Ομοιοπαθητική για άγχος, κατάθλιψη???
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 33
    Senior Member

Ομοιοπαθητική για άγχος, κατάθλιψη???

Καλησπέρα... έγραψα πρίν λίγες μέρες για τις κρίσεις άγχους που με ταλαιπωρούν με όλα τα γνωστά συμπτώματα, ενοχλήσεις στο στήθος, ζαλάδες κλπ κλπ... οι γιατροί που με εξέτασαν, καρδιολόγος, παθολόγος κατέληξαν στο άγχος και πρότειναν κάποιο αγχολυτικό κλπ... επειδή πάντα μου άρεσε η φράση εναλλακτική θεραπεία, είχα μια συζήτηση με φίλη μου φαρμακοποιό την οποία ρώτησα αν μπορεί να γίνει κάτι για το πρόβλημα μου εκτός των κλασικών φαρμάκων... μου πρότεινε εάν θέλω να δοκιμάσω να επισκεφτώ ένας ομοιοπαθητικό... μου είπε οτι είναι μια αμφισβητούμενη ιατρική απο πολλούς , αλλά αυτή ως φαρμακοποιός έχει πελάτες που δηλώνουν οτι έχουν βοηθηθεί σε θέματα άγχους και κατάθλιψης απο την ομοιοπαθητική... κάποιος φίλος εδώ που να έχει εμπειρία στο συγκεκριμένο θέμα???

Senior Member
    Εγώ προσωπικά απορρίπτω την ομοιοπαθητική αλλά μια φίλη που δοκίμασε είδε αποτελέσματα , μπήκε σε άλλο ρυθμο ζωής, έκοψε πράγματα, άρχισε διαλογισμούς κλπ. Δοκίμασε, ακόμη και αν δεν είναι αληθινή ιατρική, μπορεί να φέρει αληθινά αποτελέσματα
    "Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."

Senior Member
    geodim σε ευχαριστώ, έχω διφορούμενες απόψεις για την συγκεκριμένη ιατρική, η φίλη μου η φαρμακοποιός όμως μου είπε με την άδεια τους φυσικά, να μιλήσω με τους ίδιους που δηλώνουν οτι βοηθήθηκαν.... θα το προσπάθησω κι αυτό... τι να πω...

Senior Member
    Έχω φίλη που τη βοηθησε. Και μάλιστα έπαιρνε αγωγή για γενικευμένη εγ, ωδή διαταραχή και σιγά σιγά τη σταμάτησε. Μου είπε ότι ουσιαστικά σε βοηθά να στραφείς μέσα σου και να βοηθήσεις τον εαυτό σου από μέσα προς τα έξω. Ενώ μου είπε στην ψυχανάλυση (που σε τη σταμάτησε) ασχολείται με τους εξωγενείς παράγοντες που πυροδοτουν το άγχος. Εγώ σκέφτομαι να το δοκιμασω.

george1520
    Guest
    Έχω κανει ομοιοπαθητικη.. Εχω κάνει και για τις κρίσεις πανικού... Δεν έχω ξανά πάθει κρίση πανικού. Πέρα από κρίσεις απλές. Που μπορώ να ελέγξω. Θα σου πρότεινα να δοκιμάσεις..

Senior Member
    Μάλλον αυτό θα κάνω κι εγώ.. πέρα από κάποια χρήματα που δεν είμαι εφοπλιστής, να μου περισσεύουν δεν έχω να χάσω κάτι....

Senior Member
    Καλησπέρα είχα κάνει κάπου στα 16 ομοιοπαθητική αλλά δεν με βοήθησε καθόλου και τώρα πλέον μετά από πόσα χρόνια έχω καταλήξει να ακολουθώ φαρμακευτική αγωγή...δεν ξέρω αν θες προσπάθησε το και βγάλε συμπερασμα

Senior Member
    Φιλε προσπάθησε το δεν εχει παρενέργειες στα φάρμακα που θα σου δώσει. Εγω κανω απο τον Μάιο το πρώτο μηνα ήμουν τέλεια αλλα μετα μηνα με το μηνα ξανά ερχόντουσαν τα συμπτώματα. Τωρα θα αλλάξω φάρμακο. Επίσης μου εχει γράψει ενα χάπι έκτακτης ανάγκης για τις κρίσεις το οποίο κανει θαύματα. Αν δω οτι με πιάνει κατι Αποτωμα αμέσως διαλύω ενα μεσα σε νερό και σε 2 λεπτά εχει φύγει οτι και να με εχει πιασει! Ακομα και δηλητηρίαση που επαθα πηρα ενα χάπι που μου ειπε και έφυγε αμέσως και η διάρροια και ο στομαχόπονος! Για ημικρανίες κτλ γενικά για ολα χρησιμοποιώ την ομοιοπαθητική. Καμια φορα αν εχω πχ πονοκέφαλο και δεν εχω ομοιοπαθητικο δεν πειράζει να παρω και ενα ντεπόν. Εμένα ο γιατρος μου ειναι και παθολόγος όποτε αν δει οτι δε γίνεται δουλεια με την ομοιοπαθητική τοτε δίνει κανονικά φάρμακα. Εχω πολλα παραδείγματα με δερματικές ασθένεια ψυχικές κτλ. Ακομη και για κρυωμα χρησιμοποιώ την ομοιοπαθητική. Ειδα πολυ μεγάλη δοαφορα απλά τωρα ξανά ήρθαν ολα. Ίσως ειναι κατι αλλο ίσως να έκανα εγω κατι λαθος. Θα αλλάξουμε τωρα μαλλον το φάρμακο και θα δούμε. Πάντως να ξες τα χρόνια νοσήματα είτε ειναι ψυχικά είτε παθολογικά θέλουν καιρο να φύγουν με την ομοιοπαθητική! Και στην αρχή αν δεις έξαρση συμπτωμάτων αυτο σημαίνει οτι κανει δουλεια! Γενικά μπες και διάβασε και θα καταλάβεις λιγο πάνω κάτω! Εμένα πάντως με βοηθάει πολυ. Πέρσι πριν κανω την θεραπεία ήμουν πολυ χειρότερα!! Εγω στο προτείνω!!

Senior Member
    Σε ευχαριστώ Billy αν δεν κατάλαβα καλά συγχώρεσε με, ο γιατρός σου είναι παθολόγος και ομοιοπαθητικός? Η απλά παθολόγος που εχει κάποιες γνώσεις ομοιοπαθητικής? Γιατί αυτό που μου ειπαν ότι ένα ραντεβού ομοιοπαθητικό κράτα ώρα στον ομοιοπαθητικό διότι ρυθμίζει πολλούς παραμέτρους για κάθε ασθενή.... Αυτό που εχω να πω ότι η φίλη μου φαρμακοποιός μου έδωσε ένα RESCUE REMEDY το οποίο δεν έιχα ιδέα τι ήταν, το χρησιμοποίησα πριν, νομίζω ότι έκανε δουλειά .. τυχαίο ίσως? Θα δείξει..

Senior Member
    Το έπαιρνα και εγώ κάτι κάνει βοηθάει...εξαρτάται και τι βαθμό πριβλημματοε εχεις

Σκέφτομαι κι εγώ να δοκιμάσω ομοιοπαθητικη για το άγχος και για ψυχοσωματικα. Είναι κάνεις που να γνωρίζει καπιον καλό ομοιοπαθητικος να μου συστήσει από Αθήνα?

Senior Member
    Quote Originally Posted by giannis78 View Post
    Σε ευχαριστώ Billy αν δεν κατάλαβα καλά συγχώρεσε με, ο γιατρός σου είναι παθολόγος και ομοιοπαθητικός? Η απλά παθολόγος που εχει κάποιες γνώσεις ομοιοπαθητικής? Γιατί αυτό που μου ειπαν ότι ένα ραντεβού ομοιοπαθητικό κράτα ώρα στον ομοιοπαθητικό διότι ρυθμίζει πολλούς παραμέτρους για κάθε ασθενή.... Αυτό που εχω να πω ότι η φίλη μου φαρμακοποιός μου έδωσε ένα RESCUE REMEDY το οποίο δεν έιχα ιδέα τι ήταν, το χρησιμοποίησα πριν, νομίζω ότι έκανε δουλειά .. τυχαίο ίσως? Θα δείξει..
    Ειναι και παθολόγος και ομοιοπαθητικος! Πήγαινε και ξεκινα δεν εχεις να χάσεις κατι!! Αυτο που πήρες τι ακριβώς ειναι;

george1520
    Guest
    Να ξέρεις φίλε μου. Εκεί θα πας και θα μιλήσεις για σένα. Τι νιώθεις, πως είσαι σαν χαρακτήρας.. Στον κάθε άνθρωπος αντιστοιχεί διαφορετικό φάρμακο.. Απλά θα πρέπει να κόψεις κάποια πράγματα... Αλλα δεν είναι κάτι wow. Όπως μέντα, έντονες μυρωδιές, καφε... Δεν θυμάμαι τι άλλο.

Senior Member
    Εμένα πάντως δεν μου στέρησε τιποτα. Ούτως η άλλως δεν πινω καφε αλλα δεν μου ειπε κατι τέτοιο!

Senior Member
    ειναι κατι σταγονες οι οποιες καταστελουν αγχος κλπ.... μπορεις να το χρησιμοποιησεις οσο θες, χωρις παρενεργειες κλπ... googlαρετο ειναι κατασκευασμενο απο καππια ανθη φυτα κλπ... κι εγω οτι εψαξα και βρηκα σου λεω.... δεν ειναι ακριβως ομοιοπαθητικο...

Page 1 of 3 123 LastLast