Προβλημα με παρεες στη σχολη!
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 36
    Junior Member

Προβλημα με παρεες στη σχολη!

Είμαι 23 χρονών και είμαι σε μία σχολή και αντιμετωπίζω το εξής: είμαστε λίγα άτομα και έχουμε χωριστεί σε 2 παρέες! Η μία που ειναι λιγά άτομα δεν τις θέλουν από την άλλη παρέα και συνέχεια από πίσω τους τις θάβουν και γέλανε μαζί τους με ό,τι και αν κάνουν! Εγώ τυχαίνει να μιλάω και με τις 2 παρέες, γιατί δεν μου αρέσει να κάνω διακρίσεις αν ο άλλος δεν μου έχει κάνει τίποτα. Αλλά έχει καταντήσει κουραστικό να ασχολούνται μόνο με αυτές και να μην μιλάνε για άλλα θέματα! Το πρόβλημα είναι οτι κάποιες φορές από την παρέα που τις κοροιδεύουν, οταν τις πλησιάζω ξαφνικά αλλάζουν θέμα και δεν μιλάνε για αυτές. Και από οτι έχω καταλάβει πιστεύουν πως πάω και καρφώνω ό,τι λένε για αυτές αλλά εγώ εννοείται πως κρατάω μία ουδέτερη στάση και ό,τι και αν ακούω από τις 2 παρέες δεν ύπαρχει περίπτωση να να το μέταφερω στην άλλη παρέα. Αλλά αισθάνομαι άσχημα να ακούω τι λένε για αυτές αλλά ξέρω και ότι και εγώ όταν λείπω θα με σχολιάζουν άσχημα και δεν ξέρω τι να κάνω! Είναι μία κατάσταση που δεν μου αρέσει και είμαι η μόνη ουδέτερη που μιλάει και με τις 2 παρέες και δεν ξέρω τι να κάνω!

Senior Member
    Μάλλον να κόψεις την πολύ παρέα με άτομα κακόβουλα, που θάβουν τον κόσμο πίσω από την πλάτη του, κουτσομπολεύουν, δεν έχουν τρόπους και καμία εμπιστοσύνη και μάλιστα υποψιάζεσαι ότι σχολιάζουν κι εσένα άσχημα. Τι σου προσφέρει η παρέα με τέτοια άτομα;

Senior Member
    ελα ντε...
    κι εγω την ιδια απορια εχω.
    δηλαδη, δεν εγκρινεις την συμπεριφορα τους, αλλα τις κανεις παρεα. για ποιον λογο;; για να μας λες ποσο απαραδεκτες ειναι, και ποσο καλη εισαι εισαι εσυ, που δεν κανεις οτι κι αυτες; αν ειναι απαραδεκτες οπως λες, δεν δικαιολογεισαι να τις κανεις παρεα.
    αν κανεις παρεα με ατομα που δεν εγκρινεις, σημαινει οτι δεν εχεις παρεες.. βρες. δεν περιοριζεται ο κοσμος στις συμφοιτητριες σου. κανε και παραεξω παρεες.

Junior Member
    Σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας και το ξερω οτι δεν πρεπει να τις κανω παρεα αλλα στη σχολη μου και απο αλλα τμηματα ειναι λιγα ατομα και δεν εχω μιλησει με καποια αλλα ατομα εκτος απο τη δικη μου ειδικοτητα! Δεν εγκρινω τη συμπεριφορα τους, ουτε θελω να το παιξω καλη οπως ειπες απλως λεω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να καρφωσω κανεναν και το εχω πει σε καποιες απο αυτες οτι δεν μου αρεσει που σχολιαζουν γιατι δεν ειναι στο χαρακτηρα μου να γελασω με αυτα που λενε ή να ασχοληθω ή να παω να το πω στην αλλη παρεα αλλα αν παω στην αλλη παρεα και δεν τους μιλαω καθολου ξερω οτι θα με σχολιαζουν συνεχεια και θα λενε οτι ελεγαν και για αυτες! Πιστευω αυτος ειναι ο λογος που κραταω μια ουδετερη σταση και επειδη αυτες μιλανε με καποιους καθηγητες συνεχεια και εγω ακουσει να σχολιαζουν την παρεα που δεν θελουν, ξερω οτι θα πουν και για εμενα(αν δεν το εχουν κανει ηδη) και αυτο μπορει να επηρεασει την πορεια μου στη σχολη, γιατι υπαρχουν καθηγητες που δεν κοιτανε να κανουν τη δουλεια τους!

george1520
    Guest
    Λένε "οποίος κατηγορεί σε σένα κατηγορεί και εσένα"..
    καταλαβαίνω πως ο λόγος που κάνεις παρέα με τα συγκεκριμένα άτομα είναι γιατί δεν έχεις άλλη επιλογή. Πες μου μόνο αν σε βοηθάει κάπου να είσαι σε ένα περιβάλλον που δεν έχουν με τι να ασχοληθούν και κατηγορούν αλλά άτομα. Επειδή σαν άτομο είμαι λίγο ωμός, την ώρα που θα ήμασταν μαζεμένοι όλοι για να αρχίσει το μάθημα ή όταν τελειώσει.. Θα τους την έλεγα όλους. Θα τους έλεγα πως δεν γίνεται να είμαστε πέντε μύγες μέσα σε ένα τμήμα και να είμαστε χωρισμένοι και να σχολιάζουμε. Τι έχουμε να χωρίσουμε; Ίσως αν γνωρίζαμε ο ένας τον άλλον να κερδίζαμε και κάτι..
    Δσν ξέρω τι ακριβώς θα έλεγα. Εξαρτάται τι ανθρώπους θα είχα απέναντι μου. Ξέρω μόνο πως έτσι θα τους έβαζα απέναντι από την συμπεριφορά τους γιατί κάποτε φερομαστε περίεργα και δεν το καταλαβαίνουμε..

Senior Member
    Quote Originally Posted by Kwnantia! View Post
    Σας ευχαριστω για τις συμβουλες σας και το ξερω οτι δεν πρεπει να τις κανω παρεα αλλα στη σχολη μου και απο αλλα τμηματα ειναι λιγα ατομα και δεν εχω μιλησει με καποια αλλα ατομα εκτος απο τη δικη μου ειδικοτητα! Δεν εγκρινω τη συμπεριφορα τους, ουτε θελω να το παιξω καλη οπως ειπες απλως λεω οτι δεν υπαρχει περιπτωση να καρφωσω κανεναν και το εχω πει σε καποιες απο αυτες οτι δεν μου αρεσει που σχολιαζουν γιατι δεν ειναι στο χαρακτηρα μου να γελασω με αυτα που λενε ή να ασχοληθω ή να παω να το πω στην αλλη παρεα αλλα αν παω στην αλλη παρεα και δεν τους μιλαω καθολου ξερω οτι θα με σχολιαζουν συνεχεια και θα λενε οτι ελεγαν και για αυτες! Πιστευω αυτος ειναι ο λογος που κραταω μια ουδετερη σταση και επειδη αυτες μιλανε με καποιους καθηγητες συνεχεια και εγω ακουσει να σχολιαζουν την παρεα που δεν θελουν, ξερω οτι θα πουν και για εμενα(αν δεν το εχουν κανει ηδη) και αυτο μπορει να επηρεασει την πορεια μου στη σχολη, γιατι υπαρχουν καθηγητες που δεν κοιτανε να κανουν τη δουλεια τους!
    Δεν θέλω να σε προσβάλω, αλλά αυτή δεν είναι συμπεριφορά υπεύθυνου ενήλικου ανθρώπου, σίγουρου για τον εαυτό του και τις επιλογές του. Δεν μπορείς να υπερασπιστείς αν όχι το σωστό, τουλάχιστον τον εαυτό σου; Δηλαδή μεθαύριο θα κάνεις παρέα με την κάθε κατίνα και θα γλύφεις το κάθε καθίκι ή τον κάθε μπούλη από φόβο μη σε κακολογίσει παραέξω ή μη σου κάνει κακό; Εμένα αυτά που λες μου ακούγονται λιγάκι σαν αστείες δικαιολογίες για 23 χρονών κοπέλα. Θα επηρεάσει μία παρέα φοιτητών τους καθηγητές σου και την πορεία των σπουδών σου; Ας είμαστε και λίγο σοβαροί!

Junior Member
    Ετσι οπως τα λες ειναι! Δεν εχω αλλη επιλογη για αυτο και τις κανω παρεα και ξερω οτι θα κατηγορουν και εμενα γιατι εχει συμβει την ωρα που τις πλησιαζω να λεει η μια σταματα ερχεται και να αλλαζουν θεμα, αλλα νομιζαν πως δεν τις καταλαβα! Αυτες δεν μπορουν να ξεχωρισουν την ποιοτητα των ανθρωπων, καθονται και πιστευουν ο,τι τους λενε οι υπολοιπες(που κυριως ειναι φημες και κουτσομπολια)και σε απομακρυνουν χωρις να εχεις κανει τιποτα! Το εχω σκεφτει την ωρα που τις σχολιαζουν να τους πω να αλλαξουμε θεμα, αλλα ξερω το χαρακτηρα καποιων απο αυτων και λεω αστο καλυτερα γιατι αν ανοιξουν το στομα τους δεν τους σταματαει τιποτα!

george1520
    Guest
    Ετσι οπως τα λες ειναι! Δεν εχω αλλη επιλογη για αυτο και τις κανω παρεα και ξερω οτι θα κατηγορουν και εμενα γιατι εχει συμβει την ωρα που τις πλησιαζω να λεει η μια σταματα ερχεται και να αλλαζουν θεμα, αλλα νομιζαν πως δεν τις καταλαβα! Αυτες δεν μπορουν να ξεχωρισουν την ποιοτητα των ανθρωπων, καθονται και πιστευουν ο,τι τους λενε οι υπολοιπες(που κυριως ειναι φημες και κουτσομπολια)και σε απομακρυνουν χωρις να εχεις κανει τιποτα! Το εχω σκεφτει την ωρα που τις σχολιαζουν να τους πω να αλλαξουμε θεμα, αλλα ξερω το χαρακτηρα καποιων απο αυτων και λεω αστο καλυτερα γιατι αν ανοιξουν το στομα τους δεν τους σταματαει τιποτα!
    Εγώ είμαι λίγο απότομος σαν άνθρωπος. Αν άκουγα "σταματά έρχεται" θα έλεγα.. Γιατί να σταματήσετε, θέλω να ακούσω. Κάτι τέτοιο. Άσε που μετά από αυτό δεν θα εκανα καν παρέα μαζί τους. Σε ένα τοξικό περιβάλλον δεν θα ηθελα να ήμουν. Με ανθρώπους που δεν μου αρέσει η συμπεριφορά τους δεν θα έκανα παρέα. Απλά πριν απομακρυνθώ θα έκανα αυτό που σου είπα πιο πάνω. Μπας και καταφέρω να αλλάξω τον τρόπο που σκέφτονται και λειτουργούν γιατί αυτοί οι άνθρωποι κάποια στιγμή θα γίνουν γονείς, θα βγουν στην κοινωνία.. Μόνο αυτό. Επιλογή σου είναι όλα. Μένεις και κλείνεις ματιά αφτιά και χαλάς την ψυχολογία σου. Ή επιλεγεις ανθρώπους που αξίζουν.

Junior Member
    Δε με θιγεις, το ξερω και το εχω πει και εγω για εμενα οτι δεν ειναι ωραιο να ασχολουμαι αλλα σκεφτομαι συνεχεια τι μπορει να λενε για εμενα και δεν μου αρεσει να λενε φημες, πραγματα που δεν ισχυουν γιατι δεν ειναι ωραιο ο αλλος να σχηματιζει μια αποψη για εσενα βασισμενη σε κουτσομπολια και κυριως οταν εχει δει οτι κραταω μια ουδετερη σταση και δεν συμμετεχω! Αυτο με τους καθηγητες ισχυει γιατι το εχω ακουσει και απο αλλα παιδια που ηταν σε τετοια σχολη οτι οι καθηγητες ειχαν καποιες συμπαθειες σε ορισμενα παιδια και αντιπαθουσαν αλλα παιδια χωρις λογο και εκει!

Junior Member
    Εχεις δικιο, ετσι επρεπε να τους πω αλλα δεν το σκεφτηκα εκεινη τη στιγμη. Επιασα τις 2 κοπελες, τις υπολοιπες οχι γιατι δεν τις εμπιστευομαι καθολου, και τους ειπα οτι δεν συμμετεχω γιατι θελω να κοιταω τη δουλεια μου, εχω ερθει για να μαθω, δεν μου εχουν κανει κατι και ειπα οτι παρατηρησα οτι καποιες σταματουν την κουβεντα οταν πλησιαζω και δεν ειναι ωραιο να λενε φημες για εμενα που δεν ισχυουν(αυτες δλδ το ειχαν κανει που τους μιλησα και τους το ειπα σαν να μην λεω αυτες, για να δουν οτι καταλαβα οτι ελεγαν κατι για εμενα)! Μου απαντησαν οτι το ξερουμε οτι ακους αλλα δεν συμμετεχεις αλλα δεν τις πολυπιστευω γιατι βλεπω οτι εχουν αλλαξει αποψη και πιστευω οτι κακως πηγα να δικαιολογησω τον εαυτο μου γιατι αυτες δεν εχουν ερθει να μου το πουν ευθεως οτι εχουν ακουσει για εμενα!

Senior Member
    Αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω, ότι με το να κρατάς ουδέτερη στάση νομίζεις ότι βοηθάς τον εαυτό σου, αλλά δεν τον βοηθάς. Δηλαδή αν κάποιος σε κακολογεί σε καθηγητές γιατί να μην υπερασπιστείς τον εαυτό σου, γλώσσα δεν έχεις; Αν λένε φήμες - που έτσι κι αλλιώς προφανώς λένε, είτε τις κάνεις παρέα είτε όχι- και εσύ δεν κάνεις τίποτα για αυτό, κάποιος παραέξω λογικό είναι να νομίζει ότι έχουν δίκιο αν δεν τις βάζεις στην θέση τους και δεν αντιδράς.

Ασχολείσαι στο μυαλό σου, αλλά όχι πρακτικά. Δεν λέω να κάθεσαι να τσακώνεσαι με το παραμικρό, αλλά να είσαι ο εαυτός σου και να μην το κρύβεις. Να κάνεις επιλογές με βάση τα πραγματικά σου θέλω και τον χαρακτήρα σου, όχι από φόβο για τυχόν συνέπειες σε κάθε τι. Η ποιότητα του χαρακτήρα και η σωστή συμπεριφορά να ξέρεις ότι στο τέλος πάντα φαίνεται. Δεν έχει όμως νόημα στο μεταξύ να βάζεις τα χέρια σου και να βγάζεις τα μάτια σου θολώνοντας την εικόνα!

Θυμάμαι μία φίλη μου παλιά σκεφτόταν κάπως σαν εσένα και είχε χάσει ένα σωρό ευκαιρίες στη ζωή της έτσι. Μάλιστα κάποτε ήθελε κάτι σοβαρό με ένα αγόρι πολύ περιζήτητο που φαινόταν να τη γουστάρει... Κάτι πήγε να γίνει και αυτός μετά απομακρύνθηκε (μαλακισμένα φέρθηκε κι αυτός, αλλά για αυτή μιλάμε τώρα σαν περίπτωση) και χρόνια αργότερα σε μία συζήτηση της είπε " Δεν είχα καταλάβει τι άτομο είχα απέναντί μου, σε έβλεπα συνεχώς να κάνεις παρέα με την Χ και λέω κι αυτή ίδια σκατά θα είναι και δεν σε πήρα σοβαρά" .

Δηλαδή εσένα σε νοιάζει τι θα πουν αυτές οι γκιόσες, αλλά σωστοί άνθρωποι παραέξω που ξέρουν τον σκατοχαρακτήρα τους:
    Πρώτον έτσι κι αλλιώς δεν δίνουν βάση σε όσα λένε και δεν ασχολούνται και
    Δεύτερον Υποθέτουν ότι για να κάνεις κι εσύ παρέα μαζί τους και να μην ξεκόβεις, σκατοχαρακτήρα θα έχεις κι εσύ.

Ναι, αλλά έτσι χάνεις ευκαιρίες να γνωρίσεις κόσμο που πραγματικά θα ταίριαζες μαζί του και πέφτεις και στην παγίδα που προσπαθείς να αποφύγεις, δηλαδή τελικά όντως να αποκτάς "κακή φήμη" σε τρίτους.

Senior Member
    θα επρεπε η ιδια να απομακρυνεσαι απο τετοια ατομα, οχι να φοβασαι μην σε απομακρυνουν εκεινες.
    να κανεις παρεα με ατομα απο αλλα τμηματα κι αν δεν εχει, απο αλλες σχολες κι αν δεν εχει να κανεις παρεα με ατομα απο το παλιο σου σχολειο, απο την γειτονια σου, με συγγενεις, με οποιουσδηποτε ταιριαζεις σε αποψεις και ενδιαφεροντα.

Junior Member
    Εχεις απολυτο δικιο και θα σου πω. Μερικά κουτσομπολιά είναι κακόβουλα, κάποιο ψέμα που λέγεται εσκεμμένα για να καταστρέψει την υποληψή σου, αλλά ακόμη και αν δεν είναι κάτι τόσο σοβαρό, πάλι με πληγώνει ιδιαίτερα αν το διαδίδει κάποια που την ένιωθα οτι με συμπαθεί και θέλει να κάνουμε παρέα! Δεν ειναι ευχαριστο να μαθαινεις οτι οι αλλοι λενε ασχημα πραγματα για εσενα! Και πραγματικα σκεφτομαι υπερβολικα και χανω αλλες ευκαιριες. Αυτες βρισκουν ενδιαφερουσες τις συζητησεις που κανουν για αλλους ανθρωπους! Επιασα τις 2 κοπελες αλλα αυτες δεν εκατσαν να μου πουν οτι εζουμε ακουσει κατι για εσενα που δεν μας αρεσει, οποτε καταλαβα οτι δεν προκειται να αλλαξουν γνωμη! Παρολο που μου μικανε, εχουν μια αμφιβολια για εμενα φαινεται αυτο! Γενικα ειμαι ησυχη και δεν μου αρεσει να προκαλω και για αυτο βρισκουν αφορμη να με σχολιασουν γιατι ξερουν οτι δεν θα παρω θεση και αισθανονται με το να με σχολιαζουν ανωτερες!

Senior Member
    Είμαι 23 χρονών και είμαι σε μία σχολή και αντιμετωπίζω το εξής: είμαστε λίγα άτομα και έχουμε χωριστεί σε 2 παρέες! Η μία που ειναι λιγά άτομα δεν τις θέλουν από την άλλη παρέα και συνέχεια από πίσω τους τις θάβουν και γέλανε μαζί τους με ό,τι και αν κάνουν! Εγώ τυχαίνει να μιλάω και με τις 2 παρέες, γιατί δεν μου αρέσει να κάνω διακρίσεις αν ο άλλος δεν μου έχει κάνει τίποτα. Αλλά έχει καταντήσει κουραστικό να ασχολούνται μόνο με αυτές και να μην μιλάνε για άλλα θέματα! Το πρόβλημα είναι οτι κάποιες φορές από την παρέα που τις κοροιδεύουν, οταν τις πλησιάζω ξαφνικά αλλάζουν θέμα και δεν μιλάνε για αυτές. Και από οτι έχω καταλάβει πιστεύουν πως πάω και καρφώνω ό,τι λένε για αυτές αλλά εγώ εννοείται πως κρατάω μία ουδέτερη στάση και ό,τι και αν ακούω από τις 2 παρέες δεν ύπαρχει περίπτωση να να το μέταφερω στην άλλη παρέα. Αλλά αισθάνομαι άσχημα να ακούω τι λένε για αυτές αλλά ξέρω και ότι και εγώ όταν λείπω θα με σχολιάζουν άσχημα και δεν ξέρω τι να κάνω! Είναι μία κατάσταση που δεν μου αρέσει και είμαι η μόνη ουδέτερη που μιλάει και με τις 2 παρέες και δεν ξέρω τι να κάνω!
    Αμα εισαι ουδετερη θα σε βριζουν και οι δυο ομαδες.

Junior Member
    Αυτο το εχω σκεφτει και εγω, ειναι αυτονοητο οτι θα γινεται, οτι με σχολιαζουν και οι 2 παρεες! Αλλα δεν καταλαβαινουν οτι εγω απλως δεν κανω διακρισεις και οτι κοιταω τη δουλεια μου!

Page 1 of 3 123 LastLast