Results 1 to 15 of 25
Thread: βοηθηστε να γραφτει ενα βιβλιο
-
02-02-2009, 21:40 #1
βοηθηστε να γραφτει ενα βιβλιο
θα ηθελα να ακουγα προσοπικε εμπειριες απο ανθρωπους που εχουν ψυχωση και την εχουν συνδιαση με μεταφυσικα φενομενα ή συπτωσεις , οι φενομενα τα οποια δεν μπορουν να εξηγησουν ετσι ωστε να γραφει ενα βιβλιο μια και ειμαι καινουργιος συγραφεας οπου το θεμα του βιβλιο θα συσχετιζεται με το παραπανω θεμα αλλα καθαρα ως μυθηστορημα η διηγημα.αν καποιος ανοιγοταν σε σχεσει με τα συπτωματα του που ειχαν επιπτωσεις περιεργες στην ζωη του θα ημουν ευγνωμων
- 02-02-2009, 21:53 #2
θεματα πολλα φιλε μου :)
Δεν μπορεις να φανταστεις ομως κατι δικο σου;Παραδειγμα θα σου ελεγα να αρχισεις να γραφεις βαση εσενα αλλα χωρις να αναφερεσαι για σενα. Καταλαβες;..Ειδικα για το πρωτο βιβλιο"...και θα πληρώνω σαν αντίτιμο στο χρόνο, την μοναξιά για όλα τα χάδια που ζητούσα."
02-02-2009, 23:25 #3
αλτερεγκο αυτο θα κανω αλλα χρριαζομαι περισσοτερες πληροφοριες οπου θα μπορεσω να τις συνδεσω με τις δικες μου ή να τις συμπληρωσω ωστε να βγει πιο αληθοφανες και πιο πλουσιο το κειμενο
05-02-2009, 21:16 #4
Τελικα σε αυτο το forum κανενας δεν μπορει να γραψει τα συπτωματα που ειχε κατα την διαρκεια τις παθησης του.Τι σας εμποδιζει;τι σας φωβιζει;κανενας δεν τα εχει ξεπερασει σε βαθμο που να μπορεσει με μια αντικειμενικοτητα να μηλησει για αυτα.δεν τα θεωρητε σπουδαια;ή φοβαστε μην πισω γυρισεται;
05-02-2009, 22:47 #5
Θα έγραφα κάτι επι του θέματος αλλά το έσβησα γιατι θα ακουστεί άσχημα και περισσότερο ίσως απο εσένα nikos09. Δεν θα μιλήσω γι\'αυτό αλλα θα σου πώ κάποια πράγματα.
Οι περισσότεροι που γράφουν σε αυτό το φόρουμ δεν έχουν βιώσει κάποια ψύχωση. Αυτό συμβαίνει επειδή πολλοί άνθρωποι με σχιζοφρένεια είναι κλεισμένοι σε ιδρύματα ή δεν έχουν καταφερει να ξεπεράσουν το πρόβλημα τους και να αποκτήσουν επίγνωση επί αυτού. Ακόμα μπορεί κάποιος να μην θέλει να παραδεκτεί το πρόβλημα του η να μην θελει να το δηλώσει δημόσια και να τον βγάλουν ψυχοπαθή έστω και απρόσωπα.
Νομίζω πως είναι σημαντικό να αναγνωρίσει κανείς οτι αυτά τα θέματα είναι σοβαρά. Το μόνο μεταφυσικό που βλέπω εγώ είναι η ανικανότητα των ανθρώπων να αποδεχτούν το διαφορετικό. Είτε θα το απορρίψουν είτε θα το ταπεινώσουν.
05-02-2009, 23:07 #6
Δεν ξέρω γιατί αλλά νιώθω μια παράξενη συμπάθεια σε ανθρώπους με σχιζοφρένεια.Θα ήθελα πάρα πολύ να γνωρίσω την ασθένεια καλύτερα.Κ αυτό γιατί έχω την εντύπωση πως από πίσω της κρύβονται σπάνια χαρίσματα του νου(μπορει βέβαια εσφαλμένα να\'χω αυτή την αίσθηση).Νομίζω πως υπάρχει κ η άλλη όψη,κάποιες δυνατότητες που δεν υπάρχουν χωρίς αυτή.Κάποια διαφορετική αντίληψη κάποιες στιγμές,που συλλαμβάνει πράγματα που δε συλλαμβάνονται εύκολα.
Κάποιες μοναχικές στιγμές καθαρίζει τόσο το μυαλό,όσο βρώμικο είναι κάποιες άλλες.Κ άλλα που δε μπορω να φανταστώ.Απλά ανεξήγητα έχω αυτή την εντύπωση.Ίσως γιατί πιστεύω πως υπάρχει ισορροπία κ κάθετι έχει την καλή κ την κακή του πλευρά.Αλλά καμιά φορά η κακή πλευρά είναι τόσο άσχημη που την καλή ή δεν τη βλέπουμε ή δεν την υπολογίζουμε αφού δεν αντέχουμε τη ζωή μας έτσι.Για μένα είναι πολύ παράξενο πως μπορει να είναι μια ψύχωση,το τι συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλο.Θα ήθελα πολύ να ακούσω εμπειρίες κ να το συζητήσουμε.
05-02-2009, 23:12 #7
το ιδιο θα ηθελα και εγω.Το λαθος σου ειναι οτι επειδη διαβαζεις την λεξη ψυχωση το μυαλο σου πηγενη κατευθειαν στην σχιζοφρενεια.Εγω εχω μια ατυπη ή αλλιως μη προσδιοριζομενη ψυχωση, αυτη η ψυχωση εχει χαρακτηριστικα της σχιζοφρενειας αλλα δεν υπαγεται σε αυτην.αρχηνοντας παντως μορω να σου περιγραψω τα δικα μου παραξενα γεγονοτα των συπτωσεων και των συπτοματων, αν θες;
05-02-2009, 23:21 #8
Εννοείται πως θέλω!!!!!!
05-02-2009, 23:24 #9
επισης συγνωμη οποιος ειναι σε αυτο το forum δεν σημαινει οτι εχει και κατι αλλιως chat θα μπορουσε να κανει οπου αλλου θελει και οχι εδω, αυτο για τον vince.θελοντας να πω εγω ειμαι τρελαρας, εδω μεσα ειναι κανενας αλλος, ή ολοι ειναι καλα.αν ειναι να μηλαω για να πιασω γκομενα ή γκομενο που εχει ενα προβληματακι να παω αλλου που μαλλον δεν θα εχει καθολου προβλημα.ΕΛΕΥΘΕΡΟΘΗΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΟΡΘΩΓΡΑΦΩ ΣΥΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ.σαν διαφημιστικο μοιαζει αυτο που ειπα τωρα.τεσπα
05-02-2009, 23:39 #10
Αρσι θα κανω αρχη με σενα.εγω πριν γινω ψυχωτικος δουλευα σαν σερβιτορος , τοτε ειχα μανια να κοιταω τους ανθρωπους κατευθειαν σταν ματια , στο κεντρο των ματιων,απο εκει και λογου πειρας καταλαβενα το επαγγελμα του αλλου κατα 90 % καποια στιγμη καταφερνα λογο θεσης καθως διαλεγα εγω τους πελατες απο την μαζα που κινιοταν να περνουν ολοι ουζο με μεζε 10 τραπεζια τουλαχιστων 20 ανθρωποι το ιδιο πιατο το ιδιο ποτο.οταν το ειπα στο γιατρο μου αυτο μου ειπε ειχες καλη πηθω και εγω του ειπα πηθω δεν χρειαζεσε και για την τηλεπαθεια.δηλαδη αν εγω ασυνηδειτα λειτουργουσα τηλεπαθητικα μιας και εχω διαβαση για τηλεπαθεια ( υπαρχει ασυνειδητει και συνηδητη τηλεπαθεια) θα μπορουσα καληστα να ημουν τηλεπαθητικος.ετσι και ελεγαν οι συναδελφη μου και ψυθηριζαν πισω απο την πλατη μου ριχνοντας συνεχεια υπονοουμενα καθως δεν μπορουσαν να πιστεψουν αυτο που συνεβενε.μετα εγινα ψυχωτικος και ειχα φωνες που μου λεγαν οτι ειμαι τηλεπαθητικος και οτι αυτο στην αρχη ειναι σαν αρωστεια και μετα γινεται τηλεπαθεια.βεβαια μου ειχαν πει οτι μαλλον δεν θα αποφυγω τον γιατρο.μετα μια σειρα συπτωσεων και συγκυριων που προκαλουσαν οι φωνες (κατα επεκταση εγω γιατι οι φωνες ειναι το υποσεινηδητο μου που εχει βγει στην επιφανεια) με εκαναν να πιστεψω οτι ειμαι τηλεπαθητικος αλλα λογο του οτι το συνειδητο μου δεν επετρεπε να επιρεαζω προς εκμεταλευση τους ανθρωπους δεν το αποδεκτηκε με συνεπεια να βγει το υποσυνειδητο στην επιφανεια.τωρα δεν ξερω αν θες να διαβασεις λεπτομερος της συπτωσεις και της συγκυριες;
05-02-2009, 23:53 #11
Originally posted by nikos09
επισης συγνωμη οποιος ειναι σε αυτο το forum δεν σημαινει οτι εχει και κατι αλλιως chat θα μπορουσε να κανει οπου αλλου θελει και οχι εδω, αυτο για τον vince.θελοντας να πω εγω ειμαι τρελαρας, εδω μεσα ειναι κανενας αλλος, ή ολοι ειναι καλα.αν ειναι να μηλαω για να πιασω γκομενα ή γκομενο που εχει ενα προβληματακι να παω αλλου που μαλλον δεν θα εχει καθολου προβλημα.ΕΛΕΥΘΕΡΟΘΗΤΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΟΡΘΩΓΡΑΦΩ ΣΥΓΡΑΦΕΑ ΚΑΙ ΔΕΙΤΕ ΜΙΑ ΑΛΛΗ ΟΠΤΙΚΗ.σαν διαφημιστικο μοιαζει αυτο που ειπα τωρα.τεσπα
Χεχε, φίλε μου και εγώ τρελάρας είμαι, ώρες ώρες κάνω σαν μικρό παιδί, παραπονιέμαι για ασήμαντα πράγματα, γίνομαι πεισματάρης κτλ ακόμα ενώ μπορεί να καταφέρω να βρώ κάποια σύνθετη λύση, μπορεί απο την άλλη να κολλήσω και σε κάτι πολύ απλό..
Κοίτα προσωπικά δεν ξέρω εάν είμαι σχιζοφρενής με τον πλήρη όρο της έννοιας, ξέρω όμως οτι έπαθα ψύχωση κάποτε το οποίο είναι κάτι πολύ βαρύ και σίγουρα μένουν κάποια κουσούρια στη συνέχεια. Θεωρώ τον εαυτό μου έναν φυσιολογικό άνθρωπο σε γενικές γραμμές (συν τα όποια ελαττώματα) που έτυχε να περάσει κάποιες δυσκολίες στη ζωή του και να ξεσπάσει με άσχημο τρόπο. Βέβαια όλοι περνάμε δυσκολίες και ο καθένας αντιδράει διαφορετικά..δεν θέλω πάντως να αδικώ η να υποτιμώ τον εαυτό μου λέγοντας οτι δεν υπάρχουν λύσεις σε τέτοια θέματα γι\'αυτό άλλωστε πιστεύω πως αν δεν μπορείς να αντιμετωπίσεις κάτι μαθαίνεις να ζείς με αυτό. Τεσπα αρκετά με το κήρυγμα θέλω να γράψω και στην Arsi. :)
06-02-2009, 00:04 #12
Τι σε έκανε να πας πρώτη φορά στο γιατρό?Πως κατάλαβες ότι έχεις πρόβλημα,απ\'τις φωνές??Τι σε ζόρισε?Φοβήθηκες?
06-02-2009, 00:10 #13
Originally posted by Arsi
Δεν ξέρω γιατί αλλά νιώθω μια παράξενη συμπάθεια σε ανθρώπους με σχιζοφρένεια.Θα ήθελα πάρα πολύ να γνωρίσω την ασθένεια καλύτερα.
Η ασθένεια απο μόνη της δεν αρκεί για να περιγράψει πλήρως το άτομο που βρίσκεται πίσω απο αυτήν. Έτσι μπορεί να γνωρίσεις 10 σχιζοφρενείς με 10 διαφορετικές προσωπικότητες αλλά δυστυχώς κοινά σημάδια παράλογης αντίληψης. Ίσως να τα μπερδεύω και λίγο αλλά νομίζω πως η λέξη ψύχωση αναφέρεται σε κάτι παροδικό ενώ η λέξη σχιζοφρένεια σε μια διαχρονική κατάσταση διαστρεβλωμένης αντίληψης...
Κ αυτό γιατί έχω την εντύπωση πως από πίσω της κρύβονται σπάνια χαρίσματα του νου(μπορει βέβαια εσφαλμένα να\'χω αυτή την αίσθηση).Νομίζω πως υπάρχει κ η άλλη όψη,κάποιες δυνατότητες που δεν υπάρχουν χωρίς αυτή.Κάποια διαφορετική αντίληψη κάποιες στιγμές,που συλλαμβάνει πράγματα που δε συλλαμβάνονται εύκολα.
Κάποιες μοναχικές στιγμές καθαρίζει τόσο το μυαλό,όσο βρώμικο είναι κάποιες άλλες.Κ άλλα που δε μπορω να φανταστώ.Απλά ανεξήγητα έχω αυτή την εντύπωση.Ίσως γιατί πιστεύω πως υπάρχει ισορροπία κ κάθετι έχει την καλή κ την κακή του πλευρά.Αλλά καμιά φορά η κακή πλευρά είναι τόσο άσχημη που την καλή ή δεν τη βλέπουμε ή δεν την υπολογίζουμε αφού δεν αντέχουμε τη ζωή μας έτσι.
Είναι δύσκολο να σκεφτώ κάτι συγκεκριμένο. Για μένα μεγάλο χάρισμα είναι να αγαπάς τη ζωή και να νιώθεις σεβασμό μπροστά στο δώρο που μας έχει δώσει. Το ξέρω πως δεν νιώθω πάντα έτσι αλλά κάνω οτι μπορώ. Υπήρξαν στιγμές που ήθελα να φουντάρω απο το μπαλκόνι. Χαίρομαι που δεν το έκανα
Για μένα είναι πολύ παράξενο πως μπορει να είναι μια ψύχωση,το τι συμβαίνει μέσα στον εγκέφαλο.Θα ήθελα πολύ να ακούσω εμπειρίες κ να το συζητήσουμε.
Έχω γράψει και σε άλλα θέματα για την εμπειρία μου. Γενικά πάντως δεν έχω να θυμάμαι και κάτι ευχάριστο.
06-02-2009, 00:11 #14
δεν ξερεις vince τι ψυχωση περασες;εγω οταν λεω οτι ειμαι τρελαρας ενοω την ψυχωση μου, την αρωστεια μου εξω την τρελα ενος φυσιολογικου ατομου.εγω δεν θεωρω τον ευατο μου φυσιολογικο γιατι αυριο το πρωι θα μου τραγουδανε οι φωνες σκυλαδικα που δεν μου αρεσουν κιολας(δηλαδη το υποσεινηδητο μου μου τραγουδαει σκυλαδικα και το συνειδητο μου δεν του αρεσουν και ολα αυτα μαζι ειμαι εγω) αντε τωρα να θεωρησεις των εαυτο σου φυσιολογικο.αν ειναι να βγει κατι απο αυτο ας βγει ενα καλο βιβλιο.(εχω γραψει κι αλλα δεν ειμαι πρωταρης)
06-02-2009, 00:14 #15
vince εχεις ποτε συχετισει τα συπτωματα σου μεταφυσικα και λογο συπτωσεων να τα βλεπεις ετσι;
Νιώθω πως δεν υπάρχω, μονίμως
23-07-2025, 01:39 in Σχέσεις και Επικοινωνία