Results 496 to 510 of 626
-
18-01-2010, 17:57 #496
Originally posted by Mariah
Λεμε η ταδε του Γιωργου.
λεμε η ταδε της Γεωργιας.
Λεω εγω τωρα.
- 18-01-2010, 17:57 #497
Για ενα ζητημα τετοιας πολυπλοκοτητας πως μπορεις να δωσεις συμβουλες?
Δεν ξερω τη lisa για να εχω μια εμπεριστατωμενη αποψη αν θα γινει καλος γονεας ουτε ξερω πως θα διαμορφωθει το παιδι με ή χωρις πατερα.
Τωρα εαν υποβιβαζουμε το θεμα σε ερωτησεις του στυλ τι θα κανεις εαν...
Εγω λεω εισαι 38...θες παιδι και εισαι κατασταλαγμενη πλεον ως ατομο τοτε προχωρα.
Μην βρεις τον οποιοδηποτε και κανεις καποια κινηση απελπισιας...εγω αν ημουν γυναικα θα ελεγα οτι αυτο που σκεφτεσαι ειναι μια καλη λυση.
Τωρα ο οποιοσδηποτε θελει παιδι και θελει να κριθει τοτε...παντα υπαρχει καποιο θεμα.
Τι ιατρικο ιστορικο εχεις? Οχι παιδι
Τη ηλικια εχεις? Πολυ μεγαλη οχι παιδι
Τη ηλικια εχεις? Πολυ μικρη οχι παιδι.
Μπορεις να το θρεψεις οικονομικα? Οχι παιδι
Νομιζω καταλαβαινετε αυτο που θελω να πω...να μη συνεχισω.[COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]
18-01-2010, 18:01 #498
lisa71 επειδη εχω μια απορια για μια φιλη μου, στα κρατικα εγγραφα ας πουμε οτι δεν γραφεται το \'αγνωστου πατρος΄αλλα στα κρατικα εγγραφα πιο πολυ συμασια εχει το ονομα του πατρος παρα της μητρος. Λεμε η ταδε του Γιωργου. Σε αυτη την περιπτωση τι γινεται ?
18-01-2010, 18:03 #499
Originally posted by krino
Λεμε η ταδε του Γιωργου.
λεμε η ταδε της Γεωργιας.
Λεω εγω τωρα.
18-01-2010, 18:17 #500
μαστα...
ενδιαφερον το θεμα,
δεν το γνωριζα καθως και το νομο.
18-01-2010, 18:19 #501
Kαι γω πρόσφατα τον έμαθα. Νομίζω δημιουργήθηκε επί Σημίτη το 2004.
18-01-2010, 18:24 #502
το ενδιαφερον ειναι στις ρυθμισεις που εγιναν με βαση το συμφωνο συμβιωσης.
18-01-2010, 20:04 #503
Ποιές είναι οι ρυθμίσεις? Δεν γνωρίζω κάτι σχετικό.
19-01-2010, 00:03 #504
Originally posted by RainAndWind
Τα γονεικά μοντέλα έχουν αλλάξει.Και καλά έκαναν.Μπορεί να είναι όντως σημαντικό για ένα παιδί να έχει δύο γονείς,υγιείς και ισορροπημένους και με ωραία,ικανή αίσθηση του φύλου τους,αλλά προσωπικά είμαι υπέρ σε οποιοδήποτε άλλο,εναλλακτικό γονεικό μοντέλο,αρκεί να μπορεί να εξασφαλίσει στο παιδί αποδοχή,αίσθηση ασφάλειας και αγάπη.:)
19-01-2010, 00:24 #505
Originally posted by lisa71
Ποιές είναι οι ρυθμίσεις? Δεν γνωρίζω κάτι σχετικό.
Αρθρο 1505 του ΑΚ,
Αν οι γονείς παραλείψουν να δηλώσουν το επώνυμο των τέκνων τους, σύμφωνα με τους όρους των προηγούμενων παραγράφων, τα τέκνα έχουν για επώνυμο το επώνυμο του πατέρα τους.
Απο κειμενο σχεδιο νομου περι ελευθερης συμβιωσης,
και συγκεκριμενα το αρθρο 9 περι επωνυμων τεκνων,
Το τέκνο που γεννήθηκε κατά τη διάρκεια συμφώνου ελεύθερης συμβίωσης φέρει το επώνυμο που επέλεξαν οι γονείς του με κοινή και αμετάκλητη δήλωση που περιέχεται στη συμβολαιογραφική συμφωνία τους για τη σύναψη του συμφώνου. Το επώνυμο που επιλέγεται είναι κοινό για όλα τα τέκνα και είναι υποχρεωτικά το επώνυμο του ενός από τους γονείς ή συνδυασμός των επωνύμων τους. Σε καμιά όμως περίπτωση δεν μπορεί να περιλαμβάνει περισσότερα από δύο επώνυμα. Αν η δήλωση παραλειφθεί, το τέκνο θα έχει σύνθετο επώνυμο, αποτελούμενο από το επώνυμο και των δύο γονέων του. Αν το επώνυμο του ενός ή και των δύο γονέων είναι σύνθετο, το επώνυμο του τέκνου θα σχηματισθεί με το πρώτο από τα δύο επώνυμα.
Φανταζομαι να βλεπεις την διαφορα οσον αφορα την ισονομια των δυο φυλων.
22-01-2010, 21:59 #506
Kαλησπέρα. Πρώτη φορά στο forum και μου φάνηκε πολύ ενδιαφέρουσα αυτή η συζήτηση. Εγώ προσωπικά βρίσκω πολύ συνηδειτοποιημένη την απόφαση της φίλης μας να τεκνοποιήσει χωρίς πατέρα. Και δε αποκλείει κανένας ότι στο μέλλον μπορεί να υπάρξει και σύντροφος, για το πρόσθετο λόγο ότι θα έχει χαλαρώσει από το θέμα του βιολογικού ρολογιού και θα κοιτάει με πιο ουσιαστικά κριτήρια. Αλλωστε σε αυτή την ηλικία είναι δύσκολο, από τη δική μου πείρα να βρεις άντρα ελεύθερο χωρίς παιδιά. Οι 40ρηδες, αν έχουν μείνει ελεύθεροι, είναι δύσκολοι (η μία τους μυρίζει, η άλλη τους βρωμάει), άσε ότι θέλουν και αρκετά μικρότερες αν θέλουν να κάνουν οικογένεια. Έπίσης παίζει πάρα πολύ ρόλο το θέμα της εμφάνισης, κακά τα ψέμματα. Εγώ παρόλο που είμαι σε εμφάνιση πάνω από το μέσο όρο επειδή είμαι 43 χρονών (χωρισμένη χωρίς παιδί), όλοι όταν ακουν την ηλικία μου κόβουν πέρα για παιδί. Ασε που βρίσκω μόνο χωρισμένους με παιδιά. Επομένως το θεωρώ μια καλή λύση, αν θέλει μια γυναίκα παιδί και έχει και την οικονομική δυνατότητα να κάνει με άγνωστο δότη. Εχω αρχίσει και εγώ να το σκέφτομαι σοβαρά. Εχω βαρεθεί να προσελκύω τους άντρες λόγω εμφάνισης και όταν ακουν ηλικία και επιθυμία για παιδί να \"την κάνουν\". Τί και αν είμαι κουκλάρα; Δε βλέπω να παίζει ρόλο αυτό.
22-01-2010, 23:15 #507
αυτο που δεν καταλαβα ειναι για ποιο λογο αποκλειεις σαν επιλογη τον χωρισμενο με παιδι ...
23-01-2010, 10:44 #508
Originally posted by Remedy
αυτο που δεν καταλαβα ειναι για ποιο λογο αποκλειεις σαν επιλογη τον χωρισμενο με παιδι ...
23-01-2010, 13:12 #509
Originally posted by lisa71
Originally posted by Remedy
θεωρεις πολυπλοκες και προβληματικες τις σχεσεις με τα ετεροθαλη αδερφια και σου φαινεται πιο ξεκαθαρο, απλο και υγιες το θεμα ενος πατερα που πουλησε το σπερμα του χωρις να τον νοιαζει αν απεκτησε παιδια σε ολο τον κοσμο που δεν θα μπορεσει να δει η να βοηθησει ποτε,, που το παιδι δεν θα μπορει να εχει ποτε μια εικονα για αυτον στο μυαλο του η να γνωρισει τον ιδιο η καποιον απο την οικογενεια του??????
με την απαντηση σου αυτη, αρχιζω να σκεφτομαι οτι προτιμας την λυση του δοτη , οχι απο ανγκη γιατι δεν ετυχε να εχεις εναν καλο συντροφο μεχρι τωρα, αλλα για να εχεις τον πληρη ελεγχο στις συνθηκες και στην ζωη του παιδιου αυτου.....μου φαινεται οτι τελικα θες ενα παιδι για τον εαυτο σου κι οχι ενα παιδι για να του προσφερεις...
εγω δεν εχω γνωρισει ποτε την \"φυλη\" αυτη των χωρισμενων με παιδια που μπλεκουν αθωες κοπελες με δελεαρ την συντροφια τους, τους λενε ψεματα για τις προθεσεις τους και μετα τις κρατουν για παντα δεσμιες σε σχεσεις που τους επιβαλουν να μη κανουν ποτε παιδια...ισως εχουν καπου αλλου φωλια...
τι κακο εχουν τα πρωτα παιδια του αντρα σου και η παρεα και η συγγενεια με παιδια απο μισους κοινους γονεις και μισους αλλους, οταν υπαρχουν ομορφες σχεσεις, αγαπη και πολιτισμος?η τραπεζα σπερματος που θα ειναι ο πατερας του αλλου παιδιου,προσφερει περισσοτερη αγαπη απο τα ετεροθαλη αδερφια?
ειλικρινα δεν σε καταλαβαινω...
23-01-2010, 21:18 #510
Mα εξήγησα πως ο λόγος των ετεροθαλών αδερφών δεν είναι σημαντικός. Σημαντικότερο πρόβλημα είναι το δούλεμα. Κι επειδή εσύ δεν έχεις δει άντρες να κοροϊδεύουν γυναίκες σημαίνει πως δεν υπάρχουν? Έχω φίλες μπλεγμένες σε τέτοιες καταστάσεις. Και γω θα μπορούσα να είχα μπλέξει με τέτοιους τύπους αλλά ξέρω να φυλώ τα νώτα μου. Επίσης έχω δει πάρα πολλά προβλήματα με τα ετεροθαλή αδέρφια, κυρίως σε θέματα κληρονομικά. Έχω δει αέναες δικαστικές μάχες για οικόπεδα, χρήματα, σπαρτά όπου μπλέκονται πρώην σύζυγοι, νυν παιδιά, μισά αδέρφια και δεν συμμαζευέται. Γίνεται το έλα να δεις.
Δεν γνωρίζω πόσο ετών είσαι Remedy -υπολογίζω γύρω στα 27-28- αλλά δείχνεις να είσαι κάπως άπειρη στην ζωή. Ο κύριος λόγος που οι γυναίκες της ηλικίας μου αποφεύγουν σχέση με διαζευγμένους είναι ακριβώς αυτός που περιέγραψα πιο πάνω. Η απροθυμία τους για εκ νέου απόκτηση τέκνου με την καινούρια σύντροφο.
Όσον αφορά το παιδί, φυσικά και θέλω να του προσφέρω τις πιο ΑΠΛΕΣ συνθήκες συναισθηματικής ζωής. Πρώην σύζυγοι, πρόγονοι, ετεροθαλή αδέρφια και αλλαξοκωλιές δεν βοηθούν στην απλότητα αλλά στην πολυπλοκότητα. Άλλο πράγμα είναι να αντιμετωπίζεις ένα θέμα -πατέρας από τράπεζα σπέρματος- και άλλο πράγμα είναι να αντιμετωπίζεις πολλά θέματα (κληρονομικά, πρώην σόγια, διατροφές κτλ).
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....