Results 1 to 15 of 25
Thread: Τι γίνεται?
-
10-12-2019, 00:02 #1
Τι είναι αυτό πάλι???????
Καλησπέρα παιδιά για άλλη μια φορά εδώ και πραγματικά έχω πάλι απογοητευτεί μιας και κάθε μέρα όλο και κάτι θα με ενοχλήσει να σας πω λοιπόν το ιστορικό μου μια και που έχει 3 μέρες την Παρασκευή πήγα με τους φίλους μου για καφέ μόλις ήπια τον καφέ άρχιζε το κεφάλι μου να κάνει κάποιες περίεργες κινήσεις και αυτό το ένιωθα από το πίσω μέρος της κεφαλής κάτι σαν τικ μόνο όταν προσπαθούσα να μείνω ακίνητος γινόταν, και εκείνη την ώρα είχα φουλ υπερένταση αυτό να φανταστείτε το είχα πάθει άλλες 3-4 φορές μόλις έπινα ΜΟΝΟ καφέ και τέλος πάντων το ένιωθα όλη την ώρα αυτό και αφού το είχα πάθει άλλες 3-4 φορές είπα ότι επειδή ήπια καφέ είναι... μέχρι σήμερα αρχίζει και επιμένει δηλαδή για να καταλάβετε έτσι όπως προσπαθώ να μείνω ακίνητος παρατηρώ και αισθάνομαι το κεφάλι μου να κάνει μια κίνηση χωρίς να την κάνω εγώ μόλις αλλάζω μεριά και μένω ξανά ακίνητος την ξανά κάνει και αντίστοιχα κάτι σαν να τρέμει κάπως είναι αρκετά ενοχλητικό διότι από τους άλλους μπορεί να γίνεται αντιληπτό ... δεν έχω αλλά συμπτώματα μόνο από μια κούραση που την είχα σχεδόν από το καλύτερα να είμαστε σε μια συντεχνία απο εδώ για αρχή και όταν είναι να επιστρέψουμε πάμε στους σταδιακά.. την επόμενη βδομάδα θα πάω για αιματολογικές μηπως είναι κανας θυροειδής δεν έχω πει τίποτα ακόμα στους γονείς μου γιατί πραγματικά τους έχω ζαλίσει και έχω προσέξει ότι μόλις νευριάζω η αγνωνομαι το νιώθω πιο έντονο τι σκ@τα είναι πάλι αυτό ρε παιδιά δεν αντέχω άλλο τους γιατρούς.. μήπως γνωρίζει κανένας τίποτα για το θέμα??
- 10-12-2019, 00:13 #2
κάποιοι καφέδες πχ εσπρεσσο, η ποικιλία brazilian ειναι ατομική βόμβα και προκαλούν υπερένταση και νευρικές αντιδράσεις. Κάποια μαγαζιά κάνουν υπερβολικά δυνατό καφέ, και άμα είσαι αγχώδης σου δίνουν την χαριστική βολή. Μην ξαναπιείς καφέ από εκεί που ήπιες, και μην πίνεις καφέ από το απόγευμα και μετά. Κάνε και τις εξετάσεις για το θυροειδή που θα είναι και αυτές φυσιολογικές και μετά εστίασε στο πώς θα αντιμετωπίσεις τις φοβίες και τις κρίσεις πανικού. Και εκεί θα χρειαστείς μάλλον την βοηθεια ψυχολόγου επειδή ήδη δεν μπορείς να διαχειριστείς το φόβο και το άγχος και ξοδεύεις πολύ ενέργεια για ασήμαντα πράγματα που εσύ όμως τα θεωρείς ζητήματα ζωής και θανάτου. Ο μόνιμος εκνευρισμός και η ανησυχία προκαλούν και ζαλάδες, και όχι απλά κούραση αλλά μέχρι και ακραία εξάντληση, να μην έχεις δύναμη ούτε ένα ποτήρι νερό να σηκώσεις.
10-12-2019, 00:21 #3
Γεια σου ρε Νικόλα σε ευχαριστώ για την απάντηση.. καφέδες δεν πίνω σχεδόν ποτέ πίνω μόνο τα Σάββατα που βγαίνω με τους φίλους μου αλλά ρε συ το θέμα είναι ότι το έχω μέχρι και σήμερα και είναι ενοχλητικό διότι δεν πρέπει να μένω ακίνητος γιατί κάποιες φορές το κάνει και μπορεί να γίνεται αντιληπτό από τους υπόλοιπους.. η αλήθεια είναι μόλις το ξανά έπαθα την Παρασκευή είπα να το ψάξω περισσότερο το θέμα από εδώ εάν τυχόν έχει κανείς παρόμοιο θέμα με αυτό αλλά δεν βρήκα κάτι και όλη την ώρα το μυαλό μου ήταν εκεί σε αυτό..
10-12-2019, 00:24 #4
Μήπως να ανησυχώ?? Δεν άντεχω άλλο με όλη αυτή την ιστορία όλο και κάτι να έχω έλεος δηλαδή
10-12-2019, 00:30 #5
μα ήδη ανησυχείς συνέχεια, για αυτό αν πας σε ψυχολόγο θα σε βοηθούσε να κουμαντάρεις τις φοβίες σου. Όλοι νιώθουν πού και πού φόβο για τον χ ψ λόγο. Το ζητούμενο είναι να κουμαντάρουμε εμείς τα αισθήματά μας και όχι αυτά εμάς. Δεν σε γνωρίζω, δεν ξέρω τί σε απασχολεί, μπορεί και να υπάρχει μια έλλειψη αυτοπεποίθησης.
10-12-2019, 00:33 #6
Για ψυχολόγο μια φορά είχα πει στους γονείς μου και με κοιτούσαν στραβά και μου λένε μια μα καλά χαζός είσαι?? Άντε τώρα βγάλε εσύ άκρη και συν ότι δεν τους έχω πει τίποτα για όσα περνάω. Έλλειψη αυτοπεποίθησης έχω
10-12-2019, 00:40 #7
ναι δυστυχώς το να πας σε ψυχολόγο ή ψυχίατρο θεωρείται στίγμα, ταμπού. Αν έχεις δικό σου βιβλιάριο υγείας μπορείς να κλείσεις ραντεβού στο ΕΟΠΥΥ, έπειτα πολλοί δήμοι έχουν κέντρα ψυχικής υγείας, υπάρχουν ΜΚΟ που ασχολούνται με την ψυχική υγεία των εφήβων και νέων και έχουν και τηλεφωνική υποστήριξη. Με μια αναζήτηση στο google μπορείς να βρεις κάτι στην περιοχή σου.
Δεν θυμάμαι την ηλικία σου, αν έχεις οικειότητα με κάποιον καθηγητή/καθηγήτρια να του μιλήσεις για αυτό το θέμα και να καλέσει αυτός τους γονείς να τους μιλήσει....πρέπει και αυτοί να αφήσουν τα παλιομοδίτικά και να σε βοηθήσουν.
10-12-2019, 00:47 #8
Είμαι 17. Παλιά είχαμε μια ψυχολόγο στο σχολείο όμως έρχονταν κάθε Τρίτη και Πέμπτη εάν θυμάμαι καλά και μια μέρα είχε μπει στην τάξη μας και μας είχε πει ότι αν κάτι μας απασχολεί να πάμε να την βρούμε και να το συζητήσουμε και θα μείνει μόνο μεταξύ μας... σκέφτηκα να πάω αλλά είπα άστο καλύτερα
10-12-2019, 00:54 #9
Το ξέρω ότι οι γονείς μου μπορούν να με βοηθήσουν αλλά το θέμα είναι ότι εγώ δεν μιλάω κιόλας φοβάμαι να τους πω κάτι που να έχει να κάνει με κάτι σοβαρο γιατί δεν ξέρω πως θα το λάβουν
10-12-2019, 01:03 #10
10-12-2019, 07:36 #11
Έχεις δίκιο εγώ φταίω που ακόμα δεν τους έχω μιλήσει απλώς σίγουρα μπορεί να τους φανεί περίεργο όλο το θέμα
10-12-2019, 07:38 #12
Παιδιά εάν ξέρει κανένας άλλος τίποτα για το θέμα παρακαλώ πείτε μου
10-12-2019, 17:42 #13
Γιαννη ο καφες μου ειχε κανει πολλα.....τον εχω κοψει απο το 2004 ταχυκαρδιες,εσωτερικο τρεμουλο,αρυθμιες και παυλες μου ερχοταν να ριξω μπουνια στο στηθος μου,ζαλη φοβερη σςν να λυποθημαω, ετρεμαν τα ποδια μου και φοβερο πονοκεφαλο ,εισαι πολυ μικρος για να βασανιζεσε ,προσπαθησε να ηρεμησεις για να το ελεγξεις αν εισαι γενικα αγχωδης και αρωστοφοβος ο καφες σε ταραζει
10-12-2019, 18:03 #14
Γεια σου Γιάννη, είμαι ενα χρόνο μικρότερος σου και δεν περίμενα να έβρισκα κάποιον αλλον μικρότερο σε αυτο το φορουμ..Τέσπα τραβάω και εγω ζόρια με τους γονείς μου νομίζουν οτι επειδή είμαστε μικρή δεν πρέπει να παραπονιόμαστε και εμεις με κάποιο πρόβλημα που μας ανησυχή.Αυτό με της κινήσεις στο κεφάλι που λες το μονο που μπορο να σκεφτώ ειναι απο υπερένταση οταν καταναλώνεις καφεΐνη (διεργητηκεί ουσία).Η μπορει να το είχες ποιο πριν και να μιν το είχες προσέξει.Αφου δεν σου προκαλεί καποιο πονο, ζαλάδα κτπ ειναι ψυχοσωματικό.Εγω εδω και δίο μήνες εχω φοβία με τιν καρδια ενω εχω κανει ολες της εξετάσεις ακομα αγχώνομαι με μικρές ενοχλησούλες που μπορεί να ειναι μικρές αλλα επηρεάζουν ολοι τιν καθημερινότητα μου.
10-12-2019, 18:50 #15