Results 481 to 495 of 626
-
18-01-2010, 01:57 #481
Originally posted by keep_walking
Ναι αλλα αυτο δεν κανουν ολες οι ανυπαντρες ή παρατημενες ή χηρες μανες?
Και ποιος τις απαγορευει να βρει εναν αντρα και να παντρευτει μετα?
Τεσπα πλεον ειναι τοσα πολλα τα παιδια χωρις πατερα που θα εχουν βγει καποια συμπερασματα απο τους ειδικους αλλα δεν τα γνωριζω.
Μαλλον ομως οταν ψαχνεις για τετοια θεματα σε χιλιους ειδικους θα βρεις χιλιες απαντησεις εξου και το βρασε ορυζα.
Και αν βρει καποιο πατερα ΜΕΤΑ αυτο δεν το ξερουμε, αλλα ξερω πως καποια γυναικα ετσι με αυτο το τροπο βαζει τις πρωτες δυσκολιες στη ζωη του παιδιου.
Αληθεια το παιδι μετα τι επωνυμο θα εχει? αγνωστου πατρος?
Δεν ξερω για σας.. αλλα εμενα δεν θα μου αρεσε να ζουσα ετσι.Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν
- 18-01-2010, 08:40 #482
Καλημέρα σε όλους και όλες. Μιας και το τόπικ \"αναστήθηκε\" θα απαντήσω εκ νέου σε κάποιες απόψεις που διατυπώθηκαν.
α) το παιδί θα έχει ως επώνυμο το επώνυμο της μάνας ή ΑΛΛΟ εφόσον η μάνα το επιθυμεί.
β) απαγορεύεται να γράφεται σε κρατικά έγγραφα εδώ και μια πενταετία το \"αγνώστου πατρός\".
γ) πιστεύω πως ένας καλός παιδοψυχολόγος θα μπορέσει να βοηθήσει το παιδί στο θέμα του τρόπου σύλληψή του. Μην ξεχνάμε πως όση πιο πολλή αγάπη παίρνει ένα παιδί τόσο λιγότερες ερωτήσεις κάνει. Αυτό το διαπίστωσα από προσωπική επαφή με υιοθετημένα.
δ) ΔΙΚΑΙΩΜΑ στη πατρότητα και την μητρότητα έχουν όλοι οι ενήλικες. Δεν μπορούμε εμείς να επιλέξουμε ποιος θα γονιμοποιηθεί και ποιος όχι. Γι΄αυτό και οι νόμοι περι εξωσωματικής είναι τόσο χαλαροί με τα όρια ηλικίας και την οικογενειακή κατάσταση. Είναι και συνταγματικό το θέμα.
18-01-2010, 08:56 #483
Originally posted by Θεοφανία
Λίγο δύσκολο να δει την απάντηση σου η Λίζα, καθως έγραφε πριν ένα χρόνο εδώ..
τελικα, τιποτα δεν ειναι δυσκολο....
:cool:
18-01-2010, 09:48 #484
Τα γονεικά μοντέλα έχουν αλλάξει.Και καλά έκαναν.Μπορεί να είναι όντως σημαντικό για ένα παιδί να έχει δύο γονείς,υγιείς και ισορροπημένους και με ωραία,ικανή αίσθηση του φύλου τους,αλλά προσωπικά είμαι υπέρ σε οποιοδήποτε άλλο,εναλλακτικό γονεικό μοντέλο,αρκεί να μπορεί να εξασφαλίσει στο παιδί αποδοχή,αίσθηση ασφάλειας και αγάπη.:)
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
18-01-2010, 11:12 #485
Originally posted by RainAndWind
Τα γονεικά μοντέλα έχουν αλλάξει.Και καλά έκαναν.Μπορεί να είναι όντως σημαντικό για ένα παιδί να έχει δύο γονείς,υγιείς και ισορροπημένους και με ωραία,ικανή αίσθηση του φύλου τους,αλλά προσωπικά είμαι υπέρ σε οποιοδήποτε άλλο,εναλλακτικό γονεικό μοντέλο,αρκεί να μπορεί να εξασφαλίσει στο παιδί αποδοχή,αίσθηση ασφάλειας και αγάπη.:)
18-01-2010, 11:23 #486
Εδώ και καιρό lisa.;)
"Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
Σπύρος Μπιμπίλας
18-01-2010, 11:35 #487
Originally posted by Remedy
Originally posted by Mariah
Αληθεια αν κανετε παιδι ετσι, και ρωτησει για τον πατερα του, τι θα του πειτε ?
γιατι δεν μας απανταει και καποια κοπελα που σκεφτεται η εχει κανει κατι τετοιο?
ωραια λοιπον απαντησε,
οποτε τωρα τι?
18-01-2010, 13:18 #488
Yπάρχουν πολλές δύσκολες καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ερωτήσεις τύπου ποιος είναι ο μπαμπάς/μαμά κτλ. Παιδιά από βιασμούς ή παιδιά από αγοραπωλησία τσιγγάνων ή παιδιά ιεροδουλων που υιοθετήθηκαν από κανονικές οικογένειες είναι, πιστεύω, σε πολύ χειρότερη μοίρα από κάποιο παιδί που έγινε με σπέρμα δότη. Έχω προσωπική εμπειρία και το λέω.
18-01-2010, 15:11 #489
Originally posted by lisa71
......
γ) πιστεύω πως ένας καλός παιδοψυχολόγος θα μπορέσει να βοηθήσει το παιδί στο θέμα του τρόπου σύλληψή του. Μην ξεχνάμε πως όση πιο πολλή αγάπη παίρνει ένα παιδί τόσο λιγότερες ερωτήσεις κάνει. Αυτό το διαπίστωσα από προσωπική επαφή με υιοθετημένα.
δ) ΔΙΚΑΙΩΜΑ στη πατρότητα και την μητρότητα έχουν όλοι οι ενήλικες. Δεν μπορούμε εμείς να επιλέξουμε ποιος θα γονιμοποιηθεί και ποιος όχι.....
εμενα η απορια μου ηταν αυτη ακριβως. γιατι να φερουμε ενα παιδι στον κοσμο με τροπο που απο την αρχη του προσθετει ενα προβλημα (σοβαρο κατα την γνωμη μου)
οταν υπαρχουν εκατομμυρια ανεπιθυμητα παιδια που ετσι κι αλλιως ηρθαν στον κοσμο κι αν τα υιοθετησουμε μονο θα λυσουμε προβληματα αντι να δημιουργησουμε..
κατα τη γνωμη μου, η απαντηση ειναι ο εγωισμος μας...
θελουμε πασει θυσια να διαιωνισουμε το γονιδιο μας, εστω κι αν το περιφρονουμε, εστω κι αν η διαιωνιση, καμια σχεση δεν θα εχει με σωματικη και ψυχικη ενωση με ενα αλλο ατομο...
δ)εκτος απο το νομικο/συνταγματικο δικαιωμα του καθενα να τεκνοποιησει, υπαρχει και το ουσιαστικο δικαιωμα ενος μελλοντικου παιδιου να προστατευθει η ελευση του στον κοσμο αυτον με καθε τροπο.
οταν εν γνωσει μας διαλεγουμε εναν τροπο που του χαριζει ενα εκ γεννετης ελλειμμα (εναν μονο γονιο και αγνοια για τις ποιοτητες ΚΑΝ του αλλου , για την τυχη του, για το αν βρισκεται καν εν ζωη και για την καταγωγη του)θεωρω οτι στερουμε απο το παιδι αυτο καποια απ τα δικα του δικαιωματα.
18-01-2010, 15:25 #490
Yπάρχουν πολλές δύσκολες καταστάσεις που πρέπει να αντιμετωπιστούν σε ερωτήσεις τύπου ποιος είναι ο μπαμπάς/μαμά κτλ. Παιδιά από βιασμούς ή παιδιά από αγοραπωλησία τσιγγάνων ή παιδιά ιεροδουλων που υιοθετήθηκαν από κανονικές οικογένειες είναι, πιστεύω, σε πολύ χειρότερη μοίρα από κάποιο παιδί που έγινε με σπέρμα δότη. Έχω προσωπική εμπειρία και το λέω.
δηλαδη επειδη ειναι τρις χειροτερο ενα παιδι να προερχεται απο βιασμο η αγοραπωλησια, εξελιξη ανεπιθυμητη που δεν επιλεξαμε και απευχομαστε, ειναι οκ να επιλεγουμε εμεις τροπους εν ψυχρω που να δημιουργουν προβληματα στα παιδια αυτα?
18-01-2010, 17:36 #491
lisa71 επειδη εχω μια απορια για μια φιλη μου, στα κρατικα εγγραφα ας πουμε οτι δεν γραφεται το \'αγνωστου πατρος΄αλλα στα κρατικα εγγραφα πιο πολυ συμασια εχει το ονομα του πατρος παρα της μητρος. Λεμε η ταδε του Γιωργου. Σε αυτη την περιπτωση τι γινεται ?
Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν
18-01-2010, 17:38 #492
Λοιπον lisa71 οταν το ολο μερος της ανατροφης καταληγει στην ερωτηση εαν το παιδι ρωτησει αυτο...τοτε νομιζω δεν χρειαζεσαι να δικαιολογησε και πραξε αναλογως...η το θες και θα τα δωσεις ολα για το καλο του ή δεν το θες...ασε τους τριτους.
Ειναι ερωτηση που δεν μπορεις να δωσεις σοβαρη απαντηση γιατι...δεν ειναι ερωτηση.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
18-01-2010, 17:49 #493
Συγνωμη βρε keep αλλα δεν μιλας για μια θεια ή εναν ξαδερφο, μιλας για τον πατερα ενος παιδιου, που οσο και αν δεν το θελουμε πλεον, παιζει και αυτος σημαντικο ρολο στη διαμορφωση του παιδιου.
Απαξιωνεται τοσο τον ρολο του πατερα λες και δεν κανει κατι και αυτος.Αν δεν εκδηλώνεις όσα βρίσκονται μέσα σου, αυτά που δεν εκδηλώνεις θα σε καταστρέψουν
18-01-2010, 17:56 #494
Originally posted by Remedy
......
δ) ΔΙΚΑΙΩΜΑ στη πατρότητα και την μητρότητα έχουν όλοι οι ενήλικες. Δεν μπορούμε εμείς να επιλέξουμε ποιος θα γονιμοποιηθεί και ποιος όχι.....
εμενα η απορια μου ηταν αυτη ακριβως. γιατι να φερουμε ενα παιδι στον κοσμο με τροπο που απο την αρχη του προσθετει ενα προβλημα (σοβαρο κατα την γνωμη μου)
οταν υπαρχουν εκατομμυρια ανεπιθυμητα παιδια που ετσι κι αλλιως ηρθαν στον κοσμο κι αν τα υιοθετησουμε μονο θα λυσουμε προβληματα αντι να δημιουργησουμε..
κατα τη γνωμη μου, η απαντηση ειναι ο εγωισμος μας...
θελουμε πασει θυσια να διαιωνισουμε το γονιδιο μας, εστω κι αν το περιφρονουμε, εστω κι αν η διαιωνιση, καμια σχεση δεν θα εχει με σωματικη και ψυχικη ενωση με ενα αλλο ατομο...
δ)εκτος απο το νομικο/συνταγματικο δικαιωμα του καθενα να τεκνοποιησει, υπαρχει και το ουσιαστικο δικαιωμα ενος μελλοντικου παιδιου να προστατευθει η ελευση του στον κοσμο αυτον με καθε τροπο.
οταν εν γνωσει μας διαλεγουμε εναν τροπο που του χαριζει ενα εκ γεννετης ελλειμμα (εναν μονο γονιο και αγνοια για τις ποιοτητες ΚΑΝ του αλλου , για την τυχη του, για το αν βρισκεται καν εν ζωη και για την καταγωγη του)θεωρω οτι στερουμε απο το παιδι αυτο καποια απ τα δικα του δικαιωματα.
Το να ζητάς την συνδρομή παιδοψυχολόγου δεν είναι κάτι κακό. Μην έχουμε κόμπλεξ. Ο παιδοψυχολογος μπορεί να σε κατευθύνει σωστά, ΠΡΙΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΘΕΙ οποιοδήποτε πρόβλημα. Καλύτερα η πρόληψη! Ακόμη κι αν κάνω παιδί εντός γάμου, δεν θα διστάσω να απευθυνθώ σε ειδικό για διάφορα θέματα που αφορούν το παιδί.
Το ποιοι θα κάνουν παιδί και ποιοι όχι είναι πολύ μεγάλο θέμα. Μέχρι και ο ναζισμός επιχείρησε να το λύσει... Για μένα το σημαντικότερο είναι να είμαστε απόλυτα συνειδητοποιημένοι και απόλυτα αφοσιωμένοι στα παιδιά μας. Παιδί εκτός γάμου δεν σημαίνει και δυστυχισμένο παιδί. Το ίδιο ισχύει και για τα παιδιά οποιοδήποτε τύπου μονογονεϊκής οικογένειας ή πυρηνικής ή διευρυμένης κτλ.
18-01-2010, 17:56 #495
Originally posted by Mariah
Συγνωμη βρε keep αλλα δεν μιλας για μια θεια ή εναν ξαδερφο, μιλας για τον πατερα ενος παιδιου, που οσο και αν δεν το θελουμε πλεον, παιζει και αυτος σημαντικο ρολο στη διαμορφωση του παιδιου.
Απαξιωνεται τοσο τον ρολο του πατερα λες και δεν κανει κατι και αυτος.
αλλα αν εχει θεση κρισιμη και ρολο στον ψυχισμο του παιδιου.
κατα την γνωμη μου, εχει..
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....