηρά τις γυναίκες που δοκιμάζουν την τύχη τους και κάνουν μια δυο προσπάθειες αν και διαφωνώ προσωπικά και το βρίσκω και αυτό εγωιστικό, αλλά ξέρουμε όλοι πως οι περισσότερες δεν σταματάνε εκεί. "
Σορι ειμαι με κινητο και μου σβηστηκε το κουοτ..
Ο κινδυνος του καρκινου ειναι υπαρκτος και ξερω γυναικα που οντως επαθε καρκινο απο τις πολλες εξωσωματικες.
Μερικες σταματουν στις 1-2 φορες που ειναι σχετικα ακινδυνες, για τον απλο λογο οτι πετυχαινουν.
Ωστοσο , κατακορυφα αυξημενο κινδυνο για κατκινο, αποδεδειγμενα, εχουν και οι καπνιστες! Και πολλοι απο αυτους που κατακεραυνωνουν τις γυνσικες της εξωσωματικης ειναι καπνιστες οι ιδιοι! Μερικοι απο αυτους και γονεις παραλληλα! Εκεινοι δεν ειναι εγωιστες που δια κινδυνευουν να παραξουν ορφανα λογω της επιλογης τους;
Θελω να πω, οτι πολλες προσωπικες επιλογες περιεχουν ρισκο, αλλα ειναι προσωπικες και ειναι σεβαστες αν δεν βλαπτουν τους αλλους.(το τσιγαρο βλαπτει και τους αλλους και δεν παραγει ζωη)
30-03-2017, 11:20 #610
Κοιτα στο σοι μου οι περισσοτεροι ειναι καπνιστες,οσοι εχουν φυγει απο την ζωη απο καρκινο δεν καπνιζαν!
Τοτε θα πρεπε να προσεχουμε τι τρωμε,τι πινουμε κλπ..ολα σε υπερβολικη καταναλωση εχουν αυξημενο κυνδινο για καρκινο!παν μετρον αριστον!στην εξωσωματικη ομως μιλαμε για ορμονες,αλλαζει ο οργανισνος σου απο τα χημικα δεν νομιζω οτι συγκρινεται με τους καπνιστες!!
Κ λεω εγω παλι αφου θελουμε τοσο πολυ να εχουμε ενα παιδι και να δωσουμε αγαπη για ποιο λογο να μην υιοθετησουμε ενα αλλα να κανουμε εξωσωματικη??μηπως λεω μηπως επειδη μας εχουν περασει οτι πρεπει οπωσδηποτε να χουμε ενα δικο μας παιδι?η μας εχουν περασει οτι με το να παντρευτεις κ να κανεις ενα παιδι ολοκληρωνεσαι σαν γυναικα??βαση αυτης της λογικης ναι ειναι εγωιστικο!!η ουσια ειναι ιδια θες ενα παιδι,θες να δωσεις αγαπη,αρα γιατι να μην υιοθετησεις ενα παιδακι?μανα του θα εισαι κ θα ναι το παιδι σου!!No matter how you feel..Get up..Dress up..Show up and..NEVER GIVE UP!!
30-03-2017, 11:23 #611
Επειδή είμαι μανούλα και μάλιστα δυο ιδιαίτερων παιδιών, δεν σπουδάζει κανεις γονιος . Αν το αισθάνεται γίνεται . Αν τα καταφέρει να είναι καλός γονιός δεν το γνωρίζω . Κι εγώ αληθεια δεν ξέρω αν ειμαι καλή μανούλα . Προσπαθώ με όλες τις δυσκολίες τις δικές μου, των παιδιών , του μπαμπα΄. Δεν είναι η ζωη στρωμένη με ροδοπέταλα. Η ζωη είναι δύσκολη και σίγουρη είναι μεγάλη ευθύνη να μεγαλώνεις παιδιά . Όσο μεγάλη ευθύνη είναι να προσφέρεις σε δικούς σου ανθρώπους, να εργάζεσαι σε μια υπεύθυνη θέση κλπ κλπ Ο καθείς διαλέγει το δρόμο του ... πολλές φορές δεν το διαλέγει ο ίδιος αλλα η ίδια η ΖΩΗ .
30-03-2017, 16:03 #612
κοιτα, στο δικο μου σοι, δεν εχουμε πολλους καπνιστες, εχουμε ομως στο φιλικο περιβαλλον μας και οντως ειχαμε θανατους απο καρκινο του πνευμονα λογω καπνισματος.
το θεμα ομως ειναι, οτι καλως η κακως, δεν θα αποφασιουν τα σογια μας για τις πιθανοτητες του καρκινου, γινονται επισημες ερευνες γι αυτα τα θεματα με αξιοπιστα αποτελεσματα, τα οποια θα σε εκπληξουν, γιατι ειναι ΕΝΤΕΛΩΣ αντιθετα με οσα πιστευεις οτι ισχυουν.
η μεγαλυτερη ερευνα που εγινε μεχρι το 2014 για την πιθανοτητα αυξησης γυναικολογικων καρκινων μετα απο εξωσωματικη, εδειξε ΕΝΑ ΠΟΛΥ ΜΙΚΡΟ ποσοστο αυξημενης προδιαθεσης,το ποσοστο αυτο δεν εχει καμια απολυτως σχεση ΜΕ ΤΟ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗΣ ΓΙΑ ΕΜΦΑΝΙΣΗ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΛΟΓΩ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ (θα ακολουθησουν οι ερευνες).
ΟΜΩΣ, δυστυχως οι γυναικες με προβληματα υπογονιμοτητας (καποια απο αυτα οφειλονται σε ενδομητριωσεις κι αλλες σχετικες βλαβες) εχουν ετσι κι αλλιως αυξημενες πιθανοτητες για εμφανιση τετοιων καρκινων ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΥΠΟΓΟΝΙΜΟΤΗΤΑΣ.
πιθανολογειται λοιπον οτι το ΜΙΚΡΟ αυτο αυξημενο ποσοστο θα υπηρχε και χωρις τα φαρμακα, λογω της προδιαθεσης των γυναικων αυτων.
η ερευνα εδω:
http://ygeia.tanea.gr/default.asp?pi...ID=19163&ct=85
ΑΝΤΙΘΕΤΩΣ, οι καπνιστες κινδυνευουν απο καρκινους λογω καπνισματος 20 φορες περισσοτερο απο τους μη καπνιστες εαν ειναι ανδρες και 15 φορες περισσοτερο απο τις μη καπνιστριες αν ειναι γυναικες (κι εδω πιο ευαισθητοι οι ανδρες)
με τον καρκινο λογω καπνισματος να αποτελει το 25% ΟΛΩΝ των καρκινων.
η ερευνα εδω:
http://www2.keelpno.gr/blog/?p=4845
ειναι φανερο μετα απο αυτα, οτι μερικοι μαλλον προσπαθουν να ιατρικοποιησουν προσωπικες επιλογες, ενω ΑΛΛΑ ειναι τα θεματα που τους ενοχλουν.
με το σχολιο σου περι δικων μας και ξενων παιδιων, θα μπορουσα να συμφωνησω αν περιελαμβανες ολους τους γονεις κι οχι μονο οσους καταφευγουν σε εξωσωματικη.
οια λλοι δηλαδη ειναι αλτρουιστες και δεν εχουν ευθυνη για τα ορφανα του κοσμου και ειδικα αυτοι που κανουν εξωσωματικη ειναι οι εγωιστες που θα ερπεπε να καταφυγουν στην υιοθεσια?
αν το δω με προσωπικο πρισμα, εμενα με συμφερει να κανουν και δικα τους παιδια οι ανθρωποι γιατι αν δεν εκαναν, εγω δεν θα υπηρχα
ΑΑΑΑΧΑΧΑΧΑΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΧΧΑ Α :)
περα απ την πλακα, οσοι μιλατε για εγωισμο και αλτρουισμο, κοιταξτε λιγο το ποσο εγωιστες ειμαστε ολοι στις ζωες μας κι εσεις πρωτοι και καλυτεροι, κι αφηστε τις επιμερους ευθυνες.
μονο στην επιλογη να κανει καποιος δικο του παιδι μετραει ο εγωισμος?
30-03-2017, 16:19 #613
Εγω ειμαι εγωιστρια κ πιστευω κ πολλοι αλλοι εδω μεσα,ε και?δεν νομιζω να εκρινα κανεναν,ειπα μια γνωμη!επισης το θεμα αφορα την εξωσωματικη γι αυτο κ ανεφερα αυτο!ειπε κανενας οσοι μπορουν να κανουν παιδια ας μην κανουν κ να υιθετησουν?γιατι αυτη η γενικευση?το σχολιο μου ησχυει για ολους τους γονεις!!αρκετες γυναικες κανουν παιδια επειδη τους εχουν μαθει οτι αυτο πρεπει να κανουν!ποσες γυναικες παρατανε τα παιδια τους?ποσες δεν τους δινουν σημασια?αν κατσω κ γενικευω ομως ξεκιναμε μια αλλη συζητηση ομως!
No matter how you feel..Get up..Dress up..Show up and..NEVER GIVE UP!!
30-03-2017, 16:33 #614
30-03-2017, 16:45 #615
Άγχος για αίμα
24-04-2025, 22:42 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή