απορια για αντιψυχωσικα
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 22
    Senior Member

απορια για αντιψυχωσικα

δεν ξερω αν πρεπει να το βαλω στις ψυχωσεις η οχι, αλλα αφορα ατομο που δεν εχει ψυχωση, εκδηλωσε μανια κ θυμο πολυ, τον εβαλαν μεσα σε ψυχιατρειο γτ ηταν επιθετικος, εκει του εκαναν μια ενεση κ τον εφεραν σε καταστολη, του ειπαν βγαινοντας οτι θα κανει αλλες 3 ενεσεις..δεν θυμαμαι ανα ποτε... αποτελεσμα, το ατομο να εχει καταχαζεψει, ολο ξαπλωνει, σηκωνεται περπαταει σαν ρομποτ πανω κατω, ξανα ξαπλωνει, δεν βγαινει απ το σπιτι κ του εδωσαν ακινετον επισης, κοβει ακινετον κ μενει χωρις αυτο κ κανει σωματικο σοκ ..γινεται ακαμπτος κ οι κλειδωσεις δεν κλεινουν για λιγο καιρο...του το εδωσαν για να ενεργοποιηθει, εγω ξερω οτι το ακινετον το δινουν σε ατομα που εχουν νευρικοτητα κ δεν μπορουν να ησυχασουν.
    οι γιατροι ειναι επαρχια... τον ξεσκισαν στα αντιψυχωσικα κ τον διελυσαν...νιωθω οτι του καψανε τον εγκεφαλο, το ατομο ειναι 55 χρονων χωρις ιστορικο ψυχωσης, απλα παντα ηταν καπως περιεργος κ τεμπελης κ λιγο επιθετικος που κ που...
    γινεται τα αντιψυχωσικα σε μεγαλες δοσεις να καψουν τον εγκεφαλο¨? κ αν κοπουν σταδιακα θα επανελθει?
    γτ να μη του εδιναν απλα εναν σταθεροποιητη με λιγο αντιψυχωσικο κ μετα ενα σσρι να ερθει σε ισορροπια...μαθαμε οτι οι γιατροι στο ψυχιατρειο εκει ειναι καραγκιοζηδες κ δεν ξερουν τι κανουν?
    ο ανθρωπος δεν εχει επικοινωνια, ειναι σαλεμενος...
    δεν επικοινωνει πια σωστα.... εχει γινει ενα ρομποτ.

Senior Member
    Quote Originally Posted by anxious4ever View Post
    δεν ξερω αν πρεπει να το βαλω στις ψυχωσεις η οχι, αλλα αφορα ατομο που δεν εχει ψυχωση, εκδηλωσε μανια κ θυμο πολυ, τον εβαλαν μεσα σε ψυχιατρειο γτ ηταν επιθετικος, εκει του εκαναν μια ενεση κ τον εφεραν σε καταστολη, του ειπαν βγαινοντας οτι θα κανει αλλες 3 ενεσεις..δεν θυμαμαι ανα ποτε... αποτελεσμα, το ατομο να εχει καταχαζεψει, ολο ξαπλωνει, σηκωνεται περπαταει σαν ρομποτ πανω κατω, ξανα ξαπλωνει, δεν βγαινει απ το σπιτι κ του εδωσαν ακινετον επισης, κοβει ακινετον κ μενει χωρις αυτο κ κανει σωματικο σοκ ..γινεται ακαμπτος κ οι κλειδωσεις δεν κλεινουν για λιγο καιρο...του το εδωσαν για να ενεργοποιηθει, εγω ξερω οτι το ακινετον το δινουν σε ατομα που εχουν νευρικοτητα κ δεν μπορουν να ησυχασουν.
    οι γιατροι ειναι επαρχια... τον ξεσκισαν στα αντιψυχωσικα κ τον διελυσαν...νιωθω οτι του καψανε τον εγκεφαλο, το ατομο ειναι 55 χρονων χωρις ιστορικο ψυχωσης, απλα παντα ηταν καπως περιεργος κ τεμπελης κ λιγο επιθετικος που κ που...
    γινεται τα αντιψυχωσικα σε μεγαλες δοσεις να καψουν τον εγκεφαλο¨? κ αν κοπουν σταδιακα θα επανελθει?
    γτ να μη του εδιναν απλα εναν σταθεροποιητη με λιγο αντιψυχωσικο κ μετα ενα σσρι να ερθει σε ισορροπια...μαθαμε οτι οι γιατροι στο ψυχιατρειο εκει ειναι καραγκιοζηδες κ δεν ξερουν τι κανουν?
    ο ανθρωπος δεν εχει επικοινωνια, ειναι σαλεμενος...
    δεν επικοινωνει πια σωστα.... εχει γινει ενα ρομποτ.
    το ακινετον το δινουν για τις παρενεργειες μονο....αντιπαρκινσονικο ειναι...δλδ δυσκυνισιες πχ τρεμουλο κτλ.....δεν ειναι ψυχοφαρμακο..........απ οσους γνωστους εχω με ψυχωση δυστυχως στην αρχη ετσι τους αντιμετωπιζουν ενα παιδι δεν μπορουσε καν να μιλησει απ τις μεγαλες δοσεις αντιψυχ φαρμακων......βεβαια το καλο ειναι οτι ελλατωνονται στη συναιχεια κ επανερχονται τα ατομα μετα απο κανα χρονο απφου το παθαν το επεισοδιο.......καλυτερα αν μπορεις να βοηθησεις να παει αλλου σε αλλο γιατρο.....γτ πολλοι κραταν ψηλες δοσεις επειδη φοβουνται για προλυψη κ χωρις να τα χει αναγκη ο αλλος........καλυτερα να το γραφες στις ψυχωσεις θα επερνες κ εμπειριες απ αλλους

Senior Member
    ρε συ..τον ανθρωπο τον αποκαμαν..γτ μιλαει αυτος νομιζεις?ουτε καν..ευτυχως τα πα στους δικους του κ θα τον πανε σε αλλο γιατρο.
    δεν εκανε ψυχωση ο ανθρωπος! επιθετικος ηταν! κ περαπταγε χλμ καθε μερα σαν μανια δλδ.

Senior Member
    ρε συ..τον ανθρωπο τον αποκαμαν..γτ μιλαει αυτος νομιζεις?ουτε καν..ευτυχως τα πα στους δικους του κ θα τον πανε σε αλλο γιατρο.
    δεν εκανε ψυχωση ο ανθρωπος! επιθετικος ηταν! κ περαπταγε χλμ καθε μερα σαν μανια δλδ.
    οκ,κτλβα,.................

Senior Member
    Τα αντιψυχωσικα είναι πολύ βαριά φάρμακα και ναι επηρεάζουν τον εγκέφαλο... για μένα θα πρέπει να δίνονται μόνο σε περίπτωσεις σχιζοφρένειας... και όχι όπως εμένα που μου τα δώσανε για άγχος και κατάθλιψη... και το χειρότερο δυσκολεύομαι πολύ να τα κόψω γιατί έχουν τρομακτικές παρενέργειες...

MikeStam 3
    Guest
    Quote Originally Posted by Elendar123 View Post
    Τα αντιψυχωσικα είναι πολύ βαριά φάρμακα και ναι επηρεάζουν τον εγκέφαλο... για μένα θα πρέπει να δίνονται μόνο σε περίπτωσεις σχιζοφρένειας... και όχι όπως εμένα που μου τα δώσανε για άγχος και κατάθλιψη... και το χειρότερο δυσκολεύομαι πολύ να τα κόψω γιατί έχουν τρομακτικές παρενέργειες...
    Κ γω για αγχος τα πηρα δεν εκαναν τιποτα σε μενα ...σε σενα;;;;

Senior Member
    Quote Originally Posted by MikeStam 3 View Post
    Κ γω για αγχος τα πηρα δεν εκαναν τιποτα σε μενα ...σε σενα;;;;
    Αν επιτρέπεται πιο φάρμακο παίρνεις?? το έχεις κόψει τώρα η το παίρνεις ακόμα??
    Λογικά βοήθησε με το άγχος σε μένα... αλλα τι να το κάνω... έχει τρομερές παρενέργειες η Ολανζαπίνη που παίρνω και κόβεται πολύ δύσκολα και επιπονα....

Senior Member
    καλησπερα

αρχικα να πω πως η μανια μπορει να εχει και ψυχωτικα στοιχεια
    αν ηταν επιθετικος και επικινδυνος ειναι λογικο να τον καταστειλουν.δεν μπορουν να τον αφησουν ετσι.κι οχι μονο επειδη μπορει να γινει επικινδυνος για τον αλλον αλλα και προς τον ιδιο του τον εαυτο.. δεν ειναι αστειο.
    στη διπολικη δινουν αντιψυχωτικα, αντιεπιληπτικα, ισορροπιστες
    ισως του δινουν μεγαλες δοσεις και για αυτο μπορει να ειναι σα ζομπι
    ισως δινουν και ηρεμιστηκα.. εγω με αυτα χαζευα οταν επαιρνα παλια αρκετα μεγαλες δοσεις και ειχα παρενεργειες
    το ακινετον προφανως του το δινουν γιατι καποιο απο τα φαρμακα που παιρνει εχει ως παρενεργεια τα εξωπυραμιδικα συμπτηκα.παει πακετο δηλαδη με καποια αντιψυχωτικα ακριβως γα να μην κοκαλωνεις να μην τρεμεις κλπ και αν δεν το παρει και ειναι μονος του πως θα βοηθηθει για να συνελθει??
    οταν πεσει η δοσολογια θα επανερχεται λογικα και θα ειναι πιο λειτουργικος
    κι οσο για τα αντικαταθλιπτικα που λες.. αν τα δωσουν σε καποιον που ειναι σε μανια αυτα τοτε θα τον κανουν πολυ χειροτερα γιατι θα τον ανεβασει παλι και συνεχισει το μανιακο επεισοδιο ή θα προκληθει ενα νεο. θελει προσοχη για να κρατησεις τις ισορροπιες

σου το εγραψα και στο θεμα στις ψυχωσεις
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    anxious αυτο που του εφτιαξες κ κοκτειλ...πας να κλεψεις τις δουλειες των ψυχιατρων χεχε.

Η μανια οπως ειπε κ η @boo συγκαταλεγεται πολλες φορες κ στις ψυχωσεις οπως κ η διπολικη στην οποια η μανια ειναι συμπτωμα.

Αν ηταν επικινδυνος οι δοσεις ειναι μεγαλυτερες αλλα κ χωρις να συνεβαινε αυτο πολλες φορες ξεκινανε απο υψηλες για να πιασουν κ να ειναι σιγουροι κ απο κει κ περα με βαση την εξελιξη κ το αν ο γιατρος ειναι ευσυνειδητος πηγαινει σε δοση συντηρησης.
    Απο κει κ περα αν δεν ειναι βεβαιοι για την διαγνωση να το οω κυνικα περιμενουν το επομενο επεισοδιο.
    Αν εχει διπολικη ή σχιζοσυναισθηματικη κ του δινουν μονο αντιψυχωτικο θα επακολουθησει καταθλιψη κ αν του εδιναν αντικαταθλιπτικο μανια.

Οσο για την φαση που βλεπεις ειναι η "κανονικοτητα" του ψυχωσικου επεισοδιου κ της πρωτογονης μεχρι στιγμης αντιμετωπισης του.
    Οσο για τον εγκεφαλο βραχυπροθεσμα ειναι πιο πιθανον να καει απο τα ψυχωσικα επεισοδια κ μακρυπροθεσμα να φθινει λογω κ των αντιψυχωσικων.
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    δεν πολυκαταλαβα, δλδ με τα χρονια θα πεσει η δοση κ θα ειναι πιο λειτουργικος?
    δεν εχουνε παρει ακομα διαγνωση σοβαρα τωρα, ενας ψυχιατρος τον επισκεπτεται σπιτι ..του εδινε κ αντικαταθλιπτικο για να ενεργοποιηθει απο την καταστολη των αντιψυχωσικων, αλλα δεν του κανει τπτ...
    κοκκαλο εμεινε οταν ΕΚΟΨΕ ΤΟ ΑΚΙΝΕΤΟΝ ...πως το εξηγειτε αυτο?

Senior Member
    το οτι εμεινε κοκαλο ειναι παρενεργεια αρκετων αντιψυχωτικων.
    μπορει επισης να παρουσιασει τρεμουλο στα χερια
    αυτα λεγονται εξωπυραμιδικα συμπτωματα και οφειλονται στο αντιψυχωτικο που παιρνει
    γι αυτο δινουν το ακινετον γιατι διωχνει αυτες τις παρενεργειες
    είμαι ςοδοπανα ανθρωπος

Senior Member
    Του το εχουν κοψει το ακινετον πλεον... κ ο ανθρωπος ειναι χαζεμενος εντελως..ουτε μιλαει ουτε λαλαει, απλα σηκωνεται κανει 2 σβουρες κ ξαναξαπλωνει..
    πολυ κριμα...τον κατεστρεψαν κωλογιατροι

Senior Member
    Βασικα χαζευεις κ χωρις φαρμακα.
    Στην ουσια η ψυχωση ειναι διαλυση των ανωτερων λειτουργιων του εγκεφαλου. Προσβαλεται κυριως ο πρωμετωπιαιος φλοιος κ μειωνεται η φαια ουσια σε καθε επεισοδιο. Στον πρωμετωπιαιο εδραζονται οι ανωτερες λειτουργιες οπως λογικη,λογος,μνημη κτλ
    Ολοι μας περασαμε απο αυτη την φαση γι αυτο μιλησα για "κανονικοτητα"
    It is no measure of health to be well adjusted to a profoundly sick society. J.Krishnamurti

Senior Member
    δεν πολυκαταλαβα, δλδ με τα χρονια θα πεσει η δοση κ θα ειναι πιο λειτουργικος?
    δεν εχουνε παρει ακομα διαγνωση σοβαρα τωρα, ενας ψυχιατρος τον επισκεπτεται σπιτι ..του εδινε κ αντικαταθλιπτικο για να ενεργοποιηθει απο την καταστολη των αντιψυχωσικων, αλλα δεν του κανει τπτ...
    Η δοση συντηρησης ειναι βασικη για την λειτουργικοτητα.
    Απο κει κ περα η ιδια η παθηση δημιουργει μειωμενο κινητρο κ απαθεια που σε συνδιασμο με την καταστολη, υπνηλια κ μειωμενες γνωστικες λειτουργιες(μνημη,προσοχη) δεν μπορεις να εισαι παραγωγικος τουλ στην αρχη.

Mrgilleas
    Guest
    τον πρωτο καιρο ημουν και γω σαν ρομποτ αλλα το αποτελεσμα ειναι να εχω χαζεψει μετα απο τοσα φαρμακα που εχω παρει σαν να εχει καει ο εγκεφαλος μου.τον πρωτο καιρο που τα επαιρνα ημουν σαν ρομποτ μετα συνηλθα και ημουν φυσιολογικος και σοβαρος τα τελευταια 2 με 3 χρονια εχω καει ολοκληρωτικα ολο σεξ θελω να κανω,μπορει να γελαω δυνατα για πολλα λεπτα για κατιπου μπορει να μην ειναι και τοσο αστειο σαν να εχω αποβλακωθει ή να εχω καπνισε βαπορια με κανναβη για να εχω γινει ετσι κατι το οποιο δεν το εχω δοκιμασει καθολου .θα το αποδεχτω θα παιρνε φαρμακα μεχρ να χαζεψω και να καω τελειως γιατι αν τα κοψω θα καταληξω σε ασυλο.δεν φταινε οι γιατροι τα φαρμακα κανουν ζημια κα συγκεγκριμενα τα αντιψυχωτικα κακως τα δινουν σε ασθενεις με απλο αγχος και καταθλιψη.ο λογος που πολλοι ψυχωτικοι ζουν λιγα χρονια οφειλονται κατα κυριο λογο και στα φαρμακα που προκαλουν παχυσαρκια,διαβητη,χοληστε ρινη,αυξημενα λιπιδια,αυξηση ηπατικων ενζυμων συν αν παιρνεις χρονια αντιψυχωτικα παθαινει οψιμη δυσκινησια που ειναι συνδρομο που γινεσαι σαν φρικιο διοτι κανεις αποτομες μυικες συσπασεις στο στομα και γενικα ενα σωρο τικ και γκριματσες και φαινεσαι πολυ περιεργος γι αυτο μαγκες οσοι δεν εχετε ψυχωση κακως παιρνετε τα ιδια φαρμακα με μας αυτα λεγονται αντιψυχωτικα πολεμουν την ψυχωση τωρα αν θελετε να καψετε το εγκεφαλο σας και το σωμα σας δικη σας επιλογη ειναι.εγω ξερω μετα απο 10 χρονια ληψης της αγωγης εχω αποβλακωθει καπως

Page 1 of 2 12 LastLast