Αδιάφορος θείος - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 2 FirstFirst 12
Results 16 to 20 of 20
    Senior Member
    Συγγνώμη, αλλά επειδή συνήθως βλέπουμε στην χώρα μας όλα τα πράγματα καλά και άσχημα συνεταιρικά με τα σόγια, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει μία ζωή να μπλέκεται ο ένας στις ζωές του άλλου.Ένας ενήλικος άνθρωπος που έχει σώας στας φρένας στον εαυτό του πρέπει να μάθει να στηρίζεται όσο μπορεί και να αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού του, όχι να το θεωρεί δεδομένο ότι πρέπει να τρέχουν οι άλλοι γύρω του. Οι γύρω θα στηρίξουν όσο μπορούν και όσο και εάν θέλουν. Το ότι πρέπει οι γονείς μια ζωή να τρέχουν για τα παιδιά εγώ ακόμα και ηθικά λάθος το βρίσκω,αλλά ανοίγουμε μεγάλη συζήτηση.
    Υποθέτω ότι η μητέρα της το σκέφτηκε πάρα πολύ καλά και προβληματίστηκε πριν αποφασίσει να πάει στο εξωτερικό και να αφήσει την κοπέλα στην Ελλάδα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και ήδη της έχει σταθεί. Δεν είναι όλα μαύρο ή άσπρο. Ίσως να μπορεί να την βοηθήσει πιο πολύ οικονομικά από εκεί ή κάτι τέτοιο, δεν ξέρουμε λεπτομέρειες.

Σε αυτές τις καταστάσεις εγώ παντού γύρω μου βλέπω ότι αυτός που έχει το πρόβλημα χρειάζεται στήριξη και αγάπη ιδίως στην αρχή μέχρι να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει, αλλά μετά αν πέσουν όλοι οι συγγενείς πάνω μένει συνήθως στάσιμος. Ο ίδιος πρέπει να τη βρει την άκρη με τη βοήθεια ειδικών. Όχι με το να κάθονται από πάνω οι γονείς και τα σόγια και να λένε "Αχ παιδάκι μου τι έπαθες" . Και το λέω έχοντας και η ίδια περάσει προβλήματα με κρίσεις πανικού κτλ. Ο ίδιος μόνος σου παλεύεις με τις όποιες φοβίες και τον λάθο τρόπο σκέψης σου, οι γύρω άθελά τους σε "νταντεύουν" και σε πάνε πίσω.

Εγώ απλά την γνώμη μου λέω.

Senior Member
    Quote Originally Posted by Sonia View Post
    Συγγνώμη, αλλά επειδή συνήθως βλέπουμε στην χώρα μας όλα τα πράγματα καλά και άσχημα συνεταιρικά με τα σόγια, δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει μία ζωή να μπλέκεται ο ένας στις ζωές του άλλου.Ένας ενήλικος άνθρωπος που έχει σώας στας φρένας στον εαυτό του πρέπει να μάθει να στηρίζεται όσο μπορεί και να αναλαμβάνει την ευθύνη του εαυτού του, όχι να το θεωρεί δεδομένο ότι πρέπει να τρέχουν οι άλλοι γύρω του. Οι γύρω θα στηρίξουν όσο μπορούν και όσο και εάν θέλουν. Το ότι πρέπει οι γονείς μια ζωή να τρέχουν για τα παιδιά εγώ ακόμα και ηθικά λάθος το βρίσκω,αλλά ανοίγουμε μεγάλη συζήτηση.
    Υποθέτω ότι η μητέρα της το σκέφτηκε πάρα πολύ καλά και προβληματίστηκε πριν αποφασίσει να πάει στο εξωτερικό και να αφήσει την κοπέλα στην Ελλάδα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζει και ήδη της έχει σταθεί. Δεν είναι όλα μαύρο ή άσπρο. Ίσως να μπορεί να την βοηθήσει πιο πολύ οικονομικά από εκεί ή κάτι τέτοιο, δεν ξέρουμε λεπτομέρειες.

Σε αυτές τις καταστάσεις εγώ παντού γύρω μου βλέπω ότι αυτός που έχει το πρόβλημα χρειάζεται στήριξη και αγάπη ιδίως στην αρχή μέχρι να συνειδητοποιήσει τι ακριβώς έχει, αλλά μετά αν πέσουν όλοι οι συγγενείς πάνω μένει συνήθως στάσιμος. Ο ίδιος πρέπει να τη βρει την άκρη με τη βοήθεια ειδικών. Όχι με το να κάθονται από πάνω οι γονείς και τα σόγια και να λένε "Αχ παιδάκι μου τι έπαθες" . Και το λέω έχοντας και η ίδια περάσει προβλήματα με κρίσεις πανικού κτλ. Ο ίδιος μόνος σου παλεύεις με τις όποιες φοβίες και τον λάθο τρόπο σκέψης σου, οι γύρω άθελά τους σε "νταντεύουν" και σε πάνε πίσω.

Εγώ απλά την γνώμη μου λέω.
    το θεμα ομως ειναι, οτι δεν ξερουμε αν η βοηθεια που χρειαζεται ειναι το να καθονται πανω απο το κεφαλι της και να λενε "αχ παιδακι μου τι επαθες', γιατι δεν ξερουμε τιποτε για την κατασταση που επικρατει..
    αν προσεξες ο θειος στον καυγα με την μανα της, ειπε "δεν θα τρεχω εγω, να κατσεις εδω". πραγμα που σημαινει οτι μπορει να χρειαζεται καποιος που πηγαινει σε γιατρους, νοσηλειες κατα διαστηματα, δεν ξερω κι εγω τι, η γενικοτερα μια επιβλεψη που δεν ειναι διατεθιμενος να κανει αν φυγει η μανα...
    νομιζω θα ξερεις οτι σε καποιες παθησεις η ευθυνη του ατομου ειναι στους γονεις εστω κι αν ειναι ενηλικο και νομικα και πραγματικα..

Senior Member
    Αγχώδη διαταραχή ανέφερε και έγραψα νωρίτερα ΑΝ έχει αγχώδη διαταραχή. Δεν είναι κάτι απλό,αλλά μη τα μεγαλοποιούμε και όλα.

Senior Member
    Καλεε ήρεμα Αγχώδη διαταραχή μόνο κ δεν περνώ κ χάπια μόνο ενα αμα αγνως

Senior Member
    stavrinafly πόσο καιρό έχεις διαγνωσθεί; Το έχεις δουλέψει με ψυχολόγο, είσαι καλύτερα έστω και λίγο; Έχεις βρει που οφείλεται;
    Εγώ βλέπω μία κοπέλα που το παλεύει, εργάζεσαι έστω και λίγες ώρες όσο κι αν σου είναι δύσκολο, λίγο λίγο κάθε μέρα να κάνεις πράγματα, μη βαλτώνεις. Πίστεψε και στηρίξου σε εσένα και προσπάθησε να μη σκέφτεσαι πολύ τα του σογιού και πράγματα που δεν είναι άμεσα στο χέρι σου, όπως οι συμπεριφορές και ο τρόπος σκέψης των άλλων. Τους άλλους δεν μπορείς να τους αλλάξεις, το πόσο σε επηρεάζουν οι άλλοι μπορείς όμως. Είσαι δυνατή και μάλιστα πιο δυνατή από όσο νομίζεις. Μην αφήνεις να σε ρίχνουν ψυχολογικά τα γύρω γύρω και όσο μπορείς να μην εξαρτάσαι από άλλους. Είσαι σε καλό δρόμο.

Page 2 of 2 FirstFirst 12