Διάρκεια Θεραπείας με SSRI'S
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Results 1 to 14 of 14
    Banned

Διάρκεια Θεραπείας με SSRI'S

Ξέρει κανείς αν τα ssri's ενδείκνυνται για διάστημα θεραπείας μεγαλύτερο από 12 μήνες? Εννοώ το ίδιο φάρμακο χωρίς αλλαγή... Και κάτι άλλο.. Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να διακόψεις?? Μαχαίρι λογικά θα υπάρξουν παρενέργειες..Για παράδειγμα εγώ παίρνω σιταλοπράμη 40mg , θα πάω στα 20 και μετά στα 10 ή δεν υφίσταται καν το 10 Mg ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΈΝΗ ΟΥΣΊΑ.. αΚΟΎΩ ΑΠΌΨΕΙς..

Senior Member
    Αμα σου ' παει ' το φαρμακο, μπορεις να το συνεχισεις και ανω του ετους , αν βεβαια στο μεταξυ συνελθεις , αρχιζεις και το κοβεις , σταδιακα παντα ...... ..........η σταδιακη διακοπη ειναι φυσικα ο καλυτερος τροπος .......

Senior Member
    Συγνωμη για την παρεμβολη αλλα απο οσο ξερω η εσιταλοπραμη επιτρεπεται μεχρι 20 Mg. Πως ανεβηκες στα 40? / το λεω γιατι εχω ξεκινησει εδω και 25 μερες και το διαβασα στις οδηγιες .

Senior Member
    Σχετικα με το διαστημα που μπορεις να λαβεις ενα SSRI, εγω λαμβανω το ιδιο φαρμακο για δυο χρονια και εχω ακούσει αλλους να παιρνουν για περισσοτερα χρονια εφοσον τους βοηθαει. Το να το κοψεις μαχαιρι δεν θα το συνιστουσα γιατί πολλοι αναφερουν ασχημες παρενεργειες. Η διακοπη ειναι καλο να γινεται σταδιακα και με συμβουλη γιατρου

Senior Member
    Καλησπέρα, Demi71 εσύ παίρνεις εσιταλοπράμη και όχι σιταλοπράμη, είναι διαφορετική ουσία.
    Τώρα όσον αφορά το θέμα, ουσιαστικά οι πιο πολλοί γιατροί λένε τουλάχιστον 1 χρόνο, αρκετοί παίρνουν για πολλά χρόνια.

Το πως τα κόβεις όμως είναι σημαντικό, όσο πιο σύντομα τόσο πιο πιθανό να δημιουργηθεί πρόβλημα.
    Όσο πιο σταδιακά τα διακόψεις τόσο καλύτερο, η σιταλοπράμη υπάρχει και σε σταγόνες οπού μπορείς να ρυθμίσεις μικρές δόσεις κάτω των 10mg.

Για κάποιους είναι σχετικά εύκολα να διακόψουν, άλλοι χρειάζονται να το κάνουν πολύ σταδιακά.
    Για τον τρόπο και τη διάρκεια διακοπής συζήτησε με το γιατρό σου.

Banned
    Quote Originally Posted by Demi71 View Post
    Συγνωμη για την παρεμβολη αλλα απο οσο ξερω η εσιταλοπραμη επιτρεπεται μεχρι 20 Mg. Πως ανεβηκες στα 40? / το λεω γιατι εχω ξεκινησει εδω και 25 μερες και το διαβασα στις οδηγιες .
    Kαλησπέρα , χαίρομαι για την παρεμβολή σου κι αυτός είναι ο λόγος που γράφτηκα στο φόρουμ. Δεν παίρνω όμως εσιταλοπράμη αλλά Σιταλοπράμη.. Στη συγκεκριμένη ουσία η ανώτερη δόση είναι 40mg

Banned
    Quote Originally Posted by Macgyver View Post
    Αμα σου ' παει ' το φαρμακο, μπορεις να το συνεχισεις και ανω του ετους , αν βεβαια στο μεταξυ συνελθεις , αρχιζεις και το κοβεις , σταδιακα παντα ...... ..........η σταδιακη διακοπη ειναι φυσικα ο καλυτερος τροπος .......
    Στην 'σταδιακή διακοπή' θα μπορούσε να εννοηθεί -σε τελικό στάδιο- ακόμα και το σπασμένο στα 2 χάπι?? Έχω αυτή την απορία. Για παράδειγμα στην περίπτωσή μου να σπάω την σιταλοπράμη των 20mg (ελάχιστη δόση) και να παίρνω 10Mg?

Banned
    Quote Originally Posted by christos_cr View Post
    Καλησπέρα, Demi71 εσύ παίρνεις εσιταλοπράμη και όχι σιταλοπράμη, είναι διαφορετική ουσία.
    Τώρα όσον αφορά το θέμα, ουσιαστικά οι πιο πολλοί γιατροί λένε τουλάχιστον 1 χρόνο, αρκετοί παίρνουν για πολλά χρόνια.

Το πως τα κόβεις όμως είναι σημαντικό, όσο πιο σύντομα τόσο πιο πιθανό να δημιουργηθεί πρόβλημα.
    Όσο πιο σταδιακά τα διακόψεις τόσο καλύτερο, η σιταλοπράμη υπάρχει και σε σταγόνες οπού μπορείς να ρυθμίσεις μικρές δόσεις κάτω των 10mg.

Για κάποιους είναι σχετικά εύκολα να διακόψουν, άλλοι χρειάζονται να το κάνουν πολύ σταδιακά.
    Πολύ χρήσιμη πληροφορία για τις σταγόνες , δεν το ήξερα

Senior Member
    Οι σταγόνες (αν δεν κάνω λάθος) αντιστοιχούν 1 σταγόνα = 1mg, ο γιατρός σου θα σου δώσει ένα πλάνο διακοπής για λίγους μήνες ενώ θα μειώνεις τα mg, μπορείς να του ζητήσεις να είναι όσο το δυνατόν μεγαλύτερο.

Κάποιοι κάνουν σταδιακή μείωση για αρκετούς μήνες ή και πάνω από χρόνο, ειδικά αν είναι πολύ ευαίσθητοι στη διακοπή τους.

Senior Member
    Quote Originally Posted by christos_cr View Post

Συγνωμη εχεις δικιο μπερδευτηκα :) Eγω παιρνω το Ratice που παει μεχρι 20 Mg , αλλα ειναι αλλη δραστικη ουσια

Senior Member
    Quote Originally Posted by Lonelyprincess View Post
    Στην 'σταδιακή διακοπή' θα μπορούσε να εννοηθεί -σε τελικό στάδιο- ακόμα και το σπασμένο στα 2 χάπι?? Έχω αυτή την απορία. Για παράδειγμα στην περίπτωσή μου να σπάω την σιταλοπράμη των 20mg (ελάχιστη δόση) και να παίρνω 10Mg?

Βεβαιως και μπορεις να σπας ενα χαπι στα δυο , αμα δεις καλη η κακη διαφορα πανω στον μηνα , το καθιερωνεις , αλλα βασικα εισαι πειραματοζωο, οπως ατυχως ειμαστε ολοι μας ......... τωρα τι σιταλοπραμη , τι εσιταλοπραμη , και τα δυο ταχω παρει , δεν ειδα καμμια διαφορα ......... οσο παλαιοτερο το φαρμακο , τοσο το καλυτερο , εχουμε πεσει στην εποχη του μαρκετιν ...... και της ' αρπαχτης ' των γιατρων η φαρμακοβιομηχανιων , που βασικα χ@στηκαν αν εσυ εισαι καλυτερα η τα ιδια , το $$$$$$$$$$$$$$$$ υπερανω ολων ...................................

Senior Member
    Quote Originally Posted by Demi71 View Post
    Συγνωμη εχεις δικιο μπερδευτηκα :) Eγω παιρνω το Ratice που παει μεχρι 20 Mg , αλλα ειναι αλλη δραστικη ουσια

Αυτο το ratice , ειναι γεννοσημο της εσιταλοπραμης .........................μην μπερδευεστε με τις ονομασιες ......

Senior Member
    Αυτο το ratice , ειναι γεννοσημο της εσιταλοπραμης .........................μην μπερδευεστε με τις ονομασιες ......
    Ναι το γνωριζω

Banned
    Βεβαιως και μπορεις να σπας ενα χαπι στα δυο , αμα δεις καλη η κακη διαφορα πανω στον μηνα , το καθιερωνεις , αλλα βασικα εισαι πειραματοζωο, οπως ατυχως ειμαστε ολοι μας ......... τωρα τι σιταλοπραμη , τι εσιταλοπραμη , και τα δυο ταχω παρει , δεν ειδα καμμια διαφορα ......... οσο παλαιοτερο το φαρμακο , τοσο το καλυτερο , εχουμε πεσει στην εποχη του μαρκετιν ...... και της ' αρπαχτης ' των γιατρων η φαρμακοβιομηχανιων , που βασικα χ@στηκαν αν εσυ εισαι καλυτερα η τα ιδια , το $$$$$$$$$$$$$$$$ υπερανω ολων ...................................
    Εγώ παίρνω γεννόσημα με μηδενική συμμετοχή, εκμεταλλεύομαι την ανεργία μου, ούτε μισό ευρώ δε θα τούς δώσω