Results 46 to 60 of 626
-
01-02-2009, 22:46 #46
Originally posted by lisa71
Η μητρότητα ολοκληρώνει τις γυναίκες και τις εξελίσσει ως προσωπικότητες. Καταστρέφονται οι ανέτοιμες.
η μητροτητα ειναι ενας μυθος, αλλα δεν περιμενω να σε πεισω για αυτο.
Μην προδικάζεις πως το παιδί μου θα είναι προβληματικό. Ακόμη και επιφανής ψυχολόγος/ψυχίατρος να είσαι δεν μπορείς να προδικάσεις τον χαρακτήρα κανενός παιδιού όπου κι αν μεγαλώνει.
δεν προδικαζω τιποτα.
Το μονο που λεω οτι το σωστο περιβαλλον για ενα παιδι ειναι να μεγαλωνει με τους δυο γονεις του και αυτο δεν ειναι ουτε δικη ουτε εικασια.
Αν το παιδι καταφερει παρολα αυτα να βγει ισχυρος χαρακτηρας και να μην επηρεαστει αρνητικα αυτο ειναι ενα στοιχημα το οποιο φαινεται οτι το βαζεις ελαφραν την καρδιαν....
Ξαναλεω οτι απο ολα οσα εχεις γραψει, αυτο που σε ενδιαφερει ειναι να καλυψεις την πλαστη κατα τα αλλα μητροτητα σου (οπως αρκετες γυναικες) παρα για την πιθανοτητα να γεννηθει ενας ανθρωπος με προβληματα.
Ετσι δεν προδικαζω κατι αλλα κανεις δεν μπορει να αποκλεισει την πιθανοτητα που βαζω.
Η μηπως την αποκλειεις εσυ??
Άλλωστε και οι τρομοκράτες αδερφοί Ξηροί μεγάλωσαν σε πολύτεκνη κι ευυπόληπτη οικογένεια με μπαμπά και μαμά αλλά οι πράξεις τους άλλα έδειξαν.
το παραδειγμα σου ειναι εντελως αστοχο.
- 01-02-2009, 22:47 #47
Originally posted by nature
Λίζα προχώρα, είσαι φοβερή. Μην τους ακούς τους συντηρήκλες \"δήθεν ανοικτόμυαλους\".
Μπράβο σου!!!
φαιδροτητες....
01-02-2009, 22:57 #48
Krino το παιδί μου θα έχει τις ίδιες ευκαιρίες για επιτυχία/αποτυχία που έχει το μέσο ελληνόπουλο. Τουλάχιστον...
Δεν είμαστε μόνο το περιβάλλον και τα γονίδιά μας αλλά είμαστε και οι επιλογές μας. Δεν υπάρχει εξίσωση που να λέει
ωραίο σπίτι+2 καλοί γονείς= επιτυχία στην ζωή. Η ζωή η ίδια κάνει ανατροπές. Ισχύει το είμαστε οι επιλογές μας σε μεγάλο βαθμό.
Ο σατανιστής/φονιάς Ασημάκης Κατσούλας μεγάλωσε στην Αγία Παρασκευή, με 2 μορφωμένους γονείς (ο πατέρας του ήταν επιτυχημένος λογιστής), και είχε καλά χαρτζηλίκια. Ούτε τα κονέ του πατέρα του ούτε η κοινωνική του θέση τον απέτρεψαν από το να εγκληματίσει ειδεχθώς.
Το παράδειγμα των Ξηρών καταργεί το μύθο της αγίας ελληνικής οικογένειας. Γι΄αυτό είναι άστοχο?
01-02-2009, 23:04 #49
δεν εχω να σου πω κατι αλλο,
περα απο τις ευχες που εγραψα πιο πανω.
01-02-2009, 23:07 #50
Krino εύχομαι και σε σένα τα καλύτερα. Μου άρεσε η \"αντιπαράθεση\" μαζί σου, γιατί με έκανες να δώ το θέμα από περισσότερες οπτικές γωνίες.
Nature σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.
01-02-2009, 23:10 #51
Originally posted by lisa71γιατί με έκανες να δώ το θέμα από περισσότερες οπτικές γωνίες.
μερσω,
αν και αμφιβαλλω για τα περι οπτικων γωνιων.
01-02-2009, 23:46 #52
Θα καταθέσω κι εγώ την δική μου άποψη, ως κάποια που πρόσφατα έκανε έκτρωση (ντρέπομαι γι αυτό, δεν το υπερηφανεύομαι) ακριβώς επειδή θεωρούσε πως ήταν πιθανότερο να έφερνε στον κόσμο άλλο ένα δυστυχισμένο παιδί.
Δεδομένου ότι γύρω μας μεγαλώνουν πολλά παιδιά μέσα σε μονογονεΐκές οικογένειες, ας θεωρήσουμε λοιπόν ότι μόνη σου μ ένα παιδί θα ανταπεξέλθεις άριστα και θα καλύψεις και επάξια το κενό του πατέρα..ως προς το πρακτικό κομμάτι.
Ποιός σου εγγυάται όμως πως -με τόσα συναισθηματικά κενά που έχεις -η ανατροφή που θα δώσεις και τα μηνύματα που θα περάσεις στο παιδί σου θα είναι τόσο υγιή ώστε να φέρεις στην κοινωνία έναν ευτυχισμένο και συναισθηματικά πλήρη άνθρωπο;
Όταν η εικόνα που έχεις για τον εαυτό σου και τους γύρω σου (π.χ αυτή γκαστρωθηκε για να κουκουλώσει τον τάδε-λες και ο άντρας είναι έρμαιο και δεν μπορεί να απαιτήσει το προφυλακτικό!) είναι ελλιπής, πως θα δώσεις υγιή εικόνα στο παιδί σου;
02-02-2009, 00:17 #53
Lisa 71,
καλώς ήρθες:)
καταρχην θα ηθελα να σ ευχαριστήσω για το θεμα που εθεσες, καθώς ειναι κατι που δεν ειχα σκεφτει ποτε μου κ ετσι μου εδωσες την ευκαιρια να προβληματιστω.
Μ αρεσε η \"κουβέντα\" που αναπτύχθηκε....δεν μπορεσα ομως να μην σκεφτώ:μακαρι ολα τα παντρεμενα ζευγάρια ή και μη, να ειχαν τοσους σοβαρους προβληματισμους πρίν αποκτησουν ενα παιδι. Να βλεπουν αν ειναι τοσο ολοκληρωμενοι ως ανθρωποι που να εχουν το \"δικαιωμα\" να αποκτουν παιδι.
Εχω δει μητέρες με μεγάλο συναισθηματικο ελλειμα, να τρεχουν να το καλυψουν μονο απο τα παιδια τους. Κ εχω υπάρξει κ εγω ενα τετοιο παιδι. Κ δυστυχως δεν ειμαι η μονη.
Θα ήθελα να σου πω κατι ακομα: το να νιωθει ενα παιδι πώς σηκώνει ολο το βαρος της ευτυχιας της μητέρας του, ειναι κατι εξωντοτικο για το ιδιο.
Καλή δύναμη σε οτι κ αν αποφασισεις:)
p.s.Ευχομαι παρολα αυτα να μπορεσεις να δεις, πώς δεν εχεις ξοφλησει ως γυναικα. Κ πώς αυτο εχει να κανει με σενα κ τις επιλογες σου.Κ ειναι κατι που μπορεις να δουλεψεις ακομα!!!πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
02-02-2009, 00:19 #54
Αιμιλία η τέλεια ψυχική υγεία ανήκει στον Θεό. Ναι μεν δεν είμαι τέλεια και ναι μεν έχω συναισθηματικά κενά αλλά πιστεύω πως η αγάπη μου για το παιδί θα με κάνει όσο γίνεται καλύτερη μητέρα. Όταν υπάρχουν γυναίκες οι οποίες έχουν καρκίνο, σκλήρυνση κατά πλάκας, βαριάς μορφής κατάθλιψη κτλ και γίνονται μητέρες και τα παιδιά τους είναι θαυμάσια, ποιός ο λόγος εγώ να μην τα καταφέρω?
Γιατί έχω λάθος εικόνα για μια κοπέλα, η οποία μένει επίτηδες έγκυος προκειμένου να βάλει στο χέρι άκοπα περιουσίες? Η γυναίκα δεν πρέπει να απαιτεί το προφυλακτικό αφού αυτή την πατά? Επαναλαμβάνω. Γνωρίζω 2 ανύπαντρες κοπέλες, οι οποίες έμειναν επίτηδες έγκυες από πλούσιους. Οι πλούσιοι έγιναν πουλόπουλοι. Αυτές θεωρούν τα αθώα μωρά που απέκτησαν βαρίδια. Το θεωρείς έντιμο? Τα δικά τους παιδιά θα είναι ευτυχισμένα και συναισθηματικά πλήρη ενώ θα υπολλείπεται το δικό μου?
02-02-2009, 00:27 #55
Originally posted by Sofia
Lisa 71,
καλώς ήρθες:)
καταρχην θα ηθελα να σ ευχαριστήσω για το θεμα που εθεσες, καθώς ειναι κατι που δεν ειχα σκεφτει ποτε μου κ ετσι μου εδωσες την ευκαιρια να προβληματιστω.
Μ αρεσε η \"κουβέντα\" που αναπτύχθηκε....δεν μπορεσα ομως να μην σκεφτώ:μακαρι ολα τα παντρεμενα ζευγάρια ή και μη, να ειχαν τοσους σοβαρους προβληματισμους πρίν αποκτησουν ενα παιδι. Να βλεπουν αν ειναι τοσο ολοκληρωμενοι ως ανθρωποι που να εχουν το \"δικαιωμα\" να αποκτουν παιδι.
Εχω δει μητέρες με μεγάλο συναισθηματικο ελλειμα, να τρεχουν να το καλυψουν μονο απο τα παιδια τους. Κ εχω υπάρξει κ εγω ενα τετοιο παιδι. Κ δυστυχως δεν ειμαι η μονη.
Θα ήθελα να σου πω κατι ακομα: το να νιωθει ενα παιδι πώς σηκώνει ολο το βαρος της ευτυχιας της μητέρας του, ειναι κατι εξωντοτικο για το ιδιο.
Καλή δύναμη σε οτι κ αν αποφασισεις:)
p.s.Ευχομαι παρολα αυτα να μπορεσεις να δεις, πώς δεν εχεις ξοφλησει ως γυναικα. Κ πώς αυτο εχει να κανει με σενα κ τις επιλογες σου.Κ ειναι κατι που μπορεις να δουλεψεις ακομα!!!
Κακά τα ψέμματα. Κάθε γονιός έχει προσδοκίες για το παιδί του. Κάθε γονιός θέλει να γίνει το παιδί του καλύτερο από εκείνον σε όλα τα επίπεδα. Αυτό από μόνο του είναι στρεσογόνο για το παιδί. Εγώ μεγάλωσα μέσα σε 2 σόγια που είχαν έναν πολύ υψηλό μορφωτικό επίπεδο. Όλοι προσδοκούσαν από μένα και τις αδερφές μου να μπούμε σε πολυτεχνείο, ιατρικές κτλ. Ο πήχυς ήταν πολύ ψηλά. Θυμάμαι πόσο άγχος είχαμε να τον περάσουμε...
Λόγοι για να νιώθει βάρος ένα παιδί υπάρχουν πολλοί. Πιστεύω πως με ενημέρωση και φροντίδα από την μεριά μου, θα καταφέρω να \"μετριάσω\" το βάρος του παιδιού.
02-02-2009, 00:33 #56
Lisa71, τα παιδιά δεν είναι ούτε σκυλιά, ούτε καναρίνια, ούτε γάτες, ούτε χρυσόψαρα...Δεν τα δένεις με λαιμαριά, δεν τα βάζεις ούτε σε κλουβί ούτε σε γυάλα, δεν τα βγάζεις μια βόλτα την ημέρα και τελειώνεις με τις υποχρεώσεις σου απέναντι τους. Τα παιδιά των ανθρώπων,έχουν ανάγκη και τους δύο γονείς για να μεγαλώσουν σωστά, όχι με βάση τα κλασικά στερεότυπα της οικογένειας, αλλά με βάση την αξία της ζωής για την οποία δεν μπορούν να γίνουν εκπτώσεις στο θέμα της γονείας. Τα παιδιά είναι η μετουσίωση της αγάπης ΔΥΟ ανθρώπων και θα μεγαλώσει σωστά όταν γευτεί αυτή την ίδια την αγάπη των γονιών του σ\'όλη της την έκταση... Αλήθεια, τι θα πεις στο παιδί όταν θα μεγαλώσει κι εύλογα θα θέλει να μάθει για τον πατέρα του ?
Ότι μπαμπάς του είναι το Νο 3248 δείγμα σπέρματος ?
Πως αποφάσισες να το φέρεις στη ζωή επειδή έβλεπες να είσαι σε τέλμα και σκέφτηκες πως με τον ερχομό του θα γλύτωνες απ\' τις προσωπικές σου αποτυχίες ?
Πως ήθελες σώνει και καλά να γίνεις μάνα, και λες δεν βαριέσαι , ας κάνουμε ένα παιδάκι ?
Ότι το μητρικό σου φίλτρο ήταν τόσο δυνατό που έφτανε να αναπληρώσεις και τον πατέρα ?
Με ποιο δικαίωμα στερούμε συνειδητά την ύπαρξη του πατέρα από ένα παιδί, γιατί απαξιώνουμε τον πατρικό ρόλο στην ανατροφή του ?
Αγαπητή μου Λίζα, δεν είναι αυτοσκοπός μας να γίνουμε ντε και καλά γονείς, γιατί το παιδί σου ακόμη δεν το γνωρίζεις ποιο θα είναι. Και κανείς ποτέ δεν ήξερε ποιο θα είναι το παιδί του...Το θέμα είναι πως τα παιδιά τα κάνουμε σαν αποτέλεσμα μιας φυσικής διαδικασίας, ξεκινώντας από το κύτταρο της οικογένειας. Αν δεν υπάρχει αυτό, με ποια ηθική στερούμε το παιδί συνειδητά από την ύπαρξη ενός γονέα, μόνο και μόνο γιατί η τεχνολογία δίνει το δικαίωμα στη γυναίκα να τεκνοποιήσει χρησιμοποιώντας κατεψυγμένο σπέρμα ? Με ποιο δικαίωμα τροφοδοτούμε ένα παιδί με τα γονίδια κάποιου άγνωστου ανθρώπου, που δεν έχουμε αξιολογήσει κατά βάση αν θα θέλαμε να μεταδοθούν στο παιδί μας που υποτίθεται θ\' αγαπάμε όσο τίποτε άλλο στο κόσμο ?
Μπορεί να μην αντιλαμβάνεσαι την ηθική σημασία ενός τέτοιου εγχειρήματος που σκέφτεσαι να κάνεις για να επιβεβαιώσεις στον εαυτό σου πως είσαι ικανή να ανταπεξέλθεις στα καθήκοντα μιας μητέρας, εγώ τουλάχιστον πρώτη φορά ακούω από κάποιον να λέει \"σκέφτομαι να κάνω ένα παιδάκι για να αλλάξει η ζωή μου\", λυπάμαι που το λέω αλλά είναι, ό,τι πιο εγωιστικό έχω ακούσει - θα συμφωνήσω απόλυτα με κάποιους που προείπαν πως είναι και κυνική επιλογή.
Κάτι τελευταίο. Μπορείς άνετα να υιοθετήσεις ένα παιδί, υπάρχουν πολλά παιδιά που είναι καλύτερα αντί να μην έχουν κανένα γονέα να έχουν τουλάχιστον ένα. Οι δυσκολίες που λές σχετικά με την μονογονεική υιοθεσία, έγκεινται στο γεγονός πως η ζήτηση είναι μεγαλύτερη από την προσφορά και λογικά ευνοούνται οι οικογένειες με δύο γονείς, κι από εκεί και πέρα μεταξύ των υποψηφίων - υποτίθεται - πως επιλέγονται εκείνοι που έχουν καλύτερα κοινωνικά χαρακτηριστικά, ούτως ώστε το ορφανό παιδί να έχει τις καλύτερες προοπτικές στην ανατροφή του. Αυτές οι δυσκολίες αφορούν τα υγιή άτομα (παιδιά) από την καυκάσια φυλή, υπάρχουν εν τούτοις αρκετά παιδάκια έγχρωμα, υγιή, που για ευνόητους λόγους σε μια υπέρμετρα ρατσιστική κοινωνία όπως η δική μας , μένουν στα αζήτητα. Το θέμα αυτό χωρίς να αναφερθώ σε λεπτομέρειες το γνωρίζω από πολύ κοντά και δεν τίθεται αμφισβήτηση...
Θάχες τη δύναμη να μπεις σε μια τέτοια διαδικασία ?
Δεν τίθεται βέβαια σύγκριση στο ηθικό υπόβαθρο της δικής σου επιλογής και σ\' αυτό που σου προτείνω...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
02-02-2009, 00:38 #57
sabb στα ερωτήματα που έθεσες έχω απαντήσει διεξοδικά πιο πάνω και δεν θα τα επαναλάβω. Ευχαριστώ για την κατάθεση της γνώμης σου.
02-02-2009, 07:56 #58
εκτος θεματος,
αναρωτιεμαι γιατι εβαλες την ερωτηση,
αφου στην ουσια θες να ακουσεις τα δικα σου?
Κανε αυτο που εχεις ηδη αποφασισει και μην ακους κανενα....
:cool:
02-02-2009, 08:28 #59
Tην ερώτηση την έβαλε η κοπέλα, πιστεύοντας πως βρήκε ένα σύγχρονο ευρωπαικό φόρουμ ψυχολογίας όπου μπορεί να μιλήσει κανείς ανοιχτά και με ειλικρίνεια. Δεν ήξερε ότι εδώ συχνάζουν Ταλιμπαν.
02-02-2009, 09:07 #60
Originally posted by sabb
.............εγώ τουλάχιστον πρώτη φορά ακούω από κάποιον να λέει \"σκέφτομαι να κάνω ένα παιδάκι για να αλλάξει η ζωή μου\", λυπάμαι που το λέω αλλά είναι, ό,τι πιο εγωιστικό έχω ακούσει - θα συμφωνήσω απόλυτα με κάποιους που προείπαν πως είναι και κυνική επιλογή.πάρα πολλή ευφυϊα μπορεί να επενδυθεί στην άγνοια, οταν η αναγκη για ψευδαίσθηση ειναι βαθιά...
Πάει κι αυτό.
22-07-2025, 12:59 in Με καφέ και συμπάθεια....