Results 1 to 4 of 4
Thread: Ρατσισμος στη Ψυχωση
-
28-11-2019, 23:34 #1MrgilleasGuest
Ρατσισμος στη Ψυχωση
Ανοιξα αυτο το θεμα για να τονισω τα προβληματα που απορρεουν απο την διαγνωση της ψυχωσης.Παρτε το χαμπαρι για να παθεις ψυχωση εχεις περασει πολλα στη ζωη σου.δεν ξυπνας ενα πρωι και λες τι να κανω τωρα ας παθω ψυχωση εξαιρω τη ληψη ουσιων και αλκοολ που πυροδοτει ψυχωσεις.Προσωπικα πριν παθω ψυχωση σπανια επινα καφε,δεν καπνιζα,δεν επινα,δεν ετρωγα υπερβολικα,σεξ εκανα σε λογικα πλαισια ουτε πολυ ουτε λιγο και ομως εφανισα την αρρωστια επειδη ημουν ευαισθητος,δεν εκτονωνα την οργη μου σε αλλους οταν περνουσα κακομεταχειριση απο αλλους.
Σαν μικρο παιδι μου φεροντουσαν ολοι ασχημα,μικρο παιδι μου εβαζε μια φιλη του πατερα μου να της φιλαω τα ποδια ενω δεν ημουν ουτε 4 με 5 χρονων,στα 14 μου με παρενοχλησε ενα οικογενειακος φιλος και με εβαλε στο σπιτι του και με επιανε απο τη μεση και γελουσε με ενα σατανικο χαμογελο,στο σχολειο με κακοποιουσαν τα αλλα παιδια καθε μερα ετρωγα ξυλο(ραμματα εχω κανει,το χερι μου χουν σπασει,ρουχα μου χουν σκισει) απο τα 7 μου χρονια μεχρι τα 17 καθε μερα κακοποιηση λεκτικη και ψυχολογικη αλλα και σωματικη πολλες φορες και απο μεγαλες καθηγητριες να μου μιλανε ασχημα να με ρεζιλευουν στην ταξη ,να τρωω χαστουκια,να μου ριχνουν αποβολη για να παραδειγματιστουν οι αλλοι ενω εγω ημουν ησυχος.γενικα ειχα ασχημα παιδικα χρονια οπως και εφηβικα.
Γιατι καθε τρεις και λιγο και δικιο να χω να πατανε οτι δε στεκω στα καλα μου για να με μειωσουν τονιζω ουτε καφε δεν επινα για να παθω ψυχωση.σε τι φταιω που αρρωστησα ουτε χτυπησα καποιον ,ουτε εκανα απατες,ουτε γενικα εβλαψα καποιον .γιατι ενας γεροντας με ψυχωτικη ανοια να εχει περισσοτερη κατανοηση και γω που βασανιζομαι απο τα 18 μου χρονια να με λενε τρελο και να τονιζουν την κατασταση μου με το χεροτερο τροπο
Ενας π.χ. εχει καταθλιψη ακομα και αυτος τρελο θα με πει ενω και οι δυο βασανιζομαστε με ψυχολογικα προβληματα και μπορει να παιρνουμε και τα ιδια φαρμακα σε ποσους δινουν αντιψυχωτικα χωρις να εχουν ψυχωση.γιατι να με τιμωρουν καθε μερα και να μου υπενθυμιζουν οτι ειμαι τρελος και δεν λενε π.χ. οτι εχει ευαισθητα νευρα ή οτι ειναι ενα ατομο με περισσοτερες ευασθησιες
Αν εκανα ληστειες,πουλαγα ναρκωτικα,ημουν παιδοφιλος και εκανα καθε ασχημη πραξη να με κατακριναν αλλα επειδη αρρωστησα ψυχικα πιο εντονα απο αλλες ψυχικες παθησεις να πατανε εκει συνεχεια και ενω μπορει να χω δικιο να λενε οτι φανταζομαι πραγματα.Η επιστημη δοξα το Θεο εχει προχωρησει και μπορει παλια χωρις τα φαρμακα να πεθαιναν στα ασυλα οι ψυχωτικοι αλλα τωρα μπορουν να ειναι σαν τους φυσιολογικους ανθρωπους απλα με ενα μπαστουνακι τα φαρμακα που πρεπει να παιρνουν.εδω χωρις τα φαρμακα πεθαιναν οι ανθρωποι για ασθενειες οπως ο διαβητης ,η πιεση κτλ.ποιο ειναι το κακο που παιρνω αντιψυχωτικα για να κραταω το βασανισμενο μου μυαλο σε ισσοροπια.
Εχω πει οτι θα γραφω στο φορουμ για να κααπολεμησω το στιγμα στην σχιζοφρενεια.το 90% των δολοφονων δεν εχει σχιζοφρενεια αλλα θεωρουνται λογικοι.γιατι να με τιμωρουν καθε μερα για μια παθηση που δεν γνωριζει συνορα,φυλη,κοινωνικοοικον ομικο επιπεδο.Οση πιθανοτητα εχει ενας γεροντας ψυχωτικος ανοικος να κανει εγκλημα οταν δεν εχει ακινητοποιηθει στο κρεβατι τοση πιθανοτητα να κανει εγκλημα και ενας ψυχωτικος νεαρος.
Ο ψυχωτικος νεαρος ειναι χειροτερα απο τον ψυχωτικο ανοικο γεροντα,γιατι ο γεροντας εχει ζησει τη ζωη του ενω αλλοι δεν προλαβαινουν να γερασουν επισης εχει χαρει τν οικογενεια του ενω ο ψυχωτικος νεαρος θα ειναι ενα ατομο στις πλειστες των περιπτωσεων μονος στη ζωη ,χωρις να αφησει απογονους με σημαντικα χαμηλοτερο προσδοκιμο ζωης απο το γενικο πληθυσμο και λογω του οτι οι γιατροι δεν δινουν βαρυτητα στα σωματικα συμπτωματα των ψυχωτικων αφου τους θεωρουν αχρηστους και αποβλητα για την κοινωνια
Μονο αν ζησουν και αυτοι στις οικογενειες τους ατομα με σχιζοφρενεια θα καταλαβουν οτι δεν φταιμε εμεις για την σχιζοφρενεια αφου δεν κανει διακρισεις και μπορει να χτυπησει τον οποιοδηποτε
- 28-11-2019, 23:52 #2
καλησπερα
ο κοσμος φοβαται τη σχιζο γιατι δεν γνωριζει για αυτη.νομιζουν οτι ειμαστε δολοφονοι και επικινδυνοι.παντα ττο αγνωστο φερνει φοβο.εμενα με κανανε περα οι φιλες μου τρεις οταν μιλησα για το τι μου συνεβαινε για 1 λεπτο..φιλιες12-13 χρονων..
οι περισσοτεροι απο εμας ειμαστε ευαισθητοι και αντι να αντιμετωπιζουμε αμεσα τετοια συμβαντα καθομαστε και τα μαζευουμε μεσα μας και επειδη δε ξεσπαμε ξεσπαει το μυαλο μας με ψυχωτικα επεισοδια..
εγω το εχω παρατηρησει..πολυ αγχος ή στεναχωρια φερνει επεισοδιοείμαι ςοδοπανα ανθρωπος
29-11-2019, 00:17 #3
Η καλύτερή μου φίλη έχει σχιζοφρένεια. Είναι μια δυνατή φιλία που κρατάει 30 ολόκληρα χρόνια. Ανέκαθεν μαζί της ένιωθα οτι με ακούει πραγματικά και με προσέχει όταν της μιλάω και της λέω τα προβλήματά μου, τις βλακείες μου. Και φυσικά έχει αποδείξει οτι είναι άνθρωπος απόλυτης εμπιστοσύνης. Σε αντίθεση με τους άλλους "φυσιολογικούς" ανθρώπους που συγκριτικά με αυτήν μου δίνουν την εντύπωση οτι το ενδιαφέρον τους είναι επιφανειακό. Ουδέποτε φοβήθηκα να πάω σπίτι της και να κάθομαι με τις ώρες. Όπως με ακούει αυτή, έτσι την ακούω και εγώ όταν με τις ώρες μου περιγράφει τις καταστάσεις που βιώνει με το νι και με το σίγμα. Είναι καταπληκτικός άνθρωπος, φοβερή εξυπνάδα και διαίσθηση. Το μόνο της μεγάλο λάθος είναι οτι αρνείται να πάρει οποιαδήποτε αγωγή. Αυτό την έχει κάνει να υποφέρει πάρα πολύ στη ζωή της, να βασανίζει τον εαυτό της αλλά και το σύντροφό της τις περιόδους που οι ψυχώσεις έχουν τις εξάρσεις τους. Τώρα είναι εξαφανισμένη 6 μήνες. Δεν απαντάει στο messenger και έχει κάνει φραγή εισερχόμενων κλήσεων. Αργά ή γρήγορα όμως θα νιώσει καλύτερα και θα επικοινωνήσει μαζί μου να μου πει ώρες ατελείωτες για το μεγάλο δράμα που πέρασε τους τελευταίους μήνες. Που αν έκανε αγωγή θα μπορούσε να το αποφύγει ή να ήταν πολύ ελαφρύτερης μορφής. Δεν παίρνω την πρωτοβουλία να περάσω από το σπίτι της επειδή σέβομαι την ανάγκη της για απομόνωση. Το έχει κάνει πολλές φορές στο παρελθόν, έχει συναίσθηση της κατάστασής της και δεν θέλει να την δει κανείς σε περιόδους ψυχώσεων.
30-11-2019, 06:06 #4
Λενε οτι δεν καταλαβαινεις τον αλλο εαν δεν περπατησεις με τα παπουτσια του ...
Καποτε μου ειχε πει ενας φιλος που εκανε εγχειρηση στον εγκεφαλο για ογκο.....ναι νοιαζονται ολοι γυρω μου αλλα το δικο μου κεφαλι ανοιξαν... δεν ανοιξαν το δικο τους.
Θελω να πω οτι οι αλλοι που ειναι εξω απο τον χορο και που δεν καιγεται η γουνα τους ..ναι μπορει να γινουν ρατσιστες ..ομως η ζωη ειναι απροβλεπτη και κανει κυκλους.
Εκει που εισαι ημουνα..... κι εδω που ειμαι θα ρθεις...............