Results 16 to 17 of 17
Thread: Αρνητικές σκέψεις
-
16-03-2009, 10:03 #16
Kαλημέρα Giorg,
Αυτό που έκανε αρχικά ο ψυχοθεραπευτής μου ήταν να με ηρεμεί γιατί τόσες αρνητικές σκέψεις που είχα και τόση κακή ψυχολογία ήταν ένα τεράστιο βουνό και ένα χάος στο μυαλό μου και δεν μπορούσα να βάλω τις σκέψεις μου σε μία τάξη και δεν μπορούσα και να δώ τις πραγματικές διαστάσεις των προβλημάτων. Τα ένιωθα υπερβολικά άσχημα. Δεν είναι όμως πραγματικά έτσι. Ήταν η ψυχολογία μου πολύ άσχημη όχι τα πράγματα. Μου έμαθε σιγά σιγά να σκέφτομαι λογικά, και μου υπενθύμιζε κάθε φορά πράγματα θετικά που ειλικρινά όταν με έπιαναν οι αρνητικές σκέψεις τα ξεχνούσα όλα. Είναι σημαντικό, όταν σε πιανουν οι αρνητικές σκέψεις, να κάνεις μια αναδρομή στο παρελθόν σου, και να σκέφτεσαι πράγνματα που έχεις καταφέρει και νιώθεις καλά με αυτά. Ακόμα και αν είναι πολύ μικρά. Επίσης και στο παρελθόν μπορεί να είχες αρνητικές σκέψεις που δεν έγιναν ποτέ πραγματικότητα ή δεν ήταν αλήθεια. Σίγουρα έχεις καλά στοιχεία και πλέονεκτήματα σαν άνθρωπος, που όμως οι αρνητικές σκέψεις δεν σου αφήνουν χρόνο και περιθώριο να εστιάσεις. Βρές αυτά τα καλά μέσα σου έστω και μικρά και αντικατέστησε σιγά σιγά τις σκέψεις σου. Να θυμίζεις στον εαυτό σου και τα θετικά. Δεν θα αντικαταστηθούν αμέσως, θέλει χρόνο και υπομονή αλλά σταδιακά θα σου γίνει αμυντικός μηχανισμός και μπορεί να το ξεπεράσεις.
Ίσως όμως με τη βοήθεια ενός ειδικού να μπορέσεις να φτάσεις πιο γρήγορα στο αποτέλεσμα που θέλεις.
Σου εύχομαι καλή επιτυχία και πολύ υπομονή.
- 19-06-2009, 19:16 #17
Εκει που κανω μια προσπαθεια να ανεβασω λιγο την ψυχολογια μου και τα καταφερνω,μετα αντε παλι επερχεται η πτωση. Γμ την τρελα μου δλδ,δεν μπορω να ελενξω ουτε καν τον εαυτο μου.
Δλδ τοσες αρνητικες σκεψεις και ενεργεια μεσα μου... Ζω μεσα στον αρνητισμο,σε οτιδηποτε μου βγαινει αντιδραση.
Ναι θα παω σε ειδικο,συντομα,μεχρι τοτε θα ταλαιπωρουμαι.:mad:...βάδιζα άσκοπα χωρίς να ξέρω που πηγαίνω
σαν κάποιος άνθρωπος που ο κόσμος θεωρεί χαμένο...
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή