Results 1 to 6 of 6
-
24-12-2019, 01:13 #1
Συναισθηματικη ψυχολογική και λεκτική βία
Καλησπέρα σας. Είμαι νέο μέλος στο φόρουμ και θα ήθελα αν κάποιος ξέρει και έχει βρεί τον τρόπο, ώστε να καταφέρει να ορθοποδήσει όταν βιώνει χρόνια μια τέτοια κατάσταση. Υπάρχει φως? και δεν ρωτάω πως να απομακρινθώ( γιατί δεν υπάρχει τέτοια λύση) αλλά να αντιμετωπίσει το ''θύμα'' αποτελεσματικά την τοξική συμπεριφορά του ''θύτη''.
- 24-12-2019, 15:01 #2george1520Guest
Καλησπέρα φίλε μου.. Εχω βίωσει την σωματική και λεκτική βία.. Από παιδάκι. Δεν ξέρω την ηλικία σου για να μπορέσω να σε βοηθήσω. Σαν παιδί θυμάμαι όταν με βαραγε η μάνα μου, αντιδρούσα πίσω και την έβριζα, της φώναζα. Έβλεπα και αυτό το ύφος, που είχε. Σαν και βαραγε ένα κομμάτι κρέας και όχι το παιδί της.. Για ένα περίεργο λόγο αυτό που με πονούσε περισσότερο ήταν η λεκτική βία. Στο σώμα απλά έβλεπα τις μελανιές μου και περίμενα ο χρόνος να τις φύγει.. Μεγαλώνοντας είχα να αντιμετωπίσω μόνο την λεκτική βια. Ακόμη και τώρα με την κάθε ευκαιρία θα μου την πει για να με ρίξει.. Εχω αρχίσει να μην της φωνάζω και να της καθρέφτιζω αυτά που λέει. Αν για παράδειγμα πει "είσαι αχρηστος" θα της πω "ωραία λόγια λες στο παιδί σου". Συνήθως οι άνθρωποι που φέρονται έτσι είναι αδύναμοι και ο μόνος τρόπος για να προστατέψουν τον εαυτό τους είναι η βία. Όταν θυμώνουν σε βάζουν στο γήπεδο τους για να κάνουν παιχνίδι. Εγώ πλέον δεν της κανω το χατήρι. Την βάζω στο δικό μου γήπεδο.. Δεν γινομαι όμοιος της και δεν ξέρει πως να με αντιμετωπίσει. Δεν υπάρχει συνταγή στο πως θα αντιμετωπίσεις ένα βίαιο άνθρωπο..
Αν είσαι μικρός ζήτησε βοήθεια. Αν είσαι μεγάλος, αγνόησε και σιγά σιγά φύγε από το σπίτι. Η ζημιά που σου κάνει όλη αυτή η κατάσταση θα την βρεις δυστυχώς μπροστά σου στο μέλλον..
25-12-2019, 05:01 #3
εφοσον λες οτι δε μπορεις να απομακρυνθεις ειναι σα να λες οτι τα κανεις ολα αγγαρεια.ομως γιατι το διαλεξες αυτο
29-12-2019, 00:46 #4
Η ψυχολογική βία είναι ότι χειρότερο. Στην σωματική έχεις σημάδια αλλά δεν πονάει όσο η ψυχολογική. Λόγω της ψυχολογικής και λεκτικής βίας άρχισαν οι κρίσεις πανικού μου. Αν δεν φύγεις δεν θα γλυτώσεις αλλά λες ότι δεν γίνεται. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να αγνοείς γιατί αν δώσεις σημασία απλά θα βάλεις το μαχαίρι πιο βαθιά μέσα σου.
29-12-2019, 04:28 #5
ομως πρωτα λεει οτι δε γινετε να απομακρυνθει δηλαδη καπιος κλειδωνετε σε ενα δωματια πετα το κλειδι απ το παραθυρο και μετα ρωτα πως θα βγει ειναι εμφανες οτι εκανες τα παντα για να εγκλωιστεις αδιαφοροντας για οτιδηποτε αλλο αφου σε πειραζει η τοξικη συμπεριφορα τοτε γιατι εγκλωβιστικες σε αυτη μηπως μας δουλευεις ελαφρως.οταν αποφασισες να εγκλωβιστεις απλα δε σε ενιαζε τιποτα
29-12-2019, 08:30 #6
νομίζω ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανεκτική συμπεριφορά σε καταστάσεις ψυχικής βίας.
το καλύτερο είναι να αντιδρά κάποιος, να έχει ενεργό ρόλο και να μην πέφτει σε παθητικές καταστάσεις όπου κάποιος μέσα στην ανωριμότητα του μπορεί να τις εκλάβει σαν ευκαιρία για να επιβληθεί περισσότερο.
Έτσι αγαπητέ νηματοθέτη σου προτείνω δυναμική αντίδραση στην οποιαδήποτε ψυχική επίθεση. Δεν έχει κανένας το δικαίωμα να σου επιτίθεται και εσύ έχεις την υποχρέωση προς τον εαυτό σου να αντιδράσεις. Εσύ αξίζεις πολλά περισσότερα απο εκείνον που νόμισε ότι μπορεί να σε επιβουλεύεται.