ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ ΜΗΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΟΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ - Page 3
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 3 of 42 FirstFirst 1234513 ... LastLast
Results 31 to 45 of 626
    Senior Member
    είπα πως το πραγματικό σου πρόβλημα είναι η εμφάνισή σου γιατί σε αυτό έχεις επικεντρωθεί σε σχεδόν όλα τα μυνήματά σου. αντί να σκέφτεσαι και εναλλακτικούς τρόπους να αποκτήσεις παιδί το μόνο που σε πειράζει είναι το ότι δεν είσαι αρκετά εμφανίσημη και πως δεν θα βρεις τον κατάλληλο σε εμφάνιση άντρα. αυτό δεν το γνωρίζεις. ποτέ δεν ξέρεις πως έρχονται τα πράγματα. εξάλλου σου έγραψα και σε προηγούμενο μήνυμα να βρεις ένα παιδάκι που έχει πραγματική ανάγκη από αγάπη και ζεστασιά να του παρέχεις ότι καλό έχεις μέσα σου και δεν μιλάω απαραίτητα για υιοθεσία υπάρχουν πολλά παιδάκια γύρω μας που μας έχουν ανάγκη έτσι και εσύ θα νιώσεις γεμάτη και θα δεις πως είναι να φροντίζεις ένα παιδί και αυτό θα είναι ευτυχισμένο.και εξάλλου οικογένεια δεν σημαίνει μάνα και παιδί σημαίνει πρώτα δύο σύντροφοι που πορεύονται μαζί και μετά έρχονται και τα παιδιά για να ολοκληρώσουν αυτό που δύο άνθρωποι άρχισαν.

Member
    Originally posted by lisa71

Δεν είμαι κυνική, είμαι πρακτική. Όλοι ευχόμαστε να έχουμε ένα υγιές παιδί. Εγώ γιατί να επιδιώξω να αποκτήσω ένα άρρωστο παιδί? Είναι μεγάλος σταυρός. Υπάρχουν άνθρωποι που μπορεί να τον σηκώσουν και γω δεν συγκαταλέγομαι σε αυτούς...
    Εδώ γνωρίζω οικογένειες που δεν υιοθετούν και προσπαθούν με 15 και 20 εξωσωματικές για δικό τους και θα το κάνω εγώ που είμαι και μόνη μου?
    Κατ\' αρχήν ένα υιοθετημένο παιδί δεν είναι άρρωστο απλά πιθανώς να χρειάζεται περισσότερη αγάπη την οποία έχει στερηθεί. Θεωρείς ότι μ\' αυτή την άποψη που έχεις για τα παιδιά αυτά θα γίνεις καλή μητέρα; Εγώ πάντως όχι... Θεωρώ ότι μια μητέρα ή μια μελλοντική μητέρα τουλάχιστον δεν θα έχει το θράσος να κατηγοροποιεί τα παιδιά που δεν φταίνε σε τίποτα και δεν είναι δική τους επιλογή να ζουν σε ίδρυμα ή να έχουν κάποιο νοητικό ή σωματικό πρόβλημα.. Εγώ εντοπίζω έλλειψη συναισθήματος και μια πρόθεση να καλύψεις δικά σου κόμπλεξ. Αν το δικό σου παιδί βγει \"άρρωστο\" τι θα κάνεις; Θα το πετάξεις με την ίδια ευκολία που το έκανες..

Senior Member
    Anathema, στην ελλάδα οι υιοθεσείες είναι δύσκολες και χρονοβόρες. Επειδή έχω ένα ζευγάρι φίλων που είναι σ\'αυτή τη διαδικασία ξέρω πως η λίστα αναμονής είναι τεράστια δηλ μιλάμε για πολλά χρόνια. Ο μόνος τρόπος να επισπεύσεις είναι να πάρεις άρρωστο παιδί.
    Εδώ όμως σχετικά με τα παραπάνω που αναφέρεις, θα σταθώ στο θράσος που λες πως έχει μία μελλοντική μητέρα να κατηγοριοποιεί τα παιδιά....
    Φυσικά, αρρώστιες μπορεί να μας βρουν ανα πάσα στιγμή. Αλλά όχι να λέμε ότι είναι ακατάλληλη μητέρα επειδή δεν διαλέγει άρρωστο παιδί.
    Ας είμαστε ειλικρινείς... Πραγματικά.... Πρώτα στον εαυτό μας.
    Εσύ αν είχες να επιλέξεις τι θα διάλεγες? Δεν είναι ρατσισμός. Είναι ειλικρίνεια.
    Άλλωστε επειδή είναι γνωστή η απάντηση γι\'αυτό όταν ένα ζευγάρι περιμένει παιδί η επιστήμη του δίνει τη δυνατότητα με τους προγεννητικούς ελέγχους να επιλέξει ένα γερό παιδί.

Member
    Ξέρω για τις υιοθεσίες. Επίσης γνωρίζω ότι ανύπαντρη μητέρα δεν μπορεί να υιοθετήσει αλλά αυτό που είπα εγώ ήταν ότι είναι πολύ άσχημο να μιλάς έτσι και να κατηγοριοποιείς ενώ δεν φταίνε σε τίποτα. Εννοείται ότι θέλεις ένα υγιές παιδί αλλά αυτό δεν σου δίνει το δικαίωμα να μιλάς έτσι για τα μη υγιεί. Αυτό που περίμενα σαν απάντηση από μέρους της φίλης μας ήταν τουλάχιστον μια τρυφερή προσέγγιση του θέματος. Για να μεγαλώσεις ένα τέτοιο παιδί θέλει μεγάλη ψυχική δύναμη που κάποιοι διαθέτουν και κάποιοι όχι και είναι πολύ σεβαστό. Αλλά δεν μπορείς να προδικάζεις ένα παιδί που δεν είναι υγιές ή είναι από ίδρυμα... Λίγη τρυφερότητα! Αλλά και πάλι ρωτώ αν το δικό της παιδί έχει κάποιο πρόβλημα, πράγμα που απεύχομαι με όλη μου την καρδιά, τι θα κάνει; Δεν λέω ότι θα το πετάξει αλλά τότε θα χρειαστεί η τεράστια που λέγαμε πριν.. Ετσι δεν είναι;

Senior Member
    Originally posted by nature
    TC, γιατί να περιμένει?
    Για να μη βιαστεί.
    Το 38 δεν είναι απαγορευτικό όριο.
    Γιατί να περιμένει; Γιατί μου έδωσε την εντύπωση ότι η ζωή της δεν της πολυαρέσει και ότι προσπαθεί να \"φτιάξει\" μια ζωή και να βγεί από εκεί που νομίζει ότι έχει \"χωθεί\", που έχει \"κολλήσει\", με το να κάνει ένα παιδί. Γιατί το παιδί δεν θα διορθώσει τα πράγματα. Γιατί αν κάνει ένα παιδί χωρίς να έχει \"λύσει\" τα \"προβλήματά\" της και χωρίς να τα \"έχει βρει\" με τον εαυτό της, όλα θα γίνουν ακόμα πιο \"δύσκολα\" και \"ανυπόφορα\".

nature, αυτά που είπα δεν είχαν καμμία σχέση με την προοπτική να βρεί σύντροφο.

Banned
    Originally posted by nature

Αν η φίλη μας περιμένει μέχρι τα 45 μπας και την βρει η τύχη της

αν περιμενει ετσι οπως ειναι, δεν εχει καμια τυχη.

Χωρις να ξερω τι εχει ο καθενας στη ζωη του, για να φτασει μεχρι τα 40 και να μην εχει βρει αυτο που τον κλειδωνει, κατι λαθος θα εχει κανει και ο ιδιος.

Ηδη αναφερει οτι δεν ειναι ικανοποιημενη απο το λουκ που εχει και οτι δεν ενδιαφερεται να το αλλαξει για Χ λογους.
    Το να καθεσαι και να καμαρωνεις ετσι μοιρολατρικα μηπως και σου χτυπησει την πορτα σου ο ρωμαιος σου, δεν το βλεπω να παιζει.

Οποτε οι ενναλακτικες ειναι ειτε καθεσαι και προγραματιζεις την ζωη σου απο νεα βαση ειτε κανεις παιδι οπου και οπως με οτι προβληματα εχει αυτο.
    Παρεπιπτωντος δεν εχω γνωρισει νορμαλ ανθρωπο που να μεγαλωσε με ενα γονεα - δεν εννοω χωρισμενο αλλα ανυπαρκτο γονεα.
    Απο κει και περα ο καθενας αναλαμβανει τις ευθυνες του.

Banned
    Originally posted by TC

. Γιατί το παιδί δεν θα διορθώσει τα πράγματα. Γιατί αν κάνει ένα παιδί χωρίς να έχει \"λύσει\" τα \"προβλήματά\" της και χωρίς να τα \"έχει βρει\" με τον εαυτό της, όλα θα γίνουν ακόμα πιο \"δύσκολα\" και \"ανυπόφορα\".
    σωστο αυτο.

Senior Member
    Ας παρει σκυλι.....Η ζωη μου ειναι βαρετη,ας κανω κ ενα παιδι να αποκτησει ενδιαφερον...(δεν επιστρεφονται μονο)...Δεν βρισκω αντρα(μηπως ψαχνεις τον brad pitt??) ειμαι ασχημη,ειμαι το ενα ειμαι το αλλο...οπως σου ειπαν κ πιο πανω το προβλημα ειναι αλλου,ακομα να το παρεις χαμπαρι??Ενα παιδι δεν ερχεται για να λυσει προβληματα(δυστυχως ομως πολλοι το κανουν)

Senior Member
    Pennoula, μήπως είσαι λίγο αυστηρή? Δεν είναι κακό που θέλει ένα παιδάκι η λίζα. Δεν δικαιούνται να γίνουν γονείς μόνο οι σούπερ τέλειοι εμφανισιακά, ψυχολογικά και οικονομικά.

Senior Member
    Παιδιά σας ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας. Δεν θα απαντήσω στον καθένα ξεχωριστά για να μην πιάνω άδικα χώρο.

1) Το παιδί δεν είναι κατοικίδιο. Αν ήθελα ζωολογικό κήπο, θα έπαιρνα ζώα. Τώρα θέλω οικογένεια, γι΄αυτό και επιθυμώ να γίνω μητέρα.

2) Δεν μπορώ να περιμένω τα 50 για να γίνω μητέρα. Δεν θα έχω αντοχές αλλά ούτε και υγεία, όπως έχω τώρα.

3) Το θεωρώ απίστευτα ρατσιστικό και είναι κρίμα να το ακούω από νέους ανθρώπους -από ηλικιωμένους το κατανοώ- πως επειδή στα 38 δεν έχω σχέση τότε σημαίνει πως κάποια κουλαμάρα έχω. Άραγε ισχύει το ίδιο και για τους άντρες? Γιατί και γω μπορώ να πω πως όσους έχω δει πάνω από τα 35 και είναι ανύπαντροι, κάποια ανισορροπία έχουν.

4) Το ότι θα μεγαλώσει ένα παιδί με έναν γονιό, δεν το κάνει απαραίτητα δυστυχισμένο ή λειψό. Εγώ μεγάλωσα σε πολύτεκνη οικογένεια και δεν έχω καθόλου ευχάριστες αναμνήσεις. Ένα παιδί για να μεγαλώσει σωστά θέλει -πέρα από το οικονομικό σκέλος- αγάπη και αφοσίωση. Αυτά μπορώ να του τα δώσω απεριόριστα. Το ότι μπορεί να είμαι κοντή, χοντρή, κακή ερωμένη ή κουλή, δεν με κάνει αυτόματα και ελλειπή μητέρα. Δηλαδή οι παντρεμένες που παρατούν τα παιδιά τους στις γιαγιάδες τους και γυρίζουν με γκόμενους είναι καλύτερες μόνο και μόνο επειδή είναι στεφανωμένες?

5) Δεν με ενδιαφέρει πλέον η \"αποκατάστασή\" μου. Δεν θέλω να παντρευτώ μόνο και μόνο για να γονιμοποιηθώ. Αλήθεια θα ήμουν καλύτερη αν έβρισκα έναν \"κακομοίρη\", γκαστρωνόμουν και ύστερα τον σούταρα? Αυτό δεν θα ήταν ανήθικο? Και μην μου πείτε πως αυτά δεν γίνονται...

6) Το παιδί δεν το θέλω για να μου λύσει κανενός είδους υπαρξιακό πρόβλημα. Θέλω να δημιουργήσω οικογένεια -έστω και μ΄αυτό τον τρόπο- ώστε να γευτώ τις χαρές που προσφέρει η μητρότητα. Είμαι απολύτως διατεθειμένη να σταθώ δίπλα στο παιδί, στην χαρά και στην λύπη του, στο διάβασμα, στην ασθένεια, στην επιτυχία, στην αποτυχία, παντού.

7) Το ότι το παιδί μου δεν θα έχει πατέρα είναι ένα αντικειμενικό πρόβλημα. Δεν διαφωνώ. ΟΜΩΣ είναι πολύ καλύτερα για ένα παιδί να έχει την έλλειψη ενός πατέρα παρά έναν άθλιο τύπο, που δεν του ταιριάζει η πατρότητα και συμπεριφέρεται απαίσια.

8) Όσα ευτυχισμένα παιδιά είδα στην ζωή μου -είτε από πολύτεκνες είτε από μονογονεϊκές οικογένειες- είχαν ένα κοινό χαρακτηριστικό. Μεγάλωσαν με αγάπη και φροντίδα.

Senior Member
    κανε οτι σου λεει η καρδια σου,αφου ξερεις τι σημαινει παιδι προχωρησε το.απλα το κατεψυγμενο σπερμα ειναι λιγο περιεργο σαν σκεψη αλλα απο την αλλη και τα περισσοτερα ζευγαρια τωρα με τεχνητη γονιμοποιηση κανουν παιδι.και μακαρι να σου παν ολα καλα,χρειαζεται φανταρους η ελλαδα.(και κορη να γινει καλοδεχουμενη ;) εδω γινονται γονεις αλλοι και αλλοι που δεν ξερουν που παν τα τεσσερα,απλα επειδη ξεχασαν να τραβηχτουν...

Senior Member
    Originally posted by Empneustns
    κανε οτι σου λεει η καρδια σου,αφου ξερεις τι σημαινει παιδι προχωρησε το.απλα το κατεψυγμενο σπερμα ειναι λιγο περιεργο σαν σκεψη αλλα απο την αλλη και τα περισσοτερα ζευγαρια τωρα με τεχνητη γονιμοποιηση κανουν παιδι.και μακαρι να σου παν ολα καλα,χρειαζεται φανταρους η ελλαδα.(και κορη να γινει καλοδεχουμενη ;)
    Σε ευχαριστώ πολύ για τις ευχές σου! Θα είμαι ειλικρινής. Η όλη διαδικασία της εξωσωματικής είναι και πολύ ψυχοφθόρα και ξενερωτική. Αλλά δεν γίνεται αλλιώς... Τώρα κάθε φύλο είναι καλοδεχούμενο. Υγεία και καλοτυχία να υπάρχει.

Banned
    το εχω ξαναπει οτι η μητροτητα καταστρεφει τις γυναικες, οταν τουλαχιστον τις καθοριζει.
    Ειναι εμφανες οτι σε ενδιαφερει να ολοκληρωσεις τις υποχρεωσεις σου σαν ανθρωπος παρα για το αν το παιδι που θα γεννησεις θα αποκτησει προβληματα.
    Απο κει και περα τι αλλο να πουμε....

Καλα γεννητουρια!

Senior Member
    Originally posted by krino
    το εχω ξαναπει οτι η μητροτητα καταστρεφει τις γυναικες, οταν τουλαχιστον τις καθοριζει.
    Ειναι εμφανες οτι σε ενδιαφερει να ολοκληρωσεις τις υποχρεωσεις σου σαν ανθρωπος παρα για το αν το παιδι που θα γεννησεις θα αποκτησει προβληματα.
    Απο κει και περα τι αλλο να πουμε....

Καλα γεννητουρια!
    Η μητρότητα ολοκληρώνει τις γυναίκες και τις εξελίσσει ως προσωπικότητες. Καταστρέφονται οι ανέτοιμες.

Μην προδικάζεις πως το παιδί μου θα είναι προβληματικό. Ακόμη και επιφανής ψυχολόγος/ψυχίατρος να είσαι δεν μπορείς να προδικάσεις τον χαρακτήρα κανενός παιδιού όπου κι αν μεγαλώνει.

Άλλωστε και οι τρομοκράτες αδερφοί Ξηροί μεγάλωσαν σε πολύτεκνη κι ευυπόληπτη οικογένεια με μπαμπά και μαμά αλλά οι πράξεις τους άλλα έδειξαν.

Senior Member
    Λίζα προχώρα, είσαι φοβερή. Μην τους ακούς τους συντηρήκλες \"δήθεν ανοικτόμυαλους\".
    Μπράβο σου!!!

Page 3 of 42 FirstFirst 1234513 ... LastLast