Results 31 to 36 of 36
Thread: Προβλημα με παρεες στη σχολη!
-
15-12-2019, 15:08 #31
Εγώ θα διαφωνήσω λιγάκι...δεν νομίζω ότι κρατάς ουδέτερη στάση με το να είσαι παρούσα στα κουτσομπολιά των μεν για τους δε και απλά να μην μιλάς. Όταν κάποιος κάνει κάτι που θεωρούμε λάθος μπροστά μας, δεν κρατάμε ουδέτερη στάση με το να το βουλώσουμε. Η ουδετερότητα μας χάθηκε ήδη με την παρουσία μας εκεί. Ουδέτερη στάση θα ήταν αν την στιγμή που τις άκουγες να κάνουν το πρώτο σχόλιο έλεγες "με συγχωρείτε αλλά αυτό που κάνετε το θεωρώ κατινιά και δεν θέλω να είμαι παρούσα" και τους έκοβες κάθε δικαίωμα να σε ξανακάνουν συνένοχο στις βλακείες τους. Με το να κάθεσαι να ακους όλες τις συκοφαντίες και τα λόγια που λένε για τις άλλες χωρίς να μιλάς, δεν γίνεσαι ουδέτερη, γίνεσαι άβουλη, παίρνεις σαφώς το μέρος τους (αφού τις καλύπτεις και δεν αποκαλύπτεις αυτά που λένε εκεί που πρέπει) και καταλήγεις τελικά να μην σε σέβεται κανείς. Ούτε οι μεν που κάνουν τα κουτσομπολιά αφού δεν συμμετέχεις σε αυτά ενεργά , ούτε οι δε που καλώς δεν σε εμπιστεύονται αφού καλύπτεις τις άλλες. Δηλαδή μεθάυριο στην ζωή σου αν δεις να κλέβουν/ σκοτώνουν/ βιάζουν μπροστά σου...πάλι εσύ θα μείνεις μουγκή από φόβο μην μπλέξεις; Δεν θα είσαι ουδέτερη ούτε τότε, συνένοχος θα είσαι.
Οι επιλογές που έχεις είναι δύο. Λες στα μούτρα των κουτσομπόληδων ότι αυτό που κάνουν σε ενοχλεί και απαιτείς να το κόψουν μπροστά σου και συνεχίζεις να κάνεις παρέα και με τις δύο παρεές όπως κάνεις και τώρα ή αν θεωρείς ότι δεν σου ταιριάζουν σαν παρέα ξεκόβεις και τέλος.
- 15-12-2019, 16:03 #32
Αυτο ειναι κατι που το ειχα σκεφτει αυτες τις ημερες και η αληθεια ειναι οτι δεν μου αρεσει να ξερω το λογο που δεν θελουν εκεινη την παρεα και να ακουω αυτα που λενε. Μπορει να μην συμμετεχω ή να καθομαι λιγο πιο μακρια τους ή να μην τις κοιταω, αλλα αυτες οι κακιες που λενε και παλι ακουγονται! Και δεν μπορω να πω οτι δεν ακουσα τιποτα αν με ρωτησει καποια απο αυτες! Απλως επειδη ξερω οτι καμια δεν θα παρει το μερος μου και θα μου την πουν ασχημα αν πω οτι δεν μου αρεσει αυτο που κανετε και να αλλαξουμε θεμα προτιμω να κανω πως δεν συμμετεχω στη κουβεντα τους γιατι θεωρουν τα κοριτσια που κουτσομπολευουν οτι ειναι μεγαλες προσωπικοτητες και οτι δεν πρεπει να τις χασουν απο φιλες. Εγω δεν μπορω να εμπιστευτω καμια απο αυτες πλεον να πω κατι παραπανω γιατι ξερω οτι η μια θα το πει στις υπολοιπες για να γελασουν ή απλως να βρουν μια παραπανω ευκαιρια για να ασχοληθουν μαζι μου! Και το ξερω οτι καμια απο τις 2 παρεες δεν θα με σεβεται επειδη θα λενε οτι ξερω ηδη πολλα και οτι μπορει να τα μεταφερω αλλα δεν εχουν γνωρισει το χαρακτηρα μου και για αυτο λενε αυτες τις φημες οτι ντε και καλα θα πιασω την αλλη παρεα να τους πω ο,τι λενε εκεινες! Αλλα δεν εχουν δικια τους αποψη, ειναι επηρεασμενες απο αυτες που λενε κυριως τις κατινιες!
15-12-2019, 16:49 #33
Δεν είναι απαραίτητο ότι δεν σε εμπιστεύονται επειδή πιστεύουν οτι θα πιάσεις τις άλλες και θα τους τα πεις. Δεν σε εμπιστεύονται γιατί ήδη αυτό που κάνεις, το να δέχεσαι δηλαδή μπροστά σου να θάβουν άλλες, σε κάνει άτομο μη εμπιστοσύνης. Και εγώ έτσι θα το έβλεπα και δεν θα σε ήθελα για φίλη μου. Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω τόση ώρα. Ποιον χαρακτήρα σου να γνωρίσουν; Εσύ υποτιμάς τον εαυτό σου και τον χαρακτήρα σου. Κι ούτε εσύ φαίνεται να έχεις δική σου άποψη κι απλά ακολουθείς τις άλλες.
Επαναλαμβάνεις συνεχώς ότι δεν μπορείς να κάνεις αλλιώς και ότι είσαι αναγκασμένη να τα δέχεσαι κτλ κτλ ενώ τα πράγματα είναι πολύ απλά. Πες μου τον φίλο σου να σου πω ποιος είσαι, λένε. Αν για κάτι τόσο απλό όπως μια φοιτητοπαρέα δεν μπορείς να στηρίξεις την άποψη σου και την θέση σου, σε πιο σημαντικά θέματα τι κάνεις;
Αγαπητή μου σε αυτή την ζωή δεν γίνεται να τα έχουμε καλά με όλους. Κι εσύ αυτό προσπαθείς να πετύχεις.
15-12-2019, 17:07 #34
Ναι, το καταλαβαινω αυτο που λες οτι θα με θεωρουν ατομο μη εμπιστοσυνης γιατι δεν συμμετεχω στα κουτσομπολια τους αλλα δεν μπορω να ξεκοψω αποτομα την παρεα μαζι τους. Θα πρεπει να το κανω χωρις να καταλαβουν τον πραγματικο λογο, να υπαρχει αλλος λογος γιατι στη κοινωνια μονο αυτα τα ατομα δεχονται καποιοι και τους κανουν ανωτερους!
15-12-2019, 18:02 #35
15-12-2019, 18:52 #36
Οταν ειχαν πιασει τους καθηγητες να τους πουν για αυτη την παρεα, ακουσα και τους ιδιους τους καθηγητες να συμφωνουν μαζι τους αλλα δεν εδωσα σημασια γιατι λεω οι καθηγητες δεν μπορει να μη ξερουν πως να αντιμετωπιζουν τετοιες καταστασεις κατινιας. Αλλα οσο περναει ο καιρος ειδα οτι τελικα οντως συμφωνουσαν οι καθηγητες με αυτες και εγω δεν βλεπω καποιο σοβαρο λογο να τις μειωνουν. Για χαζους λογους βρισκουν αφορμες να τις σχολιαζουν! Δεν θα επρεπε να με ενδιαφερει η αποψη τους αλλα δεν μπορω να εξηγησω το λογο που με νοιαζει τοσο!