ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ ΜΗΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΟΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ - Page 24
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 24 of 42 FirstFirst ... 14222324252634 ... LastLast
Results 346 to 360 of 626
  1. #346
    Member
    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    63
    Μία μητέρα χωρίς υψηλή αυτοεκτίμηση, είναι όχι απαραίτητα κακή μητέρα, αλλά μισή....εδώ γνωστές tv persones που έχουν προβεί σε αυτό το εγχείρημα (όχι βέβαια από τράπεζα σπέρματος, αλλά μιλάμε για μονογονεϊκή οικογένεια)- (βλ. Μιμή Ντενίση και Βάνα Μπάρμπα). σε πολλές συνεντεύξεις τους έχουν αναφερθεί στην έλλειψη της πατρικής φιγούρας στην ζωή των παιδιών τους...ΠΡΕΠΕΙ να υπάρχει πατέρας, έστω και από φωτογραφία που λέει ο λόγος...δεν υπάρχει παιδί που να μην θελήσει κάποια στιγμή να καλύψει το κενό της ανυπαρξίας του απόντα γονέα...εσύ τότε τί θα απαντήσεις...?? Το ρίσκο είναι μεγαλύτερο από την ικανοποίηση που θα νιώσεις σαν μητέρα, γιατί από την πρώτη στιγμη που θα κρατήσεις το μωρό σου στην αγκαλιά σου, με το πρώτο πρόσωπο που θα θελήσεις ενστικτωδώς να μοιραστείς αυτή σου την εμπειρία, θα είναι \"ο άνθρωπός σου\"....όσο δυνατή και να αισθάνεσαι τώρα θεωρητικά, στην πράξη τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά...και εδώ μιλάμε για μία παιδική ψυχή...όλα είναι τόσο ρευστά και εύθραυστα...δείξε λίγη προσοχή στα επόμενα βήματά σου....

  2. #347
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    110
    Originally posted by weird
    Φαίνεται πάντως πως έχεις κάνει ολόκληρο πλάνο.
    Εχεις προεξοφλησει το γεγονός οτι δεν πρόκειται να βρεις εναν κατάλληλο σύντροφο αλλά και πατέρα.
    Εχεις προεξοφλήσει οτι το παιδί σου θα είναι γενετικά ανωτερο απο εσενα (αφου θα διαλέξεις όμορφο πατέρα)και άρα με μεγαλύτερες πιθανότητες ευρεσης συντρόφου.
    Εχεις προγραμματίσει το είδος της μητέρας που θα είσαι, χωρίς να ξέρεις καν πως θα ναι όταν θα νιώσεις το παιδί στα χέρια σου.
    Εχεις προγραμματίσει και ενα ιδεατό σενάριο, το να σου προσάψει το παιδί μόνο την έλλειψη πατέρα. Μην σου πω οτι έχεις ετοιμάσει στο μυαλό σου και ολόκληρη επιχειρηματολογία για το τι θα του πεις, κι εχεις ηδη αρχίσει να ψάχνεις για παιδοψυχολόγο.

    Σε προβληματίζει κάτι σε όλα αυτά?
    Όχι, δεν προβληματίζομαι, γιατί δεν τα έχω κάνει όλα αυτά.

  3. #348
    Banned
    Join Date
    May 2004
    Location
    στις στεπες του Καυκασου
    Posts
    10,933
    Originally posted by weird
    Κρινάκι μου, εχω την εντυπωση, χωρις να βαζω το χερι στη φωτιά, οτι βλέπεις και φωτό του δότη. Εξάλλου η ίδια μίλησε για τη σημασία που θα παίξουν τα φαινοτυπικά χαρακτηριστικά στην επιλογή της και θεωρώ οτι θα το έχει ψάξει αρκετα για να το λεει αυτό..

    γουερντουλα,
    εγω αλλα διαβαζω εδω.....






    Η τράπεζα Σπέρματος

    Κάνει ακριβώς αυτό που ακούγεται φυλάσσει και διαθέτει σε κρυοκατάψηξη σπέρμα και άλλους ιστούς τους οποίους θέλουμε να κρατήσουμε αναλλοίωτους και διαθέσιμους για μια μετέπειτα στιγμή ανάγκης.

    Οι άλλοι ιστοί που φυλάσσονται σε κρυοκατάψυξη και εχουν άμεση εφαρμογή τώρα στην ιατρική επιστήμη είναι ορχικός ιστός , και ομφαλικό αίμα από νεογνά .

    Ο πλέων διαδεδομένος όμως ρόλος της κρυοκατάψυξης στην Ελλάδα είναι η κατάψυξη και διάθεση σπέρματος από δότες σπέρματος για να διατεθεί σε άτεκνα ζευγάρια τα οποία σαν κύριο λόγο της στειρότητας του ζεύγους εχει ο ανδρικός παράγοντας.

    Δηλαδή άντρες σεξουαλικά ικανότατοι και σε όλα υγιέστατοι εχουν προβλημα παραγωγής σπέρματος και το υγρό της εκσπερμάτωσης τους δεν περιέχει τίποτα άλλο από προστατικό υγρό και καθόλου σπέρμα.

    Ο ρόλος του δοτή σπέρματος είναι τόσο σημαντικός και πολλές φορές μεγαλύτερης ζωτικής σημασίας από αυτό του δοτή αίματος.

    Η δωρεά σπέρματος είναι μια ανθρωπιστική πράξη αγάπης και εκτίμησης του συνάνθρωπου μας ο οποίος θέλει να ολοκληρώσει την οικογενειακή του ευτυχία με το να απόκτηση παιδία τα οποία θα μεγαλώσει σαν αποτέλεσμα του γάμου του με την σύντροφο του.

    Ο νομοθέτης αλλά και η επιστημονική κοινότητα έλαβαν τα μέτρα τους και προστατεύονται απόλυτος τόσο ο δότης σπέρματος όσο και ο παραλήπτης σπέρματος.

    Η παγκόσμια οργάνωση υγείας εχει θέσπιση το πλαίσιο μέσα στο οποιο τόσο οι τράπεζες σπέρματος αλλά και όλοι οι λειτουργοί υγείας που εμπλέκονται σε αυτό το λεπτό θέμα της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής να γίνονται όλα με ταξί , ασφάλεια νομική κοινωνική αλλά και από απόψεως υγείας.

    Η προϋπόθεση για κάποιον να γινει δοτής σπέρματος είναι η ακόλουθη.

    Πρεπει να είναι ενήλικας και να εχει αποδεδειγμένοι την γονιμότητα του , δηλαδή μια γυναίκα πρόσφατα να εχει μήνη έγκυος μια φυσιολογική εγκυμοσύνη.

    Να είναι πρόθυμος να υποστεί μια ιατρική εξέταση τόσο από απόψεως πλήρους ιστορικού, αλλά και αιματολογικής και ιατρικής για να συλλέξουν οι επιστήμονες του κέντρου γονιμότητας η της τράπεζας σπέρματος όλες τις πληροφορίες που χρειάζονται.

    Ελέγχουμε την κατάσταση της ψυχικής και σωματικής υγείας του δοτή και το κληρονομικό και οικογενειακό ιστορικό για όλες της κληρονομουμένε ασθένειες η και ψυχικές καταστάσεις.

    Ελέγχουμε την κατάσταση του σπέρματος Ετσι ώστε να συλλέγουμε σπέρμα το οποιο να μπορει να μπει στην διαδικασία της κρυοκατάψυξης και να βγει από αυτή διατηρώντας την ικανότητα του να γονιμοποιήσει ωάρια.

    Ελέγχουμε επίσης και την απαραίτητη καθαρότητα του από μεταδιδόμενες ασθένειες και μολύνσεις , πρεπει να είναι ελεύθερο από κόκκους μικρόβια βακητιρίδια παράσιτα και ότι άλλο μπορει να μεταφερθεί στην γυναίκα την οποία θα γονιμοποιήσει

    Ελέγχουμε και το αίμα του δοτή ετσι ώστε να είμαστε όσο το δυνατό γίνετε ότι αυτός δεν είναι φορέας καμίας νόσου από ιούς όπως AIDS ,ΗΠΑΤΙΤΙΔΑ και ότι άλλο μπορει να ελεγχθεί.

    Υπαρχουν και γονιδιακές καταστάσεις που μπορούν να ελεηθούν και όσες υπάρχει η δυνατότητα να ελέγξου ελέγχονται.

    Το σπέρμα διατηρείτε στην τράπεζα για έξη μήνες και αφου επανελέγξει ο δοτής και βεβαιωθούμε ότι δεν είναι φορέας κάποιου νοσήματος ελευθερώνουμε το σπέρμα για χρήση.

    Οι παραλήπτες του σπέρματος γνωρίζουν ότι η τράπεζα έλαβε όλα τα μέτρα ετσι ώστε το σπέρμα να είναι ασφαλές για αυτούς.

    Μπορούν να γνωρίσουν όλα τα χαρακτηριστικά του δοτή και αρκετά για τον χαρακτήρα του , αλλά δεν μπορούν να γνωρίζουν ποτέ ποίος είναι ο δοτής όπως ούτε και αυτός μπορει ποτέ να γνωρίζει η να μαθει σε ποιους δόθηκε το σπέρμα του.

    Ο δότης μπορει να γνωρίσει όταν κάποιο παιδί εχει γεννηθεί σαν αποτέλεσμα της δικής του δωρεάς και εάν επιθυμεί και μόνο τότε μπορει να επανενταχθεί στο πρόγραμμα δοτή σπέρματος .

    Όπως όλες οι τράπεζες σπέρματος δεν επιτρέπουμε την γέννηση περισσότερων των δυο παιδιών στην ίδια πόλη από τον ίδιο δοτή σπέρματος.

    Το σπέρμα του δοτή μπορει να ταξιδεύσει σε όλη την υφήλιο γιατί πάντοτε υπάρχει ανάγκη για σπέρμα σε όλο το κόσμο και οι Έλληνες της διασποράς μπορούν να περνούν σπέρμα από την τράπεζα μας.

    Οι δότες σπέρματος δεν πληρώνονται για την δωρεά σπέρματος γιατί όπως και η δωρεά αίματος είναι ανεκτίμητης χρηματικής άξιας , βοηθάς κάποιον να αποκτήσει ένα παιδί χωρίς να διαταραχθεί ο γάμος του, λαμβάνουν όμως για την κάθε φορά που θα μας δώσουν σπέρμα μια αμοιβή για τα έξοδα τους , προσέρχονται μια πρωτη φορά όποτε και γίνονται όλες οι προκαταρτικές εξετάσεις και η αιμοληψία , επανέρχονται για να πάρουν και αυτοί την απάντηση του ελέγχου , ενας πλήρης έλεγχος υγείας δωρεάν από την τράπεζα σπέρματος, εάν τα αποτελέσματα είναι όλα καλά και θα μπουν στο πρόγραμμα μας , αυτοί υπογράφουν ένα ιδιωτικό νομικό έγγραφο .

    Επανέρχονται σε τακτά χρονικά διαστήματα για έξι μήνες , όλο αυτό το διάστημα που μας δίνουν πέραμα υποχρεούνται να τηρούν τους κανόνες υγιεινής αλλά και σεξουαλικής συμπεριφοράς που τους υποδεικνύουμε. Σε έξι μήνες από την πρωτη φορά που έδωσαν σπέρμα ελευθερώνετε το σπέρματος για χρήση και τότε πληρώνονται για την αμοιβή που συμφωνήθηκε.

    Είναι μια αρκετά σημαντικοί και καλά ελεγμένη διαδικασία αλλά πιστέψετε με είναι μια πολύ χρήσιμος και αναγκαία πράξη αγάπης η οποία εχει και τα οφέλη της για τον δοτή που δεν είναι μόνο τα οικονομικα , τα οποία στο τέλος το πόσο που παίρνουν αίνε αρκετά σημαντικό.

    http://www.womanshealth.gr/showArticle.php?articleid=84



    Αρα η ληπτρια μητερα δεν θα γνωριζει αν ο πατερας ειναι κουκλος η στραβοκανης. Πχ θα μπορουσα να ειμαι και εγω... :P (φτου κακα)
    Οποτε τα περιθωρια του να παρει ομορφα χαρακτηριστικα (εφοσον η φιλη μας το επιθυμει σαν ορο) ειναι ενα παιχνιδι τυχης.


    Επιπλεον κανωντας τον συνηγορο του διαβολου ενα ο δωρητης εχει ενα γιο και η ληπτρια κανει μια κορη, τυχει και βρεθουν και ερωτευτουν ειναι σαφεστατη η συνεχεια....
    Μου αρεσει να στηνω δυσκολα σεναρια για αυτο το λεω.

  4. #349
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    4,999
    Originally posted by lisa71
    Originally posted by weird
    Φαίνεται πάντως πως έχεις κάνει ολόκληρο πλάνο.
    Εχεις προεξοφλησει το γεγονός οτι δεν πρόκειται να βρεις εναν κατάλληλο σύντροφο αλλά και πατέρα.
    Εχεις προεξοφλήσει οτι το παιδί σου θα είναι γενετικά ανωτερο απο εσενα (αφου θα διαλέξεις όμορφο πατέρα)και άρα με μεγαλύτερες πιθανότητες ευρεσης συντρόφου.
    Εχεις προγραμματίσει το είδος της μητέρας που θα είσαι, χωρίς να ξέρεις καν πως θα ναι όταν θα νιώσεις το παιδί στα χέρια σου.
    Εχεις προγραμματίσει και ενα ιδεατό σενάριο, το να σου προσάψει το παιδί μόνο την έλλειψη πατέρα. Μην σου πω οτι έχεις ετοιμάσει στο μυαλό σου και ολόκληρη επιχειρηματολογία για το τι θα του πεις, κι εχεις ηδη αρχίσει να ψάχνεις για παιδοψυχολόγο.

    Σε προβληματίζει κάτι σε όλα αυτά?
    Όχι, δεν προβληματίζομαι, γιατί δεν τα έχω κάνει όλα αυτά.
    Χαιρομαι....
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

  5. #350
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    110
    Originally posted by Remedy
    δεν ειναι τεχνικες, ειναι σταση ζωης...

    Την ίδια στάση ζωής έχουν φίλες μου που δημιουργούν σχέσεις με παντρεμένους. Προτιμούν να περνούν τα χρόνια και να παραμυθιάζονται από διάφορους παρά να κοιτάξουν να φτιάξουν την ζωή τους. Η new age στάση ζωής δεν με εκφράζει καθόλου. Προτιμώ την κοινή λογική.

  6. #351
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    110
    Krino έτσι είναι περίπου τα πράγματα όσον αφορά τον δότη. Όμως η Δανία δίνει και φωτογραφίες του δότη. Υπάρχουν τράπεζες σπέρματος στην Ελλάδα, οι οποίες προμηθεύονται από Δανία, και έχουν φωτογραφίες στην διάθεσή τους.

  7. #352
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    4,999
    Originally posted by lisa71


    Και γιατί να είναι παχουλός με συμπαθητικό πρόσωπο και να μην είναι ωραίος? Δηλαδή τα \"τέρατα\" πρέπει να ζευγαρώνουν μεταξύ τους? Σκέφτηκες πως μπορεί να θέλω καλύτερα γονίδια για το παιδί μου? Συνήθως οι ωραίοι/ες έχουν πέραση, γιατί όλοι κοιτάμε τα φαινοτυπικά χαρακτηριστικά ως δείγμα καλής υγείας και γονιδίων. Γιατί το παιδί μου να μην έχει 50% περισσότερες πιθανότητες να βγει καλύτερο από μένα?
    Το συγκεκριμενο σχόλιο της λιζας μεμπερδεψε μάλλον κρίνο μου. Με εκανε να σκεφτώ οτι η κοπέλα μας εδω το εχει ψαξει πολύ και ξέρει τι λεεί.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

  8. #353
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    4,999
    Λιζα μου μπορει να παρεξηγούμαι, αλλα οτι λεω στο λεω για καλο οχι για να κανω την εξυπνη..
    Ολο το βαρος που ριχνεις στην ομορφια και στην μη ανευρεση συντρόφου, η παραιτηση σου, αυτα με προβληματισαν σαν εξωτερικό παρατηρητη.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

  9. #354
    Banned
    Join Date
    May 2004
    Location
    στις στεπες του Καυκασου
    Posts
    10,933
    Αν τελικα δεν μπορεσεις να δεις φωτογραφιες του δοτη τι θα κανεις?

  10. #355
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    110
    Originally posted by krino
    Αν τελικα δεν μπορεσεις να δεις φωτογραφιες του δοτη τι θα κανεις?
    Έχω δει...

    Αλλά και να μην είχα δει, θα άφηνα το ένστικτό μου να επιλέξει.

  11. #356
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    4,999
    Originally posted by lisa71
    Originally posted by Remedy
    δεν ειναι τεχνικες, ειναι σταση ζωης...

    Την ίδια στάση ζωής έχουν φίλες μου που δημιουργούν σχέσεις με παντρεμένους. Προτιμούν να περνούν τα χρόνια και να παραμυθιάζονται από διάφορους παρά να κοιτάξουν να φτιάξουν την ζωή τους. Η new age στάση ζωής δεν με εκφράζει καθόλου. Προτιμώ την κοινή λογική.
    Μην διαστρεβλώνεις τα πράγματα.
    Ταυτίζεις αυτό που σου λέει η Ρεμεντι με αυτά που κάνουν οι φίλες σου?
    Μα καλή μου, καμια σχέσεη το ενα με το άλλο. Αυθαίρετα τα συνδέεις στο μυαλό σου.
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

  12. #357
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    110
    Originally posted by weird
    Λιζα μου μπορει να παρεξηγούμαι, αλλα οτι λεω στο λεω για καλο οχι για να κανω την εξυπνη..
    Ολο το βαρος που ριχνεις στην ομορφια και στην μη ανευρεση συντρόφου, η παραιτηση σου, αυτα με προβληματισαν σαν εξωτερικό παρατηρητη.
    Δεν σε παρεξηγώ. Μου αρέσει η γόνιμη αντιπαράθεση. Αυτά όλα που έγραψα είναι η απόλυτη αλήθεια. Είναι σκέψεις που στην πραγματική ζωή 2 άτομα τις γνωρίζουν. Ήθελα να ακούσω και κάτι διαφορετικό.

    Προβληματίζεσαι για αυτά που λέω ή γιατί είμαι οπαδός της κοινής λογικής?

  13. #358
    Senior Member
    Join Date
    Feb 2009
    Posts
    110
    Originally posted by weird
    Originally posted by lisa71
    Originally posted by Remedy
    δεν ειναι τεχνικες, ειναι σταση ζωης...

    Την ίδια στάση ζωής έχουν φίλες μου που δημιουργούν σχέσεις με παντρεμένους. Προτιμούν να περνούν τα χρόνια και να παραμυθιάζονται από διάφορους παρά να κοιτάξουν να φτιάξουν την ζωή τους. Η new age στάση ζωής δεν με εκφράζει καθόλου. Προτιμώ την κοινή λογική.
    Μην διαστρεβλώνεις τα πράγματα.
    Ταυτίζεις αυτό που σου λέει η Ρεμεντι με αυτά που κάνουν οι φίλες σου?
    Μα καλή μου, καμια σχέσεη το ενα με το άλλο. Αυθαίρετα τα συνδέεις στο μυαλό σου.
    Είναι ακριβώς το ίδιο πράγμα. Αντί να βάλουν κάποιες την κοινή λογική και να σκεφτούν την πορεία τους, αρχίζουν τις αμπελοφιλοσοφίες του στυλ \"θέλω να ζήσω κι ας κάνω λάθος\" , \"ακολουθώ το ποτάμι της ζωής\" κτλ.

    Γιατί να αφήσω τα πράγματα στην τύχη? Γιατί να μην εκμεταλλευτώ την επιστήμη? Γιατί να ρισκάρω σε ένα τόσο σοβαρό θέμα? Αλλωστε δεν ανακάλυψα εγώ την πυρίτιδα.

  14. #359
    Senior Member
    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    4,999
    Originally posted by lisa71
    Originally posted by weird
    Λιζα μου μπορει να παρεξηγούμαι, αλλα οτι λεω στο λεω για καλο οχι για να κανω την εξυπνη..
    Ολο το βαρος που ριχνεις στην ομορφια και στην μη ανευρεση συντρόφου, η παραιτηση σου, αυτα με προβληματισαν σαν εξωτερικό παρατηρητη.
    Δεν σε παρεξηγώ. Μου αρέσει η γόνιμη αντιπαράθεση. Αυτά όλα που έγραψα είναι η απόλυτη αλήθεια. Είναι σκέψεις που στην πραγματική ζωή 2 άτομα τις γνωρίζουν. Ήθελα να ακούσω και κάτι διαφορετικό.

    Προβληματίζεσαι για αυτά που λέω ή γιατί είμαι οπαδός της κοινής λογικής?
    Δεν προβληματίζομαι για την κοινή λογική σου, αλλα για το οτι βλέπω παρα ταύτα να οδηγείσαι ενίοτε σε συμπεράσματα άλογα για τη δική μου λογική. Ελπίζω να μην εντάξεις στην τελευταία στην περιοχή εκτός της κοινής λογικής, αλλα ακόμα και να το πράξεις, χαίρομαι που θα με ακουσεις οτι εχω να πω.
    Φυσικά και με προβληματισαν αυτά που λες στα θεματα που σου ανέφερα πιο πάνω. (παραίτηση, ομορφια, φοβος απόρριψης)
    Ο καθενας μας δινει σχημα στην Υπαρξη.

  15. #360
    Banned
    Join Date
    May 2004
    Location
    στις στεπες του Καυκασου
    Posts
    10,933
    Originally posted by lisa71
    Originally posted by krino
    Αν τελικα δεν μπορεσεις να δεις φωτογραφιες του δοτη τι θα κανεις?
    Έχω δει...

    Αλλά και να μην είχα δει, θα άφηνα το ένστικτό μου να επιλέξει.
    μαλλον εννοεις την cryos bank και οχι στην δανια οπως ειπες αλλα ενα παραρτημα στην αμερικη.
    Γιατι στην δανια δεν μπορεις να δεις φωτο παρα μονο να παρεις καποιες τυπικες πληροφοριες.


    Our donors are registered with race, ethnicity, eye colour, hair colour, weight, heigh, education and blood group. But we only give this information to clinics. This could be donor lists, online access to our Donor Search Donor Characteristic & Quarantine Release form, etc.
    Cryos International - Denmark is organised like \"whole sale\" or \"factory\". We only service clinics.
    If you want information about the donors you must contact the clinic where you are treated. It is up to the clinic what policy they have about what kind of information they forward.
    If you know that it is important for you to have access to donor lists, extended profiles about donor, photo of donor, etc. you should contact our New York department. They are organised to service patients directly as all other american sperm banks are.
    In Denmark (and Europe) it is custom that the clinic chooses the donor.
    Two different systems. Two different cultures.


    http://dk.cryosinternational.com/information/questions--answers/donor-semen.aspx#2092






    Πηγαινωντας στο αμερικανικο τμημα,
    χανεις τα πασχαλια.....

    http://ny.cryosinternational.com/our-donors.aspx


    Ελεος!
    Στην αμερικη τελικα μπορεις να αγορασεις και να παραγγειλεις τα παντα......
    Ακομα και την μιζερια σου!


    ΥΓ... δεν μπορεσα να προχωρησω παραπερα σε πληροφοριες και φωτο, εκει πρεπει να αρχιζεις να τα ακουμπας, μαλλον χοντρα.


    και εδω ενα δειγμα,
    http://ny.cryosinternational.com/our-donors/arve.aspx
    ψηλος, ξανθος με γαλανα ματια και μαστερ στις πολιτικες επιστημες!

Page 24 of 42 FirstFirst ... 14222324252634 ... LastLast

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •