Results 331 to 345 of 626
-
05-02-2009, 20:05 #331
Krino, τα παιδιά, ούτως ή άλλως, φθάνουν καποια στιγμή σε μια ηλικία όπου ξεκινούν την κριτική των γονέων. Είναι φυσιολογικό. Όλοι δεχόμαστε την κριτική από τους οικείους μας. Εγώ κριτικάρω τους γονείς μου, πχ, γιατί έκαναν πολλά παιδιά με αποτέλεσμα να υπάρχει στην οικογένειά μας οικονομικό πρόβλημα. Ξέρω παιδιά που κατηγορούν τους γονείς τους γιατί είναι μοναχοπαίδια, άλλα γιατί οι γονείς τα είχαν περιορισμένα και πάει λέγοντας. Κάθε παιδί κριτικάρει τους γονείς του.
Εγώ επιθυμώ να γίνω τόσο καλή μητέρα, ώστε το παιδί μου να έχει να μου προσάψει μόνο την έλλειψη πατέρα και τίποτε άλλο. Αυτή είναι η μεγαλύτερη επιθυμία μου.
- 05-02-2009, 20:20 #332
Originally posted by lisa71
να έχει να μου προσάψει μόνο την έλλειψη πατέρα και τίποτε άλλο.
ετσι αναγκαστικα και μοιραια αυτο το θεωρεις ως το λιγοτερο κακο.
Ειναι ομως το λιγοτερο??
05-02-2009, 20:32 #333
Remedy καταλαβαίνω τα επιχειρήματά σου. Δεν σου κρύβω πως και γω τα σκέφτομαι. Από την άλλη, αν βρω έναν άνθρωπο που να ταιριάζω αλλά σε πολύ μεγάλη ηλικία? Έθεσα ένα ερώτημα στον εαυτό μου. Αναρωτήθηκα τι θα προτιμούσα αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε έναν σύζυγο ή σε ένα παιδί. Επέλεξα ασυζητητί το παιδί.
στην πραγματικοτητα ισως μπορεις να εχεις και τον συζυγο και το παιδι, η μονο τον συζυγο η μονο το παιδι η και τιποτε απ τα δυο....
το διλλημα το εθεσες απο την αναγκη σου να αποκτησεις τον ελεγχο της ζωης σου....
απο τον φοβο σου να χαλαρωσεις και να αφεθεις στο ρισκο, στο αγνωστο....
εγω εχω την αισθηση οτι οταν αφηνομαστε στα πραγματα...δεν λεω χωρις συναισθηση,δεν λεω χωριςλογικη, δεν λεω χωρις παραλληλα να μην βελτιωνουμε τον εαυτο μας και τις συνθηκες της ζωης μας, κανοντας ολα αυτα, αλλα να αφηνομαστε στο καινουριο και στο ρισκο...στην πιθανη αποτυχια φυσικα...
τοτε μονο ΙΣΩΣ συμβουν τα καλυτερα...
οι αγγλοσαξωνες το λενε \"go with the flow\"
το δοκιμασες ποτε? ειναι λιγο σκιαχτικο για καποιον αγχωμενο με τον ελεγχο η με τα χρονια που περνανε....αν το καταφερεις ομως αρχιζεις να πετας...
05-02-2009, 20:37 #334
Δεν μου αρέσει να είμαι χύμα. Η ζωή θέλει κάποιο προγραμματισμό. Δεν λέω να γίνουμε ρομποτάκια αλλά πρέπει κάποιες φορές να κάνουμε τα πράγματα να συμβαίνουν. Γιατί το δίλημμά μου είναι πλαστό?
05-02-2009, 20:44 #335
Δεν μου αρέσει να είμαι χύμα. Η ζωή θέλει κάποιο προγραμματισμό. Δεν λέω να γίνουμε ρομποτάκια αλλά πρέπει κάποιες φορές να κάνουμε τα πράγματα να συμβαίνουν. Γιατί το δίλημμά μου είναι πλαστό?
γιατι το εθεσες μονο και μονο απο τον φοβο σου για το αγνωστο, θεωρωντας οτι μια τετοια εκδοχη εισαι σε θεση να την ελεγξεις..
αν για παραδειγμα δεν εκανες την εξωσωματικη και σε 1-2-3-χρονια γνωριζες εναν αντρα που σου ταιριαζε και κανατε μαζι ενα παιδι, τοτε θα καταλαβαινες οτι δεν ηταν η μονη επιλογη σου το παιδι αγνωστου πατρος, αν παλι παρα τις προσπαθειες σου δεν καταφερνες να συλλαβεις η να γεννησεις αυτο το παιδι, τοτε και παλι θα αποδεικνυονταν οτι η επιλογη παιδι και τιποτε αλλο δεν ηταν καθολου στο χερι σου....
εγω δεν μιλησα για χυμα..
ειπαχαλαρα, αλλα με νιαξιμο και βελτιωση του εαυτου μας και των συνθηκων της ζωης μας...δλδ να εισαι ετοιμη για το καλυτερο χωρις να κυνηγας τιποτε...
αν ρωτας αν πετυχαινει παντα,εννοειται πως οχι....υπαρχει το ρισκο που λεγαμε...ομως και μονο την καλη σχεση με τον εαυτο σου να επιτυχεις σε αυτη την διαδικασια, ειναι πολυ μεγαλη κατακτηση...
05-02-2009, 20:48 #336
Την θεωρία \"έτοιμη για το καλύτερο χωρίς να κυνηγώ τίποτα\", την έχω εφαρμόσει κατά το παρελθόν. Όπως και το παιχνίδι της Πολυάννας. Να έχω δηλαδή θετική σκέψη και αισιοδοξία και όλα θα φτιάξουν...Δεν κέρδισα τίποτα με όλες αυτές τις new age τεχνικές. Προτιμώ την λογική.
05-02-2009, 20:55 #337
δεν ειναι τεχνικες, ειναι σταση ζωης...
06-02-2009, 08:35 #338
Originally posted by Remedy
Εγώ έτσι αντιλαμβάνομαι αυτό που γράφεις, με το συμπάθειο.
06-02-2009, 12:20 #339
Originally posted by nature
Originally posted by Remedy
Εγώ έτσι αντιλαμβάνομαι αυτό που γράφεις, με το συμπάθειο.
με το συμπαθειο
06-02-2009, 13:23 #340
αυτη την συζητηση την εχω κανει πολλες φορες με φιλες που ειναι στην ιδια ηλικια και θελουν ενα παιδι
εγω θα σου πω οτι ενα παιδι θελει τον πατερα του μπορει να ειναι μακρια μπορει να μην τον βλεπει μπορει μπορει ομως θελει να ξερει ποιος ειναι και πως ειναι, οση αγαπη και φροντιδα να του δωσεις αυτο το κομματι στην ψυχη του θα ειναι παντα κενο
κανουμε παιδια οχι για να καλυψουμε τις αναγκες μας
καπου εκει εξω υπαρχει το αλλο σου μισο μην το βαζεις κατω η ζωη δεν τελειωνει στα 38 οσω αναπνεουμε ζουμε
καταλαβαινω οτι δεν εισαι πολυ καλα βρες κατι να κανεις να φτιαξει η διαθεση σου
αν η ζωη σου μεχρι τωρα ειναι καλη βαλε στοχο να βρεις εναν υπεροχο ανθρωπο (οχι φωτομοντελο) να εισαι σιγουρη οτι θα ερθει
θα ερωτευθεις θα εισαι ευτυχισμενη και θα ερθουν και ενα και δυο ευτυχισμενα παιδια
σκοπος ειναι να κανουμε υγιει και ευτυχισμενα παιδια
06-02-2009, 18:35 #341
Δεν μου αρέσει να είμαι χύμα. Η ζωή θέλει κάποιο προγραμματισμό. Δεν λέω να γίνουμε ρομποτάκια αλλά πρέπει κάποιες φορές να κάνουμε τα πράγματα να συμβαίνουν. Γιατί το δίλημμά μου είναι πλαστό?Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
06-02-2009, 18:44 #342
Φαίνεται πάντως πως έχεις κάνει ολόκληρο πλάνο.
Εχεις προεξοφλησει το γεγονός οτι δεν πρόκειται να βρεις εναν κατάλληλο σύντροφο αλλά και πατέρα.
Εχεις προεξοφλήσει οτι το παιδί σου θα είναι γενετικά ανωτερο απο εσενα (αφου θα διαλέξεις όμορφο πατέρα)και άρα με μεγαλύτερες πιθανότητες ευρεσης συντρόφου.
Εχεις προγραμματίσει το είδος της μητέρας που θα είσαι, χωρίς να ξέρεις καν πως θα ναι όταν θα νιώσεις το παιδί στα χέρια σου.
Εχεις προγραμματίσει και ενα ιδεατό σενάριο, το να σου προσάψει το παιδί μόνο την έλλειψη πατέρα. Μην σου πω οτι έχεις ετοιμάσει στο μυαλό σου και ολόκληρη επιχειρηματολογία για το τι θα του πεις, κι εχεις ηδη αρχίσει να ψάχνεις για παιδοψυχολόγο.
Σε προβληματίζει κάτι σε όλα αυτά?Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
06-02-2009, 18:51 #343
Originally posted by weird
(αφου θα διαλέξεις όμορφο πατέρα)
Οταν ειναι αγνωστου πατρος πως θα ξερεις αν ειναι ωραιος η οχι???
Φανταζομαι οτι γινονται καποιες εξετασεις στο σπερμα και γινεται ενας προγεννητικος ελεγχος για θεματα υγειας κλπ....
(ηδη εχω διαβασει για παρεμβαση σε σπερμα που αποκλειει καποιες αρρωστιες)
Μηπως σου δειχνουν φωτογραφιες και διαλεγεις???
Μηπως λες φερε μου ενα ψηλο ξανθο με γαλαζια ματια??
Το πιο πιθανον ειναι να παρεις σπερμα απο υγιη αντρα αλλα ομορφο πως γινεται αυτο????
06-02-2009, 18:55 #344
Remedy καταλαβαίνω τα επιχειρήματά σου. Δεν σου κρύβω πως και γω τα σκέφτομαι. Από την άλλη, αν βρω έναν άνθρωπο που να ταιριάζω αλλά σε πολύ μεγάλη ηλικία? Έθεσα ένα ερώτημα στον εαυτό μου. Αναρωτήθηκα τι θα προτιμούσα αν έπρεπε να διαλέξω ανάμεσα σε έναν σύζυγο ή σε ένα παιδί. Επέλεξα ασυζητητί το παιδί.
Αφετέρου, το δίλημμα που πραγματικά τίθεται, δεν είναι το να διαλέξεις ανάμεσα σε εναν αντρα και ενα παιδί. Μπούρδες. Και στο λεω,γιατί εγω η ίδια σου είπα πριν κανεις το βήμα της εξωσωματικής να ΔΕΙΣ καθαρά την όλη κατάσταση.
Εχεις να διαλέξεις, ανάμεσα στον φυσικό τρόπο, που ενέχει μέσα του το ρίσκο του να μην αποκτήσεις παιδί γιατί δεν θα βρεις τον κατάλληλο σύντροφο, αλλα και την ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ του να βρεις τον ανθρωπό σου και να πραγματοποιήσετε μαζί τους εαυτούς σας μεσα σε ενα παιδί.
Και ανάμεσα στον τεχνικό τρόπο, που ενέχει μέσα του την προγραμματισμένη σιγουριά οτι θα αποκτήσεις παιδί και μάλιστα με υψηλών γενετικών προδιαγραφών πατέρα ( προγραμματισμένο κι αυτό), χωρίς όμως αυτό να έχει γίνει με τον φυσικό τρόπο, μεσα απο τη σχέση σου με εναν ανθρωπο, χωρίς να σε ολοκληρώσει ως συζυγο - μανα, χωρίς να δίνει στο παιδί την πληρότητα μιας οικογένειας, αλλα πάντως θα έχεις βάλει για τα καλάτο χέρι σου ωστε να φερεις λίγο πιο πολύ τα πράγματα εκείπου θες, εστω και τεχνητά.
Το πρωτο είναι το άφημα, στην ίδια τη ζωή. Μα συν Αθηνά και χείρα κίνει. Αφήνομαι αλλα γκαζώνω κιόλας, κοιτάζω, ψαχνω, ειμαι ο εαυτός μου και ελπίζω. Κανω ότι καλύτερο μπορώ, δεν εχω παραιτηθεί.
Το δεύτερο σκέλος του διλήμματος είναι ο έλεγχος. Ασφάλεια, ελεγχόμενα πράγματα. Ξεγλιστράω μέσα απο τα ρίσκα που ενωνόμενα με τους φόβους μου με βαραίνουν αλλα και την πιθανότητα να αφεθώ να ΖΗΣΩ ολοκληρωτικά. Συμβιβάζομαι με το μερικό και το προγραμματισμένο.
Αυτές είναι οι επιλογές σου κατά τη δική μου γνώμη και δεν κατακρίνω καμία απο τις δύο.
Απλά θεωρω οτι είναισημαντικό να δεις το αληθινό δίλημμα σε όλο του το βάθος.Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
06-02-2009, 18:57 #345
Originally posted by krino
Originally posted by weird
(αφου θα διαλέξεις όμορφο πατέρα)
Οταν ειναι αγνωστου πατρος πως θα ξερεις αν ειναι ωραιος η οχι???
Φανταζομαι οτι γινονται καποιες εξετασεις στο σπερμα και γινεται ενας προγεννητικος ελεγχος για θεματα υγειας κλπ....
(ηδη εχω διαβασει για παρεμβαση σε σπερμα που αποκλειει καποιες αρρωστιες)
Μηπως σου δειχνουν φωτογραφιες και διαλεγεις???
Μηπως λες φερε μου ενα ψηλο ξανθο με γαλαζια ματια??
Το πιο πιθανον ειναι να παρεις σπερμα απο υγιη αντρα αλλα ομορφο πως γινεται αυτο????Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.
Ποντικάκια
25-07-2025, 11:40 in Με καφέ και συμπάθεια....