Self-conscious λόγω φαλάκρας
ICPS banner

[ Όροι Χρήσης Forum - ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ ] [ Προστασία ανηλίκων ]

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 71
    Junior Member

Self-conscious λόγω φαλάκρας

Καλησπέρα σε όλους.

Ηθελα να γράψω για ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω εδώ και πολλά χρόνια (τουλάχιστον δεκαπέντε) με το θέμα των μαλλιών λόγω ανδρογενετικής αλωπεκίας (κοινώς κληρονομική φαλάκρα).

Διαπιστώνω με έκπληξη πως δεν υπάρχει ειδική κατηγορία γι'αυτό το σοβαρό ανδρικό πρόβλημα (αν και μάλλον θα έπρεπε) οπότε θα γράψω αναγκαστικά εδώ.

Ξεκίνησα να χάνω τα μαλλιά μου στην ηλικία των 22 και μέχρι τα 26 είχα ήδη σοβαρό πρόβλημα εμφάνισης λόγω της ιδιαίτερα "αραιοκατοικημένης" κόμης.

Σήμερα, μία δεκαετία μετά, το πρόβλημα έχει προχωρήσει ακόμη περισσότερο (είμαι σε κατηγορία Νorwood 4-5 για όσους γνωρίζουν).

Δεν είχα ποτέ ιδιαίτερη πέραση στις γυναίκες και αντιμετώπισα αρκετές απορρίψεις ανά τα χρόνια, θεωρώ λόγω εμφάνισης (γύρω στο 1.70 και με αραιό μαλλί, οπότε καταλαβαίνετε...)

Δεν θα ήθελα να κλαφτώ, τελικά έκανα οικογένεια και αντιμετωπίζω με όση αδιαφορία μπορώ τα σχόλια για "καραφλούς", κλπ που ακούω γύρω μου (μη αντιδρώντας, λόγω υποβόσκουσας ανασφάλειας ίσως; )

Η σύζυγος μου δεν κάνει ιδιαίτερα σχόλια για το θέμα, αν και πιστεύω πως με προτιμάει με περισσότερα μαλλιά.

Ωστόσο πολλές φορές, ίσως και τουλάχιστον μία φορά κάθε μέρα, είμαι self conscious για το πρόβλημα, δηλαδή το σκέφτομαι και με ρίχνει ψυχολογικά.

Ενας φίλος μου δε, με ιδιαίτερα πλούσια κόμη, κάνει συχνά σχόλια για το πόσο λυπάται όσους έχουν χάσει τα μαλλιά τους, πόσο αξιολύπητοι είναι καθώς και πόσο σημαντικό είναι γι' αυτόν να διατηρήσει πλούσιο και υγιές το μαλλί του. Γι'αυτόν δεν υπάρχει καμία αμφιβολία πως το να έχεις full head of hair είναι το φυσιολογικό και οτιδήποτε άλλο αποτελεί γενετική ατυχία με συνέπειες στην εμφάνιση. Δεν εξετάζει την πιθανότητα να δείχνεις αξιοπρεπής και ακμαίος έχοντας φαλάκρα. Είναι δηλαδή ένα χαρακτηριστικό των ηλικιωμένων ή των παρηκμασμένων σωματικά.

Το κάνει συχνά και δεν γνωρίζω αν είναι σκόπιμο ή απλώς αδιαφορεί για την κατάσταση μου και το λέει επειδή έτσι νιώθει. Δεν έχω απαντήσει ποτέ, λόγω ανασφάλειας που αναζωπυρώνεται όταν ακούω τέτοια σχόλια, καθώς κι επειδή πιστεύω ότι αν απαντήσω θα καταταχθώ αυτομάτως στους ανασφαλείς, ψυχολογικά προβλήματικούς λόγω της "ασθένειας" τους.

Δεν ξέρω πως να ξεπεράσω αυτό το πρόβλημα όταν τόσοι άνθρωποι γύρω εκτός από τα media, ακόμη και φίλοι στην περίπτωση μου, δείχνουν τέτοια λατρεία για το πλούσιο μαλλί και απέχθεια για τη φαλάκρα. Τι προτείνετε;

george1520
    Guest
    Συνήθως οι άνθρωποι που έχουν τέτοιο πρόβλημα.. Επιλέγουν να ξυρίσουν το κεφάλι.. Το έχεις σκεφτεί; θεωρείς ότι θα είμαι άσχημο;

Junior Member
    Quote Originally Posted by george1520 View Post
    Συνήθως οι άνθρωποι που έχουν τέτοιο πρόβλημα.. Επιλέγουν να ξυρίσουν το κεφάλι.. Το έχεις σκεφτεί; θεωρείς ότι θα είμαι άσχημο;
    Το έχω σκεφθεί, δυστυχώς όμως το σχήμα του κεφαλιού μου δεν ευνοεί το ξύρισμα. Επειδή το έχω ξαναδιαβάσει αυτό σαν πρόταση, να προλάβω να πως ότι δεν μοιάζω με τον Jason Statham ή τον Bruce Willis αν ξυριστώ. Θεωρώ πως δείχνω λίγο καλύτερα με τα λίγα μαλλιά που απέμειναν στο πάνω μέρος του κεφαλιού.

Αυτό το ζήτημα, το τεχνικό του πράγματος, είναι άλυτο, το έχω αποδεχθεί. Το πρόβλημα που απομένει είναι πως δεν μπορώ να συμβιβαστώ με τις απαιτήσεις της κοινωνίας για το "ωραίο"¨καθώς και με τα σχόλια που γίνονται στις συζητήσεις στο δρόμο, στη δουλειά, online για το θέμα της φαλάκρας και σχεδόν πάντα είναι σε ύφος αρνητικό (πως δηλαδή είναι κακό να χάνεις τα μαλλιά σου).

Δε θα είχα πρόβλημα αν ήταν αποδεκτό κοινωνικά και επιθυμητό σαν εμφάνιση.

george1520
    Guest
    Σχολιάζουν επειδή έχεις φαλάκρα; Υπάρχουν άνθρωποι που σχολιάζουν κάτι τέτοιο; και εσύ τους δίνεις σημασία; ή μήπως επειδή έχεις φαλάκρα, θεωρείς ότι δεν ανήκεις στην κατηγορία του "ωραίου" άρα το βλέπουν και οι άλλοι;

Junior Member
    Περισσότερο το δεύτερο αυτή τη στιγμή.

Υπήρξαν στιγμές παλαιότερα (κυρίως σε απορρίψεις από νεαρές κοπέλες) που είμαι σχεδόν σίγουρος πως η φαλάκρα έπαιξε ρόλο - αν και μόνο μία μου το είπε ευθέως.

Ωστόσο, στο παρόν, παρατηρώ πολλές περιπτώσεις σχολίων σχετικά με το αντιαισθητικό της φαλάκρας, οι οποίες δεν γίνονται για μένα, αλλά γίνονται με την προφανή παρουσία μου (άρα και την αδιαφορία τους για το πρόβλημα μου).

Δηλαδή, αν μπορούσα να το προσδιορίσω βαθύτερα, ίσως με ενοχλούν (εξίσου) τρία πράγματα:

α) το ότι για να θεωρείσαι ωραίος, ειδικά σε ηλικίες κάτω των 50, πρέπει να έχεις πλούσιο, πυκνό μαλλί

β) το ότι η φαλάκρα θεωρείται αντιαισθητική για την κοινωνία κατά συντριπτικό ποσοστό κι ως εκ τούτου αρνητικότατη εξέλιξη για έναν άντρα

γ) η αδιαφορία που δείχνουν οι άλλοι (ακόμα και φίλοι) για το ότι είμαι παρόν και τους ακούω όταν σχολιάζουν αρνητικά την φαλάκρα σε άντρες/για τους άντρες (σαν να είμαι αόρατος)

george1520
    Guest
    Καλημέρα. Δεν θεωρώ την φαλάκρα λόγο για να μην ανήκει κάποιος στους "ωραίους". Αλλά γιατί έχεις ανάγκη να ανήκεις σε αυτή την κατηγορία; Παντρεμένος είσαι άρα δεν ψάχνεις για σύντροφο.
    Όσο για τις συζητήσεις που γίνονται πάνω σε αυτό το κομμάτι, μου κάνει εντύπωση. Δεν θεωρώ το συγκεκριμένο θέμα για να γίνεται οποιαδήποτε συζήτηση. Ίσως να μη γίνεται συχνά αλλά επειδή εσένα σε ενοχλεί να σου φαίνεται.
    Αν σε ενοχλεί η συζήτηση που γίνεται μπροστά σου από φίλους, θα μπορούσες να το αναφέρεις. Ίσως οι ίδιοι να μη ξέρουν ότι σε ενοχλεί.. Δεν χρειάζεται να το κρατάς μέσα σου και να σε τρώει.

Senior Member
    Καλημέρα.
    Θεωρώ ότι όλα είναι θέμα αντίληψης και του πως βλέπεις εσύ τον εαυτό σου.Είναι όπως κάποια 30αρα που θα ήθελε να έχει οικογένεια και βλέπει παντού εγκύους και γυναίκες με παιδιά και από τις ελεύθερες βλέπει πάντα τις "αποτυχημένες" ή κάποιον που δεν αισθάνεται καλά με τη μύτη του και αισθάνεται ότι όλοι τον κοιτάνε στο πρόσωπο και τον κοροϊδεύουν ή κάποιον με πολλά κιλά που θεωρεί ότι η κοινωνία τον απορρίπτει αυτομάτως και δεν έχει πέραση.

Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι ότι δίνεις τόσο βάση στο τι θεωρεί ο καθένας και ιδίως στην εξωτερική εμφάνιση. Δηλαδή ένας άνθρωπος κάποιας ηλικίας με οικογένεια, θεωρώ ότι πλέον τα έχει βρει με τον εαυτό του και δεν τον νοιάζει και τόσο πια αν τον θεωρούν ωραίο. Κοιτάει πιο πολύ κάτω από την επιφάνεια, δεν μένει εκεί.

Senior Member
    Quote Originally Posted by baldman35 View Post
    Δηλαδή, αν μπορούσα να το προσδιορίσω βαθύτερα, ίσως με ενοχλούν (εξίσου) τρία πράγματα:

α) το ότι για να θεωρείσαι ωραίος, ειδικά σε ηλικίες κάτω των 50, πρέπει να έχεις πλούσιο, πυκνό μαλλί

β) το ότι η φαλάκρα θεωρείται αντιαισθητική για την κοινωνία κατά συντριπτικό ποσοστό κι ως εκ τούτου αρνητικότατη εξέλιξη για έναν άντρα

γ) η αδιαφορία που δείχνουν οι άλλοι (ακόμα και φίλοι) για το ότι είμαι παρόν και τους ακούω όταν σχολιάζουν αρνητικά την φαλάκρα σε άντρες/για τους άντρες (σαν να είμαι αόρατος)

Για το α και το β, θα σου πω ότι αυτά δεν είναι απόλυτα, αλλά κι έτσι να είναι, την κοινωνία δεν μπορείς να την αλλάξεις. Το πόσο επηρεάζεσαι εσύ από αυτό μπορείς να αλλάξεις.

Για το γ, υπάρχουν 3 ενδεχόμενα που νομίζω ότι μπορεί να είναι κάπου και συνδιασμός όλων αυτών.
    1) Οι φίλοι σου είναι γαϊδούρια και ενώ ξέρουν ότι κάτι σε ενοχλεί δεν υπολογίζουν τα αισθήματά σου
    2) Επειδή κρύβεις τόσο πολύ την ανασφάλειά σου, θεωρούν ότι έχεις αποδεχτεί τον εαυτό σου και τα σχόλιά τους δεν σε επηρεάζουν
    3) Εκείνη τη στιγμή δεν τους περνάει καν στο μυαλό ότι έχουν έναν φαλακρό στην παρέα, διότι σε βλέπουν σαν τον φίλο τους τον Χ, που είναι ο Χ με τα τάδε θετικά χαρακτηριστικά, όχι ο καραφλός ο Χ. Εσύ κολλάς σε κάτι που δεν το βλέπουν καν!

Senior Member
    Καλημέρα.
    Πιστεύω πως η εξωτερική εμφάνιση είναι θέμα γούστου και το "ωραίο" είναι σχετικό. Ξέρεις.. Ότι σε μένα φαίνεται ωραίο σε σένα μπορεί να φαίνεται άσχημο και πάει λέγοντας.. Μάλλον στον εαυτό σου βλέπεις μόνο αυτό το θέμα με τα μαλλιά (που δεν είναι καν θέμα). Και έχεις την εντύπωση ότι όλοι εστιάζουν εκεί.
    Κοίτα να λογαριασεις πιο πολύ το πως νιώθεις εσύ με τον εαυτό σου και όχι τι λένε οι άλλοι. Έχει τόση πολλή σημασία για σένα το τι σκέφτεται ο καθένας για σένα; και σίγουρα υπάρχουν γύρω άνθρωποι που σε βλέπουν σαν "πακέτο". Εννοώ εμφάνιση και ότι έχεις μέσα σου τα βλέπουν μαζί. Και δεν βλέπουν απλά ένα κεφάλι.

Senior Member
    όταν ένας άνδρας είναι ωραίος, είναι ωραίος, είτε έχει φαλάκρα, είτε έχει κοιλιά. Όταν ένας άνδρας δεν είναι ωραίος, δεν είναι ωραίος είτε έχει πλούσιο μαλλί, είτε γραμμωμένο κορμί. Συνήθως οι άντρες μετά τα 50 με πλούσιο και πυκνό μαλλί έχουν περισσότερο κωμική εμφάνιση.
    'Εχω αρκετούς συμμαθητές από το λύκειο, που 30 χρόνια μετά, στα 45 τους, με μαλλί και ωραίο σώμα και ωραίο πρόσωπο, έμειναν ανύπαντροι.
    Εσύ αντίθετα είσαι παντρεμένος, με γυναίκα και παιδιά. Έχεις κάνει οικογένεια, σε αυτήν πρέπει να εστιάσεις την προσοχή σου, στη γυναίκα σου και στα βλαστάρια σου και όχι στο γεγονός οτι όλες οι γυναίκες δεν πέφτουν κάτω με σπασμούς μόλις περνάς μπροστά τους, οτι η λίστα με τις γκόμενες που κρεβάτωσες είναι μικρή ή οτι οι φίλοι κρέμονται από τα χείλη σου.
    Δεν νομίζω οτι το πρόβλημά σου είναι η φαλάκρα. Έχω και εγώ κάποιον φίλο μου, αληθινά κοντός, και όχι 1,70 που είσαι εσύ, αλλά με πλούσιο μαλλί, που όταν βγαίνουμε για καφέ αρχίζει να κλαψουρίζει για το πόσο άτυχος είναι, κανείς δεν του δίνει σημασία κλπ κλπ, συμπεριφορά που με προσβάλει, επειδή εγώ (και όχι μόνο) του δίνω σημασία, και μου αρέσει να πίνω καφέ μαζί του.
    Έχεις γυναίκα, έχεις παιδιά δικά σου που σε λατρεύουν, που σε κοιτάνε στα μάτια, που κρέμονται από τα λόγια σου, που πέφτουν πάνω σου και σε γεμίζουν αγάπη, είναι τραγικό να σκέφτεσαι τις γκόμενες που θέλεις ακόμα να κουτουπώσεις, σοβαρέψου, σόρρυ.

ΥΓ. είμαι και εγώ φαλακρός αλλά οτι υπάρχει κατηγορία Noorwood πρώτη φορά το ακούω. Ότι ήθελα στη ζωή μου από γκομενοδουλειές το πήρα, (και θα συνεχίσω να το παίρνω, άμα έχω όρεξη) δεκάδες αρχπαχτές, και καριέρα έκανα ως supervisor σε 30 υπαλλήλους, η φαλάκρα δεν αποτέλεσε ποτέ εμπόδιο, όπως και ποτέ δεν απαίτησα να είμαι το κέντρο της προσοχής όλων, να βγαίνω από το σπίτι και να παραλύουν τα πάντα γύρω μου λόγω της ακαταμάχητης παρουσίας μου.

Senior Member
    καλημερα.
    μου κανει εντυπωση που σε ταραζει τοσο το θεμα στην ηλικια σου και με την οικογενειακη σου κατασταση.
    οπως τα λες, αντιμετωπισες το θεμα αυτο ΠΑΡΑ πολυ νεος κι εκει θα καταλαβαινα να δυσαρεστεισαι και να στεσαρεσαι, βλεποντας γυρω σου τοσους αλλους που ακομα κι αν αργοτερα εχασαν μαλλια, στην ηλικια εκεινη, τα ειχαν, οποτε ενοιωθες ακομα πιο μειονεκτικα και μειοψηφικα...
    αλλα ξεπερνωντας την περιοδο εκεινη των πρωτων φλερτ, των πρωτων αποτυχιων στα ερωτικα, βρισκοντας την γυναικα της ζωης σου, κανοντας οικογενεια, γιατι σου προκυπτει τοσο εντονα εκεινη η ανησυχια σε τετοια φαση; θεωρω οτι θα εχεις κανει ανακωχη πλεον με την εμφανιση σου, θα νοιωθεις επιβεβαιωση εφοσον εχεις καλη προσωπικη ζωη, κι ελπιζω και καλη ερωτικη ζωη.
    μηπως εχεις καποια δυσαρεσκεια με την συναισθηματικη σου ζωη και ψαχνεσαι τοσο πολυ; νοιωθεις αποδοχη και θαυμασμο και αγαπη απο την συντροφο σου; ειστε καλα ερωτικα, μαζι; μηπως ψαχνεσαι ερωτικα αλλου και αναρωτιεσαι τι περαση εχεις σαν ανδρας;

ο φιλος σου ειναι πραγματικα αχαρακτηριστος γι αυτα που σχολιαζει με τα μαλλια. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και το σχολιαζει μπροστα σου οχι τυχαια, αλλα για να σε ενοχλησει, εφοσον σου λεει καταμουτρα οτι σε απορριπτει εμφανισιακα.
    δηλαδη, ειναι δυνατον να ειμαι διπλα σε μια παχυσαρκη φιλη και να της λεω "πωωω πως ειναι ετσι οι χοντροι ανθρωποι, σαν βοδια μου φαινονται, μου προκαλουν αηδια";;;;; ειναι δυνατον να πω κατι τετοιο χωρις να θελω να την ενοχλησω; ουτε καθυστερημενος δεν θα το εκανε.
    μαλλον ειναι ενας ανασφαλης τυπος , πιθανα αποτυχημενος σε αλλους τομεις, επαγγελματικα, κοινωνικα, δεν ξερω που αλλου και βρισκει ευχαριστηση στο να σου την βγαινει με το μαλλι του. δλδ... ουτε 12χρονο δνε το κανει, και σιγουρα δεν ειναι καθολου φιλικη ενεργεια να σε προσβαλει ετσι, μπροστα στα μουτρα σου.
    αν στο ξαναπει, πες του "αλλοι δεν εχουν μαλλια, αλλοι δεν χουν μυαλα, ο καθενας με τα προβληματα του σ αυτη τη ζωη"..

ΠΑΝΤΩΣ, τοσο στρες που τραβηξες σε τοσο νεαρη ηλικια, να σου πω, οτι τεχνικα υπαρχουν λυσεις. δεν ειναι μονο το ξυρισμα. εχω φιλο που στα 25 ειχε χασει το μισο του μαλλι. ωραιοτατος ανδρας κατα τα αλλα. εκανε εμφυτευση. εγινε φανταστικο το μαλλι του. ουτε καταλαβαινες οτι του ελειπε ποτε. γιατι δεν ψαχτηκες προς τα εκει αφου το ειχες τοσο καημο;

Junior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    καλημερα.
    μου κανει εντυπωση που σε ταραζει τοσο το θεμα στην ηλικια σου και με την οικογενειακη σου κατασταση.
    οπως τα λες, αντιμετωπισες το θεμα αυτο ΠΑΡΑ πολυ νεος κι εκει θα καταλαβαινα να δυσαρεστεισαι και να στεσαρεσαι, βλεποντας γυρω σου τοσους αλλους που ακομα κι αν αργοτερα εχασαν μαλλια, στην ηλικια εκεινη, τα ειχαν, οποτε ενοιωθες ακομα πιο μειονεκτικα και μειοψηφικα...
    αλλα ξεπερνωντας την περιοδο εκεινη των πρωτων φλερτ, των πρωτων αποτυχιων στα ερωτικα, βρισκοντας την γυναικα της ζωης σου, κανοντας οικογενεια, γιατι σου προκυπτει τοσο εντονα εκεινη η ανησυχια σε τετοια φαση; θεωρω οτι θα εχεις κανει ανακωχη πλεον με την εμφανιση σου, θα νοιωθεις επιβεβαιωση εφοσον εχεις καλη προσωπικη ζωη, κι ελπιζω και καλη ερωτικη ζωη.
    μηπως εχεις καποια δυσαρεσκεια με την συναισθηματικη σου ζωη και ψαχνεσαι τοσο πολυ; νοιωθεις αποδοχη και θαυμασμο και αγαπη απο την συντροφο σου; ειστε καλα ερωτικα, μαζι; μηπως ψαχνεσαι ερωτικα αλλου και αναρωτιεσαι τι περαση εχεις σαν ανδρας;

ο φιλος σου ειναι πραγματικα αχαρακτηριστος γι αυτα που σχολιαζει με τα μαλλια. ΠΡΟΦΑΝΩΣ και το σχολιαζει μπροστα σου οχι τυχαια, αλλα για να σε ενοχλησει, εφοσον σου λεει καταμουτρα οτι σε απορριπτει εμφανισιακα.
    δηλαδη, ειναι δυνατον να ειμαι διπλα σε μια παχυσαρκη φιλη και να της λεω "πωωω πως ειναι ετσι οι χοντροι ανθρωποι, σαν βοδια μου φαινονται, μου προκαλουν αηδια";;;;; ειναι δυνατον να πω κατι τετοιο χωρις να θελω να την ενοχλησω; ουτε καθυστερημενος δεν θα το εκανε.
    μαλλον ειναι ενας ανασφαλης τυπος , πιθανα αποτυχημενος σε αλλους τομεις, επαγγελματικα, κοινωνικα, δεν ξερω που αλλου και βρισκει ευχαριστηση στο να σου την βγαινει με το μαλλι του. δλδ... ουτε 12χρονο δνε το κανει, και σιγουρα δεν ειναι καθολου φιλικη ενεργεια να σε προσβαλει ετσι, μπροστα στα μουτρα σου.
    αν στο ξαναπει, πες του "αλλοι δεν εχουν μαλλια, αλλοι δεν χουν μυαλα, ο καθενας με τα προβληματα του σ αυτη τη ζωη"..

ΠΑΝΤΩΣ, τοσο στρες που τραβηξες σε τοσο νεαρη ηλικια, να σου πω, οτι τεχνικα υπαρχουν λυσεις. δεν ειναι μονο το ξυρισμα. εχω φιλο που στα 25 ειχε χασει το μισο του μαλλι. ωραιοτατος ανδρας κατα τα αλλα. εκανε εμφυτευση. εγινε φανταστικο το μαλλι του. ουτε καταλαβαινες οτι του ελειπε ποτε. γιατι δεν ψαχτηκες προς τα εκει αφου το ειχες τοσο καημο;
    Δεν είναι ότι ψάχνομαι σε κάποιο επίπεδο - είμαι κατασταλαγμένος οικογενειακά και ερωτικά με τη σύζυγο μου. Ισως θα μπορούσε να πει κάποιος πως πρόκειται για κάποια απομεινάρια ματαιοδοξίας, πως κάποτε υπήρξα ωραίος κι εγώ. Το ότι έχεις κατασταλάξει οικογενειακά δε σημαίνει πως το εμφανισιακό μπαίνει εντελώς στην άκρη. Ισως σε μεγαλύτερες ηλικίες, όμως κάποιος στα 30s του δεν διατηρεί κάποιο ενδιαφέρον για την εξωτερική εμφάνιση;

Οσον αφορά την εμφύτευση...κυρίως οικονομικοί λόγοι, καθώς και η αμφιβολία για το αποτέλεσμα, δεν ήθελα να σπαταλήσω χιλιάρικα που δεν είχα για ένα μέτριο αποτέλεσμα. Προτίμησα το δρόμο της αποδοχής και πέτυχα να μειώσω τη σημασία αυτή, όχι όμως 100%. Αυτό προσπαθώ να κάνω τώρα, να δουλέψω λίγο με τον εαυτό μου, ωστέ να πάψει να με απασχολεί οριστικά αυτό το ζήτημα.

Junior Member
    Quote Originally Posted by Remedy View Post
    καλημερα.

Οπως καταλαβαίνεις, αν δεν αντιμετώπιζα τέτοιου είδους σχόλια, ενδεχομένως να είχα ξεχάσει το ότι είμαι φαλακρός και να μη με προβλημάτιζε καθόλου πλέον. Οντως κι εγώ θεωρώ πως δε γίνεται τυχαία...βέβαια για ποιο λόγο ένας φίλος (25 χρόνια τώρα) να συμπεριφέρεται έτσι...άγνωστο.

Senior Member
    Quote Originally Posted by baldman35 View Post
    Οπως καταλαβαίνεις, αν δεν αντιμετώπιζα τέτοιου είδους σχόλια, ενδεχομένως να είχα ξεχάσει το ότι είμαι φαλακρός και να μη με προβλημάτιζε καθόλου πλέον. Οντως κι εγώ θεωρώ πως δε γίνεται τυχαία...βέβαια για ποιο λόγο ένας φίλος (25 χρόνια τώρα) να συμπεριφέρεται έτσι...άγνωστο.
    25 χρονια ειναι πολλα και να τον ακους και να μην απαντας.μου κανει εντυπωση ΚΑΙ αυτο.
    γιατι ρωτας εμας και οχι εκεινον;.
    πες του βρε παιδακι μου οτανσ το ξαναπει με χοντρο τροπο οπως πειγραφεις "καλα ρε μητσο, τοσα χρονια δεν εχεις προσεξει οτι μουλειπουν μαλλια; τι μου τα λες ολα αυτα με την χαλια εμφανιση των φαλακρων; για να μου δηλωσεις οτι με θεωρεις, χαλια; μηπως εισαι λιγο αγενης;"
    κι αν σουα ρχισει τα "οχι, παρεξηγησες, εγω γενικα μιλαω", μην του χαριστεις. πες του "αν μιλας γενικα, αρα μιλας και για μενα. δεν εχεις σκεφτει οτι με προσβαλεις;"
    για την εμφυτευση δεν μου ειπες,, ομως.
    αφου το θεωρεις τοσο μεγαλο σου προβλημα, πως και δεν εκανες εμφυτευση;

Senior Member
    Κοιτα, εγω δεν θα σου χαιδεψω τα αυτια, βεβαια και παιζει μεγαλο ρολο το μαλλι, ειδικα αμα δεν σου ταιριαζει το ξυρισμενο.
    Αλλα δεν ειναι το παν. Το προβλημα το δικο σου ειναι η αυτοπεποιθηση.

Γι αυτη την αραιωση που μιλας εχεις παει ποτε σε δερματολογο?

Page 1 of 5 123 ... LastLast