Προβλημα με παρεες στη σχολη! - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 36
    Senior Member
    Quote Originally Posted by Kwnantia! View Post
    Εχεις απολυτο δικιο και θα σου πω. Μερικά κουτσομπολιά είναι κακόβουλα, κάποιο ψέμα που λέγεται εσκεμμένα για να καταστρέψει την υποληψή σου, αλλά ακόμη και αν δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό, πάλι με πληγώνει ιδιαίτερα αν το διαδίδει κάποια που την ένιωθα οτι με συμπαθεί και θέλει να κάνουμε παρέα! Δεν ειναι ευχαριστο να μαθαινεις οτι οι αλλοι λενε ασχημα πραγματα για εσενα! Και πραγματικα σκεφτομαι υπερβολικα και χανω αλλες ευκαιριες. Αυτες βρισκουν ενδιαφερουσες τις συζητησεις που κανουν για αλλους ανθρωπους! Επιασα τις 2 κοπελες αλλα αυτες δεν εκατσαν να μου πουν οτι εζουμε ακουσει κατι για εσενα που δεν μας αρεσει, οποτε καταλαβα οτι δεν προκειται να αλλαξουν γνωμη! Παρολο που μου μικανε, εχουν μια αμφιβολια για εμενα φαινεται αυτο! Γενικα ειμαι ησυχη και δεν μου αρεσει να προκαλω και για αυτο βρισκουν αφορμη να με σχολιασουν γιατι ξερουν οτι δεν θα παρω θεση και αισθανονται με το να με σχολιαζουν ανωτερες!
    αυτο που ειναι πραγματικα δυσαρεστο, ειναι το να σε θαβουν φιλοι, η ατομα που κανεις παρεα. κακοβουλοι και μαλακες υπαρχουν παντου. αλλα δεν τους κανουμε παρεα.
    δεν με νιαζει τι λεει για μενα ενας που θεωρω μαλακα η κακοβουλο. υπαρχουν απειροι. με νιαζει αν τον εχω επιλεξει για παρεα μου.
    επομενως, το θεμα λυνεται αν τους γυρισεις την πλατη κι οχι αν ευχεσαι να θαβουν τους αλλους, αλλα οχι εσενα... αυτο δεν προκειται να συμβει.

Junior Member
    Αυτο δεν μου αρεσει και εμενα επειδη παρολο που μου μιλανε, νιωθω οτι το κανουν με το ζορι ή αν θελουν να ρωτησουν κατι για το μαθημα! Αντι να πιστευουν στη δικη τους αποψη, ακουνε τις αλλες κοπελες που δεν εχω ανταλλαξει καν πολλες κουβεντες σε σχεση με αυτες και επηρεαζονται απο αυτες. Λες και δεν εχουν δικια τους αποψη για εναν ανθρωπο! Και γελανε με τα σχολια τους γιατι και αυτες απο μεσα τους φοβονται μην τις σχολιασουν! Σιγουρα δεν μπορεις να εμπιστευτεις καποιον που σχολιαζει τους αλλους!

Senior Member
    Αυτο το εχω σκεφτει και εγω, ειναι αυτονοητο οτι θα γινεται, οτι με σχολιαζουν και οι 2 παρεες! Αλλα δεν καταλαβαινουν οτι εγω απλως δεν κανω διακρισεις και οτι κοιταω τη δουλεια μου!
    Δεν υπαρχει λυση στο προβλημα σου. Γραφτους ολους και στα διαλειμματα στελνε μηνυματα στον γκομενο ή στο ινστα.

Miliva21
    Guest
    Ετσι οπως τα λες ειναι! Δεν εχω αλλη επιλογη για αυτο και τις κανω παρεα και ξερω οτι θα κατηγορουν και εμενα γιατι εχει συμβει την ωρα που τις πλησιαζω να λεει η μια σταματα ερχεται και να αλλαζουν θεμα, αλλα νομιζαν πως δεν τις καταλαβα! Αυτες δεν μπορουν να ξεχωρισουν την ποιοτητα των ανθρωπων, καθονται και πιστευουν ο,τι τους λενε οι υπολοιπες(που κυριως ειναι φημες και κουτσομπολια)και σε απομακρυνουν χωρις να εχεις κανει τιποτα! Το εχω σκεφτει την ωρα που τις σχολιαζουν να τους πω να αλλαξουμε θεμα, αλλα ξερω το χαρακτηρα καποιων απο αυτων και λεω αστο καλυτερα γιατι αν ανοιξουν το στομα τους δεν τους σταματαει τιποτα!
    Δεν υπάρχει το "δεν έχω άλλη επιλογή" ......
    Πάντα υπάρχει επιλογή......
    Εξάλλου κάνεις παρέα και με τις άλλες κοπέλες...
    Τι σε νοιάζει αν θα σε κουτσομπολευουν αφού ήδη το κάνουν......Είναι κατίνες ...Αυτή είναι η ασχολια τους....ότι και να κάνεις δεν θα το αλλάξεις

Σταματά να τους μιλάς.....Δεν εξαρτάσαι από αυτές....ουτε μπορούν να σε βλάψουν αν δεν το επιτρέψεις..........κοίτα τη σχολή σου....διάβασε και επικεντρωσου στο στόχο σου

Μην ασχολείσαι με παραφιλολογιες και με τα "σου πα μου πες" ........όποιος τρώγεται με τα πίτουρα τον τρώνε οι κότες

Αλλαγή παρεας αμέσως....Υπάρχουν πολλά άτομα γύρω σου.....ψάξου και μιλά.....στο χέρι σου είναι

Και άσε τις κλωσσες να κλωσσανε

Junior Member
    Με την αλλη παρεα μονο στη μια μιλαω πιο πολυ στις αλλες οχι και τοσο, τα τυπικα αλλα δεν μου εχουν κανει κατι οι κοπελες για να τις σχολιασω ασχημα οπως κανουν εκεινες! Στη κοινωνια που ειμαστε παντα θα μας σχολιαζουν για το παραμικρο για να φανουν ανωτερες. Αλλα οι φημες που λενε δεν ειναι ωραιες και αλλαζουν τη γνωμη ανθρωπων που σε συμπαθουσαν! Εχεις απολυτο δικιο παντως γιατι αυτες θα με σχολιαζουν και εμενα ασχημα οταν θα λειπω ασχετα αν καποιες απο αυτες μου φερονται καλα, φαινεται οτι κατι κρυβουν και δεν το λενε! Αν ξεχωριζαν πραγματικα την ποιοτητα των ανθρωπων, θα ερχονταν και θα μου το ελεγαν ευθεως οτι ακουσαν αυτο και αυτο και αν ισχυει. Αλλα προτιμουν να ακουν αυτες που μονο κακιες λενε για τους αλλους!

george1520
    Guest
    Άνθρωποι που αντί να ζούμε την ζωή τους γελάμε, σχολιάζουν την ζωή των άλλων δεν αξίζει να ασχολησε.. Αυτά τα κανουν στο δημοτικο. Δεν μπορώ να καταλάβω τι κερδίζεις απο αυτή την παρέα.. Πέρα από το να μην είσαι μόνη σε ένα τμήμα, δεν βρίσκω κάτι άλλο.

Επιμένω. Αν αποφασίσεις να απομακρυνθεις μη το κάνεις απότομα γιατί δεν θα σκεφτούν ότι έκαναν κάτι αυτές αλλά ότι εσύ έχεις το πρόβλημα. Μίλησε μπροστά από όλους και πες τα όπως τα νιώθεις. Θα είναι ξεκάθαρος ο λόγος που απομακρυνεσαι και ευχόμαστε να αλλάξεις τον τρόπο που σκέφτονται. Έστω σε μια από αυτές θα είναι κάτι καλό.

Junior Member
    Οντως δεν εχω να κερδισω τιποτα γιατι δεν λενε και κατι αλλο εκτος απο την αλλη παρεα και αισθανομαι αβολα να τα ακουω αυτα που λενε. Πριν κατι ημερες, μιλησα στη μια κοπελα που εμπιστευομαι λιγο απο αυτες, της ειπα γιατι δε θελω να συμμετεχω στις κουβεντες τους, οτι εκεινη η παρεα δεν μου εχει κανει τιποτα για να γελαω με αυτα που λενε και αυτη μου απαντησε οτι υπαρχει λογος που δεν τους μιλανε(οτι δεν δειχνουν τον αληθινο τους χαρακτηρα) και οτι δεν τις εμπιστευονται! Και μαλιστα ειπε οτι εχουν και πολλα επιχειρηματα για αυτο αλλα εγω πιστευω πως δεν τις συμπαθουν για βλακειες λογους απο οτι εχω δει! Απλως θελουν να ασχοληθουν μαζι τους για να φανουν ανωτερες!

george1520
    Guest
    Το να μη κάνεις παρέα με κάποια άτομα μπορώ να το καταλάβω.. Αυτές όμως δεν κάνουν μόνο αυτό. Αλλά ασχολούνται με τις άλλες κοπέλες. Σχολιάζουν κτλ..

Junior Member
    Και εγω το εχω σκεφτει οτι αν ξεκοψω αποτομα, θα λενε οτι τελικα ειχαμε δικιο! Αλλα δεν αλλαζουν γνωμη με τιποτα. Ειδικα αυτη την εβδομαδα σχολιαζαν πολυ ασχημα και ετυχε να ειμαι κοντα τους και μαλιστα η μια μου ειπε γιατι δεν συμμετεχεις και δεν λες κατι. Λες και πρεπει ντε και καλα να συμφωνω μαζι τους. Αλλα φαινεται οτι λενε για εμενα πισω απο την πλατη μου αφου εχει γινει πανω απο 1 φορα να τις πλησιασω και ξαφνικα να αλλαζουν θεμα ή να λενε σταματα, ηρθε!

Senior Member
    Αν δεν σπάσεις αβγά δεν φιάχνεις ομελέτα. Πολύ ανάλυση για απλά πράγματα. Στα φρύδια σου αν λένε ότι είχανε δίκιο, τι σε νοιάζει; Αφού έτσι κι αλλιώς σε σχολιάζουν ρε κοπέλα μου, τι δεν καταλαβαίνεις; Απότομα κόψε την παρέα και άστους να λένε. Πάντα θα βρεθεί κάποιος να λέει. Τι κόλλημα είναι αυτό με την γνώμη που έχουν οι άλλοι για εσένα, εσύ δεν ξέρεις ποια είσαι; Δεν λειτουργείς έτσι μέσα στην κοινωνία αν θες να πας μπροστά. Ανεμοδούρα θα είσαι που θα ρυθμίζεις την συμπεριφορά σου με κριτήριο το κάθε κατακάθι; Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω, ο τρόπος σκέψης σου είναι πολύ λάθος.

george1520
    Guest
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Αν δεν σπάσεις αβγά δεν φιάχνεις ομελέτα. Πολύ ανάλυση για απλά πράγματα. Στα φρύδια σου αν λένε ότι είχανε δίκιο, τι σε νοιάζει; Αφού έτσι κι αλλιώς σε σχολιάζουν ρε κοπέλα μου, τι δεν καταλαβαίνεις; Απότομα κόψε την παρέα και άστους να λένε. Πάντα θα βρεθεί κάποιος να λέει. Τι κόλλημα είναι αυτό με την γνώμη που έχουν οι άλλοι για εσένα, εσύ δεν ξέρεις ποια είσαι; Δεν λειτουργείς έτσι μέσα στην κοινωνία αν θες να πας μπροστά. Ανεμοδούρα θα είσαι που θα ρυθμίζεις την συμπεριφορά σου με κριτήριο το κάθε κατακάθι; Ειλικρινά δεν το καταλαβαίνω, ο τρόπος σκέψης σου είναι πολύ λάθος.
    Σονια μιλάμε για άτομα τα οποία δεν φέρονται ήδη σωστά. Πιστεύεις πως αν σταματήσει απότομα θα της φέρονται σωστά; καλό είναι πριν κάνουμε οποιαδήποτε κίνηση στην ζωή μας να σκεφτόμαστε όλα τα σενάρια.. Αν σταματήσει απότομα δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν. Αν ήταν κάτι άλλο δεν θα της το πρότεινα. Αλλά μιλάμε για ένα χώρο που περνάει τις περισσότερες ώρες της ημέρας.

Senior Member
    Μα αυτό προσπαθώ να εξηγήσω τόση ώρα, ότι έτσι κι αλλιώς δεν της φέρονται σωστά. Κι ούτε πρόκειται. Με τέτοια άτομα δεν βγάζεις άκρη. Ας αντιδράσουν όπως θέλουν. Να κάνεις "παρέα" με το ζόρι για ποιο λόγο; Την ώρα των μαθημάτων σε τι την επηρεάζουν; Στα διαλείμματα ας κάνει παρέες με άλλους ή και με κανέναν αν είναι να διαλέξει μεταξύ του κανένα και της κάθε κατίνας που της συμπεριθφέρεται άσχημα.
    Δηλαδή αν μεθαύριο είναι πολλές ώρες στον ίδιο χώρο με βιαστές και μαχαιροβγάλτες θα τους κάνει παρέα επειδή μπορεί να την κακοχαρακτηρίσουν; Θα τρελαθούμε εντελώς;

george1520
    Guest
    Εδώ οι άλλες τίποτα δεν τους έκαναν και τις κατηγορούν. Αν μείνουν στο στάδιο να κατηγορούν μονκ οκ.. Αν όμως αρχίσουν να πειράζουν, να σχολιάζουν μπροστά της ή να την "ενοχλούν". Δεν ξέρουμε πως θα αντιδράσουν..

Senior Member
    Είναι σαν να λες να υποκύπτουμε σε συμπεριφορές εκφοβισμού. Να κάνουμε παρέα με ακατάλληλα άτομα επειδή δεν ξέρουμε αν μας κάνουν χειρότερο κακό, το παιδί που του κάνουν bullying να κάθεται να το βαράνε και να του κλέβουν το χαρτζηλίκι επειδή φοβάται μην αντιδράσουν χειρότερα αν σηκώσει ανάστημα, η γυναίκα που έχει βίαιο σύζυγο να προσπαθήσει να ξεκόψει σιγά σιγά μην και αντιδράσει χειρότερα ο άλλος και τη σκοτώσει και πάει λέγοντας. Τα καθίκια δεν αλλάζουν, εσύ ζεις υπό το φόβο μην συμβεί το ένα και το άλλο και ψυχαναγκάζεσαι μια ζωή και επειδή δεν κάνεις τίποτα τελικά κάνεις κακό στον εαυτό σου σε μεγαλύτερη ή μικρότερη κλίμακα. Αυτή τη λογική προσπαθείς να καλλιεργήσεις στην κοπέλα.

Αν δεν μπορεί να σηκώσει ανάστημα σε κάτι σχετικά απλό όπως μία παρέα κακομαθημένων στη σχολή όπου δεν είναι κάτι τόσο τραγικό, με αυτό το σκεπτικό σκέψου τι θα υποστεί μεθαύριο στη ζωή της. Για εμένα είναι εντελώς λάθος αυτή η λογική και θα τη βρει μπροστά της. Εγώ έτσι το βλέπω και δεν έχω να προσθέσω κάτι στο θέμα. Ότι καταλαβαίνει ας κάνει, αλλά μεθαύριο αν χτυπάει το κεφάλι της στον τοίχο να μην πει ότι δεν την είχε συμβουλεύσει κάποιος και δεν την είχε προειδοποιήσει. Πολύ κρίμα νέα παιδιά να σκέφτεστε έτσι... Δεν έχω κάτι άλλο να πω.

george1520
    Guest
    Επειδή είμαι στον χώρο της εκπαίδευσης το μόνο που είπα είναι να τους μιλήσει όλους για το τι γίνεται μηπως αν τους καθρεφτισει τη κατάσταση να την αλλάξουν και μετά να μην ξανά ασχοληθεί μαζί τους. Ούτε παρέα είπα να κάνει μαζί τους, ούτε τίποτα.. Το να σταματήσει απότομα χωρίς να πει τους λόγους θα γίνει στόχος. Γνώμη μου. Ας κάνει ότι καταλαβαίνει.

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast