ΑΝΥΠΑΝΤΡΗ ΜΗΤΕΡΑ ΑΠΟ ΔΟΤΗ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΣΠΕΡΜΑΤΟΣ - Page 36
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 36 of 42 FirstFirst ... 263435363738 ... LastLast
Results 526 to 540 of 626
    Senior Member
    ακομα και οι γελασμενοι, και οι γιοι του \"ζεβεδαιου\" εχουν μια εικονα...αυτο εχει σημασια.εχουν μια εικονα που απευθυνεται στο μερος τους εκεινο που αναζηταει τις καταβολες τους απο την μερια του πατερα.
    ασε που οι γιοι του ζεβεδαιου, εχουν και τον ζεβεδαιο, οχι μονο την ζεβεδαια...
    τα παιδια της τραπεζας ομως, εχουν ενα κενο στην θεση της εικονας
    του πατερα. ζιπ.τιποτε..

και να βαλω και μια αλλη παραμετρο.
    πολλοι ειναι εντελως ακαταλληλοι για γονεις, ακομα κι αν εκαναν με την θεληση τους ενα παιδι ακομα κι αν προσπαθησαν πολυ για να το κανουν.
    οταν υπαρχουν δυο ομως, εχει αυτο το παιδι καπου να στραφει αν ο ενας ειναι ακαταλληλος. αλλιως μενει μονο του...
    Που το γυρνας που το φερνεις παλι εκει...στο οτι δεν ειναι φυσικη επιλογη...ο Θεος επλασε Αδαμ και Ευα και πρεπει να υπαρχει πατερας και μανα σε μια σωστη οικογενεια.
    Δυστυχως ομως τοτε δεν ειχαν την επιλογη για να την λαβουν υποψιν τωρα την εχουμε.

Οποιος θελει να τεκνοποιησει ας τεκνοποιησει...συνταγματικ� � αν ηξεραν ποσο κακο κανουν στο παιδι θα το απαγορευαν...αλλα δεν το εκαναν γιατι δεν ξερουν, τιποτα δεν ειναι σιγουρο...νομιζω οι Δανοι εχουν λιγο πιο αυστηρα κριτηρια μονο.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by Remedy
    ακομα και οι γελασμενοι, και οι γιοι του \"ζεβεδαιου\" εχουν μια εικονα...αυτο εχει σημασια.εχουν μια εικονα που απευθυνεται στο μερος τους εκεινο που αναζηταει τις καταβολες τους απο την μερια του πατερα.
    ασε που οι γιοι του ζεβεδαιου, εχουν και τον ζεβεδαιο, οχι μονο την ζεβεδαια...
    τα παιδια της τραπεζας ομως, εχουν ενα κενο στην θεση της εικονας
    του πατερα. ζιπ.τιποτε..

και να βαλω και μια αλλη παραμετρο.
    πολλοι ειναι εντελως ακαταλληλοι για γονεις, ακομα κι αν εκαναν με την θεληση τους ενα παιδι ακομα κι αν προσπαθησαν πολυ για να το κανουν.
    οταν υπαρχουν δυο ομως, εχει αυτο το παιδι καπου να στραφει αν ο ενας ειναι ακαταλληλος. αλλιως μενει μονο του...
    κι αν σκεφτουμε και τις πιθανοτητες της φυσικης εξαλειψης του ενος γονιου, ειδικα αν ειναι μεσηλικας (εφοσον μεχρι καποια προχωρημενη ηλικια προσπαθει να τεκνοποιησει μεσα απο σχεσεις), γινεται μαλλον επικινδυνη και επισφαλης, για το παιδι, επιλογη...
    Τα εγκατελελειμμένα ορφανά του Μητέρα γεννήθηκαν από 2 γονείς. Αν ένα παιδί είναι στην μοίρα του να μείνει ορφανό, θα γίνει. Τόσα τροχαία, τόσοι καρκίνοι... Πολλά παιδιά ξεκίνησαν με 2 γονείς κι έμειναν μόνα στην ζωή. Η ζωή είναι απρόβλεπτη, με συνεχείς ανατροπές. Μην το ξεχνάμε.

Senior Member
    Το μονο δικιο που μπορω να βρω σε αυτο ειναι οτι δυο τα καταφερνουν καλυτερα απο εναν σαφως στο τοσο δυσκολο εργο...και ειναι και οι δυο συναισθηματικα μπλεγμενοι, σε μια νορμαλ οικογενεια οποτε παλευουν και οι δυο.

Το θεμα ειναι απο ποτε μπορει να τεκνοποιησει η γυναικα?
    Απο τα 15 ας πουμε?
    Ποσο ζουσαν παλια?
    Σε τι ηλικια τεκνοποιουσαν?
    Μπορει και το παιδι να ηταν πιο ωριμο και απο την μανα μετα το περασμα μερικων χρονων λολ.
    Τεσπα η ζωη εχει αλλαξει , η κοινωνια εχει αλλαξει...αν θελει η liza ας κανει το βημα...δεν υπαρχουν εγγυησεις για τιποτα αλλα αυτο δεν σημαινει οτι υπαρχει απαραιτητα μαυρο.
    [COLOR=#0000cd][SIGPIC][/SIGPIC]Εκφραζω προσωπικες αποψεις χωρις να ειμαι ειδικος.[/COLOR]

Senior Member
    Originally posted by lisa71

Τα εγκατελελειμμένα ορφανά του Μητέρα γεννήθηκαν από 2 γονείς. Αν ένα παιδί είναι στην μοίρα του να μείνει ορφανό, θα γίνει. Τόσα τροχαία, τόσοι καρκίνοι... Πολλά παιδιά ξεκίνησαν με 2 γονείς κι έμειναν μόνα στην ζωή. Η ζωή είναι απρόβλεπτη, με συνεχείς ανατροπές. Μην το ξεχνάμε.
    oxi, κανεις λαθος.
    δεν ξεκινησαν με δυο γονεις.
    τα παιδια των ορφανοτροφειων στην πλειοψηφια τους ειναι ανεπιθυμητα, παρατημενα παιδια, και οχι παιδια με γονεις που πεθαναν.
    γιατι καποιος που εκσπερματωνει,δεν λεγεται πατεραςαν δεν νοιαστει για το παιδι του, οπως και καποια που παραταει τοπαιδι της σε ενα ορφανοτροφειο,δεν ειναι μητερα επειδη το γεννησε...
    ξεκινησαν με κανενα γονεα.
    και καποιος με τοση επιθυμια για ενα παιδι, μπορει να το βοηθησει να αποκτησει εστω και εναν, εκει που θα επιχειρησει να φερει αλλο ενα ορφανο απο πατερα, παιδι στον κοσμο

Senior Member
    Originally posted by keep_walking
    Εννοω οτι ενας μπορει να εκανε τους φοβερους δικαστικους αγωνες μεσα στους χιλιαδες...οχι οτι χιλιαδες κανουν δικαστικους αγωνες να ανακαλυψουν τον πατερα τους.
    Κι όμως.
    Είναι βιολογική ανάγκη να αναζητήσουν αυτά τα παιδιά τον πατέρα τους. Η συντριπτική πλειοψηφία θα το κάνει.
    Μπορείς να \"παίζεις\" με τη χημεία, την επιστήμη και ούτω καθεξής αλλά κάποια πράγματα δεν μπορείς να τα επηρεάσεις.
    Βάσει νόμου νομίζω ότι όλα πρέπει να έχουν το δικαίωμα.

Επίσης... το εγωιστικό του πράγματος είναι:
    κάποιος παντρεύεται. Χωρίζει. Δεν δούλεψε. Διαχειρίζεται.
    κάποια μένει έγκυος. τυχαία. αποφασίζει να το κρατήσει. Διαχειρίζεται.
    κάποιοι παντρεύονται. ένας σκοτώνεται. ή και οι δύο. πολύ πιο δύσκολο αλλά διαχειρίζεται.

Το παιδί όμως δεν θα δει αναλογικά με άλλες περιπτώσεις την περίπτωση του. Θα πει \"ηθελημένα με ακρωτηρίασες\".

Αυτό προτείνω εγώ ότι είναι πολύ πιθανό να συμβεί. Το πότε... άγνωστο. Δεδομένου ότι θα μάθει την αλήθεια βέβαια...

Εξάλλου και μόνο η ιδέα ότι τα 25 ή πόσα είναι ετεροθαλή του αδέλφια είναι εκεί έξω και δεν έχει ιδέα ποιά είναι...
    Νομίζω ότι είναι βασανιστικό.
    Γι\' αυτό νομίζω ότι έχει θεσπιστεί και νόμος που αποκαλύπτει πλέον τα ετεροθαλή αδέλφια μεταξύ τους (που έχουν συλληφθεί απο δωρητή σπέρματος). Επίσης παλαιότερα δεν το είχαν σκεφτεί αυτό και νομίζω ότι ή δεν υπήρχε όριο ή υπήρχε ένα απίστευτα μεγάλο όριο... \"πατροδωσίας\" (εξ ου και τα χιλιάδες ετεροθαλή).

Τώρα για περιουσιακά ή άλλα... δεν γνωρίζω. Νομίζω όμως ότι εκεί όντως τα πράγματα είναι ξεκάθαρα και δεν βαρύνεται ο βιολογικός πατέρας με κάτι. Αλλά δεν θα με εξέπλητε αν κι αυτό ακόμα έχει τεθεί ενώπιον δικαστηρίου.

Senior Member
    \"Ηθελημένα με ακρωτηρίασες\"!! Παραείσαι πομπώδης! Όπως λέει μια παροιμία το παιδί ορφανεύει από μάνα όχι από πατέρα. Να΄ξερες πόσα παιδιά θα ήθελαν να μην έχουν πατέρα... Πάντως αν κρίνω από την Καρμέλλα, την ελληνογαλλίδα που έχει ήδη προβεί σε εξωσωματική, δεν αντιμετώπισε ΤΟΣΑ διλήμματα. Έλεος δηλαδή. Αν ήταν τόση τραυματική εμπειρία (για το παιδί) η απόκτηση του μέσω εξωσωματικής, θα έπρεπε όχι μόνο να το έχουν απαγορεύσει αλλά να φυλάκιζαν και κάθε άγαμη που το επιχειρούσε. Νομίζετε πως δεν ζητήθηκε η συνδρομή ψυχολόγων, κοινωνιολόγων και ειδημόνων, προκειμένου να παρθεί η απόφαση για τον υφιστάμενο νόμο?

Και κάτι άλλο. Ορφανός είναι αυτός που είχε έναν γονιό και τον έχασε. Αυτός που ποτέ δεν είχε πατέρα -τυπικά και ουσιαστικά- δεν είναι ορφανός αλλά τέκνο χωρίς πατέρα.

Senior Member
    Δεν ξέρω κανένα παιδί που δεν θα ήθελε να έχει πατέρα... ξέρω παιδιά που θα ήθελαν να έχουν καλύτερους πατεράδες αλλά τέλος πάντων.
    Δεν νομίζω πάντως ότι ήταν ιδιαίτερα απομακρυσμένο αυτό που είπα. Αν το βρήκες μεγαλόστομο τότε απλώς πες ότι πέτυχα στην περιγραφή :)

Senior Member
    Εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί κατακρίνουν κάποιοι τα παιδιά από τράπεζα σπέρματος. Οταν ένα ζευγάρι έχει πρόβλημα υπογονιμότητας υπάρχει περίπτωση να καταφύγει σε τράπεζα σπέρματος ή σε ξένα ωάρια (αν έχει πρόβλημα η γυναίκα). Το βρίσκεται και αυτό κακό; Πάλι το 50% του παιδιού θα είναι άγνωστο. Τί θα πρέπει να κάνουν αυτά τα ζευγάρια; Να μη κάνουν εξωσωματική; Να υιοθετήσουν για το ενδεχόμενο μήπως το παιδί τους καταλογίσει μελλοντικά ότι δεν γνωρίζει το βιολογικό πατέρα ή μητέρα;

Senior Member
    Το θέμα μου κίνησε το ενδιαφέρον γιατί είχα δει ένα... show της Όπρα γι\' αυτό :)
    Βρήκα ένα link, για χάρη της κουβέντας μας που νομίζω είναι σχετικό

http://oprah.about.com/od/february2008/p/spermdonorkids.htm

Senior Member
    Originally posted by Blue1
    Εγώ δε μπορώ να καταλάβω γιατί κατακρίνουν κάποιοι τα παιδιά από τράπεζα σπέρματος. Οταν ένα ζευγάρι έχει πρόβλημα υπογονιμότητας υπάρχει περίπτωση να καταφύγει σε τράπεζα σπέρματος ή σε ξένα ωάρια (αν έχει πρόβλημα η γυναίκα). Το βρίσκεται και αυτό κακό; Πάλι το 50% του παιδιού θα είναι άγνωστο. Τί θα πρέπει να κάνουν αυτά τα ζευγάρια; Να μη κάνουν εξωσωματική; Να υιοθετήσουν για το ενδεχόμενο μήπως το παιδί τους καταλογίσει μελλοντικά ότι δεν γνωρίζει το βιολογικό πατέρα ή μητέρα;
    μα οταν το ζευγαρι καταφευγει σε τραπεζα σπερματος η ωαριου, υπαρχει και ο πατερας και η μητερα. δεν ειναι πατερας ο δοτης απλα επειδη εδωσε λιγο σπερμα.
    το παιδι απο δοτη και μονο μητερα,δεν εχει καθολου πατερα! ουτε τυπικα ουτε ουσιαστικα.
    ειναι οπως και με την ιοθεσια. και τοτε ομως, το παιδι εχει δικαιωμα μεγαλωνοντας να αναζητησει τις φυσικες του ριζες και πολλα παιδια το κανουν πλεον γιατι το νοιωθουν ως αναγκη, εστω κι αν αγαπανε πολυ τους γονεις που γνωρισαν και τα μεγαλωσαν
    γιατι να μην εχει το ιδιο δικαιωμα και το παιδι απο μητερα και αγνωστο δοτη?
    αλλα και ασχετως δικαιωματος, γιατι να καταδικαστει ενα τετοιο παιδι να μεγαλωσει χωρις πατερα απο επιλογη της μητερας του?

Senior Member
    Originally posted by alexandros3
    Αν το βρήκες μεγαλόστομο τότε απλώς πες ότι πέτυχα στην περιγραφή :)
    Η πραγματικότητα δεν σε δικαιώνει.

Και γω είδα αυτή την εκπομπή της Όπρα και διαβάζω το περιοδικό της, το Ο. Μου έκανε εντύπωση πως αυτά τα παιδιά, αν και \"ακρωτηριασμένα\", είναι φυσιολογικότατα σε εμφάνιση και συμπεριφορά. Δηλαδή δεν διάβασα κανένα άρθρο στο διαδίκτυο να λέει πως πέσανε στα ναρκωτικά, έγιναν ληστές ή δεν ξέρω τι άλλο. Αυτό για μένα σημαίνει πολλά. Σημαίνει πως τα παιδιά αυτά μεγάλωσαν σε νορμάλ συνθήκες και γι΄αυτό αναπαράγουν νορμάλ συμπεριφορά.

Οι αδερφοί Ξηροί, από θεούσικη και πολύτεκνη οικογένεια, ήταν οι καλύτεροι μακελλάρηδες.

Επίσης επαναλαμβάνω, γιατί δεν μου απαντήσατε. Αν ήταν τόσο κακό η απόκτηση τέκνου από άγαμη μητέρα μέσω εξωσωματικής, γιατί το επιτρέπουν?

Και κάτι ακόμη. Ποιοί θα κρίνουν για το ποιοι θα γονιμοποιηθούν και ποιοι όχι. Αυτο είναι ανθρώπινο δικαίωμα. Όπως μια μάνα στην Γκάνα ή στην Ερυθραία κάνει 14 παιδιά για να ζήσουν τα 2 λόγω ασιτίας έτσι και γω επιλέγω την μητρότητα. Γιατί δεν κάνουν βαζεκτομές ή απολινώσεις σαλπίγγων στους αφρικανούς, στους πολύτεκνους, στους φτωχούς, στους πάσχοντες από έιτζ κτλ? ΓΙΑΤΙ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑ.

Senior Member
    Originally posted by alexandros3
    Δεν ξέρω κανένα παιδί που δεν θα ήθελε να έχει πατέρα... ξέρω παιδιά που θα ήθελαν να έχουν καλύτερους πατεράδες αλλά τέλος πάντων.
    Δεν νομίζω πάντως ότι ήταν ιδιαίτερα απομακρυσμένο αυτό που είπα. Αν το βρήκες μεγαλόστομο τότε απλώς πες ότι πέτυχα στην περιγραφή :)
    Eμένα για αρχή.Ούτε πατέρα ούτε μάνα επίσης.Θα ήθελα να με είχε φέρει πελαργός,να είχα βρεθεί μέσα σε λάχανο,κάτι τέσπα.:P
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Banned
    Originally posted by lisa71
    Επίσης επαναλαμβάνω, γιατί δεν μου απαντήσατε. Αν ήταν τόσο κακό η απόκτηση τέκνου από άγαμη μητέρα μέσω εξωσωματικής, γιατί το επιτρέπουν?

Εχω πει την γνωμη μου πριν μηνες,
    και δεν εχει νοημα να τα ξαναγραφω.

Ωστοσο μενω σε αυτο που γραφεις οπου εχεις ενα δικαιο.

Σαφως και εχεις το δικαιωμα της μητροτητας,
    και σε αυτο δεν χρειαζεται να εχεις τον \"επιβητορα\" και για την υπολοιπη ζωη σου.
    Επισης αντιλαμβανομαι τους φοβους σου και το αγχος σου, οτι αμα κανεις με τον ταδε συντροφο σου ενα παιδι, τον εχει \"φορτωθει\" εφ ορου ζωης τουλαχιστον στο θεμα της διαπαιδαγωγησης του, αρα θα εμπλεκεται στη ζωη σου, θες δεν θες.

Παρολα αυτα ομως, τα οσα εγραψα στην αρχη του θρεντ εχουν ισχυ.
    Ενα παιδι θα χρειαστει γενικα μιλωντας ενα πατερα αν θελουμε να μιλαμε για υγιη αναπτυξη.
    Δεν μιλαω απο θεση ερευνας και στατιστικες, μιλαω απο θεση κοινης λογικης, δικη σου, δικη μου, ολων μας.
    Και εδω νομιζω οτι θα συμφωνησεις και εσυ.

Επισης θα συμφωνησω μαζι σου, οτι η διαδικασια του να γινει αυτο δεν εχει προκαθορισμενη (αλλα και παραδοσιακη) σειρα.
    Μπορεις αν θες (οπως λεει και ο νομος) να το κανεις με την σειρα που εσυ νιωθεις πιο ασφαλης.

Προχωρησε λοιπον σε μια εξωσωματική, γεννησε το παιδι σου με το καλο, μεγαλωσε το οσο καλα μπορεις, και στην συνεχεια δες και τι περιθωρια εχεις να βρεις ενα συντροφο με τα ιδια η παρομοια χαρακτηριστικα.
    Θα εισαι τοτε μια μητερα με ενα παιδι μονη της.
    Τετοιες περιπτωσεις αντρων υπαρχουν αρκετες σημερα και δεν αποτελει ουτε εμποδιο - ουτε ταμπου.

Εκεινο που θα ηθελα να σου αφησω σαν σπορος σκεψης,
    ειναι να αποσυνδεσεις το τι θα κανεις με το μελλοντικο παιδι σου και την υποθεση μελλοντικος συντροφος.
    Δουλεψε τα ξεχωριστα χωρις να τα μπερδευεις μεταξυ τους.
    Πιστευω οτι οταν θα εχεις το παιδι σου θα αισθανθεις αλλιως και θα νιωσεις πιο ασφαλης κατω απο τις νεες συνθηκες και ετσι η ψυχολογια σου θα ειναι τελειως διαφορετικη απο οτι σημερα.

Ευχομαι να πανε ολα κατ\' ευχη οχι μονο για σενα,
    αλλα οσοι εμπλακουν μαζι με σενα, και με τις επιλογες σου.

Senior Member
    Krino, σήμερα είσαι πολύ ανθρώπινος...

Senior Member
    Την υποκατάσταση του πατρικού ρόλου θα μπορούσε να την αναλάβει κάποιο συγγενικό μέλος,που θα το επιθυμεί,πχ ένας αδερφός της lisa,λέω τώρα για παράδειγμα.Αλλά,προσωπική μου άποψη είναι πως η σημασία των προτύπων έχει υπερτονιστεί,ίσως γιατί η κοινωνία μας είναι ετεροσεξιστική,παραδοσιακ� � και πατριαρχική και η δυάδα του αντρόγυνου θεωρείται εκ των ουκ άνευ.
    Παρολαυτά η εμπειρία έχει δείξει πως τα προβλήματα δεν προέρχονται από την ύπαρξη ή μη της αγίας διάδας,αλλά από την ποιότητά της.Οικογένεια δε σημαίνει πάντα αυτό που εμείς έχουμε ως καλούπι στερεότυπο που δεν επιδέχεται αλλαγή και ανατροπή,αλλά είναι βασικά η σε κάθε στιγμή εξελικτική κάλυψη των αναγκών,συναισθηματικών και άλλων του παιδιού και αυτό μπορεί να επιτευχθεί και από άλλα μοντέλα,εξίσου αποτελεσματικά.\'Οχι,δεν είναι προνόμιο μόνο των πλειοψηφικών γονεικών μοντέλων.
    "Δε με νοιάζει να έρθουν όλοι οι ξένοι στην Ελλάδα και οι Έλληνες να πάνε αλλού. Θεωρώ ότι πατρίδα μας είναι η γη. Από μικρό παιδί απέρριπτα τα σύνορα."
    Σπύρος Μπιμπίλας

Page 36 of 42 FirstFirst ... 263435363738 ... LastLast