Results 16 to 30 of 36
-
16-12-2019, 23:44 #16
Σας ευχαριστώ για την βοήθεια σας παιδιά. Ωστόσο αν εγώ αργήσω να του τα στείλω; Γιατί είμαι άνεργος. Σίγουρα δεν θα δεχτεί να περιμένει μέχρι να βρω εγώ δουλειά. Για αυτό τα σκέφτομαι όλα αυτά
- 16-12-2019, 23:49 #17
Να είσαι καλά. Μίλησε καταρχάς μαζί του ήρεμα , με τρόπο που να αντιληφθεί ο άνθρωπος ότι έχεις καταλάβει ότι έχεις κάποια ευθύνη, ότι έχεις κάθε καλή πρόθεση να του επιστρέψεις τα χρήματα του , λέγοντας του ότι είσαι άνεργος και χρειάζεται να σου δώσει μια μικρή πίστωση χρόνου για να συλλέξεις το χρηματικό ποσό που του οφείλεις . Δε θεωρώ ότι αν του μιλήσεις ήρεμα και με ειλικρίνεια, πως θα αρνηθεί να βρεθεί μια εξωδικαστική λύση . Δεν είναι όλοι διατεθειμενοι να τρέχουν στα δικαστήρια για έναν τέτοιο λόγο . Σου εύχομαι μια θετική έκβαση!
17-12-2019, 00:57 #18george1520GuestΣυγνώμη ρε παιδιά... Τόσο απλό είναι; Εφαγε τα λεφτά που δεν του ανήκαν.. Από την στιγμή που δεν έστειλες το προϊόν για οποιαδήποτε λόγο θα έπρεπε αμέσως να δώσεις τα λεφτά πίσω. Τα έφαγες και τώρα απλά εύχεσαι να μην αυτοκτονήσει; Συγνώμη αλλά εγώ βλέπω απανωτά λάθη και δεν θα σου χαϊδέψω τα αφτιά..
επικοινώνησε με τον άνθρωπο και εξήγησε του. 300 ευρώ στις μέρες μας είναι πολλά λεφτά. Μπορεί ούτε αυτός να έχει λεφτά, να είναι άνεργος ή το οτιδήποτε άλλο.. Κάνε το σωστό. Μίλησε μαζί του και εξήγησε του πως έχουν τα πράγματα και ότι θα του τα επιστρέψεις.
17-12-2019, 01:03 #19
George , αυτό του εξηγούμε . Καλώς ή κακώς ο άνθρωπος ξόδεψε τα χρήματα που έλαβε και δεν έχει ανταποκριθεί στην υποχρέωση που έχει έναντι του αντισυμβαλλομενου του . Επιβάλλεται η ζημία του ανθρώπου να αποκατασταθεί , πρέπει ο θεματοθετης είτε να βρει το ίδιο προϊόν άθικτο χωρίς πραγματικα ή νομικά ελαττώματα και να το στείλει , είτε να του επιστρέψει τα χρήματα . Είναι και νομικό το ζήτημα γιατί ο ζημιωθεις μπορεί να κινηθεί νομικά εναντίον του , αλλά και ηθικό προφανώς. Δεν χαϊδεύουμε κανέναν , μιλάμε τουλάχιστον εγώ και η Αποστολία αντικειμενικά . Δεν του είπαμε μπράβο , τουναντίον του προτείνουμε τρόπο να επανορθώσει.
17-12-2019, 01:17 #20
Χαίρομαι που υπάρχουν ακομα άνθρωποι που νιώθουν.Κοιτα για 300 ευρώ δε νομίζω να αυτοκτονήσει.Αυτο που θα εκανα εγω στη θεση σου θα ήταν να συνεννοηθω μαζι του και να του πω τι εγινε ειτε να του στελνω λιγα λιγα τα χρήματα.
Η άγνοια οδηγεί στην ευτυχία..
17-12-2019, 01:26 #21
Ακριβώς αυτό που λες νοσηρή φαντασία. Δεν επιβραβεύει κανείς ο,τι έγινε, αλλά δεν προτιθεμαι να κουνήσω επιδεικτικά το δάχτυλο στο θεματοθετη, φαίνεται ότι ο άνθρωπος έχει καταλάβει την ευθύνη του .
17-12-2019, 07:29 #22
17-12-2019, 08:14 #23
Το ανησυχητικό εδωπερα είναι πως πουθενά δεν λέει ο θεματοθετης πως θα επιστρέψει τα λεφτά. Επαναλαμβάνει πως είναι άνεργος και ουσιαστικά ζητά άφεση αμαρτιών από αγνώστους (εμάς). Τι θα γίνει αν βρει δουλειά σε έναν χρόνο? Θα του επιστρέψει τότε τα λεφτά? Δεν το βλέπω πιθανό προσωπικά.
Επίσης όπως είπε ο George δεν ξέρουμε ο άλλος σε τι οικονομική κατάσταση είναι. Μπορεί να μάζευε τα λεφτά 4 μήνες για να αγοράσει αυτό που πλέον είναι καμμένο (υποθέτω είναι ΗΥ εφόσον μιλάμε για κακη συναρμολόγηση που οδήγησε σε κάψιμο) γιατί έχει μισθό 500 ευρώ. Η μπορεί να είναι πιτσιρίκι που μάζεψε χαρτζιλίκια και άντε τώρα να τα ξαναβρεί και να δικαιολογήσει την απώλεια τους.
Επειδή έχω κάνει τέτοιες αγοραπωλησίες, ο κανόνας είναι ελέγχουμε τι πουλάμε πριν το πουλήσουμε και σίγουρα δεν τρώμε τα λεφτά πριν το στείλουμε και πριν πάρουμε μια απάντηση πως έφτασε στον αποδέκτη έστω.
Αν θες να είσαι καλά με τον εαυτό σου στείλε του πες τι έγινε, ζήτα συγνώμη και δεσμευσου πως θα του τα βάζεις λίγα λίγα."Of course I talk to myself. Sometimes I need expert advice."
17-12-2019, 09:03 #24
Ξέρεις αν εχει οικογένεια, παιδια? Μήπως αυτά τα λεφτά τα στερήθηκε μήπως δε θα κάνει τις γιορτές που ήθελε λόγω αυτού?? Συγνώμη αλλά για μένα είναι απαραδεκτο. Χίλιες φορές να ζητούσες από κάποιον να σε δανείσει. Αυτό που έγινε είναι πολύ άσχημο..300€ στην εποχή μας είναι αρκετά μεγάλο ποσό. Κόσμος το παίρνει μηνιατικο (δυστυχώς). Χωρίς να λέμε ότι αν αποφασίσει να σε κυνηγήσει θα δικαιωθει
17-12-2019, 09:03 #25
17-12-2019, 09:21 #26george1520GuestΝα μη τα ξοδευε. Δεν τα είχε πριν.. Από αλλού του ήρθαν. Και το να λέει Είμαι άνεργος, δεν τα έχω τώρα και αν μπορεί να καταλάβει ο άλλος.. Για μένα είναι απλά μια δικαιολογία να ηρεμεί τον εαυτό του από τις τύψεις. Όταν τα έτρωγε δεν το σκέφτηκε αυτό..
Συγνώμη που είμαι σκληρός φίλε αλλά για μένα ήταν πολύ σοβαρό λάθος. Δεν ήταν κάτι που απλα ήρθε και δεν μπορούσες να κάνεις αλλιώς. Ήταν ΕΠΙΛΟΓΉ. Και επιλογή είναι που δεν είπες κάτι ακόμη. Εδώ παραγγελω από το ίντερνετ 10 ευρώ πράγματα και αν δεν έρθουν σκέφτομαι αυτά τα δέκα ευρώ. Όχι 300!
17-12-2019, 09:30 #27
Καταρχήν απαντάς στο θέμα για να κρίνεις τον άλλο η να τον βοηθήσεις; Λες τα δικά σου και δεν προσφέρεις τίποτα πέρα από περιττές πληροφορίες. Ότι χάλασα τα λεφτά σημαίνει ότι τα χρειαζομουν. Για αυτό κ προχώρησα σε πώληση. Δεν μπορούσα να γινω προφήτης και να δω ότι μετά από δύο μέρες θα στραβωσει. Το ότι είναι κακό το ξέρουμε ολοι. Ότι πρέπει να τα επιστρέψω επίσης το ξέρουμε. Δεν είπα ότι θα τα φάω. Εχώ θέσει μια ερώτηση στο θέμα αυτό και μερικοί προσπαθείτε να κρίνεται τον άλλο
17-12-2019, 09:39 #28george1520GuestΣε όλα τα θέμα.. Σε όλα απαντάω με λογική. Προσπαθώ πάντα να μη κρίνω και να βοηθώ τον άλλον με επιχειρήματα. Αυτό εδώ από που και να το δω δεν μπορώ να σε δικαιολογήσω. Δεν σε κρίνω αλλά δεν μπορώ. Αν θες απλά να ακούσεις "δεν φταις, δεν είχες λεφτά, καλά έκανες" τότε έκανες λάθος να ανοίξεις θέμα σε ένα φόρουμ που υπάρχουν τόσα άτομα. Κάποιος θα έρθει να σου μιλήσει σκληρά. Μπράβο σου που κατάλαβες το λάθος σου και μπράβο σου που νιώθεις άσχημα. Δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι είχες επιλογή να μη φας τα λεφτά κι όμως το έκανες. Δεν μπορώ να παραβλέψω το γεγονός ότι έχει περάσει καιρό και ο άλλος άνθρωπος περιμένει και εσύ δεν είπες τίποτα. Μπες λίγο στην θέση του. Εγώ μπορώ να μπω στην δική σου, ξέρω πως είναι να μην έχεις, να χρωστάς κτλ. Μπορείς όμως να μπεις στην θέση αυτού του ανθρώπου; Που περιμένει κάτι; Έστω μια εξήγηση; Εγω στην ιδεα και μόνο ότι αυτός ο άνθρωπος μπορεί να στερήθηκε πράγματα για να έχει 300 ευρώ με τρελαίνει. Κάνε κάτι για να ηρεμήσεις εσύ από τις τύψεις και για να ενημερώσεις τον άνθρωπο. Αν έχει κατανόηση και μπορεί να περιμένει μέχρι να τα βρεις θα είσαι τυχερος. Αλλιώς θα πρέπει να τα βρεις. Μη το καθυστερείς γιατί όταν θα το καταλάβει θα έχεις μπλεξίματα. Καλύτερα ένας ειλικρινής άνθρωπος που αναλαμβάνει τις ευθύνες του.. Παρα ένας άνθρωπος που κρύβεται πίσω από τις τύψεις του. Κάνε κίνηση πριν κάνει αυτός.
17-12-2019, 09:47 #29
17-12-2019, 09:52 #30george1520Guest