Results 1 to 15 of 18
Thread: τι εύχεστε, αλήθεια;
-
28-12-2019, 11:43 #1
τι εύχεστε, αλήθεια;
ευχόμαστε με επιθυμια, αλλα και απο συνηθεια.
συχνα με προσμονη, αλλα οχι παντα με πιστη.
προσεχετε τι ευχεστε, γιατι μπορει να πραγματοποιηθει.
το λεω παντα, το ειπα και περισυ, αλλα ποτε δεν προσεχω αρκετα.
νομιζω οτι ειμαι προσεκτικη , αλλα παντα κατι μου ξεφευγει.
πριν δυο χρονια, ευχηθηκα υπομονη, γιατι ειμαι ανυπομονη και παρορμητικη και ευεξαπτη. και μου ηρθαν πραγματα που θελαν υπομονη και πολλη υπομονη για να τα διαχειριστω, μαζι με ολα τα καλα που ευχηθηκα, που οντως ηρθαν.
περυσι ευχηθηκα πολλα καλα, οπως υγεια για οσους αγαπω, και μου ηρθαν ολα, ολα ανεξαιρετως, πολλα ταξιδια με τον αγαπημενο μου και χαρες και αγαπη και λεφτα, αλλα εφυγε ενα ατομο που δεν αγαπουσα.. η μηπως το αγαπουσα, αλλα δεν με αγαπουσε; ισως και να αγαπιομασταν με λαθος τροπο. ισως και να μισιομασταν, τελικα. ποιος να ξερει πια...
τι με πειραζαν τα ατομα που δεν αγαπω; τιποτα.. μπορει και να με πειραζαν, αλλα δεν θελησα ποτε το κακο τους. λαθος ευχη...
ξερω, θα σκεφτεστε να παω να κοιταχτω αν νομιζω οτι πεθαινουν ανθρωποι επειδη εγω κανω λαθος ευχες
ουτε εγω το πιστευω κατα βαθος, αλλα ελα που πραγματοποιουνται... εδω και χρονια... (μουσικη twilight zone).
ας ευχηθουμε λοιπον και φετος..
ευχομαι καταπληκτικη υγεια για εμενα και ολα τα ατομα που αγαπω, αλλα και για τα ατομα που δεν αγαπω και τοσο, για τα ατομα που αγαπω και δεν με αγαπουν, για τα ατομα που με αγαπουν και δεν τα αγαπω, για τα ατομα, που δεν γνωριζω καν!!!!
αγαπη, χαρα, ερωτα, ειρηνη, ασφαλεια, πολλα χρηματα και καθε ευκολια στην αποκτηση τους...
καθε προσωπικος στοχος αυτοβελτιωσης και επαγγελματικος να πραγματωθει με μεγαλη επιτυχια!!
και λιγη τυχη με διαδικασιες χωρις αναποδιες και πισωγυρισματα σε ολες τις υποθεσεις, ωστε να ευοδωθουν χωρις αγχος.
ηρεμη και χαρουμενη καθημερινοτητα.
καποιο λαθος θα εκανα παλι. θα δειξει του χρονου...
- 28-12-2019, 16:41 #2
πρωτη φορα διαβαζω ευχες καποιου-καποιας εν προκειμενου προς τον εαυτο της!! χαχα, μαλιστα ,ευχεσαι οτι πιο αντιχριστιανικο! οτι πιο αντι Πλατονικο! ευχεσαινα αποκτησεις κατις που η χαρα του αρκει στα χερακια σου, το χρημα δλδ!! ξεχασες ομως την υγεια που αυτη πρεπει να εχεις πρωτα για να τα χαρεις!
Οτι κι να ειναι, αν κι μερικες φορες μου ττην δινεις στα νευρα!! προσωπικα και εκ βαθεως καρδιας! ,εξαπολυτου ειλικρινιας σου ευχομαι προωτιστος να εισαι υγειες, εσυ και ο ανδρας σου!! , σου ευχομαι να κανεις ταξιδια σε μεροι που δεν εχεις παει ακομα!! και υλικα αγαθα! και γενικα οτι θα σου φερει ριτιδες χαρας! χρονια πολλα.
28-12-2019, 18:26 #3
remedy , πολυ ωραιο ποστ , ρεαλιστικοτατο , δειγμα ωριμου ανθρωπου , ( ωριμοτητα = βλεπω τα πραματα στην αληθινη τους διασταση , δεν ωριμαζουν ολοι, ειναι πιο βολικο να κοροιδευεις τον εαυτο σου ) , ......... τι ευχη να κανω ? υγεια ? ναι , μπορει να θεραπευονται οι τωρινες ασθενειες στο μελλον μενα απλο χαπι, αλλα παντα θα υπαρχουν ασθενειες που θα τυραννουν τον ανθρωπο , οπως το aids , εμεις η ο πολιτισμος , ξυπνησαμε τον ιο που κοιμοταν σε καποια ζουγκλα το 1980 , ναι , καποια στιγμη θα θεραπευεται το ειντς .με ενα χαπακι, η η κτθλψη , η η ψυχωση , αλλα ποιος ξερει τι ιους θα ξυπνησουμε μελλοντικα ειτε με το λιωσιμο το παγων , ειτε θα φερουμε απο το διαστημα .........ειχα αποφασισει να μην ξαναγραψω στο φορουμ , το οποιο και θα τηρησω , για τον λογο οτι αυτα που γραφω, ειναι κινεζικα λογω προχωρημενης ηλικιας μου , για τα λοιπα μελη του φορουμ , αλλο να γραψω σε σενα , σενα θρεντ με τετοιο τιτλο ..... τα μελη δεν θελουν αμπελο-φιλοσοφιες σαν τις δικες μου , θελουν μια αμεση λυση στο προβλημα τους , ολα ταλλα απορριπτονται ε , δεν γινεται .....τι να γραψω , οτι τα χαπια ειναι σαν να τριγυρναει στο σπιτι σου ενα λιονταρι, και να σου δινουν ενα αεροβολο για να το σκοτωσεις ?, θα πεσουν πανω μου να με φανε τα μελη ........ πραματι δινεις ευχες και στον εαυτο σου , ναπαντησω στον Γιωργο , χωρια το οτι η ρεμεντυ οσο την θυμαμαι , μονο βοηθαει αλλους χωρις κανενα συμφερον , ποτε δεν εχει ζητησει την βοηθεια απο κανεναν , αλλα αν το σκεφτειτε , που δεν προκειται , παντα κοιταμε πρωτα τον εαυτο μας , ετσι ειναι η ανθρ. φυση , θνητη, ελατωμματικη ( φυσικα και η δικη μου , ακομη και των ' σοφων ') , η τελειοτητα ειναι μονο ιδιον των θεων .....
οι ευχες , πραματι ειναι απο συνηθεια ....... επειδη κοιτω πρωτα τον εαυτο μου κι εγω, σαν γνησιος θνητος , θα ευχαριστησω τον Δημιουργο μου , που μου εδωσε την ' δυναμη ' , να συνελθω απ την κτθλψη , αρκει αυτο ....φυσικα το ιδιο ευχομαι για τους λοιπους , να τους δοθει ο ' τροπος η η δυναμη ' να ξεπερασουν τη ψυχ. διαταραχη που τους βασανιζει ....τωρα αμα γραψω ' και οχι απ τους ψυχοτετοιους ' , παλι θα πεσουν πανω μου να με φανε , η θα προσπερασουν απλα το ποστ μου ......
σορυ παιδια , αληθεια δεν ξαναμπαινω στο φορουμ .....οχι επειδη κακιωσα , αλλα ειναι αφυσικο ενας 59χρονος να συνεννοηθει με μελη που εχουν τα μισα μου χρονια ...δεν ειμαι πιο εξυπνος απο τα νεα παιδια , αυτα ειναι εξυπνοτερα ....
ρεμεντυ, σορυ για την διατυπωση , που δυναται να παρεξηγηθει, διορθωσα την 14η-15η γραμμη , μαρεσει να ακριβολογω , και να αποδιδω δικαιοσυνη ........................Last edited by Macgyver; 29-12-2019 at 03:26.
29-12-2019, 03:26 #4
--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Last edited by Macgyver; 29-12-2019 at 03:43.
29-12-2019, 10:23 #5
Ωραίο ποστ Ρεμ!!!
Κι εγώ προσέχω τι εύχομαι αλλά κάθε φορά μου βρίσκω μια παράλειψη/λάθος ακριβώς όπως το περιγράφεις.
Ας κάνω μια δοκιμή και φέτος λοιπόν.
Πρώτα υγεία για μένα και για όλους, μετά πολλά πολλά ταξίδια, από αυτά τα ωραία που γυρίζεις χορτασμένος και γεμάτος από ζωή, αγάπη, έρωτα, ελευθερία...ε ας λείψουν και λίγο οι εντάσεις στα καθημερινά αν γίνεται. Κι αν δεν γίνεται ας ειμαστε πιο σοφοί στο να τις αντιμετωπίζουμε.
29-12-2019, 10:29 #6george1520GuestΟι ευχές για ποιον λόγο γίνονται; και σε ποιον; Δηλαδή αν εγώ ευχηθώ εμμ... "να είμαι ήρεμος από εδώ και πέρα" θα είμαι; Χωρίς να κάνω κάτι για να είμαι;
Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να θέσεις στόχους για τον καινούριο χρόνο.. Και αυτούς εννοείται για να τους πετυχεις θα πρέπει να κάνεις κάτι .
Το μόνο που θα έλεγα ότι μπορεί κάποιος να ευχηθεί είναι οτιδήποτε αφορά την υγεία. Αλλά και εκεί. Ότι είναι να έρθει, θα έρθει.. Με ή χωρίς την ευχή.
29-12-2019, 10:42 #7
αμαν βρε πανου. ανοιξε τα ματια σου και ξαναδιαβασε τι εγραψα.
πρωτη και καλυτερη την εγραψα την υγεια!!!
εννοειται οτι χωρις υγεια, δεν υπαρχει τιποτε.
αλλα εκτος απο υγεια (πρωτο και καλυτερο), εγραψα κι αλλα δεκα πραγματα. εσενα το ματι σου επεσε στο χρημα... γιατι αραγες;;;;;
δεν θελω να κανω υποθεσεις, αλλα αφου το απευχεσαι, εσενα να σου ευχηθω να μην σου ερθουν ποτε χρηματα, μιας και το βρισκεις αντιχριστιανικο
φυσικα και στον εαυτο μου ευχομαι!! ποιος θα ευχηθει για μενα; ο αγνωστος; ο αγνωστος δεν με ξερει, μονο καλεςπροθεσεις εκφραζει, κι εγω το ιδιο κανω.
σε ανθρωπους που ειναι κοντα μου,ξερω τι θελουν και τους τα ευχομαι. σε ανθρωπους που δεν γνωριζω, ευχομαι μονο υγεια, οπως εκανα ΚΑΙ εδω (το επαναλαμβανω), και ο'τι αλλο επιθυμουν , αρκει να μην βλαπτει τριτους.
αυτα θα ευχηθω και σε σενα.
σε ευχαριστω πολυ για τις ευχες σου, καλη πρωτοχρονια και καλο υπολοιπο εορτων να εχεις!!
29-12-2019, 10:45 #8
μακ! σε ευχαριστω για τις ευχες σου, αν μου ευχηθηκες κατι ... χαχαχαχα!!! ευχομαι τα καλυτερα και σε σενα! ο'τι επιθυμεις, και να περασεις ομορφα!
29-12-2019, 10:48 #9
σε ευχαριστω, ελισσαβετ!!
καλα λες!!!! ταξιδια απο αυτα τα ωραια που ειναι ολα βολικα , ξεκουραστα, ομορφα και ερωτικα!!! μην τρεχουμε για τπτ αγγαριες και μας σκανε τα λαστιχα !!!χαχαχαχα!!!
πολυ ομορφες οι ευχες σου! στα ευχομαι κι εγω, κι ελπιζω να μην εκανες λαθη και παραλειψεις! δεν ειμαι η καταλληλη να το κρινω οπως εξηγησα...
φιλακια και ομορφη πρωτοχρονια!
29-12-2019, 10:54 #10
29-12-2019, 10:58 #11
μα δεν σου ειπε κανεις να μην κανεις τιποτε!!!
που το ειδες αυτο; φυσικα και δεν γινεται τπτ αν δεν το κανεις εσυ.
θα μου πεις, "μα αν ειναι να κανω, τι τις θελω τις ευχες;. το κανω και τελειωσε"
να σε πω την γνωμη μου.
η ευχη ειναι σοφο πραγμα, γιατι ειναι:
1. στοχοθεσια. εντοπιζεις κατι που θελεις/χρειαζεσαι, αντι να ταβανοσκοπεις.
2. στοχοπροσηλωση, "εν αρχη ην ο λογος" οταν εκφραζεις κατι με ΛΟΓΟ, ξεκαθαρα και συνειδητα, προσανατολιζεσαι στο να το προσπαθησεις.
3. επικληση στον αγνωστο παραγοντα... αυτον, ο καθενας τον λεει οπως θελει αναλογα με τα πιστευω του. ειτε το πει "ασυνειδητο", ειτε το πει "τυχη", ειτε το πει "το Θείο" ειτε το πει τον θειο, ειναι δικο του θεμα. υπαρχουν πραγματα που δεν οριζουμε απολυτα. δεν ειναι κακο να τα καλοπιανουμε...
4. οι ευχες απο τριτους ειναι couchαρισμα. ενδυναμωση.
αυτααα!!
σου ευχομαι υγεια, φωτιση και ομορφες γιορτες!!
29-12-2019, 17:56 #12
Θας πω τι προσ- ευχομαι ....... νομιζετε οτι θα σας κανω θρησκευτικο κηρυγμα ? οοοοοοχι, ευχομαι- Προς ,δλδ. ευχη προς καπου ...που ? στο κεντρικο Εεγοστασιο, που μεφτιαξε , λογικο , ε ? .....
στην αρχη , προ 20 ετων , που ' χαλασα ' , επαθα κτθλψη , προσπαθησα στην αρχη να επισκευασω τον εαυτο μου , αλλα δεν μπορουσα ........ οποτε αρχισα να ευχομαι -προς , ευχη ρε παιδια εκανα , στο Εργοστασιο , οποτε καλω απο τηλεφωνο μου , στο Εργοστασιο .
καλω ... βγαινει ο τηλεφωνητης , - ο Εργοστασιαρχης ειναι απασχολημενος , το πρωτο διαθεσιμο Χερουβειμ θα σας απαντησει ..
περιμενα , περιμενα , παντα ο τηλεφωνητης ...........
στο μεταξυ , εκανα το αναμενομενο λαθος , να ζητησω απο την κυρ-Μητσο, της γειτονιας μου ( ο ψυχοτετοιος ) να με επισκευασει ..... με κοιτα καλα - καλα , και λεει ..... - δυσκολη η περιπτωση σου , αλλα θα κανω οτι μπορω , αλλα θα παρει χρονο ........
- ναι , ενταξει, πσο χρονο ?
- α , δεν ξερω , καθε κατασκευασμα του Εργοστασιου εχει διαφορετικη βλαβη ....
- ενταξει, προσπαθησε βρε κυρ- Μητσο ....
τελικα , μεφτιαξε ο κυρ - Μητσος , αλλα φαινεται μουβαλε ανταλλακτικα μαιμου , η δεν ξερω τι σκ@τα εκανε , οποτε , εφτιαχνα , χαλαγα , ξαναεφτιαχνα , ξαναχαλαγα , μεχρι που βαρεθηκα ......
λεω , ας παιρνω και απ το κινητο , και απ το σταθερο το εργοστασιο , μπας και βγει κανα Σεραφειμ, η Χερουβειμ .....και ας αφησω τους κυρ-Μητσους ......πηγα σε πολλους κυρ-Μητσους , εφτασα μεχρι και και στους Δεκα μικρους Μητσους , ολοκληρη ομαδα ειναι σκεφτηκα ...τα ιδια ......
......παλι εβγαινε ο τηλεφωνητης , αλλα απ το ενα τηλεφωνο περιμενα καποιο Χερουβειμ να απαντησει , η απ το σταθερο καποιο Σεραφειμ , πιο πολλες πιθανοτητες να πιασω γραμμη ...... αποφασισμενος πλεον .......
....... απευθυνομουν και στον γυιο του Εργοστασιαρχη , μπας και πει κατι στο Μπαμπα του , η στους κατα τοπους εξουσιοδοτημενους αντιπροσωπους του Εργοστασιου , καποιους που τους λεγαν Αγιους , με διαφορετικα ονοματα φυσικα .... ........
περιμενα πολλα χρονια στο τηλεφωνο, καπου 15 , μεχρι που φαινεται οτι καποιο Σεραφειμ η Χερουβειμ , ακουσε την προς - ευχη μου , την μετεφερε στον Εργοστασιαρχη , που με κατασκευασε, και μεπισκευασε , αληθεια λεω ..... προσ- ευχηθηκα να μην ξαναχαλασω , μπελαλιδικο ειναι .......
αυτη την ευχη εδωσα Προς ........εδω και πολλα χρονια , αλλα φετος ηρθε η απαντηση , ειχα αφησει μηνυμα ..... ναι, επισκευαστηκα και με εγγυηση Εργοστασιου παρακαλω ....... αλλη φορα δεν ξαναπαω σε κανεναν κυρ-Μητσο, μονο στο Εργοστασιο θαπευθυνομαι εφεξης ..... εκει γινεται οριστικη επισκευη ......
ΥΓ. λεγεται οτι ο γυιος του μας επισκεφτηκε πριν 2000 χρονια , κουφο βεβαια , τι δουλεια ειχε εδω , επρεπε να μεινει κοντα στον μπαμπα του , να μαθαινει την δουλεια ......... φαινεται ειπε να περασει καμμια βολτα .....
ηρθε λεγεται , ειπε μερικες αληθειες , αλλα ως γνωστον , οι αληθειες ενοχλουν , πονανε ......οποτε κι εμεις πραξαμε το δεον, να τον θανατωσουμε , να σταματησει να λεει αληθειες , μας τσουζανε. .........
λεγεται οτι καποιος που μπορουσε να τον σωσει, ο Ποντιος Πιλατος ( τον λεγαν ετσι γιατι ηταν απ τον Ποντο, κι ειχε μανια με τις pilates .....) , διεξηχθη η εξης στιχομυθια ...
- Κυριε Πιλατε , αυτος εδω λεει οτι ειναι ο γυιος του Εργοστασιαρχη που μας εφτιαξε ...
- τιιιι, ετσι λεει?
- ναι, και θελουν να τον σταυρωσουν ...
-δεν ξερω παιδια , καντε οτι θελετε, εγω παω για να κανω μπανιο (νιπτω τας χειρας μου )....
- μα Κυριε Πιλατε ....
- τι με και ξεμα, κουφοι ειστε ? ΣΑΣ ΕΙΠΑ , ΠΑΩ ΝΑ ΜΠΑΝΙΑΡΙΣΤΩ , ΖΕΧΝΩ ΟΛΟΚΛΗΡΟΣ , εσκαβα να ξερριζωσω ενα δεντρο , μουκοβε την θεα ... .....
o Mακ σενα παραληρημα ............Last edited by Macgyver; 31-12-2019 at 04:00.
29-12-2019, 20:17 #13
rem, εχεις δικιο ,δεν το παρα ειδα καλα, απλανομιζω οτι πρτευον και με διαφορα παραγραφου ειναι η υγεια στο προς θεου επιστολη ευχων ,και το χρημα να ειναι μετα!
Δυστυχως οσο κι να το γραφω, οσο κι να το αναφερω οτι ειμαι απεναντι απο τα ανταλλαξιμα αυτα βρομμερα πολυχρωμα χαρτακια ,κι εγω τα πεθυμω, κι εγω τα κυνηγω! ας ειμαι αναρχικος!ομως ο δικος μου λογος ειναι επειδη σε αυτο το χρονικο σημειο τα εχω αναγκη ως ανταποδοση για βασικα πραματα ενος μεσου ανθρωπου!! θελω πολλα λεβελ ταξικου αγωνα ακομα ωστε τα χρηματα για εμενα να ειναι περιτα, να μου ειναι συνεχως περισευμα!
Οτι κι να ναι, ευχομαι σε οποιον κανει τον κοπο να διαβασει αυτο το μηνυμαμου ,του ευχομαινα μπορεσει τον νεο χρονο η πνευματικη του υγεια να αλλαξει προς το καλητερο, του ευχομαι οι ψυχογιατροι, και ψυχο θεραπευτες να του ειναι αν οχι περιττοι, να αρεοσει τα ραντεβου λογο καλητερευσης .
Δυστυχως οι γιορτες για οσους πασχουν απο καταθλιψηειναι ασχημη εποχη, ο λογος ειναι γνωστος!!μακαρι να καταλαβουν οτι οι γιορτες ειναι ευκερια για το αντιθετο!
30-12-2019, 14:42 #14george1520GuestΗ ζωή είναι ένα παιχνίδι με τραπουλοχαρτα αλλά ποτέ δεν ξέρεις τι κρύβει το επόμενο χαρτί που θα τραβήξεις. Κάποιοι βρίσκουν το δέκα το καλό και φροντίζουν να το κρατήσουν. Κάποιοι τα παίζουν όλα για όλα προσπαθώντας να ρεφαρουν. Κάποιοι κρατάνε στα χέρια τους όλους τους μπαλαντέρ και στήνουν το παιχνίδι όπως τους αρέσει. Άλλοι ξεκινάνε με το χειρότερο φύλλο αλλά είναι αποφασισμένοι να κερδίσουν. Κι άλλοι ποντάρουν τα λεφτά τους σε λάθος φύλλο και μένουν στον άσσο.
Η ζωή είναι ένα παιχνίδι με το πεπρωμένο. Πότε δεν ξέρεις που θα σε βρει η επόμενη παρτίδα, ούτε πόσο σκληρή θα είναι η επόμενη μοιρασιά. Αλλά πάντα μπορείς να σηκώσεις το κεφάλι ψηλά και να κοιτάξεις τον ήλιο.
Καλη χρόνια με υγεία (ψυχική και σωματικη υγεία).
30-12-2019, 14:57 #15
Δεν ξέρω πόσο τρελό ακούγεται αυτό αλλά σκέφτομαι.. Τι ωραία θα ήταν να υπήρχαν γιατροί (ψυχίατροι ψυχολόγοι δεν ξέρω) που να είχαν διάφορες ειδικότητες. Να πήγαινα π.χ στο ραντεβού και να του έλεγα :σήμερα θέλω να κλάψω. Ή στο σημερινό ραντεβού θέλω να με έχει κάποιος αγκαλιά....
Και μετά το ραντεβού να ξαναφοραγα το "χαμόγελο" μου μαζί με το παλτό μου και το αισιόδοξο περπάτημα μου και να έφευγα....