Results 571 to 585 of 626
-
28-03-2017, 17:23 #571
Ενταξει η φυση μπορει να θελει να πεθανει καποιος απο καρκινο, με αυτη τη λογικη να μην κανει χημειοθεραπειες δηλαδη γιατι ειναι αφυσικο και επιπονο και δημιουργει ενα σωρο παρενεργειες, σωστα; Αν δεν επεμβαινε ο ανθρωπος σε πολλα πραγματα και αφηνε τη φυση να κανει τη δουλεια της ακομα θα ζουσαμε απο 30 χρονια μονο σε σπηλιες. Ακυρο τελειως λοιπον αυτο που λες.
Επισης αυτο με τα προβληματα υγειας που λες μπορει να ειναι αληθινο αλλα απαισιο οπως και να εχει. Με μια μικρη ερευνα που εκανα το μονο αποδεδειγμενο ειναι περισσοτερες πιθανοτητες υποσπαδιασης, τιποτα αλλο. Κλαιν μαιν διορθωνεται χειρουργικα και δεν απειλει τη ζωη. Και για ολα τα αλλα μιλαμε παλι για μικρα ποσοστα ως πιθανοτητα δηλαδη. Και; Λες πως ολοι αυτοι οι ανθρωποι που υπαρχουν απο εξωσωματικη επρεπε να μην υπαρχουν;
Μην αρεσει κατι σε καποιον, αμεσως οτι προκαλλει αυτισμο...οχι τα εμβολια, οχι οι εξωσωματικες, οχι η καταληψη απο δαιμονες...δεν υπαρχουν γνωστα αιτια για τις προδιαθεσεις που περιγραφεις. Ουτε ξερεις αμα ενα παιδι απο φυσιολογικη συλληψη θα βγαλει η οχι περιεργη ουρηθρα η αυτισμο η καρκινο η νταουν η δε ξερω και γω τι...σιγα μην αρχισουμε να εφαρμοζουμε και ευγονικη κι ολας και να στελνουμε τους αδυναμους στους κλιβανους.
Υπαρχουν τοσοι ανθρωποι πλεον που ηρθαν στον κοσμο ετσι και ζουνε μια χαρα υγιεις φυσιολογικες ζωες.
Επισης οι εξωσωματικες δεν εχουν εφαρμοστει για αρκετα χρονια ωστε να γινει εκτεταμμενη αξιοποστη ερευνα με επαρκη ογκο δεδομεμων για το πως καταληγουν αυτα τα παιδια ως ενηλικες...αυτο απλα το λες επειδη ετσι θελεις.
Και ωραια, μπορει εσυ να μην εχεις αυτο το ενστικτο τοσο ανεπτυγμενο, η μητροτητα δεν ειναι κατι που θελει η οποιαδηποτε γυναικα η που ταιριαζει στην οποιαδηποτε γυναικα, με γεια σου με χαρα σου. Το να ΜΗΝ θελει μια γυναικα να κανει παιδια ειναι μια απολυτα εγκυρη επιλογη και μπραβο της που ξερει τι θελει και τι δεν θελει. Αλλα δεν καταλαβαινω απο που και ως που τοση επικριτικοτητα ως προς τις γυναικες που ειναι διαφορετικες και καιγονται για παιδι. Χαλαρωσε, μια επιλογη για εσενα κανεις, δεν ανακαλυψες την αμερικη. Εκτος αν απλα απολαμβανεις να τονιζεις το ποσο διαφορετικη και διαφωτισμενη αλτρουιστρια εισαι. Με συγχωρεις αλλα δεν βρισκω το λογο γιατι επιμενεις να εκφερεις μια τοσο επικριτικη αποψη.
Που σε αυτη τη περιπτωση θα σε ρωτουσα αν προτιμας στη πραξη να ταιζεις 5-6 ορφανα οπως λες οτι ειναι το σωστο η αν προτιμας κατι πιο λαϊτ, μερικα σκυλια πχ οπως λες και η ιδια...που το να αγαπας τα αδεσποτα (λεω εγω), εχει πιο αποδοτικη αναλογια μεταξυ κοπου που απαιτειται να καταβαλλεις και ηθικης ικανοποιησης...ειναι ηθικη ικανοποιηση για το "τι γαματο ατομο ειμαι" σχεδον δωρεαν και με πολυ μικροτερη ευθυνη. Και αμα μου πεις ααααα αξιζουν το ιδιο ειναι ιδια ευθυνη θα σε ρωτουσα τι θα εβγαζες πρωτο απο φωτια παιδι η σκυλο; Ε πες μου σκυλο να στανιαρουμε λολ...
Συγχωρα με για αυτη την αποψη αλλα αυτην εχω και δεν αλλαζει...
- 28-03-2017, 20:51 #572
Καλησπέρα σας! Θα ήθελα να εκθέσω κι εγώ τον προβληματισμό μου σχετικά με το ζήτημα του δότη σπέρματος.
Νομίζω οτι εγείρονται ζητήματα βιοηθικής εδώ. Κι αυτό επειδή δεν μπορεί γνωρίζει η γυναίκα που θα μείνει έγκυος με δότη σε πόσες και ποιές άλλες γυναίκες έχει δοθεί σπέρμα από τον ίδιο δότη. Δηλαδή, θα μπορούσαν να υπάρξουν ετεροθαλή αδέλφια από τον ίδιο πατέρα τα οποία μετά εν αγνοία τους μπορεί να παντρευτούν μεταξύ τους και να κάνουν παιδιά.
Κι αυτό δεν είναι καθόλου απίθανο σε μια χώρα όπως η Ελλάδα που "ο σκοπός αγιάζει τα μέσα" προκειμένου τα κέντρα εξωσωματικής να έχουν επιτυχίες χωρίς πολλά έξοδα.
Να σας αναφέρω και κάτι που μου έχει πει φίλη το οποίο εύχομαι να μην είναι αλήθεια: Μία κοπέλα γνωστή της δούλευε σε γυναικολογική κλινική όπου έκαναν εξωσωματικές και χρησιμοποιούσαν για δότη έναν υγιή και ευπαρουσίαστο εργαζόμενο νοσηλευτή, ο οποίος είχε δώσει σπέρμα για γονιμοποίηση τόσες πολλές φορές που του είχαν βγάλει το παρατσούκλι "ο τακα-τούκας", φαντάζομαι καταλαβαίνετε για ποιόν λόγο, κάθε φορά που χρειαζόταν.
Αναρωτιέμαι λοιπόν, αν αυτό αληθεύει σε πόσα παιδιά πρέπει να έγινε πατέρας, τα οποία μάλλον ποτέ δεν θα μάθουν οτι είναι μεταξύ τους αδέλφια. .
Ελπίζω πάντως να υπάρχει σε αυτά τα πράγματα κάποιος έλεγχος, να γνωρίζουν τα ζευγάρια πώς ακριβώς χρησιμοποιείται το γενετικό τους υλικό γιατί μπορεί να συμβεί να εμφυτευθούν (γονιμοποιημένα ή όχι) ωάρια σε άλλες γυναίκες, εν αγνοία των γυναικών από τις οποίες γίνεται η λήψη, ή να χρησιμοποιηθεί το σπέρμα του άντρα για εξωσωματική άλλων γυναικών, ως δότη εν αγνοία του.
Μην ξεχνάμε οτι τα κέντρα εξωσωματικής είναι βασικά επιχειρήσεις και επιδιώκουν την επιτυχία και το κέρδος. Ο δότης σπερματοζωαρίων ή η δότρια ωαρίων κατά πόσο είναι εύκολο να βρεθεί και με ποιά αμοιβή και ποιό κίνητρο; (στην γυναίκα π.χ., πρέπει να γίνει ένα μίνι χειρουργείο για να παρθούν τα ωάρια). Παίζει ρόλο βέβαια και το ήθος του γιατρού, αλλά από την στιγμή που δίνεις το γενετικό σου υλικό κατά πόσο γνωρίζεις σίγουρα πώς θα χρησιμοποιηθεί;
Είναι κάποια θέματα που πρέπει να τα γνωρίζουμε.
28-03-2017, 23:14 #573
Νιώθω ότι μου τη λες κ δεν καταλαβαίνω γτ.. Ενω αναφέρω ότι είναι η δική μου άποψη κ ότι γνωρίζω ότι είναι κάπως ακραία κ απλά την αναφέρω κ Λεω μάλιστα να μην παρεξηγηθω..δεν έβρισα ούτε προσεβαλλα κάποια γυναίκα που θέλει να το κάνει αυτό, εγώ απλά παραθέτω την δική μου άποψη κ θα προτιμούσα να γίνει σεβαστή κ όχι να κριθω γι την άποψή μου, όμως τελικά αυτό βλέπω.. Οκ χαλάρωσε, συζήτηση κάνουμε χαλαρή... Δεν κρίνεται δα κ η ζωη μας..
28-03-2017, 23:20 #574
Επιπλέον δεν παραθέτω την άποψή μου για να δείξω το ποσό αλτρουιστρια είμαι... Γνώμη μου είναι ότι δίπλα μας παιδιά πεθαίνουν από την πείνα.. Κ μεις δίνουμε εκατομμύρια στις επιχειρήσεις που φτιάχνουν παιδιά.. Οκ.. Άποψη μου κ δεν αλλάζει επίσης..
28-03-2017, 23:45 #575
Συμφωνω οτι απλα κουβεντα κανουμε αλλα εχεις εκφραστει με τροπο που βγαζει εμπαθεια και κριτικη αφ'υψηλου απεναντι σε ανθρωπους που το επιλεγουν και με ενοχλησε αυτο. Ο αναμαρτητος πρωτον τον λιθο βαλετω βασικα, οπως επισης ειναι δικη τους ζωη και επιλογη, απο που και ως που θυμωνεις εσυ; Παραθετω μερικα πραγματα που εγραψες παραπανω:
"μου εχει δημιουργηθει μια να το πω, καπως πιο κομψα... δυσφορια ως προς τις γυναικες που προπαθουν με χιλια μεσα, πεθαινουν απο την ορμονη , φουσκωνουν, γινονται σαν μπαλονια για να κανουν ενα ΔΙΚΟ τους παιδι..
θα ελεγα οτι πλεον καπως με θυμωνει ολο αυτο..."
Δεν το βρισκω χαλαρη πλεον κουβεντα αυτο...εκδηλωνεις εμπαιγμο.
Αλλη παραθεση:...με θυμωνει αυτη η συμπεριφορα οταν ο κοσμος ολος καιγεται κ οι γυναικες δινουν εκατομυρια για να κανουν ενα παιδι..
δανειζονται, κλαινε, απογοητευονται, σκεφτονται μονο την παρταρα τους στην ουσια για να ικανοποιησουν το εγω τους!
να κανουν ενα παιδι με εξωσωματικη...
προτιμω να ειμαι μανα ολου του κοσμου παρα ενος παιδιου...
Το πρωτο το ερμηνευω ως "πωπω τι απαισιοι ανθρωποι" και το δευτερο ως "ποσο γαματη ειμαι εγω"...μα μανα ολου του κοσμου; Δεν ηθελα να καταληξει επι προσωπικου η συζητηση αλλα μονη σου το ανεφερες...
Συνεχιζω με την παραθεση: οχι ετσι δεν θα διορθωθει ποτε ο κοσμος, ο ανθρωπος θα εξακολουθει να γενναει εγωιστες κ παλιανθρωπους, πλασματα υπερεγωιστες που το μονο που θα τους νοιαζει θα ειναι η δικη τους προσωπικη αναπτυξη..
Καταληγουμε λοιπον συμφωνα με οσα λες στο οτι τα παιδια απο εξωσωματικη εκτος απο αρρωστα με αυτισμο και καρκινο και ολα τα κακα της μοιρας τους ειναι και σκατανθρωποι...
Γιατι οι γονεις που συλλαμβανουν φυσιολογικα παιδια ως γνωστον δεν τα κακομαθαινουν...και για πες μου πριν τις εξωσωματικες απο που ξεφυτρωσαν οι εγωισταροι που τις τολμησαν πρωτοι;
Θεωρω πως ειναι ξεκαθαρο το τι με ενοχλησε...εγω ζητω συγνωμη που ερμηνευσα τα κινητρα σου για τα οσα εγραψες (που δεν μπορω να καταλαβω για ποιον αλλο λογο να εκφραστεις ετσι αλλα τεσπα), εσυ θα ζητησεις για την εμπαθεια που εβγαλες στα γραφομενα σου;
Γιατι ξερω ενα υπεροχο κοριτσακι απο εξωσωματικη, και υγιες και με καλη ανατροφη. Γιατι να ριξουμε αυτη την οικογενεια στο πυρ το εξωτερον; Δεν εχω κανενα θεμα με το να λεμε τις αποψεις μας και ας διαφωνουμε, αλλα η επικριτικοτητα σου σε ενα τοσο ευαισθητο θεμα ε με χαλασε πως να το κανουμε;
29-03-2017, 08:49 #576
για μενα το σημαντικο ειναι το σε τι συνθηκες θα ζησει ενα παιδι , παρα το αν θα ερθει στον κοσμο με εξωσωματικη η με φυσικη συλληψη.
ειναι ισορροπημενοι οι γονεις η ο γονεας του?
το κανει για να προσφερει στο παιδι και οχι στον εαυτο του?
εχει προσπαθησει να του προσφερει (κατ αρχας) τις σωστες συναισθηματικες συνθηκες? και το "δυο γονεις" , ειναι για μενα μια απο τις σωστες συνθηκες. αλλο να χασει τον γονιο του στον δρομο απο ατυχια η δυστυχια κι αλλο να αποφασισω ΕΓΩ να το καταδικασω σε εκ γεννετης ορφανια απο πατερα.
κατα τα αλλα , τα σχολια για το ποσο περισσοτερο προσφερει καποιος με τον εναν η τον αλλο τροπο, οταν γινονται απο τον καναπε, ειναι αστεια.
λενε πολλοι που μισουν τα ζωα" τι τα ταιζουν και ασχολουνται, τοσα παιδιακια πεινανε στην αφρικη".
ναι μωρη, αλλα ταισες εσυ ποτε κανενα παιδακι απ την αφρικη? ο αλλος εχει αποθεμα ψυχικο για τα ζωα και τα βοηθαει!!!! εσυ τι κανες για τα παιδακια απ την αφρικη?
λεει ο αλλος, "τι τις θελεουν τις εξωσωματικες , τοσα παιδακια πεινανε στην αφρικη η ειναι ορφανα, ας υιοθετησουν"
εσυ ποσα παιδακια υιοθετησες και κανεις κριτικη?
η αλλη ειναι διατεθιμενη να μεγαλωσει ενα παιδι, το δικο της. και γιατι δεν κανεις την ιδια κριτικη στα ζευγαρια που κανουν με "φυσικο " τροπο παιδια και δεν υιοθετουν?
απλα γιατι σου φαινεται παραλογο να προτεινεις κατι τετοιο, γιατι ο καθενας εχει το δικαιωμα να θελει και να κανει δικα του παιδια και ειναι μεγαλυτερη προσφορα απ το καθολου παιδια...
οπως και εναι προτιμοτερο να μην κανει και να μην παρει καθολου παιδια καποιος ακαταλληλος για γονιος. μακαρι να ειχαν την αυτογνωσια οσοι δεν ειναι σε θεση να μεγαλωνουν παιδια και να το αρνουνταν.
θα ηταν καλυτερος ο κοσμος.
οσο για την ταλαιπωρια της εξωσωματικης, ειναι θεμα της καθε γυναικας αν ειναι διατεθιμενη να την περασει, δεν ειναι επιχειρημα καποιου για το ποσο εχει ηθικο δικαιωμα να το κανει.
αυτη προτιμαει να [πονεσει αλλα να κανει ενα παιδι, εσενα τι λογος σου πεφτει σε αυτο? (του καθε "εσενα")
29-03-2017, 11:45 #577
Κράξιμο θα φαέι αυτός που κάνει μια επιλογή( εξωσωματική, αγοράζω μια ράτσα σκύλου) και αφήνω κατά κάποιο τρόπο ορφανά και αδέσποτα......αυτός που δεν κάνει τίποτα δεν ασχολείται κανείς τόσο πολύ μαζί του......
Αυτός που υιοθετεί ένα αδέσποτο αξιζει ένα μπράβο παραπάνω μπροστά σε αυτόν που δεν κάνει τίποτα, ή αγοράζει μια ράτσα.........
Και οι δύο μπορεί να μεγαλώσουν με αγάπη τα ζωάκια τους, αλλά αυτός που παίρνει αδέσποτο βοηθάει περισσότερο στην μείωση αδέσποτων κλπ
Και γιατί να μην πούμε μπράβο σε αυτήν την επιλογή που ο ένας προσφέρει περισσότερο και να τα κάνουμε ίσα και όμοια με το ''είναι θεμα επιλογής'' κλπ ?
Εβαλα σκύλους γιατί είναι πιο ελαφρύ......
Ισχύει και για το γραφείο ? :p
29-03-2017, 12:27 #578
29-03-2017, 12:57 #579
ΕΝΝΟΕΙΤΑΙ! ;P
περι εξωσωματικης, αν τρωει κραξιμο αυτος που την κανει επειδη αφηνει τα ορφανα στα ιδρυματα, το ιδιο κραξιμο πρεπει να φαει κι αυτος που κανει παιδι "φυσικα", γιατι δεν ειναι καθολου φυσικα, αλλα μεθοδευμενα.
ως γνωστον, εχει χρονια που υπαρχει αντισυλληψη κι αν δεν θελεις να κανεις παιδι, δεν κανεις με καμια παναγια, κι αν ειναι επειδη αφεθηκαμε στον "φυικο" τροπο, δεν κανεις 1-2 αλλα καμια 20ρια, οσα δωσει ο θεουλης...
επομενως, εφοσον μεθοδευμενα και προγραμματισμενα κανουμε παιδια δικα μας, θα επρεπε να το κοψουμε μεχρι να αποκατασταθουν τα ορφανα του κοσμου.
αλλιως μιλαμε για υποκρισια αν θυμομαστε τα ορφανα ξαφνικα οποτε μας βολευει.
29-03-2017, 12:58 #580
29-03-2017, 13:15 #581
Να πουμε μπραβο και χιλια μπραβο...γιατι να κραξουμε ομως αυτον με τον σκυλο ρατσας; Δεν ειναι οτι θα τον παρει και θα τον αφησει μετα αδεσποτο...αμα τον φροντιζει καλα τι λογος μας πεφτει; Αυτο πες μου (και παραλληλισε το προφανως με παιδια,που δεν ειναι ακριβως ιδιο. Στα παιδια ειναι ενστικτο, στα σκυλια απλα ετσι του τη βαρεσε)...
29-03-2017, 13:23 #582
Ακριβως αυτο...και ακομα δεν ειδα συγνωμη για το κραξιμο anxious...απλα αγνοεις επιδεικτικα το μηνυμα μου. Μπραβο μπραβο και χιλια μπραβο που βοηθας και τα ορφανα και οχι μονο απο το καναπε σου η το γραφειο σου, αλλα η κριτικη και η εχθρικοτητα (για να μη πω κακια) που βγαζεις απεναντι σε γυναικες που κανουν εξωσωματικη σου χαλανε το ιματζ η αληθεια να λεγεται....δεν το θελουμε αυτο.
Με συγχωρεις αλλα εγω δεν το αφηνω να περασει ετσι στο ντουκου. Θελεις αυτη τη φορα να πεις κατι σχετικο με την επικριτικοτητα που εβγαλες περα απο το ποσο πολυ προσφερεις εσυ σε αντιθεση βεβαιως βεβαιως;
Η συνεχιζεις να θεωρεις σωστη αυτη τη κακια;
29-03-2017, 13:52 #583
Συμφωνώ απόλυτα με Natalia_sups και Remedy.
Όταν κάνεις κάτι καλό το κρατάς για σένα (κυρίως). Εξάλλου για κάποιο λόγο το κάνεις, απλά για μένα αυτός ο λόγος θα έπρεπε να ήταν πρώτα από όλα η βοήθεια και έπειτα η ηθική ικανοποίηση που θα νιώσεις με τον εαυτό σου. Κανείς δεν κάνει κάτι καλό αν δεν νιώθει καλά γι' αυτή την πράξη. Άρα αφού νιώθεις καλά που βοηθάς, δεν υπάρχει καν λόγος να το λες σε άλλους ή ακόμα χειρότερα να το διατυμπανίζεις. Αυτός λοιπόν που βοηθάει και έχει ένα σκοπό, είναι χάσιμο χρόνου και κόπου να κάθεται να ασχολείται και να κρίνει συνανθρώπους του που κάνουν τις επιλογές τους χωρίς να βλάπτουν κ α ν έ ν α ν. Για να μην αναφερθώ στο ότι από μια συμπεριφορά και μόνο που δεν βλάπτει κάποιον χωρίς κακά κίνητρα κτλ χαρακτηρίζουμε ανθρώπους χωρίς καν να γνωρίζουμε πόσο, αν προσφέρουν και με ποιούς τρόπους (όλοι δεκτοί ανεξαρτήτως "σοβαρότητας", τι σκέφτονται/νιώθουν κτλ. Μόνο εμείς βοηθάμε και είμαστε καλοί άνθρωποι, μόνο οι δικές μας επιλογές/κίνητρα/συμπεριφορές είναι οι σωστές... Για συμπεριφορές που βλάπτουν άλλουν ανθρώπους, ναι θα κράξουμε τον δολοφόνο και βιαστή και θα τον κλείσουμε στο κελί του για να προστατευτούμε, αλλά όλα έχουν ένα όριο. Εδώ κανείς δεν ενόχλησε κανέναν. Αντιθέτως κάποιοι άλλοι "με σκοπό" δείχνουν ότι ενοχλούνται. Δεν χρειάζεται να τα κατανοούμε όλα. Δεν έχεις την απαραίτητη ενσυναίσθηση και κατανόηση για κάποιες πράξεις και συμπεριφορές άλλων; Ασχολήσου τουλάχιστον με σένα και μόνο. Αν εσύ κάνεις άλλες επιλογές, έχεις άλλα ένστικτα και μπλα μπλα, μαγκιά σου, ο καθένας κουμάντο στη ζωή του. (Μιλάω σε β' ενικό γιατί απευθύνομαι γενικά).
29-03-2017, 14:09 #584
Παιδιά εγώ δεν είπα να κράξουμε αυτούς με τις ράτσες και όποιον γεννάει παιδιά και εξωσωματικές και όλο τον πλανήτη........
Για το μπράβο είπα, αν εγώ και ο άντρας μου μπορούμε να κάνουμε παιδιά και υιοθετήσουμε, και όχι για να μην χαλάσω την σιλουέτα μου , ε αξίζω ένα μεγαλύτερο μπράβο.......και η άνξιους αξίζει ένα μπράβο αν βοηθάει, αντί να κράζω αυτούς που κάνουν λιγότερα από την άνξιους ας πούμε..............
29-03-2017, 14:37 #585
δεν ειμαστε καλα....θα ζητησω συγγνωμη για αυτο που εγω πιστευω...μαλιστα...
με την ιδια λογικη να ζητησουν συγγνωμη κ αλλοι που εκφερουν την αποψη τους κ ειναι αντιθετη με την δικη μου, σε παρακαλω.. μεγαλοι ανθρωποι ειμαστε κ συζηταμε, δεν εχω κατι προσωπικο μαζι σου...
Άγχος και συμπτώματα
24-07-2025, 13:14 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή