Φιλος που παρεξηγει τα λόγια μου
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 6 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 88
    Senior Member

Φιλος που παρεξηγει τα λόγια μου

Εχω εναν φιλο χρονια..παλια με γούσταρε πολυ σε σημείο παθολογικο ..σταματησα να του μιλώ για να ηρεμήσει κ να ξεκολλήσει για 3 χρόνια..Μετα ξαναμιλησαμε γτ κ γω μπόρεσα να τον διαχειριστω κ ενιωσα έτοιμη.. πλεον μου λεει πως όλα είναι οκ κ με βλέπει σαν αδερφή του..ωραια λοιπόν, κανουμε παρεα αρκετή, εγω δεν νιωθω τίποτα ερωτικό κ ευχομαι ουτε κ αυτός.. Εχω όμως ενα θεμα στην επικοινωνία μαζί του..
    Όπως πχ οταν του πω την άποψη μου ενώ την λεω παντα με τακτ αυτος την αλλαζει εντελως κ λεει οτι αλλο εννοω..παράδειγμα..μου λέει:φιληθηκαμε με την ταδε, του λεω τελεια ωραια χαιρομαι πολυ μακαρι να παει καλα κ να ειστε μαζι..να εχεις μια σχεση τι ωραια τι καλα..
    Αμέσως επαθε αμόκ κ άρχισε το παραλληρημα "τι αναχρονιστική άποψη είναι αυτή κ τι εννοεις? Ότι περίμενα απο αυτήν να νιώσω καλα? Ότι δεν είμαι ικανός να κάνω σχεση?Ότι με θεωρείτε ολοι σε άσχημο κ άχρηστο λες κ εχω λεπρα?" Κ έγραφε για μισή ώρα ολα αυτα κ εγω του απάντησα ότι δεν εννοούσα φυσικα κατι τετοιο κ οτι παρεξηγήσε τα λόγια μου κ οτι ειχα καλη πρόθεση κ απλα χάρηκα
    . Παραυτα συνέχισε το παραλληρημα να γράφει ότι δεν τον εκτιμώ,οτι δεν μου λεει ποτε τα προσωπικά του Κ οτι αν μου δείξει το κιν του θα δω ενα σωρο προτάσεις απο γκόμενες, φυσικα δεν απαντησα σε όλο αυτό κ τον άφησα να λεει..εφοσον είχε βγάλει τα συμπεράσματά του κ δεν ήθελε να καταλάβει τι εννοώ το θεώρησα άχρηστο το να εξηγώ ξανα κ ξανα οτι εγω αυτο το ειπα απο χαρα..
    Αυτό γίνεται συχνά.. αλλο παράδειγμα, μου λεει παμε βολτα? Κ στέλνω ναι κ χαρούμενη φατσούλα απο δίπλα και ξεκιναει παλι το παραλληρημα "Ε βεβαια γελας τοσο γελοιος ειμαι, σου λεω να παμε βολτα κ συ γελάς "..
    Κ κει φρικαρω κ δεν αντεχω αλλο κ δεν μπορω ...νευριαζω αλα κ πάλι σταματαω να μιλαω..
    Υπάρχει κάποια διαταραχη που να ταιριάζει σε όλο αυτο???πλεον σκεφτομαι οτι μπορει να είναι κάτι ψυχιατρικό σοβαρα τωρα..

george1520
    Guest
    Απλά δεν αποδέχτηκε το γεγονός ότι δεν τον είδες ποτέ ερωτικά.. Αυτό είναι όλο. Περιμένει από σένα άλλη αντίδραση όταν σου λέει ότι φίλησε άλλη και τοτε βγαίνουν οι ανασφάλειες του στην επιφάνεια. Ακόμη και η αντίδραση σου για βόλτα την λαμβάνει σαν απόρριψη. Καλό είναι να κάνετε μια σοβαρή συζήτηση να του ξεκαθαρίσεις την θέση σου.

Senior Member
    Δεν γίνεται να κάνουμε συζήτηση γτ πολυ απλα καναμε Κ τον ρώτησα ευθέως.. με γουστάρεις ακομα?κ εκανε σαν συγκαμμενος..σαν να τον χτυπάει κεραυνός καθε φορα που τον ειχα ρωτήσει.. Δεν νομίζω να βγάλω άκρη...Κ μολις μου πε οτι θα πάει βόλτα με την τάδε που φίλησε κατά την διάρκεια ασχέτης συνομιλίας.δεν χάνει ευκαιρία να πετάξει σπόντα.. με κουράζει.. Απλά θα έχω έναν φίλο όπου θα τον μεταχειρίζομαι διαφορετικά.. εκει καταλήγω...
    Σ ευχαριστώ για την απάντηση σου.
    Εγω φυσικα απαντώ ηρεμα κ ανθρώπινα δεν καταλαβαίνω.. νομιζω πως μονος του τσακώνεται πραγματικά...με εχει κουράσει..

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    Δεν γίνεται να κάνουμε συζήτηση γτ πολυ απλα καναμε Κ τον ρώτησα ευθέως.. με γουστάρεις ακομα?κ εκανε σαν συγκαμμενος..σαν να τον χτυπάει κεραυνός καθε φορα που τον ειχα ρωτήσει.. Δεν νομίζω να βγάλω άκρη...Κ μολις μου πε οτι θα πάει βόλτα με την τάδε που φίλησε κατά την διάρκεια ασχέτης συνομιλίας.δεν χάνει ευκαιρία να πετάξει σπόντα.. με κουράζει.. Απλά θα έχω έναν φίλο όπου θα τον μεταχειρίζομαι διαφορετικά.. εκει καταλήγω...
    Σ ευχαριστώ για την απάντηση σου.
    Εγω φυσικα απαντώ ηρεμα κ ανθρώπινα δεν καταλαβαίνω.. νομιζω πως μονος του τσακώνεται πραγματικά...με εχει κουράσει..
    Συγκαμμενος χαχαχα.. Θα ήθελα να το δω αυτό..

Αν σε ενοχλεί η συμπεριφορά του απλά κάνε συζήτηση μαζί του. Αν δεν μπορεί να σε δει φιλικά ας σταματήσετε. Ούτε αυτός θα νιώθει περίεργα αλλά ούτε εσύ άσχημα. Ξεκάθαρα..

Senior Member
    Αυτός έχει πει οτι αν δεν μίλαμε θα πεθάνει...κ δυστυχως δεν θελω να τον στενοχωρω..ειναι ιδιαζουσα περίπτωση..
    Κοίτα κ γω παιρνω ευχάριστα πραματα απο αυτήν την φιλική σχεση, δεν είναι ότι τον λυπαμαι..απλα κ τι να του πω όταν είναι τόσο ισχυρογνωμων..Δεν μπορείς ευκολα να του αλλαξεις αποψη.

Miliva21
    Guest
    Έπαθα μια αίσθηση deja vu με αυτά που γράφεις.....Μήπως έχεις ξανανοίξει παλιότερα τέτοιο θέμα;

Φυσικά και ο φίλος σου έχει διαταραχή....Την πιο κοινή κιόλας...
    ΚΟΜΠΛΕΞ λέγεται......

Πιστεύω πως έχει αμέτρητα κόμπλεξ με τον εαυτό του...με την εικόνα του....με τις γυναίκες....

Μπορεί να σου λέει ότι σε βλέπει πλέον ως αδερφή του και ίσως και να ισχύει... όμως κάποτε τον απεριψες και του πληγώσες τον εγωισμό..Και αυτό δεν το έχει ξεχάσει προφανώς και ίσως να μην το ξεχάσει και ποτέ...

Νιώθει μάλλον αποτυχημένος γενικά με το αντίθετο φύλο....Μπορεί να μην έχει και κάποια γκόμενά ή να τρώει γενικά χυλοπίτες και να έχει και μειωμένη αυτοπεποίθηση...

Έχει τη μύγα προφανώς και μυγιαζεται....

Και αν ισχύει αυτό που λέω ...Ο,τι και να του πεις θα αντιδράει

Δεν ξέρω πόσο αληθινή είναι αυτή η φιλία....αν θες να είσαι διπλωματική όμως και να τον κρατήσεις στις φιλικές επαφές σου κανε του κοπλιμέντα για μικρά πράγματα και ανέβαζε τον...Για να του αυξήσεις την αυτοπεποίθηση όμως ξεκαθάρισε του ότι η στάση σου είναι φιλική
    (Μην νομίζει ξαφνικά ότι τον βλέπεις αλλιώς......) εκτός αν τον βλέπεις αλλιώς

george1520
    Guest
    Δεν έχει να κάνει με άνθρωπο ισχυρογνωμο αλλά με ένα που έχει φάει κόλλημα μαζί σου.. Η πρώτη πρόταση που έγραψες τα λέει όλα.. Αν κάτι σε ενοχλεί καλό είναι να κάνεις μια κουβέντα ξεκάθαρη. Αν συνεχίσει απλά το κόβεις. Όμορφα να μιλήσεις. Δώσε του να καταλάβει ότι τον θες στην ζωή σου αλλά μόνο για φίλο..

Εχεις σκεφτεί πως θα αντιδράσει αν κάνεις σχέση;

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by Miliva21 View Post
    Έπαθα μια αίσθηση deja vu με αυτά που γράφεις.....Μήπως έχεις ξανανοίξει παλιότερα τέτοιο θέμα;

Φυσικά και ο φίλος σου έχει διαταραχή....Την πιο κοινή κιόλας...
    ΚΟΜΠΛΕΞ λέγεται......

Πιστεύω πως έχει αμέτρητα κόμπλεξ με τον εαυτό του...με την εικόνα του....με τις γυναίκες....

Μπορεί να σου λέει ότι σε βλέπει πλέον ως αδερφή του και ίσως και να ισχύει... όμως κάποτε τον απεριψες και του πληγώσες τον εγωισμό..Και αυτό δεν το έχει ξεχάσει προφανώς και ίσως να μην το ξεχάσει και ποτέ...

Νιώθει μάλλον αποτυχημένος γενικά με το αντίθετο φύλο....Μπορεί να μην έχει και κάποια γκόμενά ή να τρώει γενικά χυλοπίτες και να έχει και μειωμένη αυτοπεποίθηση...

Έχει τη μύγα προφανώς και μυγιαζεται....

Και αν ισχύει αυτό που λέω ...Ο,τι και να του πεις θα αντιδράει

Δεν ξέρω πόσο αληθινή είναι αυτή η φιλία....αν θες να είσαι διπλωματική όμως και να τον κρατήσεις στις φιλικές επαφές σου κανε του κοπλιμέντα για μικρά πράγματα και ανέβαζε τον...Για να του αυξήσεις την αυτοπεποίθηση όμως ξεκαθάρισε του ότι η στάση σου είναι φιλική
    (Μην νομίζει ξαφνικά ότι τον βλέπεις αλλιώς......) εκτός αν τον βλέπεις αλλιώς
    Ίσως να ισχύει και αυτό.. Ότι έχει γενικό πρόβλημα... Απλά μαζί σου έχει ένα κόλλημα περισσότερο γιατί του ειπες όχι.

Miliva21
    Guest
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    Αυτός έχει πει οτι αν δεν μίλαμε θα πεθάνει...κ δυστυχως δεν θελω να τον στενοχωρω..ειναι ιδιαζουσα περίπτωση..
    Κοίτα κ γω παιρνω ευχάριστα πραματα απο αυτήν την φιλική σχεση, δεν είναι ότι τον λυπαμαι..απλα κ τι να του πω όταν είναι τόσο ισχυρογνωμων..Δεν μπορείς ευκολα να του αλλαξεις αποψη.
    Αυτό δεν το πρόσεξα !!!

Σου είπε ότι αν δεν μιλάτε θα πεθάνει....
    Πολύ νορμάλ πράγματα μπράβο.....

Ναι οκει....Ο τύπος σε γουστάρει και έχει φουλ ανασφάλειες

Αν νομίζεις ότι αυτό είναι φιλία μεταξύ σας....μάλλον κάνεις λάθος

Εσύ όμως γιατί τον έχεις τη ζωή σου ως φίλο;;; δεν έχεις άλλους φίλους..... ή τον θες για να σου τονίζει το εγώ;;

Senior Member
    πηγα να γραψω αλλα θα εγραφα οσα εγραψε η miliva απλα πιο περιληπτικα.
    Oσο για το τελευταιο οτι αν δεν του μιλας θα πεθανει αν το ειπε σοβαρα κ οχι σαν σχημα λογου για να τονισει το ποσο σημαντικο ειναι το προσωπο σου γι'αυτον το θεωρω αρρωστημενο κ εμμονικο.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    Εγώ θα αφήσω τα του "φίλου" σου, άλλωστε τα αναλύσανε οι πιο πάνω πολύ σωστά και θα ρωτήσω εσένα 1ον Γιατί αισθάνεσαι την ανάγκη να έχεις γύρω σου έναν άνθρωπο που όπως λες δεν επικοινωνείτε και 2ον Γιατί τώρα αφού 3 χρόνια δεν μιλούσατε ;;;

Η συμπεριφορά του μόνο φιλική δεν είναι, παρεξηγείστε, δεν συνεννοήστε. Πως ονομάζεις αυτόν τον άνθρωπο φίλο? Έτσι είναι η φιλία; Γιατί δεν τον ξεκόβεις; Τι κερδίζεις από την όποια σχέση σου μαζί του; Τον λυπάσαι και αισθάνεσαι καλά να το παίζεις σωτήρας; Σου τονώνει το εγώ; Κάτι άλλο; Δεν έχω καταλάβει.

Senior Member
    Σας ευχαριστω απειρα για την βοηθεια..Σας διάβασα κ θα ελεγα οτι έχετε χτυπήσει φλεβες...
    Λοιπόν.. συμφωνώ ότι νιώθει αποτυχία με τις γυναίκες γτ το ισχυρίζεται κιολας..
    Εγω νιωθω τύψεις επειδη καποτε του είπα να μη μιλαμε αλλο κ εκανα 3 χρονια να του μιλησω κ μου έχει τονίσει ότι περασε πολυ δυσκολα.
    Εγω Οχι .Δεν πέρασα δύσκολα, τον ειχα βγάλει από την ζωή μου παντελώς, τον βλέπω μονο φιλικά κ σαν ένα άτομο που πλήγωσα.
    Ισως γι αυτο κ νιωιω οτι "Πρέπει" να κάνουμε παρέα.
    Εγω ειμαι σε σχεση κ οταν μιλαω για την σχέση μου δεν απαντάει δεν συμμετέχει δεν ανταποκρίνεται..
    Σκέφτομαι..μα τι θα απογινει?θα αφήσει την ζωή του να περάσει χωρις να κάνει οικογένεια κ γενικά καποια σχεση?Είμαστε μεγάλοι πια..Οχι μωρά παιδια..
    Μου πε οτι δεν ένιωσε τπτ που φιληθηκε με τν κοπελα.
    Λυπάμαι γενικα γι Αυτό.
    Μπορούμε να κάνουμε παρέα μονο αν φερομαι στρατηγικά κ διπλωματικά..
    Σίγουρα κ γω παιρνω καποια στηριξη απο αυτόν οταν την χρειάζομαι, εννοω οταν πχ εχω ενα σημαντικό προβλημα, όπως επίσης κ εγώ τον έχω στηρίξει σε κάποια πραματα.
    Χαος..
    Ειχα ανοίξει παλαιότερα ενα παρόμοιο θεμα,αλλά αφορούσε αλλον ανθρωπο από τον οποίον εκοψα εντελως πια κ δεν εχω καμια επαφη.

george1520
    Guest
    Σε κανένα δεν αξίζει να έχει ένα φίλο γιατί πρέπει. Ούτε σε σένα αλλά ούτε σε αυτόν. Οι φίλοι είναι οι άνθρωποι που διαλέγουμε για να έχουμε στην ζωή μας. Με αυτούς μοιραζόμαστε πράγματα, περνάμε καλά ξεφεύγουμε από την καθημερινότητα. Αν κάθε φορά που θα βρεθείς μαζί του πρέπει να φτιάχνεις ολόκληρο σχέδιο για να μην του δώσεις αέρα ή για μην πεις κάτι να τον πληγώσεις τότε άστο δεν αξίζει! Ακόμη και όταν κάνετε παρέα ναι έχετε τις καλές σας στιγμές αλλά πόσες φορές ένιωσες άβολα τις αντιδράσεις του;

Εχεις άλλους φίλους;

Senior Member
    Εχω κ αλλους φιλους ναι ..δεν έχω θέμα.. Εχω κ τον αντρακο μου Επίσης, επίσης να πω οτι αυτος με γούσταρε ενω ημουν ηδη σε σχέση με τον αντρα μου...με διεκδίκησε τρομερα σε σημείο άρρωστο...
    Ναι συμφωνώ με αυτό που λες οτι δεν πρεπει να κανουμε παρεα...Αλλά κ τι να κανεις?αφήνεις εναν ανθρωπο για δεύτερη φορά στα κρύα του λουτρού?
    Το μόνο που μπορώ να κάνω είναι να αραίωσω λιγο...το οτι μπορει ακόμα να τρέφει ελπίδες για εμας με κάνει να πιστευω οτι οκ δεν πάει καλά.μαλιστα μου έχει πει οτι μια φορα ερωτεύθηκε στην ζωη του κ δεν θα υπάρξει αλλη, με εμένα.
    Ακραίο του ειπα, ποτε μη λες ποτέ.. θα έρθει η ώρα που θα ξαναερωτευθεις κ θα σαι χαρούμενος.
    Κ όμως είναι κάθετος.. λεει οτι δεν υπαρχει τετοια περιπτωση..
    Νιώθω ότι μου δίνει κ αγαπη σαν αδερφός ενα πραμα.
    Επίσης νευριάζει οταν μου την πεφτουν κ μου το πετάει σαν σπόντα..
    Τελικά οσο γράφω εδώ τοσο ανακαλύπτω πραματα που εκανα πως δεν τα βλέπω.. Κ σας ευχαριστω γι αυτο.
    Τώρα δεν μου μιλάει πολυ αυτες τις μερες επειδη μονος του οπως σας ειπα παρεξηγήθηκε,λέγοντάς ολα αυτα με αφορμή που του είπα ότι θα χαρώ αν κανεις μια σχεση κ συ.
    Έχει θυμώσει κ μου είπε ότι θα πάρει την τάδε που φιληθηκαν να πανε για ψώνια.. Ενώ του ειχα πει εγω να παμε για ψώνια..
    Εμένα δεν με πειραζει, απλα παρατηρώ ποσο ανωριμες αντιδράσεις εχει Κ είναι κ 40 χρονων...φέρεται σαν 15χρονο.

Senior Member
    συμφωνω με ολους τους παραπανω.
    ο γνωστος σου αυτος (γιατι φιλος σου, ξεκαθαρα ΔΕΝ ειναι), ειναι ατομο με βαθια συμπλεγματα και ισως εμμονες , η και βαρυτερη ψυχοπαθολογια.
    δεν φαινεται στα καλα του βρε παιδι μου, οταν δεν μπορεις να κανεις την παραμικρη καλοπροαιρετη συζητηση και παρεξηγει τα παντα!
    ουτε ειναι φιλια αυτη βεβαια οταν δεν μπορειτε να συζητησετε ουτε τα πιο ανωδυνα πραγματα (φαντασου τα δυσκολα).
    επαναλαμβανεται το θεμα του να εισαι διπλα σε ανθρωπους που εχουν δειξει ξεκαθαρα οτι δεν σε βλεπουν φιλικα κι ενω λες οτι σε ενοχλει, παραμενεις. οπως και το παλιο θεμα που λεγατε με τον τυπο με τα δωρα..
    δεν ξερω τι μπορει να συμβαινει, εσυ το ξερεις.
    ειναι πολυ ευκολο να βαλεις παγο σε οποιονδηποτε δεν σε βλεπει φιλικα επειδη δεν γουσταρεις κι εσυ, κι ακομα πιο ευκολο οταν εχεις σχεση που σε ικανοποιει.
    για να δυσκολευεσαι τοσο να το κανεις, κατι σου καλυπτουν αυτες οι ιστοριες.

Page 1 of 6 123 ... LastLast