Results 1 to 15 of 20
Thread: Αδιάφορος θείος
-
20-12-2019, 08:33 #1
Αδιάφορος θείος
Καλησπέρα περνάω δύσκολα αυτό το καιρό δεν μπορώ να δουλέψω έχω αγχωδης διαταραχη κατάφερα όμως για λίγες ώρες δεν περνώ πολλά .... άφησα την πρακτική γιατί επαθα κριση αγχους ..η μάνα μ δεν το πήρε καλά έπαθε σοκ αμόκ χαμός έγινε.... ετοιμάζετε να πάει κ Γερμανία άλλο άλλο δύσκολο κομμάτι που προσπαθώ να αντιμετωπίσω ...κ σύν ενα πατέρα με διαταραχή που δεν μένουμε μαζί αλλα θέλει επαφή... εμείς λόγω οικονομικών μένουμε με γιαγιά ( το μισό σπίτι τις μανας μου) τσακοθηκαμε άσχημα με την θείο είπε μην τολμήσεις να φύγεις εγώ δεν τρέχω για κανέναν ο οποίος περνάει 3000 δεν
ενδιαφέρεται ούτε για πως τα βγάζουμε πέρα μόνο μόστρα είναι μετά από αυτό η μάνα μου νά δεν ξέρει αμα θα φύγει φοβάται... εγώ αυτοτραυματιστικα απο τν πίεση ... είμαι φουλλ χαλιά δεν μπορώ να φάω ...κ νιώθω παράσιτο στο σπίτι μ το ίδιο...
- 20-12-2019, 08:41 #2
Ξέρω ότι δεν είναι αυτό που θες να ακούσεις, αλλά δεν είναι δουλειά του θείου σου ούτε ακόμα και της μητέρας σου να κάθεται πάνω από το κεφάλι σου και να σταματήσουν τις ζωές τους μέχρι να γίνεις καλά, δική σου δουλειά είναι. Αν μείνει η μητέρα σου, μπορεί να νομίζεις ότι θα γίνεις γρήγορα καλύτερα, ενώ στην πραγματικότητά θα μένεις στάσιμη. Αν φύγει, μπορεί να περάσεις μία περίοδο πολύ δύσκολα, αλλά μετά θα μάθεις να στηρίζεσαι σε εσένα και θα είσαι πολύ καλύτερα.
ΑΝ έχεις αγχώδη διαταραχή κι όχι κάτι άλλο. Ο αυτοτραυματισμός δείχνει κάτι πιο σοβαρό, έχεις διαγνωστεί και με κάτι άλλο;
20-12-2019, 09:04 #3
Μα δεν περιμένω να με τρέξει κανένας θείος ...δεν ειμαι τρελή δεν θα πέσω να πεθάνω... απλά λίγο χρόνο ζητούσα να ηρεμήσω να κάνω παράλληλα κ τν ψυχοθεραπεία μ ...ουτε είπα στην μανα μ μήν φύγει....απλα δεν περίμενα να μιλάει έτσι ..δν τ φταίω σε κάτι οικογένειά τ επιτίθεται είμαστε ...κ η μανα μ το δέχετε!!! έτσι μ ειπ ο ψυχίατρος ανχοδη διαταραχή αλλα εχω πολλά παιδικά τραύματα
20-12-2019, 09:13 #4
εγω νομιζω, οτι ειναι δουλεια της μανας της αν δεν μπορει να τα καταφερει ή εχει προβληματα υγειας που δεν εχει διαχειριστει, ακομα.
να μην σου πω, οτι και νομικα ακομα, ετσι ειναι.
αν ενα παιδι ακομα και ενηλικο δενε χει πορους ζωης, οι γονεις του εχουν την ευθυνη να το σιτιζουν.
για τον θειο ομως, θεωρω οτι δεν το σκεφτεσαι σωστα.
επειδη ζειτε στην γιαγια, δεν σημαινει οτι και τα αδερφια της μανας σου ειναι σαν γονεις σου. ποσο δε μαλλον, που εισαι ενηλικη.
φυσικα και θα κανει οτι θελει τα χρηματα του. δεν ειστε συνεταιροι.
ο καθενας ρυθμιζει την ζωη του και τις υποχρεωσεις του οπως νομιζει. δεν εχει καμια υποχρεωση ο θειος σου να σου δινει χρηματα, ακομα κι αν δενε χεις δουλεια.
20-12-2019, 09:23 #5
Εγώ αν κ έχω ανάγκη δεν τ εχω ζητήσει τίποτα!!! Ούτε λεφτά ...απλα δεν περίμενα αυτή στν συμπεράσματα ... ενώ περνάω δύσκολα
20-12-2019, 09:39 #6
20-12-2019, 10:29 #7
Ναιιι ειμαι στεναχωριμενι παρα πολύ γτ μπορεί να βοηθήσει οχι οικονομικά αλλά υποστήριξη
20-12-2019, 11:10 #8
εδώ εγώ θα κάνω τον κατήγορο του διαβόλου.
Ο θείος, από νομικής άποψης, όντως δεν έχει καμία υποχρέωση να στηρίξει τη φίλη μας και τη μάνα της. Από ότι κατάλαβα όμως ζουν όλοι στο ίδιο κτίριο, είναι οικογένεια, μοιράζονται τον ίδιο χώρο, έστω σε διαφορετικά διαμερίσματα, και αν ο θείος είναι ανύπαντρος, εκεί εγείρεται ηθικό ζήτημα. Υπάρχει μια οικογένεια που υποφέρει ψυχικά και ο εγγύτερος συγγενής που μένει στον ίδιο χώρο σφυρίζει αδιάφορα με αποτέλεσμα η κοπέλα να αναγκάζεται να πει τον πόνο της σε ένα φόρουμ, σε ξένους και ανώνυμα. Πιστεύω οτι ο όντως ο θείος -ειδικά αν είναι ανύπαντρος- και ζει στον ίδο χώρο θα μπορούσε να ανοίξει το πουγγί του, αλλά ναι, δεν μπορεί κανένας να τον υποχρεώσει. Οπότε όταν γεράσει και χρειαστεί βοήθεια, είστε ελεύθεροι και εσείς να τον πετάξετε σε κάποιο γηροκομείο ή να τον αφήσετε να σαπίσει στο κάτουρό του, νομικά δεν έχετε καμία υποχρέωση απέναντί του!
Εγώ μοιράζομαι τον ίδιο χώρο με την αδελφή μου και το ανηψάκι μου, το οποίο λατρεύω και βγάζω και την μπουκιά από το στόμα μου αν θέλει ή χρειάζεται κάτι.
20-12-2019, 11:28 #9
Χωρισμός μετά από 3 γάμους ειναι κ ο τελευταίος προσφάτως.... Εχει ενα παιδί 14 χρόνον απο το δευτερο γάμο προφανώς δεν με νοιάζει πια αμα πάθη κάτι αλλα η μανα μ δν καταλαβαίνει οτι πρέπει να μπούνε ολα στη. Θέση τους την φοβάται μάλλον ....ναι ζούμε μαζί μένει στν πάνω όροφο
20-12-2019, 11:34 #10
Θα πρέπει να κάνεις κάτι για τον εαυτό σου, καταρχήν να ζητήσεις βοήθεια σε γιατρό για τον πανικό σου, μπορεί να ελεγχθεί αποτελεσματικά. Είσαι 19 χρονών, έχεις όλη τη ζωή σου μπροστά σου. Άμεσες λύσεις δεν υπάρχουν , όλα όμως μπορούν να διορθωθούν με τον καιρό. Στο λέω εγώ που είμαι 46. Πρέπει όμως να ξεκινήσεις από κάπου..ιατρική βοήθεια άμεσα.
20-12-2019, 11:54 #11
Ειμαι 24 παω σε ψυχίατρο μ ειπ να μην δινω σημασία αλλά πάντα με υποστήριζε η μανα μ τώρα εγω είμαι η νταιπελα που δεν δουλεύω
20-12-2019, 14:09 #12
εντάξει, δεν είσαι 19 είσαι 24, δεν αλλάζει κάτι, ζήτα άμεσα ιατρική βοήθεια για το πρόβλημά σου και έχεις πάντα όλη τη ζωή μπροστά σου. Μόλις νιώσεις καλύτερα, βρες μια δουλειά για σένα, δεν έχεις να αποδείξεις σε κανέναν τίποτα.
20-12-2019, 15:11 #13
Σάς ευχαριστώ ακριβώς αυτό θα κάνω ❤️
20-12-2019, 16:21 #14
οπως ειδες ο θειος δεν ειναι ανυπαντρος αλλα τρις παντρεμενος με παιδι... εχει υποχρεωσεςι πρωτιστως προς το δικο του παιδι που ειναι και ανηλικο.
απο εκει και περα, η οποια βοηθεια στηριξης ειναι θεμα προσωπικων σχεσεων , που δεν τις ξερουμε καθολου.
ουτε σπιτι τους μενει ουτε το φαι τους τρωει. "στον πανω οροφο" σημαινει οτι εχει δικο του σπιτι.
η κοπελα ας στηριχθει στους γονεις την γιαγια και τους γιατρους της κι ας μην ασχολειται με τον θειο εφοσον δεν υπαρχουν ιδιαιτερα δυνατες σχεσεις.
20-12-2019, 19:45 #15
Μα εννοείτε οτι εμείς μαγειρεύουμε μ του δίνουμε κ διαβάζω το παιδί με μεγάλη μ χαρά απλα δεν περίμενα τέτοια συμπεριφορά ..γτ ουσιαστικά με θεωρεί το μαύρο πρόβατο