Αγαπη και ψυχωση - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 21 of 21
    Senior Member
    με ποναει αυτο το θεμα

εχω ακουσει για ψυχωτικους που εχουν οικογενεια, παιδια, δουλεια αλλα νομιζω οτι μου το ειπαν για να μη χασω το κουραγιο μου μιας και αυτα τα εχω ακουσει απο ψυχιατρους και ψυχολογους..

αν ειναι ανευ συμπτωματων πιστευω οτι γινεται να ερωτευθει και να αγαπησει
    δε πιστευω οτι οταν ειναι καποιος σε επεισοδιο να σκεφτεται κατι τετοιο..

εγω προσωπικα κολαω στο πως λες σε καποιον που παιζει κατι το οτι πασχεις απο ψυχωση.. και απογοητευομαι

παντως αυτο που κανουμε οι περισσοτεροι λαθος ειναι οτι δεν ειμαστε ψυχωτικοι αλλα πασχουμε απο ψυχωση.. δεν ειμαστε μονο αυτη η ασθενεια αλλα πολλα περισσοτερα.εχουμε προσωπικοτητα εχουμε 1002 αλλα χαρακτηριστικα στην προσωπικοτητα μας, και ενα απο αυτα ειναι και καποια τετοια συμπτωματα.. εκει ειχαμε καταληξει με μια ψυχολογο..
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    --------- διπλη απαντηση --------------
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Quote Originally Posted by serios View Post
    Στο ερωτημα σου αν μπορει να αγαπησει κ να ερωτευτει.
    Σιγουρα η παθηση κ τα αντιψυχωσικα δημιουργουν
    αμβλυνση των συναισθηματων αλλα δεν πιστευω πως βρισκεσαι στην ακραια μορφη της παθησης κ ο λογος που πιθανον δεν ετυχε νσ ερωτευτεις ισως ειναι παραγοντας κοινωνικος (μπορει να ελαττωθηκαν οι επαφες κ οι εξοδοι), σταθεροτητας κ ανεξαρτησιας καθως κ διαθεσης αν σε κατακλυζουν αρνητικες σκεψεις κ δημιουργουν μειωμενη αυτοεκτιμηση.
    τα αντιψυχωσικα σιγουρα ειναι τροχοπεδη για τον ερωτα αλλα αυτο δεν δικαιολογει την πληρη διακοπη τους.ισως καμια μερα σπανια π δυνητικα μπορει να κανουμε ερωτα μονο εκεινη την μερα να μην τα παιρνουμε,εμενα ο γιατρος μου με το επιτρεπει αυτο...

Senior Member
    Quote Originally Posted by girl1988 View Post
    Είναι πιθανό να νιώσει κανεις με ψυχωση έντονη ερωτική έλξη και αγαπη; Απο τοτε που νοσησα, νιωθω πως έχει εξανεμιστει αυτό το συναίσθημα. Μπορεί να είναι λόγω καταστολής ντοπαμινης;
    Νιώθω απλά μια έλξη, μια συμπάθεια. Όμως οχι κάτι πιο βαθύ.. Η αγάπη είναι βαθύ συναίσθημα και ίσως να διαδραματίζουν οι ορμόνες το ρόλο τους σε αυτό.
    Η χαρά, η ευφορία έρχονται κατά καιρούς σαν εκλάμψεις αλλα τα αρνητικά συναιθηματα και οι αρνητικές σκέψεις υπερτερούν.. Όχι μίσος, αλλά συναισθήματα κενού και ματαιοδοξίας.
    η καταστολή της ντοπαμίνης όπως λες επιφέρει επίσης πλήγμα στα όνειρα και τη φαντασία που είναι ίσως κύρια συστατικά της αγάπης

προσωπικά εγώ είχα αγάπη για τη μουσική, η οποία με ταξίδευε σε άλλους κόσμους. Μπορεί βέβαια μερικές φορές όνειρο και φαντασία να γίνονται επικίνδυνα εργαλεία ενεργοποίησης προψυχωσικών συμπτωμάτων και το παρατήρησα αυτό στον εαυτό μου

Κάπως έτσι λειτουργεί και με την ερωτική αγάπη και έλξη φαντάζομαι, νεκρώνονται κάποιοι μηχανισμοί, απο τη μία χάνεις κάποια στοιχεία του εαυτού σου απο την άλλη όμως δεν διατρέχεις τον κίνδυνο να πληγωθείς ή να λατρέψεις και να αγαπήσεις "αρρωστημένα"

Senior Member
    Βλεπω πολλες απαντησεις να περιεχουν τη φραση "αφου καταλαγιασουν τα συμπτωματα"... Το ερωτημα για μενα ειναι για ποια κατηγορια συπτωματων μιλαμε ομως. Αλλο τα θετικα συμπτωματα οπως φωνες, παραισθησεις, ιδεοληψιες κλπ κι αλλο τα αρνητικα συμπτωματα που συχνα υποτιμουνται κι απο τους ειδικους. Τα φαρμακα ειναι περισσοτερο αποτελεσματικα με τα θετικα συμπτωματα. Για αβουλια, ανηδονια, αλογια και αλλα αρνητικα συμπτωματα ομως δεν εχει καποια ουσιαστικη απαντηση η ψυχοφαρμακολογια μεχρι στιγμης.

Α, επισης, επειδη το ειδα κι αυτο να γραφεται, αλλο βραχυ ψυχωσικο επεισοδιο/συναισθηματικη ψυχωση κλπ κι αλλο χρονια ψυχωση/σχιζοφρενεια κλπ. Βασικα καμια σχεση και δεν ειναι θεμα στασης και αντιμετωπισης αλλα κατα ποσο τα αρνητικα συμπτωματα εχουν εγκαθιδρυθει στη ζωη του πασχοντα.
    "When you're looking for something specific, your chances of finding it are very bad.
    Because, of all the things in the world, you're only looking for one of them.

When you're looking for anything at all, your chances of finding it are very good.
    Because, of all the things in the world, you're bound to find some of them."

Senior Member
    εμενα τα αρνητικα καταλαγιασανε αλλα μετα απο 5χρονια απο το ψυχωτικο επισοδειο, και εχω σχιζοφρενεια........

Page 2 of 2 FirstFirst 12