Results 136 to 150 of 626
-
02-02-2009, 20:44 #136
Originally posted by λίτσα
δεν είμαι εδώ για να σε κρίνω και θέλω να σου ζητήσω συγνώμη αν είμαι λίγο σκληρή αλλά τα λέω όλα αυτά γιατί μεγάλωσα με παππούδες και γιαγιάδες και αυτό με ακολουθεί πάντα.σου έυχομαι μέσα από την καρδιά μου όλα να σου πάνε καλά τώρα και για πάντα και ο Θεός να σου δώσει ένα υγιές μωρό έστω και με τον τρόπο που διάλεξες εσύ.
Να χαίρεσαι την οικογένειά σου!
- 02-02-2009, 20:47 #137
Tα ταμπού που ξετυλίχτηκαν σ\' αυτό το τόπικ με στεναχώρησαν αφάνταστα....
Πολλά ταμπού.
Πολύς φόβος.
Πολλή τρομολαγνεία.
Μέχρι κατάθλιψη και απόπειρα αυτοκτονίας αναφέρθηκε επειδή η σύλληψη δεν θα γίνει από έρωτα.
Αν το ζευγάρι των υποψηφίων γονιών έχει γνωριστεί με προξενιό, τότε θα είναι οκ?
Είμαι από τη φύση αισιόδοξη και προσγειώθηκα ανώμαλα.
Στο 2009, στην Ελλάδα της ευρώπης να αντιμετωπίζουμε έτσι ένα παιδί που θα γεννηθεί με τη συνειδητή επιλογή της μητέρας του, που είναι εργαζόμενη, που το θέλει πολύ, που ανυπομονεί να το υποδεχτει, με τη βοήθεια ενός νόμιμου και επιστημινικού τρόπου.
Απλά και μόνο επειδή δεν συνελήφθη με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Έλεος.
02-02-2009, 20:50 #138
Originally posted by Alterego
Η απορια μου ηταν αν υπαρχει στατιστικα για το αν αυτα τα παιδια εχουν καποιο προβλημα επειδη γεννιουνται ετσι.
Ευχαριστω παντως δεν το ηξερα αυτο που εγραψες :)
α) Τα παιδιά αυτά γνωρίζουν όλη την αλήθεια για τον τρόπο σύλληψής τους
β) Δεν έχουν παραβατική συμπεριφορά ( μεγαλύτερη του μέσου όρου των άλλων παιδιών)
γ) Δεν έχουν ομοφυλοφιλικές τάσεις (μεγαλύτερη του μ.ο των άλλων παιδιών)
δ) Δεν έχουν αυτισμό ή νοητική υστέρηση (μεγαλύτερη του μ.ο. των άλλων παιδιών)
Το μόνο φαινόμενο που παρατηρήθηκε είναι πως στην εφηβεία, κάποια από αυτά, θέλουν να μάθουν πληροφορίες για τον δότη-πατέρα. Πχ χαρακτηριστικά, αν έχουν άλλα αδέρφια κτλ. Μάλιστα έχουν δημιουργηθεί και ειδικές ιστοσελίδες προς ενημέρωσή τους.
02-02-2009, 20:53 #139
http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?p=431732&sid=20160fdcba0870252d9 e61dc04a6f57c
liza εδω θα βρεις περισσοτερες συμβουλες και πιο καταλληλες ισως για σενα
02-02-2009, 20:53 #140
Σε ευχαριστω..:)
"...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."
02-02-2009, 20:55 #141
Originally posted by nature
Tα ταμπού που ξετυλίχτηκαν σ\' αυτό το τόπικ με στεναχώρησαν αφάνταστα....
Πολλά ταμπού.
Πολύς φόβος.
Πολλή τρομολαγνεία.
Μέχρι κατάθλιψη και απόπειρα αυτοκτονίας αναφέρθηκε επειδή η σύλληψη δεν θα γίνει από έρωτα.
Αν το ζευγάρι των υποψηφίων γονιών έχει γνωριστεί με προξενιό, τότε θα είναι οκ?
Είμαι από τη φύση αισιόδοξη και προσγειώθηκα ανώμαλα.
Στο 2009, στην Ελλάδα της ευρώπης να αντιμετωπίζουμε έτσι ένα παιδί που θα γεννηθεί με τη συνειδητή επιλογή της μητέρας του, που είναι εργαζόμενη, που το θέλει πολύ, που ανυπομονεί να το υποδεχτει, με τη βοήθεια ενός νόμιμου και επιστημινικού τρόπου.
Απλά και μόνο επειδή δεν συνελήφθη με τον πατροπαράδοτο τρόπο. Έλεος.
Πιστεύω πως ζούμε σε μια άκρως μεταβατική εποχή για τις διαπροσωπικές σχέσεις. Το διαδίκτυο, η εκτός γάμου μητρότητα, η απελευθέρωση της γυναίκας, της αγοράς εργασίας... τι να πρωτοθυμηθώ... Μαζεύτηκαν πολλές ανατροπές μέσα σε 15 χρόνια και είναι φυσικό ο κόσμος να φοβάται και να δυσανασχετεί.
02-02-2009, 20:56 #142
Λίζα,
μακάρι όλη αυτή η κουβέντα να σε βοηθήσει να καταλάβεις τους δικούς σου δισταγμούς καλύτερα και να ξεκαθαρίσεις το τοπίο μέσα σου...
Πάντως, απο που συμπεραινεις τις ηλικίες μας? Αυτό με έκανε αν απορήσω λίγο..
Να σου πω τέλος ότι το μόνο άσχημο που αισθάνομαι είναι αυτή η πικρία σου για τη ζωή, η έκπτωση απο τα παιδικά σου όνειρα...η έλλειψη ενός έρωτα ή εστω της συντροφικότητας ενος σταθερού δεσμού και θα ήθελα να επιμείνω στο να μην το αμφισβητήσεις ολότελα σαν ενδεχόμενο.
Σε καταλαβαίνω όμως όταν λες οτι, ενώ παλιότερα άλλες θα γνώριζαν έναν άντρα με τον οποίο δεν ταιριάζουν, μόνο και μόνο για να τεκνοποιήσουν, ως λύση ανάγκης δηλαδή, εσύ σήμερα έχεις την δυνατότητα να τεκνοποιήσεις με τη μέθοδο αυτή.
Ακούγεσαι αποφασισμένη, οπότε, όταν κρίνεις οτι ήρθε η ώρα
προχώρα, και σίγουρα, η ζωή, θα βρει το δρόμο της :))Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
02-02-2009, 20:57 #143
Originally posted by carrie
http://www.parents.gr/forum/viewtopic.php?p=431732&sid=20160fdcba0870252d9 e61dc04a6f57c
liza εδω θα βρεις περισσοτερες συμβουλες και πιο καταλληλες ισως για σενα
02-02-2009, 21:02 #144
Μπορω να ρωτησω κατι γιατι μου δημιουργηθηκε απορια;
Ειμαι λιγο απειρος αλλα βοηθηστε με.Η μητροτητα ειναι το αισθημα που κυοφορεις και φερνεις το παιδι στον κοσμο μονο; η και το οτι μεγαλωνεις ενα παιδι και πως το μεγαλωνεις;"...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."
02-02-2009, 21:06 #145
Μητρότητα...
Απο βιολογικής άποψης είναι η κυοφορία ( αν και στις μέρες μας υπάρχει και ο θεσμός της παρένθετης μητρότητας)
και η γέννηση του παιδιού.
Απο ψυχικοσυναισθηματικής άποψης είναι η ΦΡΟΝΤΙΔΑ, η ανατροφή του παιδιού, η στήρικη και η διαπαιδαγώγησή του, το ΜΕΓΑΛΩΜΑ του.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
02-02-2009, 21:08 #146
Αρα τα εμπεριεχει ολα αυτα η μητροτητα...Δηλαδη και υιοθεσια να κανεις ουσιαστικα καλυπτεις την μητροτητα;
"...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."
02-02-2009, 21:23 #147
Weird, τις ηλικίες τις καταλαβαίνω διαισθητικά από τον τρόπο γραφής σας. Φυσικά μπορεί να πέφτω έξω.
Θέλω να σου πω πως μου άρεσαν πάρα πολύ οι δημοσιεύσεις που έκανες στην σελίδα 5 του παρόντος τόπικ. Δεν θα ντραπώ να πω πως με \"ψυχολόγισες\" αρκετά καλά. Όντως έχω ένα κόμπλεξ για την εμφάνισή μου. Όντως έχω \"παραιτηθεί\" από την ιδέα ενός συντρόφου και ναι, πράγματι, θα ήθελα πολύ το παιδί μου να είναι όχι μόνο υγιές, καλότυχο αλλά και ευπαρουσίαστο. Βέβαια σαν κλασσική κουκουβάγια θα το βλέπω τέλειο...
1) Όσον αφορά την παραίτηση από μελλοντικό σύντροφο και το δηλωθέν ξενέρωμά μου. Μια παροιμία λέει η ελπίδα πεθαίνει τελευταία. Παρόλο που λατρεύω τις παροιμίες την συγκεκριμμένη την θεωρώ λάθος. Πιστεύω πως κάθε ελπίδα πρέπει να \"πεθαίνει\" στην ώρα της, ώστε να γεννιέται μια άλλη κάπου αλλού. Δηλαδή δεν πρέπει να έχουμε εμμονές αλλά να παραδεχόμαστε την ήττα μας. Αν πω πως θέλω σώνει και καλά να παντρευτώ -παρόλο που οι αντικειμενικές συνθήκες δεν ευνοούν- τότε έχω εμμονή και χάνω πολύτιμο χρόνο κυνηγώντας δονκιχωτικές φαντασιώσεις. Το σωστό, κατ΄εμέ, είναι να παραδεχθώ πως η ζωή δεν θα μου δώσει τον γάμο και να ψάξω άλλους τρόπους να φτιάξω την ζωή μου.
2)Κόμπλεξ με την εμφάνιση. Το συγκεκριμμένο σύμπλεγμα το απέκτησα, όταν είδα πως οι άντρες ήθελα (και δεν ήταν Μπραντ Πιτ) γούσταραν την χαζογκόμενα και όχι εμένα. Ναι μεν με θεωρούσαν καλή κοπέλα αλλά δεν τους έκανα κλικ γιατί δεν ήμουν μπάρμπι. Άλλωστε οι άντρες πέφτουν με την ομορφιά και οι γυναίκες με τα λόγια, λέει μια παροιμία. Επίσης λόγω της μέτριας εμφάνισής μου έπρεπε να προσπαθώ πολύ περισσότερο και πιο σκληρά στον επαγγελματικό στίβο σε σχέση με τις υπόλοιπες. Ευτυχώς αυτό έληξε με την είσοδό μου στο δημόσιο. Όπως και να το κάνουμε πιστεύω πως, ειδικά για τις γυναίκες, η ομορφιά είναι διαβατήριο. Αυτό το διαβατήριο εγώ ποτέ δεν το είχα και πιστεύω πως -ζητώ συγγνώμη για την αλλαζονεία μου αλλά θα το γράψω- αν το είχα, θα είχα κάνει 100 βήματα παραπάνω στην ζωή μου απ΄ότι τώρα.
3) Φαινοτυπικά χαρακτηριστικά παιδιού. Δεν ντρέπομαι να παραδεχτώ πως απόρροια του εμφανισιακού μου κόμπλεξ είναι και ένα άγχος που έχω για την εμφάνιση του παιδιού, ειδικά αν είναι κορίτσι. Αν κάνω κόρη, θα ήθελα πάρα πολύ να είναι νόστιμη, ώστε να μην νιώσει απόρριψη λόγω εμφάνισης όπως εγώ. Να μην της λένε πόσο καλή ή έξυπνη ή μορφωμένη είναι αλλά μετά να φεύγουν, επειδή γνώρισαν μία που δεν ήταν ούτε έξυπνη ούτε καλή ούτε μορφωμένη αλλά είχε σώμα αψεγάδιαστο και το στήθος της ήταν σε καλή κατάσταση. Το διαβατήριο που δεν είχα εγώ θα ήθελα να το έχει το παιδί μου. Ακούγεται πολύ ρηχή ως σκέψη αλλά έτσι νοιώθω.
02-02-2009, 21:28 #148
Alter μαρεσουν οι ερωτησεις σου! χεχεχεχε
απο οτι ξερω στη μητροτητα συμπεριλαμβανεται και ενα ρολοι που κανει τικ τακ, χτυπαει κιολας. οχι δεν παιρνει μπαταριες ουτε ειναι ηλιακο λενε οτι ειναι βιολογικο. εγω δεν ξερω που το εχω, μηπως μου πεσε σκεφτομαι πουθενα. Δεν ξερω, δεν μπορω να μιλαω για καποια θεματα, ανηκω στην μειοψηφια, δε θελω να μεινω εγκυος ουτε να γεννησω. Αλλα μαρεσει ομως να συζηταω γιατι μαθαινω πραγματα, ειδικα απο τις διαφωνιες. Μπορει και να αλλαξω μυαλο μεγαλωνοντας που ξερεις :-D
02-02-2009, 21:35 #149
Φιλη Λισα εδω καπου μου τα χαλας.Δεν κρινω ουτε το κομπλεξ σου ουτε τιποτα.Κουσουρια ο καθενας μας εχει.Εκει που θα σταθω εινα στο τελικα γιατι θες να κανεις ενα παιδι και οχι το πως θα το κανεις.Αρα τελικα εκει καταληγουμε.Λες οτι το σωστο ειναι αφου δεν θα σου ερθει ενας γαμος να φτιαξεις αλλιως την ζωη σου.Δηλαδη με ενα παιδι.Εδω κατα την γνωμη μου ειναι ενα μεγαλο φαουλ.Αποκλειστικα το κανεις για σενα και μονο..για δικη σου αναγκη.Αρα ναι εδω ειναι μια δοση εγωισμου.Δεν σε κατακρινω ολοι ειμαστε...Απλα εδω μιλαμε για ενα απο τα πιο ευαισθητα θεματα.Ενα παιδι..Και ερχεται το παιδι,το κανεις και φτιαχνει οπως λες η ζωη σου.Κι αν ομως δεν φτιαξει;δεν φοβασαι μην μεταφερεις του παιδιου σου τα κομπλεξ;τις ανασφαλειες;Γιατι οσο και αν παλεψεις αυτο το κενο στην ζωη σου ενα παιδι δεν το γεμιζει αποκλειστικα.Μονο εσυ μπορεις να το κανεις με τροπο που θα αφορα ομως μονο εσενα και οχι τριτους.Λες αν κανεις κορη θα ηθελες να ειναι νοστιμη.Κι αν δεν ειναι;Κι κτυπα ξυλο εχει καποια δυσλειτουργια;κι αν αποκτησει κομπλεξ και διαφορα.Εσυ δεν θα βλεπεις και πανω της τον εαυτο σου που τοσο πολυ ηθελες να αφησεις;..
Το διαβατηριο που δεν ειχες θα θελες να το εχει το παιδι σου.Για που να παει δηλαδη;σε μια καλυτερα ζωη που εσυ δεν ειχες;Μα εσυ εφτιαξες την ζωη σου ετσι οπως ειναι.Δεν την εφτιαξε ουτε η εξωτερικη εμφανιση σου ουτε ο θεος.Εσυ εκανες αυτη την πορεια.Τι σημασια εχει αν εισαι κοντη,παχουλη κλπ;Να λες ευτυχως που δεν σε αγαπησαν για το κορμι σου παρα για την ψυχη σου.Εψαξες και δεν βρισκεις αυτον που θα αγαπησει το μεσα σου;και στην τελικα εσυ αγαπας τον εαυτο σου για να αγαπηθεις;γιατι αν οχι τοτε θα εισαι αποκλουστικ(χεχε τι λεει ο βλακας.Αποκρουστικη ηθελα να πω)για τους αλλους.Οτι δειξεις βλεπουν....
Ευχαριστω"...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."
02-02-2009, 21:38 #150
:P Φιλη carrie απλα ερχονται και τρυπονουν στο μυαλο μου.Και προβληματιζομαι με οσα βλεπω να γραφονται.Φαγοθηκαν ολοι να κανουν παιδια και ξεχασαν να ζησουν.Τελικα και να κανεις παιδι αλλα και να μην κανεις γιατι θες απλα να ζησεις και οσο παει εγωισμος ειναι παλι.Τελικα δεν ξερουμε τι θελουμε!!
Να σου πω ουτε και εγω ειμαι υπερ του να κανεις παιδια πια..ουτε παραμυθια δεν υπαρχουν πια να τους πεις,ουτε αλανες να παιζουν.Θα γεννηθουν μεσα σε ενα ψηφιακο στρογγυλο κοσμο την ανυπαρξιας.Αρα και εγω μειονοτητα ειμαι,δεν εισαι μονη..Απλα δεν ηθελα να ειμαι τοσο εναντιων με το θεμα αυτο γιατι σεβομαι και την επιθυμια της κοπελας για παιδι"...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....