Results 31 to 45 of 90
Thread: ειμαι πολυ χαρουμενος!
-
06-02-2009, 09:37 #31
Θέλεις να μας πεις κάτι περισσότερο ?...
[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
- 06-02-2009, 17:01 #32
παιδια συγνωμη δε μπορω να πω περισσοτερα.πολυ θα ηθελα να πω αλλα δε γινεται.ο λογος ειναι αυτος που σημειωσα αλλα κυριως οτι προυπαρχει πριν για να φτασεις σε αυτη τη κατασταση.ειμαι ΥΓΙΕΣΤΑΤΟΣ σωματικα.και τι δε θα εδινα για να αλλαζα τη ζωη μου με τον sabb και ας εχει τα 2πλασια χρονια μου.ΠΟΤΕ δε προκειται να ζησω τις μεγαλυτερες χαρες της ζωης...
06-02-2009, 17:42 #33
Εμένα πάντως δεν μου χρειάζεται να μάθω τις λεπτομέρειες. Μου φτάνει που σε ακούω να λες οτι θα αντάλλαζες ευχαρίστως τα μισά χρόνια απο τη ζωή σου για τη ζωή του sabb. Γιατί η δική του ζωή έχει τις μεγαλύτερες χαρές ενώ η δική σου δεν θα τις έχει ποτέ. Κι αυτό, οτι δεν θα ζήσεις ποτέ τις μεγαλύτερες χαρές της ζωής, σε πονάει βαθιά.
Τι αποφάσισες τελικά? Θα πας Πάτρα? Θα έρθεις Αθήνα?Τίποτα απο τα δυο?Μάκια...
06-02-2009, 17:43 #34
Originally posted by katatonia
ΠΟΤΕ δε προκειται να ζησω τις μεγαλυτερες χαρες της ζωης...
Αλλά κ πάλι οι χαρές της ζωής είναι άπειρες,σίγουρα μπορείς να ζήσεις κάποιες.Άρα το παραπάνω δεν ισχύει.
Πως είσαι σήμερα?
06-02-2009, 17:51 #35
ειμαι ΥΓΙΕΣΤΑΤΟΣ σωματικα.
και τι δε θα εδινα για να αλλαζα τη ζωη μου με τον sabb και ας εχει τα 2πλασια χρονια μου.ΠΟΤΕ δε προκειται να ζησω τις μεγαλυτερες χαρες της ζωης...
η πρωτη προταση δεν ισχυει σε συναρτηση με την δευτερη.
Εκτος αν ειναι δικη σου αποφαση να μην ζησεις μια ζωη σαν του Χ σαββα.
Οποτε ναι τοτε δεν θα την ζησεις.
Αν και παλι, μπορω ν απω οτι το μελλον μας δεν μπορει να το ξερει κανεις.
Μπορουμε ομως να στρωνουμε εδαφος για αυτο.
06-02-2009, 17:55 #36
Originally posted by krino
ειμαι ΥΓΙΕΣΤΑΤΟΣ σωματικα.
και τι δε θα εδινα για να αλλαζα τη ζωη μου με τον sabb και ας εχει τα 2πλασια χρονια μου.ΠΟΤΕ δε προκειται να ζησω τις μεγαλυτερες χαρες της ζωης...
η πρωτη προταση δεν ισχυει σε συναρτηση με την δευτερη.
Εκτος αν ειναι δικη σου αποφαση να μην ζησεις μια ζωη σαν του Χ σαββα.
Οποτε ναι τοτε δεν θα την ζησεις.
Αν και παλι, μπορω ν απω οτι το μελλον μας δεν μπορει να το ξερει κανεις.
Μπορουμε ομως να στρωνουμε εδαφος για αυτο.
06-02-2009, 18:14 #37
αγαπητέ katatonia
Καταλαβαινω ότι είσαι ένας άνθρωπος που δεν εξωτερικεύεις τα συναισθήματά σου.Το ότι
αποφάσισες να επισκεφτείς ψυχίατρο και να του μιλήσεις γι\' αυτά που νιώθεις μέσα σου είναι
πολύ σημαντικό! Θα δεις ότι ο ειδικός θα σε βοηθήσει να νιώσεις καλύτερα, να απαλλαγείς από
το βάρος που αισθάνεσαι και να δεις τη ζωή από άλλο πρίσμα!
06-02-2009, 19:56 #38
Καλέ μου φίλε, καλώς ή κακώς συγκρίνεις τη ζωή σου με τη δική μου..
Είναι μεγάλο λάθος. Η ζωή του καθένα προσδιορίζεται σ\' αυτό το κόσμο από τη διαφορετικότητα της, υπάρχουν κοινά στοιχεία, αλλά η ζωή όλων μας είναι διαφορετική..κάτι σαν δακτυλικά αποτυπώματα ας πούμε..Δεν θα ζήλευα την ζωή κανενός, γιατί έτσι θα ήμουν κάποιος άλλος. Δεν θάθελα να έχω τη ζωή του Gates, έχει δισεκατομμύρια δολλάρια και δισεκατομμύρια ψυχές τον φθονούν..Δεν θάθελα να ήμουν ο πρωθυπουργός, δεν θάθελα να ήμουν δημόσιο πρόσωπο εν γένει,τραγουδιστής, ηθοποιός, δεν θα άλλαζα την ιδιωτικότητα μου και την ελευθερία μου με τίποτε στον κόσμο. Δεν θάθελα να έχω την ζωή κανενός άλλου στον κόσμο, ούτε την επίπλαστη ευτυχία του πλούσιου, ούτε καν την νηφαλιότητα ενός γκουρού..Μόνον με αυτό που ΕΙΜΑΙ ΣΗΜΕΡΑ συμβιβάζομαι !!
Είμαι ευτυχής που είμαι 48 χρονών, γιατί αν θάπρεπε να ξαναγυρίσω στα 24 χρόνια μιας άλλης ζωής, έστω κι αν ήμουν ο ίδιος, θάχανα όσα η ζωή μου χάρισε όλα αυτά τα 24 επί πλέον χρόνια - εφόσον η σύγκριση γίνεται με τη δική σου ηλικία..Αν γίνομαι κατανοητός, ο χωροχρόνος θα ήταν διαφορετικός, το ταξίδι της ζωής μου θα ήταν διαφορετικό, θάχανα όσα πέρασα για να φτάσω ως εδώ, το ταξίδι της ζωής μου θα ήταν το ταξίδι ενός άλλου...Εγώ όμως θέλω να συνεχίσω το ΔΙΚΟ ΜΟΥ ταξίδι..Μέχρι το τέλος...
Μην ζηλεύεις τη ζωή κανενός..Μπορείς να βάλεις φωτεινά παραδείγματα ανθρώπων στη ζωή σου, αλλά μην κοιτάξεις να μοιάσεις σε κανέναν άλλον. Μόνο αν κρατήσεις τα δικά σου χαρακτηριστικά, θα αποκτήσει και το δικό σου το ταξίδι νόημα...Μπορείς να πάρεις δύναμη από την ζωή του Steven Hawkins, του Dick Hoyt αυτού του απίστευτου πατέρα που αφιέρωσε τη ζωή του στην ευτυχία του γιού του, ενός παράλυτου παιδιού που ήθελε να γευτεί την χαρά του αθλητισμού..Αυτά είναι παραδείγματα ψυχικής δύναμης που μπορούν να αντλήσουν κι οι υπόλοιποι για να ξεπεράσουν τα δικά τους προβλήματα. Για να συνεχίσουν τη δική τους ανηφόρα...
Έχεις αντιληφθεί τι είναι ζωή και θέλεις να την απαρνηθείς ? Θα σου πω πως αντιλαμβάνομαι εγώ τη ζωή και πες μου αν υπάρχει λογική στο να μην θέλεις να...
...Μυρίζεις την όξινη αύρα της φυκάδας που έχει ξεβράσει η θάλασσα
...Αντικρύζεις το βούτηγμα του κόκκινου ήλιου στον ορίζοντα
...Αγγίζεις τη γυμνή σάρκα της συντρόφου που αγαπάς, να μην γεύεσαι την μυρωδιά που αναδίδει το δέρμα της, να μην αισθάνεσαι τη ζέση των χειλιών της
...Γεύεσαι την αψιά γεύση του τσίπουρου και την αλμύρα του φρέσκου χταποδιού σ\' ένα ταβερνάκι με όμορφη παρέα
...Αισθάνεσαι την βροχή στο κορμί σου, την μυρωδιά της βρεμμένης γης στα ρουθούνια σου
Είναι λίγα από όσα κάποιος θα μπορούσε να γευτεί , υπάρχουν χιλιάδες στιγμές σαν κι αυτές που σαν φωτογραφικές απεικονίσεις μπορούν να μένουν εσαεί αποτυπωμένες στις αισθήσεις σου, μέχρι που να τελειώσει το ταξίδι σου.. Το δικό σου - κατά τη ταπεινή μου γνώμη ακόμη δεν άρχισε, δεν εχει λογική να βάζεις ημερομηνία λήξης σε μια ζωή που έχει τόσα πολλά ακόμη να σου δώσει.....
Θα ήθελα πολύ να σου πω, πως επειδή δεν ξέρεις ΤΙ ΕΧΩ ΠΕΡΑΣΕΙ για να μιλάω μ\' αυτό το τρόπο, μην βάζεις τη ζωή σου σε αντάλλαγμα με τη δική μου.. Εκτός του ότι ΕΓΩ δεν θα την άλλαζα με τίποτε άλλο στο κόσμο, δεν νομίζω πως θα ήσουν ΕΣΥ ευχαριστημένος...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
07-02-2009, 04:02 #39
katatonia ,συγγνωμη που θα μιλησω ετσι, συγγνωμη και στα αλλα παιδια.Κατατονια ΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.Σε παρακαλω πολυ συγκεντρωσου και σοβαρεψου να ζησεις την ζωη που ειναι τοσο ομορφη αλλα και τοσο μικρουλα.Το νοεμβρη εκανα τη 2η αποπειρα αυτοκτονιας δεν ηθελα με τιποτα να ζω.Δε μπορουσα να σκεφτομαι συνεχεια συνεχεια συνεχεια................Οποτε ακριβως καταλαβαινω πως νιωθεις,πιστευω..Ε ναι λοιπον κι ομως ελευθερωθηκα απο τις σκεψεις τις γελοιες.Μπορει να βοηθησαν λιγο τα φαρμακα, μπορει εγω να κανα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το θαυμα μου Μπορει η ψυχοθεραπευτρια μου μετα ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΠΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ.Τα ελεγε η καημενη 2 χρονια αλλα εγω τωρα το επιασα.Λοιπον σε παρακαλω εχουμε την ιδια ηλικια .Αυτο που χρειαζεσαι ειναι ψυχιατρος καλος και γνωσιακη και συμπεριφοριστικη ψυχοθεραπεια.Πρεπει να καταλαβεις οτι χρειαζεσαι φαρμακα οπωσδηποτε.Ουτε εγω ηθελα ελεγα τι βλακειες ειναι αυτες τα Χριστουγεννα στον ψυχιατρο μου με ενα χαπι ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ????Και γελαγα.Κι ομως κοιτα με τωρα μονο σε 2 μηνες νιωθω 4 στα δεκα καλυτερα οι σκεψεις περναει ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ 3 ΜΕΡΕΣ (μεχρι εκει εχω φτασει παιδια ακομη αλλα πιστευω οτι ειναι Θαυμα!!!!!!!)Λοιπον ακουσε με κριμα ειναι να πας ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ και πραξε το σωστο.Αν ηθελες θα το χες κανει Οπως εγω .Αλλα δε θελεις κατα βαθος.Και εγω δεν ηθελα ουτε λεφτα ουτε ομορφια ουτε δοξα ηθελα μια φυσιολογικη ζωη οπως ολοι και ελεγα δε μπορω να την κανω και ομως ..........ΤΗΝ ΚΑΝΩ .ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΚΑΝΩ 2 ΜΗΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΟΝΟ !!!!!!Συγγνωμη για τον τροπο μου αν σε στεναχωρησα αλλα ΞΥΠΝΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ........
07-02-2009, 15:02 #40
Originally posted by afrula
katatonia ,συγγνωμη που θα μιλησω ετσι, συγγνωμη και στα αλλα παιδια.Κατατονια ΛΕΣ ΒΛΑΚΕΙΕΣ.Σε παρακαλω πολυ συγκεντρωσου και σοβαρεψου να ζησεις την ζωη που ειναι τοσο ομορφη αλλα και τοσο μικρουλα.Το νοεμβρη εκανα τη 2η αποπειρα αυτοκτονιας δεν ηθελα με τιποτα να ζω.Δε μπορουσα να σκεφτομαι συνεχεια συνεχεια συνεχεια................Οποτε ακριβως καταλαβαινω πως νιωθεις,πιστευω..Ε ναι λοιπον κι ομως ελευθερωθηκα απο τις σκεψεις τις γελοιες.Μπορει να βοηθησαν λιγο τα φαρμακα, μπορει εγω να κανα ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ το θαυμα μου Μπορει η ψυχοθεραπευτρια μου μετα ΑΠΟ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΠΕ ΤΗ ΛΕΞΗ ΚΛΕΙΔΙ.ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΟΙ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΘΑ ΑΠΑΝΤΑΣ ΚΑΙ ΔΕ ΓΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΛΟΓΕΣ.Τα ελεγε η καημενη 2 χρονια αλλα εγω τωρα το επιασα.Λοιπον σε παρακαλω εχουμε την ιδια ηλικια .Αυτο που χρειαζεσαι ειναι ψυχιατρος καλος και γνωσιακη και συμπεριφοριστικη ψυχοθεραπεια.Πρεπει να καταλαβεις οτι χρειαζεσαι φαρμακα οπωσδηποτε.Ουτε εγω ηθελα ελεγα τι βλακειες ειναι αυτες τα Χριστουγεννα στον ψυχιατρο μου με ενα χαπι ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΩ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΙ????Και γελαγα.Κι ομως κοιτα με τωρα μονο σε 2 μηνες νιωθω 4 στα δεκα καλυτερα οι σκεψεις περναει ΚΑΙ ΜΙΑ ΜΕΡΑ ΚΑΙ 3 ΜΕΡΕΣ (μεχρι εκει εχω φτασει παιδια ακομη αλλα πιστευω οτι ειναι Θαυμα!!!!!!!)Λοιπον ακουσε με κριμα ειναι να πας ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΟΛΑΣΗ και πραξε το σωστο.Αν ηθελες θα το χες κανει Οπως εγω .Αλλα δε θελεις κατα βαθος.Και εγω δεν ηθελα ουτε λεφτα ουτε ομορφια ουτε δοξα ηθελα μια φυσιολογικη ζωη οπως ολοι και ελεγα δε μπορω να την κανω και ομως ..........ΤΗΝ ΚΑΝΩ .ΚΑΙ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΚΑΝΩ 2 ΜΗΝΕΣ ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΟΝΟ !!!!!!Συγγνωμη για τον τροπο μου αν σε στεναχωρησα αλλα ΞΥΠΝΑ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ Ο ΜΟΝΟΣ........[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
07-02-2009, 15:15 #41
afrula επειδη αναφερθηκες στη κολαση
1)δε πιστευω σε θρησκεια το θεωρω δεισιδαιμονια και δε θελω να βαλω τη ζωη μ σε ενα \'καλουπι\'
2)ακομα και αν υπαρχει θεος τοτε αυτος φταιει
3)η λεξη κολαση ακουγεται σαν ενα παραμυθακι σε μενα γτ δε πιστευω οτι μετα θανατον υπαρχει ζωη αλλα και αν υπαρχει σιγουρα δε θα ειναι χειροτερη κολαση απο αυτη
δευτερα παω σε ψυχιατρο
07-02-2009, 15:22 #42
Katatonia μπραβο .Θα πας στην Πατρα τελικα?Θα δεις οτι ολα αυτα που ζεις πολυ συντομα θα τα βλεπεις κ θα τα αντιμετωπιζεις διαφορετικα.
07-02-2009, 15:27 #43
Αρκεί να δώσεις χρόνο και να πιστέψεις ότι μπορείς να βοηθηθείς.. Να πας δηλαδή χωρίς την προκατάληψη ότι δεν μπορεί να γίνει κάτι.. Χάρηκα που πήρες αυτήν την απόφαση και εύχομαι όλα να πάνε καλά... Θα περιμένουμε νέα σου!
07-02-2009, 15:46 #44
Παρακολουθώ αρκετό καιρό αυτό το forum και πριν από λιγους μήνες είχα γράψει με άλλο όμως nic τι με απασχολούσε. Και ζήτησα μια γνώμη. Μια βοήθεια.Κάποιον να με ακούσει. Και ας μην με ξέρει.Και ας μην τον ξέρω.Απλά ήθελα κάποιος να με ακούσει...
Διαβάζοντας όλα όσα έγραψε ο katatonia ήταν σαν να διαβάζω τις σκέψεις μου. Σαν κάποιος να είχε μπει στο μυαλό μου, διάβασε όλα αυτά που σκέφτομαι και τα έγραψε με λέξεις.
Αγαπητέ μου katatonia...Είμαι στην ηλικία σου...Καταστάσεις του παρελθόντος με οδήγησαν στο σημείο που είσαι και εσύ...Ένα χρόνο τώρα θέλω να φύγω...Όπως λέω στον εαυτό μου να φύγω για να λυτρωθώ...Για να γλυτώσω από αυτό το μαρτύριο...Για να φύγω από αυτήν την κόλαση που ζω...Και όπως είπες και εσύ,αν υπάρχει κόλαση μετά τον θάνατο σίγουρα δεν θα είναι χειρότερα από εδώ. Έτσι ακριβώς το σκέφτομαι και εγώ.
Επέτρεψέ μου όμως να σου πω αυτό που καταλαβαίνω. Κάτι μέσα σου σε κρατάει εδώ.Σου λέει να μην τα παρατήσεις...Να προσπαθήσεις...Να παλέψεις με τον εαυτό σου...Να πάρεις τη ζωή σου στα χέρια σου.Και να κερδίσεις... Το ίδιο πράγμα μα κραταέι και εμένα. Δεν ξέρω τι,αλλά με κρατάει... Δώσε μια ευκαιρία στον εαυτό σου και θα δεις ότι όλα θα πάνε καλά.Και εγώ δεν ήθελα βοήθεια...Και εγώ πίστευα ότι δεν μπορεί να με βοηθήσει κανείς...Βρήκα όμως το κουράγιο και τη δύναμη και πήγα σε μια ψυχολόγο...Και εγώ πήγα με το σκεπτικό ότι θα πάω για μια φορά. Απλά για να αποδείξω ότι ούτε και αυτή μπορεί να κάνει κάτι. Ξέρεις όμως κάτι? Συνεχίζω για τέταρτο μήνα να πηγαίνω...Και κάθε φορά που κάθομαι απέναντί της, νοιώθω να πέρνω δύναμη...Να θέλω να συνεχίσω.Για μένα και για κανέναν άλλον... Μην το αφήσεις να σε παρασύρει ότι και αν είναι αυτό...Και εγω ξέρω ότι δεν θα μπορέσω να ευτυχίσω στη ζωή μου. Εξαιτίας κάποιον άσχημων εμπειριών στην παιδική μου ηλικία.Εμπειρίες που με κατέστρεψαν.Κυριολεκτικά. Αλλα είμαι εδώ. Και θα είσαι και εσύ εδώ. Και θα τα καταφέρουμε.
07-02-2009, 17:14 #45
φίλε μου είμαι σίγουρη πως την τετάρτη θα δεις και πάλι τον ήλιο να ανατέλει και αυτό γιατί είσαι ένας δυνατός άνθρωπος γιατί όλοι οι άνθρωποι είμαστε δυνατοι και τα καταφέρνουμε ακόμα και στα δύσκολα όσο δύσκολα και αν είναι.ότι και αν είναι αυτό που σκέφτεσαι είναι μέσα στο μυαλό σου στο δικό σου μυαλό και θα πω κάτι που έχω ξαναπεί όσο κουραστική και αν γίνομαι.
το μυαλό είναι δικό μας και εμείς το ορίζουμε αν θέλουμε το βάζουμε κάτω το πατάμε και του βάζουμε μέσα ότι εμείς πιστεύουμε.και στην προκειμένη περίπτωση θέλουμε να του βάλουμε μέσα θετικές σκέψεις.
θετικές σκέψεις για την ζωή που είναι τόσο όμορφη και γοητευτική ακόμα και με τις δυσκολίες της.γιατί αυτές οι δυσκολίες αν κάτσεις να το σκεφτείς είναι το αλατοπίπερο της ζωής.τι θα γινόταν αν ήταν όλα ρόδινα και καλά;τότε είναι που θα βαριόμασταν να ζούμε.ενώ τώρα έχουμε ένα κίνητρο για να ζήσουμε.να δείξουμε στον εαυτό μας ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε πως δεν θα μας νικήσει τίποτα.κάποτε σκεφτόμουν ακριβώς όπως και εσύ λες και ήθελα να εκδικηθώ κάποιον δεν καταλάβαινα όμως πως έτσι εκδικόμουν τον ίδιο μου τον εαυτό.ώσπου ξύπνησα από τον λήθαργο και κατάλαβα πως το να φύγω δεν είναι η εύκολη λύση.σίγουρα κάποιος ειδικός θα σε βοηθήσει πολύ περισσότερο και ίσως σου φανούν αρλούμπες αυτά που σου γράφω.
το πρωί όμως που θα ξυπνήσεις προσπάθησε να πεις δυνατά πως αγαπάς την ζωή αγαπάς τον εαυτό σου αγαπάς τον ήλιο αγαπάς τα λουλούδια αγαπάς τα πάντα γύρω σου και ίσως γίνει ένα κλικ μέσα σου και δεις τα πράγματα διαφορετικά.σου εύχομαι να είσαι καλά τώρα και για πάντα.να σε βοηθήσει ο θεός να ξεπεράσεις το όποιο πρόβλημά σου και την τετάρτη πρώτα ο θεός θα είμαστε πάλι εδώ να τα λέμε.να μας λες πως όλα αυτά είναι μια άσχημη ανάμνηση και τίποτα άλλο.είμαι σίγουρη και να είσαι σίγουρος πως θα τα καταφέρεις.
Καρδιακή ανεπάρκεια και άγχος
18-06-2025, 14:03 in Σωματόμορφες Διαταραχές (Υποχονδρίαση, Αρρωστοφοβία κτλ)