Φοβάμαι.. - Page 2
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast
Results 16 to 30 of 37
    Senior Member
    Η ματαιότητα.
    Ο τίτλος τα λέει όλα. Δεν είμαι και πολύ ευδιάθετη σήμερα και είπα να σας γράψω. Δε θέλω να πω πάλι κάτι συγκεκριμένο,αλλά ήθελα να σας μιλήσω λιγάκι. Αυτή τη στιγμή κοιτάω τον υπολογιστή χωρίς να έχω δύναμη να εκφράσω αυτά,που θέλω,είμαι έτοιμη να δακρύσω και βρίσκομαι και σε βιβλιοθήκη. \'Ετσι χωρίς λόγο. Έτσι χωρίς λόγο ξαναρωτάω; Όλα τα βλέπω ματαια,ενώ εχω τόσα όνειρα και στόχους,πράγματα να δωσω στον εαυτό μου αλλά και στους αλλους και κάνω,ό,τι μπορώ για να τα κρύβω. Κανείς δεν τα βρίσκει. Ούτε καν εγώ. Οφείλω να ομολογήσω,πως κάνω καλή δουλειά σε αυτόν τον τομέα.
    Έχω τόση συσσωρευμένη στεναχώρια,που έχει ξεχύλισει πια και δε χωράει,χρειαζεται άλλο ένα άτομο για να την αντέξει. Αλλά δεν υπάρχει άλλο και δεν ξέρω και αν φτάνει. Αυτή η στενοχωρια όμως δε χωρίζεται σε κομμάτια και δε μοιραζεται σε άλλους,ακόμη και αν γινοταν αυτό. Έχει πάντα μόνο έναν παραλήπτη. Είχα γράμμα λοιπόν,όπως είναι ο τίτλος μιας εκπομπής,που φυσικά καθόλου δεν εκτιμώ. Μπορεί να φαινομαι υπερβολική,αλλά τωρα έτσι νιωθω.
    Δεν ήθελα να σας κουράσω. Μπορεί και αυτή τη φορά να μην είπα τους λόγους της θλίψης μου και δε ξέρω και αν θα το κάνω και ποτέ,αλλά να ξέρετε,ότι και αυτό για μένα είναι πολύ σημαντικό.
    Σας ευχαριστώ!!

Senior Member
    Καλησπερα Στελλα, νομίζω πως είναι καιρός να πιεστείς,\"πρέπει\'\' να κάνεις πια και οχι να πείς,να κάνεις για σένα πράγματα,άσε τους άλλους στην άκρη,μην βάλεις στόχους ή πρόγραμμα γιατί αν \'\'αποτύχεις\'\' μετά θα είναι πιο δύσκολα για σένα αλλα να κάνεις στιγμιαια πράγματα π.χ πές στον εαυτό σου:\"θα πάω βόλτα\" και πίεσε τον να πάς,βάλε τον εαυτό σου απέναντι και ζήτα του πράγματα να κάνει αλλα πρέπει να πιεστείς,πρεπει να ιδρώσεις δεν γίνεται αλλιώς,αν χαϊδέψεις το εαυτό σου δεν κάνεις τίποτα,πρέπει να θυμώσεις μαζί του αλλα και να τον επιβραβέύσεις οταν πετυχαίνει κατι.
    Κατα την άποψη μου είναι συμαντικό να ζητάς απο το εαυτό σου-να απαιτείς για να κάνει αυτό που θές εσυ και οχι να ΜΑΡΑΖΩΝΕΙ άπραγος.
    φιλικά Δημήτρης.

Member
    Ξέρεις Στέλλα μου γιατί είσαι στενοχωρημένη; Γιατί ουσιαστικά ένα κομμάτι του εαυτού σου έχει αποδεχτεί αυτά που σου λένε οι γονείς σου, ενώ ένα άλλο κομμάτι σου δεν έχει συμβιβαστεί ούτε πρόκειται να το κάνει. Και όσο παραμένει αυτή η εσωτερική σύγκρουση θα βρίσκεσαι σε αυτήν την κατάσταση. Χώρια τη λύπη που νιώθεις επειδή δεν σε καταλαβαίνουν και δεν καλύπτουν τις συναισθηματικές σου ανάγκες. Θα έλεγε κανείς αιρετικά αν θες, ότι ασυνείδητα ίσως βγάζεις αυτή τη στενοχώρια προκειμένου να κεντρίσεις το ενδιαφέρον των γονιών σου, μήπως δείξουν επιτέλους προσοχή στο πως αισθάνεσαι. Γιατί στα λέω αυτά; Επειδή και οι δικές μου φοβίες όπως π.χ η έλλειψη αυτοπεποίθησης και το αίσθημα ανεπάρκειας που έχω, σχετίζονται με τους γονείς μου και αναδείχθηκαν στο πλαίσιο της ψυχαναλυτικής θεραπείας που κάνω. Από τη στιγμή που το συνειδητοποίησα, ένιωσα να να μου φεύγει ένα βάρος, να λυτρώνομαι και σιγά σιγά να απελευθερώνομαι. Νιώθω πλέον ότι έχω τη δύναμη να δοκιμάσω πράγματα που μέχρι τώρα φοβόμουνα και ας τα κάνω θάλασσα.

Έχω πια σχεδόν τη βεβαιότητα, ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε εμείς του κλάδου, αφορούν στη σχέση με τους γονείς μας. Ρώτησα πάρα πολλά άτομα που έχουν άγχος, φοβίες ή κατάθλιψη για τις οικογενειακές τους σχέσεις και όλοι μου τις περιέγραψαν προβληματικές. ʼλλοι γονείς δεν εκδηλώνουν την αγάπη και το ενδιαφέρον τους, άλλοι είναι δεσποτικοί και πιέζουν τα παιδιά για ότι δεν κατάφεραν οι ίδιοι έχοντας διαρκώς αυξημένες απαιτήσεις, άλλοι αμφισβητούν τις ικανότητες των παιδών ενώ κατά βάθος αμφιβάλλουν για τον εαυτό τους, άλλοι τα χρησιμοποιούν στις κόντρες τους με τον/την σύζυγο ή τους συγγενείς, άλλοι κυνηγούν την καριέρα και το χρήμα και δεν συμμαζεύεται το πράγμα.

Γι΄αυτό λοιπόν Στέλλα μου μην απελπίζεσαι, μπες γρήγορα σε ένα πρόγραμμα ψυχοθεραπείας και σύντομα θα καταλάβεις γιατί λειτουργείς και αισθάνεσαι έτσι. Δεν χρειάζεται να αποδεχτείς και εσύ τη φυλακή που έφτιαξαν οι άλλοι για σένα. Φτιάξε εσύ μια και κλείστους όλους μέσα.

Senior Member
    Φόβος! Απαίσιο,τρομακτικό συναίσθημα. Η αλήθεια είναι,ότι μέχρι ένα σημείο είναι αναγκαίος,γιατί μας κρατάει σε εγρηγορση,ώστε να προστατευτούμε. Τί γίνεται,όταν υπερβαίνουμε αυτό το σημείο;
    Προσπαθώ εξαιτίας της κατάθλιψης να κάνω πραγματα,παρόλο,που μου είναι δύσκολο,αλλά,ότι και αν κάνω,σκοντάφτει στο γεγονός,ότι αισθάνομαι μια αορατη δύναμη να με κρατάει και να μη με αφήνει να προχωρήσω μπροστά και έτσι μένω στο ίδιο σημείο. Σαν ένα χέρι να κρατάει ένα σκοινί,που δε μπορώ να λύσω,να το αφήνει λίγο και μετά μόλις κάνω κάτι να με τραβάει πίσω. Σκέφτομαι,ότι κάτι άσχημο θα γίνει και δε θα προλάβω να χαρώ,ό,τι δημιούργησα. Ένα παράδειγμα είναι,ότι με τη σχολή,αν και ξερω,τι γνωρίζω και πόσο κάλα θα τα πάω,φοβάμαι ότι για κάποιο λόγο παλι δε θα μπω στο αμφιθέατρο και θα συνεχίσω να είμαι έτσι. Καταλάβαίνω,ότι όλα αυτά είναι συμπτωματα της κατάθλιψης,αλλά είναι πολύ οδυνηρά. Μπορεί τελικά αυτό το αόρατο χέρι να είμαι εγώ,αλλά γιατί να βάζω τέτοια εμποδια στον εαυτό μου; Πρέπει να σταματήσω να κάνω κακές σκέψεις,αλλά είναι δύσκολο. Και ενώ είναι φυσιολογικό σε όλους τους ανθρωπους να τύχουν και άσχημα πράγματα με όλα αυτά,που έχω περάσει,δε χωράνε άλλα. Αν,ας πούμε,πάθει κάτι ένα από τα αγαπημένα μου άτομα δε θα το αντέξω τώρα. Πάλι θα σας μπέρδεψα,δεν είναι και εύκολο να μιλάω για μένα. Ελπίζω να μη σας χάλασα τη διάθεση.

Σας ευχαριστώ όλους,που έχετε απαντήσει και με έχετε βοηθήσει πολύ! Φιλάκια

Senior Member
    Στελλα μου οταν καποιος προσπαθει να ξεπερασει μια κατασταση οπως ειναι η καταθλιψη,τοτε ειναι φυσικο ακομα και αν εχει καποια βελτιωση,να φοβαται οτι η βελτιωση αυτη ειναι παροδικη και οτι συντομα θα επιστρεψει στην αρχικη κατασταση.Αυτο ομως δεν σημαινει οτι θα συμβει παντα.Προσπαθησε να σκεφτεις το οτι εχεις κανει μια καλη προετοιμασια για τη σχολη σου και οταν ερθει ο καιρος για την εξεταστικη μην πας προκατελλειμενη οτι θα παθεις τα ιδια και δεν θα μπορεσεις καν να μπεις στο αμφιθεατρο αλλα σκεψου οτι θα μπεις,θα τα καταφερεις μια χαρα και οτι μετα θα εισαι χαρουμενη γιατι θα εχεις καταφερει να κανεις ενα ακομα σημαντικο βημα!Μην το βαζεις κατω!Αξιζεις πολλα Στελλα μου,πιστεψε το και θα το καταφερεις!φιλακια!

Senior Member
    Γεια σας.
    Η αλήθεια είναι,ότι πάλι δεν είμαι και πολύ καλά. Βαρέθηκα να λέω και τα ίδια. Αισθάνομαι πολλές φορές,ενώ δεν έχω κλάψει,σα να έχω ρίξει πολύ κλάμα. Λες και κλαίω εσωτερικά. Ενω έχω πραγματα να κάνω και θέλω,νιωθω σα να μη με ενδιαφέρει τίποτε,ενώ δεν είναι έτσι. Με όλα αυτά καταλήγω στο να νιώθω το χειροτερο άτομο του κόσμου. Πρέπει να βρω πάλι τη δύναμή μου...

Senior Member

Ένα άσχημο όνειρο

Πρέπει Στέλλα, πρέπει!
    Και να το κάνεις ΜΟΝΟ για τον εαυτό σου, για κανένα άλλο.

Όλη η ζωή είναι μπροστά σου, είσαι μια νέα και πολύ αξιόλογη, α΄π\' ότι καταλαβαίνω, κοπέλα! Αξίζεις πολλά, αυτό να λες στον εαυτό σου. Αγάπησε τον. Ξεκίνησε όπως έλεγες και στην αρχή με μικρά πράγματα, μηχανικά έστω στην αρχή. Πάνω απ\'όλα πιστεύω βοηθάει η παρέα των φίλων και είπες ότι έχεις. Έστω κι αν ξέρουν το πρόβλημά σου, έστω κι αν δεν τους το πεις ποτέ, έστω κι αν το υποψιάζονται αλλά εσύ επιλέγεις να μην το συζητήσεις. Μετρά η επαφή μαζί τους, να ακούσεις τα δικά τους, τα προβλήματα και τις χαρές τους, να γεάσετε και να κλάψετε μαζί, ακόμα και να χαζοκουβεντιάσετε. Όλα αυτά είναι πολύ σημαντικά και απλά. Είσαι τυχερή, σκέψου πόσοι άνθρωποι δεν έχουν φίλους...

Θυμάμαι όταν είχα πάθει κι εγώ κατάθλιψη λόγω των κρίσεων πανικού δεν είχα καμία διάθεση να συνατήσω φίλους. Το έκανα όμως. Για εκείνες τις ώρες ξεχνιομουν, όταν έμενα μόνη τους \"ζήλευα\" γιατί δεν αντιμετώπιζαν τα ίδια με εμένα, που δεν ήθελα και δεν μπορούσα να τους τα πω να ξαναφρώσω, κακώς ίσως. Όταν έμενα μόνη, μετά από λίγο με έπιανε το παράπονο και μπορεί να γινόμουν χειρότερα στην αρχή. Αλλά αν καθόμουν κλεισμένη συνεχώς νομίζω ότι μπορεί και να το έχανα το παιχνίδι, δεν ξέρω...

Τώρα που η κατάθλιψη έχει περάσει μου φαίνεται τόσο μακρινή που σκέφτομαι: εγώ τα σκεφτόμουν αυτά; Εγώ έκανα αυτές τις μαύρες σκέψεις ακόμα και για αυτοκτονία; Εγώ έκλαιγα συνεχώς και χτυπιόμουνα;

Κι όμως εγώ...Κι εσύ Στέλλα θα βρεθείς κάποια στιγμή στη θέση αυτή και θα νομίζεις ότι όλα αυτά ήταν ένα πολύ κακό όνειρο...Που ευτυχώς τελείωσε...Κι αν κάποια στιγμή το ξαναδείς ξέρεις πώς κατάφερες να ξυπνήσεις την προηγούμενη φορά και επομένως τώρα θα τα καταφέρεις ξανά...

Senior Member
    Αnwnimi,σε ευχαριστώ..

ʼλλη μια μαύρη μέρα βρίσκεται σε εξέλιξη. Πάλι η ματαιότητα βρίσκεται στο κατώφλι μου ή μάλλον έχει εισχωρήσει μέσα μου χωρίς πρόσκληση και δε θέλει να φύγει. Με μεγάλη δυσκολία βγήκα από το σπίτι. Αυτό το εσωτερικό κλάμα είναι το χειρότερο. Μακάρι να αισθανόμουν αξιόλογη και ότι η ζωή είναι μπροστά μου,όπως έγραψε η anwnimi,γιατί εγώ δε βλέπω τίποτε από αυτά. Μόνο σκοτάδι και δεν το θέλω αυτό. Όσο και αν προσπαθώ δε βλέπω κάτι θετικό. Και ενώ ξέρω πως λειτουργεί η κατάθλιψη,αυτή δείχνει πιο ευελικτη από μένα. Δε θα πω άλλα τωρα,ούτε και μπορώ..

Senior Member
    Καλη χρονια Στελλα μου!Ξερω οτι οταν βρισκεσαι σε μια κατασταση σαν αυτη που περιγραφεις τα οσα σου λενε οι αλλοι σου φαινονται πολυ μακρινα.Ενω ξερεις οτι δεν πρεπει να αφηνεσαι κ οτι πρεπει να προσπαθησεις δεν μπορεις να το κανεις(αυτο συμβαινει κ με μενα οταν ειμαι ετσι).Ομως αυτο που πρεπει να προσπαθησεις τωρα τουλαχιστον ειναι να μην αφησεις αυτη τη φορα την εξεταστικη.Εχεις κανει προσπαθεια κ ειναι κριμα να παει χαμενη κ πιστευω πως αν δεν πας να γραψεις αυτο θα σε ριξει ακομα περισσοτερο ψυχολογικα.Γι\'αυτο λοιπον προσπαθησε το οσο μπορεις.Εισαι οντως μια αξιολογη κοπελα γι\'αυτο μην αφηνεις τις δυνατοτητες σου να πηγαινουν χαμενες!Ο,τι χρειαστεις ειμαστε κοντα σου!φιλακια!

Senior Member
    Καλή χρονιά Νίκη και σε ευχαριστώ,που εσύ ανταποκρίθηκες..

Δεν είμαι σε καλή ψυχολογική κατάσταση,γι\' αυτό και δε γράφω γενικά στο forum. Kαι τώρα με δυσκολία γράφω. Αυτή την περίοδο έχω υποχρεωσεις,που πρέπει να φέρω σε πέρας και το κάνω με πολύ κόπο. Η κατάθλιψη και όλη η συσσωρευμένη στεναχώρια,που έχω,με παραλύει. Αν προσθέσουμε και το γεγονός,ότι υπάρχει και μια κατάσταση γύρω μου,που δε με αφήνει να ηρεμήσω,γιατί δεν είναι και η καλύτερη και το ότι εξαιτίας της κατάθλιψης έχω αφήσει κάποια πράγματα,που είναι λόγος για πολύ μέγαλο αγχος για μένα,καταλάβαίνετε,πως αισθάνομαι.. Πολύ άσχημα! Όλα αυτά μου απορροφούν τη δύναμη και με κάνουν να αισθάνομαι μια ματαιότητα και ότι δεν υπάρχει λόγος να προσπαθώ,ενώ δε θέλω καθόλου κάτι τέτοιο. Ας μην ένιωθα τουλάχιστον τόσο μέγάλη κούραση..

Να είστε καλά!

Senior Member
    δεν εισαι καλα αλλα βρισκεις δυναμη να αμφισβητεις ατομα ετσι δεν ειναι?κοιταξε να βοηθησεις τον εαυτο σου και να μην κλαιγεσαι!!!σου μιλαω σκηρα διοτι πρεπει να σε τσιτοσω λιγο μπας και αντιδρασεις λιγο.και τα καλυτερα φαρμακα να παιρνεις αμα δεν βρεις την δυναμη να βοηθησεις τον εαυτο σου θα εισαι μια ζωη με υποτονικοτητα και καταθλιψη.συγνωμη για τα αποτομα λογια αλλα εμενα δεν μου αρεσουν τα ψεματα μου αρεσει η αληθεια οσο και να ποναει.και αυτο ειναι αληθεια βρες δυναμη αλλιως...εγω παντως θα σε βοηθαω οσο μπορω!!!για αυτο εξαλου ειμαστε εδω...

Senior Member
    Γειά σε όλους και όλες!

Βρε Αντώνη μου, δε νομίζω, ότι κλαίγομαι, ούτε εδώ, ουτε και γενικά στη ζωή μου. Πολλοί λίγοι ξέρουν,ότι μου συμβαίνει και γενικά προσπαθώ να τα καταφέρω. Και στο forum δε νομίζω, ότι όσοι με έχουν \"γνωρίσει\", θα πουν κάτι τέτοιο. Απλά κάποια πραγματα στην καταθλιψη είναι αναπόφευκτα, γιατί η ουσία της είναι να σε παραλύει και να σε αναγκάζει να αισθάνεσαι ασχημα και να νιώθεις, ότι δε μπορείς να αντιδράσεις. Και αν διαβαζες προσεκτικά, θα έβλεπες, ότι αναφέρομαι σε υποχρεώσεις, που κάνω. Δε ξέρω πότε αμφισβήτησα κάποιον, αλλά αν εννοείς εσένα, που δε θυμάμαι πότε το έκανα βέβαια, ίσως εσύ να μου δίνεις αυτή τη δύναμη..:P
    Πάντως και εγω όποτε χρειαστείς κάτι, ότι μπορώ θα το κάνω, όπως και για οποιοδήποτε μέλος του forum!

Αλεξ, δεν έχω πάει σε γιατρό, ούτε παίρνω φάρμακα. Σκέφτομαι να πάω σε ψυχολόγο, είναι πολλοί οι λόγοι, που δεν έχω πάει. Δε θα τους εξηγήσω τώρα. Πρέπει να βγάλω από μέσα μου όλη αυτή τη θλίψη. Είναι δύσκολο αλλά όχι ακατόρθωτο. Όντως αυτή την περίοδο με μεγάλη προσπαθεια καταφέρνω να ανταπεξέλθω στις υποχρεωσεις μου. Το μυαλό μου είναι στην απέραντη μαυρίλα και μου απορροφάει όλη την ενεργεια. Δεν πειράζει, θα περάσει και αυτό..

Να είστε καλά!!

Senior Member
    Στέλλα μου αν βλέπεις ότι δεν μπορείς να νικήσεις την κατάθλιψη μόνη σου πρέπει να ζητήσεις βοήθεια από ένα ειδικό. Μην το παραμελήσεις, όσο πιο γρήγορα τόσο καλύτερα. Ουσιαστικά αυτός θα σε βοηθήσει να βοηθήσεις τον εαυτό σου γιατί στην τελική εσύ θα είσαι αυτή που θα το κάνει.

Μ\' αρέσει αυτό που λες \"Ένα ταξίδι χιλιάδων μιλίων αρχίζει με ένα βήμα...\" Λοιπόν, κάντο. Μην αφήνεις πολύτιμο χρόνο...

Senior Member
    :P:P:P:P:P:P:P:P:P:P

Junior Member
    Originally posted by Στέλλα
    Καλησπέρα!
    Αισθάνομαι πάρα πολύ φορτισμένη και πολύ κουρασμένη και μου είναι δύσκολο να γράψω αυτά που θέλω. Έχω κατάθλιψη-δυσθυμία για την ακρίβεια-για πολλά χρόνια με αποτέλεσμα να έχω καταστρέψει-ίσως βαριά λέξη-όλη μου τη ζωή σε όλους τους τομείς. Νιώθω αδύναμη να αντιδράσω. Γενικολογώ αυτή τη στιγμή,αλλά μου είναι δύσκολο να μιλήσω, ισως γιατί
    είμαι κλειστος χαρακτήρας και γιατί κουράζομαι να περιγράψω,ότι μου συμβαίνει. Αυτό που τώρα με απασχολεί είναι ότι έχω αφήσει τη σχολή μου. Οι γονείς μου ποτέ δε με κατάλαβαν,ενώ εγώ το προσπαθω. Υπάρχουν πολλά σοβαρά οικογενειακά προβλήματα,που έχουν ενισχύσει την κατάθλιψη μου,αλλά και την αδυναμία των γονιών μου να με βοηθήσουν. Εκείνοι-κλασικοί γονείς- σκέφτονται μόνο την \"πρόοδό μου\"και με πιέζουν τόσο πολύ με άσχημους τρόπους,γιατί δεν πιστεύουν στην κατάθλιψη,οπότε γι\' αυτούς είμαι μια αδιαφορη κοπέλα. Δε μπορώ να συνεχίσω,θα επανέλθω...
    Στέλλα καλησπέρα,

Διαβάζοντας το post σου, με άφησες με το στόμα ανοιχτό. Αδυνατώ να πιστέψω ότι λίγες μέρες πριν ερχόμενη εδώ και συναντώντας εσένα στο τσατ σου περιέγραψα τη κατάσταση μου που στην ουσία είναι η δική σου! Έλεγα σε εσένα αυτά που ΕΣΥ γράφεις εδώ, που ΕΣΥ βιώνεις επίσης. Έμεινα άναυδη. Ειλικρινά. Τώρα είμαι σίγουρη ότι μπόρεσες να με καταλάβεις μιας που είσαι \"συνάδελφος\" και εσύ. Κάπου θα βρεθεί η λύση. Είμαι σίγουρη.

Να είσαι καλά

Page 2 of 3 FirstFirst 123 LastLast