Results 1 to 15 of 55
-
09-04-2019, 11:48 #1
ΆΠΟΨΗ ΓΙΑ ΑΝΤΙΚΑΤΑΘΛΙΠΤΙΚΆ ΚΑΙ ΑΓΧΩΔΗ ΔΙΑΤΑΡΑΧΗ.
Επειδή διαβάζω διάφορες απόψεις για την αγχωδη διαταραχή και τα αντικαταθλιπτικά θα σας πω την δική μου εμπειρία.Γενικα για να μην μακρυγορω ειμαι 29 ετών.Τα σοβαρά προβλήματα άρχισαν στα 26 μου όταν ξεκίνησαν οι βαριές κρίσεις πανικού και η αγχώδης διαταραχή.Ημουν χαμένος-αγχωμενος αρκετά και δεν ήξερα σε τι οφείλονται η όλη κατάσταση.Νομιζα πως θα χασω το μυαλο μου κλπ(οι περισσοτεροι τα περνατε και τα ξέρετε.Κλασσικα και εγώ πήρα σβάρνα ότι γιατρό υπήρχε και όλοι με διωχνανε και μου έλεγαν ότι δεν έχω τίποτα.Εχοντας στο στενό συγγενικό κύκλο κάποιον ψυχολόγο μου είπε να απευθυνθώ σε κάποιον ψυχολόγο(γνωρίζοντας ότι έχω γενικά μια κακη παιδική ηλικία.)Έτσι και έγινε όπου πήγα και μετά από 4 συνεδρίες η ψυχολόγος μου σύστησε να πάω σε ψυχίατρο.Η αλήθεια είναι ότι και να μην μου το έλεγε πάλι θα έφευγα απ την ψυχολόγο διότι κατάλαβα ότι δεν ταιριαζαμε.Πηγα στον ψυχίατρο και ξεκίνησα τις ουσιαστικές θεραπείες μαζί με.φαρμακευτικη αγωγή.Στην αρχή έτρεμα να πάρω τα ζαναξ και τα cipralex που μου σύστησε λόγω παρενεργειών.Ειπα όμως ότι θα τον εμπιστευτω και θα τα πάρω..οπως και εγινε πήρα ζαναξ και cipralex ταυτόχρονα.Στην αρχή ναι παραδέχομαι ήμουν ακόμα με συμπτώματα και άγχος.Μου εξήγησε το αντικαταθλιπτικό θα αργήσει να δράσει και ότι πρέπει να κάνω υπομονή.Ετσι και έγινε δεν είχα καμία παρενεργεια,διότι το άγχος και τα συμπτώματα τα είχα από πριν.Το μόνο που θα πω είναι ότι έβαλα 14 κιλά λόγω βουλιμίας(που δεν το αποδίδω 100% Στο φάρμακο.)Από κει και πέρα περνοντας ο καιρός έκοψα το ζαναξ με τις συμβουλή του γιατρού και συνέχισα με το σιπραλεξ.Οταν ξεκίνησε να δρα το χάπι μετά από 1.5 μήνα θα έλεγα..Πραγματικά με βοήθησε να ηρεμήσω και να φύγουν τα συμπτώματα.Σε αυτό το διάστημα εκανα πράγματα στη ζωή μου,απεδωσα τα μέγιστα στη δουλειά μου,πήγα φαντάρος και πέρασα καταπληκτικά και επίσης αλλαξα δουλειά και βρήκα την δουλειά που ονειρευόμουν.
Έπαιρνα τα χάπια για 2 χρόνια οπου και τα έκοψα με την συμβουλή του γιατρού μου ο οποίος ήταν πάντα δίπλα μου και έκανα ψυχοθεραπεία όλο αυτό τον καιρό.
Τον τελευταίο καιρό δεν είναι καλά διότι μου βγήκε όλο το άγχος προσαρμογής στη νέα μου δουλειά.Εχω κόψει το cipralex περίπου 9 μήνες.Ξεκινησα και πάλι εβδομαδιαίες ψυχοθεραπειες με τον ψυχίατρο και παίρνω μια ελαφριά δόση ζαναξ(0.25 πρωι-βραδυ) οπου περισσότερο για το μυαλό το παίρνω πάρα για την δράση του καθώς είμαι αρκετά κιλά και δεν με πιάνει αυτή η δοση.Πλεον δεν έχω κρίσεις πανικού όπως τότε γιατί από εμπειρία έμαθα να τις ελέγχω.Το άγχος βέβαια βρίσκει τρόπους να ξεπροβάλει,κάνω άσχημες και αγχωτικες σκέψεις όπου με κάνουν να νιώθω φόβο και έτσι έχουμε τον φαυλο κυκλο που όλοι γνωριζουμε.Εχω δίπλα μου την γυναίκα μου μιας και τα εχει ζήσει και ξέρει και της μιλάω όπως μιλάω στον γιατρό μου και επίσης έχω φιλους(Όχι ολοι) που μπορούν να κατανοήσουν το πρόβλημα μου και με βοηθούν και εκείνη.Ξερω ότι ίσως χρειαστεί να ξαναπάρω cipralex για να με βοηθήσει,ξέρω ότι είναι δοκιμασμένο επάνω μου και δεν θα έχω κανένα θέμα,δεν παύει όμως να επηρεαζομαι από όσα διαβάζω γύρω μου και ειδικά εδώ πέρα.Θα το παρω όμως αν χρειαστει γιατί ξέρω ότι θα είναι σύμμαχος στον αγώνα μου.Γραφοντας όλα αυτά θα ήθελα να εκφράσω ότι καθενας μας είναι διαφορετικός,αντιδρά στα ερεθίσματα και στις αγωγές διαφορετικά.Μην επηρεαζεστε από όσα γράφονται,ένας καλός γιατρός θα σας βοηθήσει αρκεί και εσείς να αναγνωρίζεται ότι χρειάζεστε βοήθεια.Εχω περάσει αρκετά,και περνάω ακόμα,το παλευω και εγώ πολλούς συμμάχους μαζί.Γυμναστειτε,διαβάστε βιβλία,κάντε κάτι που σας αρέσει και αμέσως θα δείτε διαφορά.Κρατηστε και ένα ημερολόγιο γιατι το μυαλό ξεχνάει τις καλές μέρες και κρατάει τις κακες..Θα δείτε ότι δεν είναι πολύ περισσότερες οι κακες από τις καλές αν τα σημειώνεται σε ένα χαρτί.
Το μόνο που θα ήθελα να ρωτήσω αν υπάρχει καποιος που έκανε αγωγή αντικαταθλιπτικών και αφότου την σταμάτησε αν χρειάστηκε να την ξαναρχίσει?
Επίσης είμαι εδώ για να απαντησω-βοηθησω σε κάποια ερώτηση μεταφέροντας την εμπειρία μου και μόνο.(Δεν είμαι γιατρος) είμαι ασθενής όπως είμαστε όλοι.
- 09-04-2019, 15:39 #2
Ναι συνέβη με μένα και με το seropram.
Το άρχιζα και το σταματούσα 4 φορές, γιατί όποτε το διεκοπτα μετά από μερικούς μήνες είχα έντονα ψυχοσωματικα συμπτώματα!
Όχι επειδή ξανακυλουσα στο άγχος, αφού είχα κάνει τις απαραίτητες αλλαγές στην ζωή μου, και ήμουν ευχαριστημένος, αλλά έτσι χωρίς κανένα λόγο.
Όταν τα ξανάρχιζα, σε ένα περίπου μήνα ήμουν πάλι καλά.
Ευτυχώς, στο τέλος κατάλαβα ότι ήμουν εξαρτημένος από αυτα, και πολύ πολύ σταδιακά τα διεκοψα εντελώς μέσα σε 3 χρόνια, ελαττωνοντας πολύ σιγά την
δόση, μέχρι που τα κατάφερα!
Τώρα είμαι 6 χρόνια χωρίς κανένα φάρμακο, και είμαι καλά.
09-04-2019, 18:27 #3
Xαιρω πολ Κωστα , κι εγω εχω κοψει τα παλιοφαρμακα , 15 χρονια ταπαιρνα , μονο οι φαρμακοβιομηχανιες πλουτιζουν με αυτα , ειμαι λιγο μικροτερος σου , αλλα εχω καταλαβει τι συμβαινει με τα φαρμακα , εχω κοψει αντικαταθλιπτικα , μονο που ενας καλος γιατρος , με εθισε στα ζαναξ , ατυχως ......προσπαθω να τα κοψω με την βοηθεια των klonotril ..........
εισαι εμπειρος , λογω ηλικιας υποθετω , κι εγω το ιδιο , 57 χρονων .........αλλοιμονο απο τα νεα παιδια που δεν ξερουν τι τους γινετι ( οχι ολα ) .................................................. ..........................
μην απαντησεις ,ηθελα απλως ναστο πω .......
09-04-2019, 18:55 #4
Εγώ δεν θα το απεδιδα ότι μετά από 9 μήνες είναι σύνδρομο στέρησης.Για 9 μήνες ήμουν μια χαρά όπως όταν τα έπαιρνα.Εκανα μια μεγάλη αλλαγή στη ζωή μου,άλλαξα δουλειά και ίσως αυτό είναι το κύριο πρόβλημα.Ειχα πολύ άγχος να αποδείξω τι αξίζω στη νέα δουλειά και ίσως βγήκε πάλι το άγχος βέβαια αυτή τη φορά με ελάχιστες κρίσεις πανικού.Εχω μόνο άσχημες σκέψεις και ευερεθιστοτητα.Αθλουμαι ,έχω μια υγιή σχέση και κάποια προβλήματα παιδικων ετων που είναι υπο επίλυση με τους γονείς μου.Ο γιατρός μου με έχει με πολύ χαμηλή δόση ζαναξ αλλά ίσως χρειαστεί να ξαναπάρω το σιπραλεξ να ηρεμήσω.Παιζει κανένα ρόλο ότι έπαιρνα το σιπραλεξ για 2 χρόνια?το έκοψα με τον σωστό τρόπο και με συμβουλή γιατρού..
09-04-2019, 19:02 #5
Πανό καλησπέρα βρίσκομαι και εγώ δυστυχως εδω και 19 μερες σε αγωγή για αγχώδη διαταραχή με cipralex 10 mg και λιγο Xanax... θα ήθελα από την εμπειρία σου να μου πεις αν πιστεύεις ότι είναι νωρις ακομα να δω αποτελέσματα και σύμφωνα με την εμπειρία σου σε τι ποσοστό επανέρχεσαι στην πρότερη κατάσταση πριν την εκδήλωση της διαταραχής Σ ευχαριστω πολυ εκ των προτερων
09-04-2019, 20:31 #6
Αγαπητέ Πανο,
Οτι νόμιζα χρήσιμο να γνωρίζεις, με βάση τις γνώσεις μου και την εμπειρία μου, σου το είπα.
Εσύ θα ζυγίσεις τι είναι το καλύτερο για σένα, και θα πράξεις ανάλογα!
Σου εύχομαι ότι καλύτερο.
10-04-2019, 11:34 #7
Φίλε μου καλημέρα.Αρχικα το ότι είσαι σε αγωγή δεν είναι δυστυχία οπότε μην λες την λέξη δυστυχώς..Ειναι η αρχή του πάντως.Η θεραπεία που λαμβάνεις είναι η συνηθέστερη και η καλύτερη.Το cipralex θα σε πιάσει μετά από 30-35 μέρες.Στην πορεία όλο και θα καλυτερεύει.Απο κει και πέρα είναι στο χέρι σου να λύσεις ότι σε προβληματίζει.Εγω επανήλθα 100% μετά από 2-3 μήνες αλλά μετά το 30ημερο και καθώς τα συμπτώματα θα μειώνονται θα δεις την διαφορά.Το cipralex είναι σύμμαχος στην μάχη και όχι ο μαχητής.Εσυ παλεύεις και θα μιλήσεις μέσω της ψυχοθεραπείας.Βρες τι ήταν ή τι είναι αυτό που σε "φουντωνει".Εγώ έπαιρνα cipralex 2 Χρόνια αλλά λόγω μια αλλαγής στη ζωή μου επανήλθαν τα συμπτώματα και λέω να τα παλέψω μόνος μου μιας και έχω εμπειρία πλέον.Παντα βέβαια στην πίσω μεριά του μυαλού μου έχω ότι αν χρειαστεί θα το ξαναπάρω το σιπραλεξ.Θα σου δώσω μια συμβουλή,το μόνο κακό που γίνεται στην αγωγή αυτή είναι ότι αρχίζοντας να καλυτερευεις θα ζητάς φαγητό ασταμάτητα.Προσεξε γιατί εγώ πήρα 15 κιλά σε 2 μήνες..Αυτό μόνο έχω ακούσει και από άλλους.ολα τα άλλα μην ακούς τίποτα.Και πάνω από όλα θα πηγαίνεις σύμφωνα με τις οδηγίες του γιατρού σου.
Ότι θες μπορώ να σε βοηθήσω μιας και έχω εμπειρία στο θέμα και τα έχω περάσει και τα ξαναπερναω.
10-04-2019, 11:38 #8
Κώστα σε ευχαριστώ πολύ για τις συμβουλές σου.Εκανα μια κουβέντα με το γιατρό μου και μου είπε ότι δεν παρατηρείτε στο σιπραλεξ καμία ένδειξη για σύνδρομο στέρησης.Αυτο συνεβαινε μόνο σε κάτι παλιά χάπια τα οποία πλέον δεν συνταγογραφουνται.Μιλαω πάντα για αντικαταθλιπτικά.
10-04-2019, 12:42 #9
Πανό καλημέρα Σ ευχαριστω πολυ για την απαντηση σου και το ενδιαφέρον σου φιλε... πραγματικα το εκτιμώ...... όταν λες ότι μετά από τις 30 μερες αρχίζουν να καταλαγιάζουν τα συμπτώματα...... εγώ ξυπνάω σε πολυ άθλια κατάσταση το πρωι και με πολη ανησυχία -αγχος-συναισθηματική δυσφορία και συνήθως μετά το μεσημερι αρχιζει να στρώνει και κατά το απογευματάκι με βραδυ ειμαι σχεδόν τελεια.....επίσης ειμαι με την κατώτερη θεραπευτικής δόση 10 mg και το συντηρώ μέχρι να δω κάποια διαφορά με 0,25 mg Xanax το πρωι μέχρι να με πιασει
10-04-2019, 14:12 #10
Έτσι θα είναι φιλαράκι.Αυτο πέρναγα και εγώ με την μόνη διαφορά ότι το βράδυ από όλη αυτή τη φόρτιση ήμουν κομμάτια λες και είχα δουλεψει 12ωρο σε οικοδομή.Ακριβως το ίδιο έκανα και εγώ τότε.Βεβαια τον πρώτο μήνα έπαιρνα αρκετό ζάναξ μαζί με το σιπραλεξ.Τα 10 mg στα έχει δοσει ο γιατρός γιατί δεν μπορείς να πας κατευθείαν στο 20 και ίσως και να μην χρειαστεί.Το άγχος να ξέρεις κορυφώνεται το πρωί όπως νιώθεις και εσύ.Μετα λόγω κουρασης-δουλεια το μυαλό καταλαγιάζει.Μην ανησυχείς πάντως είναι κάτι που πίστεψε με το έχουν παρά πολλοι μαζί με εσένα και εγώ.Κανε υπομονή και σε 10-15 μέρες ίσως να μην ξαναασχοληθεις με αυτό το φόρουμ(συνήθως γινόμαστε καλά και ξεχνάμε τα παντα).
Θα σου πρότεινα να βάλεις ένα πρόγραμμα στην καθημερινότητα σου και να το τηρείς.Πχ πήγαινε για περπάτημα,δες μια ωραία σειρά κάθε μέρα στις 9 ας πούμε,καθιέρωσε να πίνεις ένα κρασί με τους φίλους σου κάθε παρασκευη(σαν το 50-50������),δεν ξέρω την καθημερινότητα σου και τον τρόπο ζωής σου αλλά βλέποντας από μένα έτσι το αντιμετωπίζω χωρίς χάπια όσο μπορώ.Παω γυμναστήριο,κάνω ένα άθλημα συγκεκριμένη μέρα κάθε εβδομάδα,περπατάω με την κοπέλα μου άπειρα χιλιόμετρα κάθε εβδομάδα και έτσι είμαι κάπως καλύτερα.
10-04-2019, 14:35 #11
Ναι προσπαθω και εγώ από τον Νοεμβριο ταλαιπωρούμαι παρα πολυ ανησυχία αγχος σφίγγω τα δοντια παω δουλεια το βραδυ οντως νιώθω πτωμα νιώθω ότι δεν χαιρομαι την καθημερινότητα μου και η απελπισία είναι μεγάλη ωρες ωρες πιστεύω ότι δεν μπορεί να με βοηθήσει τιποτα..... έχω ανοίξει και εγώ ένα θέμα και ρωταω αν κανω χαζομάρα που δεν παιρνω το Xanax ο γιατρος με είπε μέχρι 1,5 mg ημερησίως και εγώ παιρνω 0,25 mg και αυτο όχι κάθε μερα μήπως τυρανιεμαι αδικα;;;; Και σύμφωνα με την εμπειρία σου ολα αυτά που περιγράφω παραπάνω θα φύγουν όσο η αγωγή προχωράει;;
10-04-2019, 14:52 #12
Αγαπητέ Πάνο καλησπέρα!
Θα μας πεις λίγα πράγματα για την εμπειρία σου σχετικά με τη διακοπή του φαρμάκου;
Ευχαριστώ
10-04-2019, 16:56 #13
Για μένα χωρίς να είμαι γιατρός πιστεύω ότι παιδευεσαι χωρίς λόγο.Οταν πρωτοξεκινησα αγωγή έπαιρνα cipralex με ζαναξ μαζί περίπου 1.5mg ημερησίως σπαστά σε 0.25 ανά 4-ώρες περίπου..
Απ την στιγμή που στο συνέστησε ο γιατρός είναι λάθος να μην το κάνεις.Επισης επειδή έχω διαβάσει πολλά μηνύματα σου μου θυμίζεις εμένα,μακάρι να μπορούσα να στο εξηγήσω ξέρω πώς νιώθεις επειδή είναι η πρώτη φορά.Κανε υπομονή και πίστεψε με όλα θα πάνε καλά.Και για καλό σου μην διαβάζεις κάθε σελίδα στο ίντερνετ γιατί και εγώ αυτό έκανα και με χειροτέρευε..
Τώρα που το περνάω δεύτερη φορά χωρίς κρίσεις πανικού βέβαια είναι πολύ πιο εύκολο και το παλευω μόνος μου..
10-04-2019, 17:01 #14
Κοίταξε θα στα πω απ την αρχή να καταλάβεις..ξεκίνησα με 5mg για 5 μέρες αν θυμάμαι και μετά το.πηγα στο 10..για κάνα 2μηνο έμεινα εκεί και μετά πήγα στο 20mg.Το κράτησα για κάνα 4μηνο και μετά ξαναεπεσα στο 15 για κάνα μήνα και μετά στο 10.Έμεινα εκεί περίπου για 1.5 χρόνο και θυμάμαι μόνο σε μια έντονη στιγμή στη δουλειά το πήγα πάλι για 1 μήνα στο 20mg .Οταν πήγα στο 10 πάλι ξεκίνησε η σταδιακή διακοπή.Εκατσα στα 10 για 2 μήνες και μετά έπαιρνα 5mg για 1-1.5 μήνα.Τελος το έπαιρνα μέρα παρά μέρα 5mg μέχρι που το έκοψα τελείως.Για 9 μήνες ήμουν μια χαρά αλλά τώρα λόγω έντονου άγχους με την νέα μου δουλειά,έχω πάλι συμπτώματα χωρίς κρίσεις πανικού.Το.παλευω με ψυχοθεραπεία και απασχολώ τον εαυτό μου με πράγματα που με γεμίζουν.Αν χρειαστεί δεν θα φοβηθώ να το ξαναπάρω απλά τώρα καταλαβαίνω πράγματα που πριν ίσως μου τα κάλυπτε το φάρμακο.
10-04-2019, 17:02 #15
Πανό πραγματικα έχει γινει όλη η ζωη μου η ενασχόληση μου μ αυτο το πραγμα.....καταλαβαινω ότι δεν μου κάνει καλό αλλά είναι αποτέλεσμα του άγχους και της ανησυχίας μαλλον έχω ψάξει τα παντα....... θα μπορουσαμε με κάποιο τρόπο να επικοινωνήσουμε να με βοηθήσεις λιγο με την εμπειρία σου. Σ ευχαριστω πολυ για το ενδιαφέρον σου παντως το εκτιμώ αφάνταστα!!