Results 1 to 15 of 19
-
07-12-2019, 14:50 #1
Σκέφτομαι να βάλω τέλος στην ζωή μου
Θέλω να βάλω τέλος στην ζωή μου να απαλυνω τον πόνο που νιώθω μέσα μου.. Δεν νιώθω καλά κλαίω συνέχεια αλλά νιώθω όλο και χειρότερα βαρέθηκα να γκρινιαζω και να φωναζω.. Ο πόνος που νιώθω μέσα μου είναι αφόρητος και γω ειμαι αβοηθητη και ολομόναχη.. Είμαι άνεργη τους τελευταίους 2,5 μήνες και αναγκάζομαι να κάνω αγροτικές δουλειές εδώ που μένω.. Οι γονείς μου δεν ξέρουν να με προσεγγίσουν.. Δεν εχω κανέναν άλλον.. Χώρισα σχετικά πρόσφατα και πονάω ακόμα πολύ βαθιά μεσα μου.. Δεν αντέχω αλλά ξεσπάσματα.. Χρειάζομαι βοήθεια αλλά δεν ξέρω απ που.. Εδώ πρέπει να βάλεις βαθιά το χέρι στην τσέπη..
- 07-12-2019, 15:07 #2george1520Guest
Και για πες μου.. Αν βάλεις τέλος στην ζωή σου.. Τι θα αλλάξει;; Α ναι.. Δεν θα πονεις.. Δεν υπάρχει άλλη λύση για τα προβλήματα σου φαντάζομαι... Από ότι θυμάμαι. Χώρισες, έχεις ένα παιδάκι, μένεις με γονείς και δεν έχεις δουλειά.. Γράψε μας ποια είναι τα προβλήματα που αντιμετωπίζεις τώρα (ακόμη και χαζα) και θα δεις πως για όλα υπάρχουν λύσεις.
07-12-2019, 15:08 #3
Ναι , εχεις δικιο , αλλα αυτη η λυση ειναι μη αποδεκτη .......
07-12-2019, 16:51 #4
Γεια σου λιζακι.
Η αυτοκτονια δεν ειναι λυση. Θα χασεις ολα αυτα τα ομορφα πραγματα που σε περιμενουν στην ζωη σου απο εδω και περα.
Φανταζομαι δεν εχεις καποιον φιλο απο τα γραφομενα σου να σε βοηθησει. Με τους γονεις σου εχεις προσπαθησει να ανοιξεις κουβεντα?
Εχεις επισκεφθει καποιον ειδικο? Ισως απαλυνει τον πονο σου, φανταζομαι εχουν μαζευτει πολλα απο χωρισμους, απο ανεργια απο πολλα..
Μενεις σε χωριο?
07-12-2019, 18:20 #5
σχεδον στην ιδια κατασταση ειμαι αλλα δεν σκεφτομαι την αυτοκτονια
προσπαθω να βρω τροπους να τα αποδεχτω ολα και να συνεχισω οπως ερθουν τα πραγματα η οπως ειναι
07-12-2019, 21:04 #6
Αν επιμεινει σε συνδυασμο με απραξια και μονιμο κλαμμα το καλυτερο ειναι να πας σε ψυχιατρο. Εαν επι 7 μερες βλεπεις οτι χειροτερευεις δεν ειναι να το αφησεις. Εφαγες το χαστουκι ανεργιας επιστροφης σε απογοητευσε ο τυπος. Δεν ξερεις πια αν υπαρχει λυση. Σωστα;
"Make sure your worst enemy isn't you"
08-12-2019, 22:02 #7
μενω σε μια επαρχιακη πολη που δεν την λες και χωριο αλλα γενικα εδω οι δουλειες ειναι απειροελαχιστες.. υπομονη προσπαθω να κανω αλλα για ποσο? εχω ερθει απ τοτε που τελειωσα τις σπουδες μου..πριν σχεδον 1 χρονο μετακομισα σε μια μεγαλυτερη πολη οπου ειχα μια σχεση και ξεκινησα να δουλευω... η δουλεια ομως που πηγα ηταν με συμβαση και στην αρχη με ειχαν παραμυθιασει... στο καπακι και ο χωρισμος αμεσως μετα και ξαφνικα γιατι σχεδιαζαμε να μεινουμε μαζι η κατασταση εγινε αφορητη..
08-12-2019, 22:07 #8george1520GuestΤι δουλειές έχει εκεί που θα μπορούσες να κάνεις; ή έστω κάπου κοντα;
Νιώθεις έτοιμη να δουλέψεις; Μήπως όλο αυτό που συμβαίνει να σε έριξε και σε αυτό τον τομέα ψυχολογικά;
08-12-2019, 22:53 #9
δεν νιωθω ετοιμη να εργαστω προς το παρον... σιγουρα με εχει ριξει ψυχολογικα...
08-12-2019, 23:43 #10
Του καθενός το πρόβλημα του φαντάζει μεγαλύτερο, αλλά μήπως να σοβαρευτούμε λίγο; Αν δεν αισθάνεσαι καλά ψυχολογικά και και δεν μπορείς με τίποτα να ορθοποδήσεις μόνη σου, καιρός να πας να μιλήσεις με κάποιον ψυχολόγο για αρχή κι αν χρειαστεί και με ψυχίατρο. Ειλικρινά λυπάμαι πολύ που βλέπω άτομα εδώ μέσα να υποφέρουν, αλλά δεν δέχομαι και αυτή την ανευθυνότητα που χτυπάει κόκκινα. Έχω αρρωστοφοβία, να δώσω τέλος στη ζωή μου ο ένας, με παράτησε ο γκόμενος να δώσω τέλος στη ζωή μου ο άλλος... Δεν το καταλαβαίνετε βρε ότι υπάρχουν άνθρωποι που θα ευχόντουσαν να είχαν τα δικά σας τα προβλήματα, ότι υπάρχουν πολύ χειρότερα; Δεν το καταλαβαίνετε ότι πάντα υπάρχουν λύσεις για όλα; Κι ότι ο άνθρωπος κρύβει πολύ μεγάλες δυνάμεις μέσα του κι αν αγωνιστεί συνήθως τα καταφέρνει; Εσύ πας να πετάξεις λευκή πετσέτα πριν κάν μπεις στον αγώνα. Τι πάει να πει δεν έχεις κανέναν άλλο; Έχεις τον εαυτό σου κατ΄αρχήν. Πίστεψε λιγάκι σε εσένα, μία χαρά κοπέλα είσαι, αρκεί να το δεις και η ίδια.
09-12-2019, 07:56 #11Nefeli28GuestΤου καθενός το πρόβλημα οντως φαντάζει το μεγαλύτερο απ’ολα. Κι ο καθένας περνάει τον δικό του γολγοθά με τον δικό του τρόπο.
Μπορεί η αυτοκτονία να μην δείχνει λύση για κάποιον που είναι καλά, αλλά γι αυτόν που είναι στα τάρταρα είναι η μόνη λύση κάποια στιγμή.
Αν μπορούσε να στηριχτεί στον εαυτό του θα το έκανε. Δυστυχώς όμως δεν μπορεί. Ούτε να στηριχτεί, ούτε να δει ότι αξίζει, ούτε τίποτα. Νιώθει ένα τίποτα. Και τίποτα δεν μπορεί να το αλλάξει αυτό.
Μερικές φορές ούτε ψυχολόγοι ούτε ψυχίατροι ούτε τίποτα. Και τότε ο αυτοκτονικός ιδεασμός φαντάζει η μόνη λύση.
09-12-2019, 11:14 #12george1520GuestΠροβλήματα που έχουν λύσεις.. Παύουν να είναι προβλήματα!!!!! Και οι δύο σας να συνέλθετε.. Βρείτε τον εαυτό σας εκεί που τον χάσατε και η αυτοκτονία είναι η λύση των δειλων. Θέλετε να μιλήσετε; Μιλήστε εδώ, με ένα ψυχολόγο κάπου. Αλλά να έρχεστε και να λέτε αυτά τα χαζά πραγματικά απορώ..
Άρα το πρόβλημα σου είναι ότι δεν είσαι έτοιμη να εργαστεί. Αυτό έχει να κάνει με την εικόνα που έχεις τώρα για τον εαυτό σου... Επειδή δεν θυμάμαι.. Σε παρακολουθεί κάποιος γιατρός;
09-12-2019, 22:00 #13
Nefeli δεν είναι η μόνη λύση, φάνταζει η μόνη λύση ενώ υπάρχουν άλλες πραγματικές. Πρόσεξες ότι έγραψες "Κάποια στιγμή"; Θα σου περνούσε από το μυαλό κάποια άλλη στιγμή; Π.χ. όταν ήσουν καλά και ενθουσιασμένη με τον τάδε σύντροφό σου ή όταν σου άρεσε η δουλειά σου ή όταν σκεφτόσουν λιγότερο τις εμμονές σου; Η ζωή κανενός δεν είναι στατική, έχει τα πάνω και τα κάτω, είσαι στα πάρα πολύ κάτω, μελλοντικά θα είσαι πιο πάνω. Απλά τώρα δεν το βλέπεις κι αν π.χ. πέθαινες δεν θα το έβλεπες και θα έχανες την ευκαιρία να το ζήσεις.
Όλοι οι ειδικοί λένε πως όταν φτάσει κάποιος σοβαρά ακριβώς στο τσακ να αυτοκτονήσει και κάποιος τον σταματήσει εκείνη τη στιγμή, έχει σωθεί μία ζωή διότι μετά το μετανιώνει και δεν θέλει να το ξανακάνει στο 99.99% των περιπτώσεων. Υπάρχει φως στο τούνελ.
09-12-2019, 22:07 #14
09-12-2019, 23:12 #15Nefeli28GuestΝαι, όταν ήμουν καλά δεν τα σκεφτόμουν αυτά.
Έχω σκεφτεί κι αυτό που λες. Τι γίνεται αν στο τσακ το μετανιώσεις και σε προλάβει η δεν σε προλάβει κάποιος. Αν δεν σε προλάβει, ναι, δεν θα μάθεις ποτε τη συνέχεια της ζωής σου και πως θα ήσουν από κει και πέρα και αν μια μέρα πραγματικά θα ήσουν καλύτερα.
Όλοι ελπίζουμε στο καλύτερα....για κανέναν δεν είναι τίποτα σίγουρο.