Results 61 to 75 of 101
-
14-02-2009, 10:40 #61
δυστυχώς δεν είναι όλοι οι γονείς τέλειοι.βάζουν άλλα πράγματα πάνω από τα παιδιά τους οπότε τα παιδιά τι κάνουν;απελπισμένες κινήσεις για να κινήσουν το ενδιαφέρον των γονιών.
τώρα για το ποιος φταίει που οι γονείς δεν στέκονται σωστά απέναντι στα παιδιά είναι άλλο θέμα που θέλει πολύ ανάλυση....
η ταπεινή μου γνώμη....
- 14-02-2009, 11:03 #62
Originally posted by λίτσα
δυστυχώς δεν είναι όλοι οι γονείς τέλειοι.βάζουν άλλα πράγματα πάνω από τα παιδιά τους οπότε τα παιδιά τι κάνουν;απελπισμένες κινήσεις για να κινήσουν το ενδιαφέρον των γονιών.
τώρα για το ποιος φταίει που οι γονείς δεν στέκονται σωστά απέναντι στα παιδιά είναι άλλο θέμα που θέλει πολύ ανάλυση....
η ταπεινή μου γνώμη....
ερχεσαι στα λογια μου.
Οταν λοιπον υπαρχει ελλειμα απο το γονεα ειναι λογικο τα παιδια να κανουν ειλογες που δεν θα ειναι καλυτερες και ενδεχωμενα καποιες φορες να ειναι καταστροφικες.
Γιατι αντε με το χασις θα τα βγαλεις περα, με την πρεζα ομως τι θα κανεις???
14-02-2009, 11:10 #63
για να φτάσει κανείς στην πρέζα νομίζω πως πρέπει να περάσει κάποια άλλα στάδια πρώτα βέβαια δεν είμαι και σίγουρη δεν έφτασα σε αυτό το σημείο.
θέλω να πιστεύω πως οι γονείς στην πλειοψηφία θα καταλάβουν κάποιο από αυτά τα στάδια και θα κινηθούν εγκαίρως αν δεν γίνει αυτό αλλοίμονο στο παιδί που έχει τέτοιους γονείς.....
14-02-2009, 11:29 #64
κοιτα, τοσα παιδια που φτασανε στη πρεζα δεν φτασανε τυχαια αλλα απο μια σειρα γεγονότων.
Ναι συνηθως αρχισαν απο χασις, απο περιεργεια, απο επίδειξη και οτι αλλο.
Ειμαι σιγουρος ομως οτι οταν ηταν στην κρισιμη φαση να μεταπηδησουν απο το χασις στην πρεζα (αναζητωντας καλυτερο ταξιδι) δεν ειχαν τις γνωσεις ακριβως γιατι πραγμα μιλουσαν.
Εγω δεν ενημερωθηκα ποτε απο τους γονεις μου για ολα αυτα.
Λαθος τους θα μπορουσα να ειχα γινει πρεζονι αν οι παρεες κλπ κλπ.
Δεν ετυχαν παρεες, αν θες διαβασα μονος μου αρκετα η σταθηκα τυχερος.
Το να μεγαλωνεις ομως ενα παιδι, δεν πρεπει να αφηνεται στη τυχη
Οποτε γονεις που ετυχε δυστυχως το παιδι τους να γινει πρεζονι να μην ψαχνουν πολυ μακρια να βρουν το γιατι, η απαντηση ειναι ηδη μεσα τους.
15-02-2009, 14:31 #65
αν τυχόν αναρωτιόντουσαν γιατί το παιδί έφτασε σε τέτοιο σημείο σημαίνει πως μέσα τους έχουν ένα ίχνος ενδιαφέροντος δυστυχώς όμως στις περισσότερες περιπτώσεις δεν αναρωτιούνται παρά ρίχνουν τις ευθύνες σε εξωτερικούς παράγοντες ή ακόμα και στο ίδιο το παιδί.τους εαυτούς τους,τους αφήνουν αλώβητους γιατί φοβούνται να αντικρίσουν την αλήθεια.πως αυτοί είναι οι μόνοι υπαίτιοι.
υπάρχουν όμως και οι άλλες περιπτώσεις που οι γονείς δεν έχουν πραγματικά κανένα μερίδιο ευθύνης και την μόνη ευθύνη την έχει ο χρήστης.θα μου πεις και στις δύο περιπτώσεις το αποτέλεσμα είναι το ίδιο,ένας άνθρωπος καταστρέφεται.
άλλο όμως να σε σπρώχνουν κατά κάποιο τρόπο να κάνεις κάτι τέτοιο και άλλο να το επιλέγεις εσύ.η ταπεινή μου γνώμη ίσως και λανθασμένη....;)
16-02-2009, 11:18 #66
Μαλλον ολα πρεπει να πηγαινουν καλα.
Ναι μιλησα με το παιδι και την Παρασκευη και εχθες. Οχι κηρυγμα. Απλα τα λεγαμε για τις εμπειριες μας ο καθενας χαλαρα.
Ελπιζω να μην υπαρξει προβλημα. Απ\'οτι μου ειπε προτιμαει να πινει κανα ποτακι παραπανω παρα το μπαφο. Δεν καπνιζει κιολας και ισως δεν του αρεσε η εμπειρια.
Οσον αφορα τις κακες παρεες:
Να σας πω οτι, οπως εγω μπορει να θεωρω ενα αλλο παιδι κακη παρεα για το παιδι μου, ετσι και ενας αλλος γονιος μπορει να θεωρει κακη επιρροη το δικο μου παιδι.
Γι\'αυτο δεν θεωρω λυση την απομακρυνση των φιλων του για να μην παρασυρθει.Αντιθετως. Εαν ενας φιλος του εχει μπλεξει να τον αφησουμε στην τυχη του; να ζητησω απο το παιδι μου να τον απομονωσει απο παρεα; Τοτε τι σοι φιλοι ειναι. Οχι, εγω να σταθω στο παιδι μου και αυτος στο φιλαρακι του.
Ετσι το βλεπω.
Αν παλι δεν διορθωθει και το αλλο παιδι, ειναι δικο τους θεμα εαν θα συνεχισουν την παρεα. Δεν νομιζω οτι πρεπει να αποφασισουμε εμεις οι γονεις γι\'αυτο.
Εαν τα \"προστατευουμε\" μια ζωη τοτε τι ειδους πρωτοβουλιες θα αναπτυξουν οταν θα βρεθουν μονα τους, τι αισθημα ευθυνης θα αποκτησουν;
ΚΑΙ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΜΟΝΑ ΤΟΥΣ ΑΡΓΑ Ή ΓΡΗΓΟΡΑ
16-02-2009, 11:35 #67
Originally posted by boubourina
Πριν απο 2- εβδομαδες περιπου μαθαμε απο εγκυρη πηγη οτι ο μεγαλος γιος κανει συχνα πυκνα μπαφο με τους φιλους του.
Πολύ περιστασιακή χρήση ή δοκιμή δε νομίζω ότι είναι πρόβλημα.
Πάντως είναι πολύ ωραίο boubourina που το συζητήσατε ανοιχτα κ οι απόψεις σου περί προτωβουλιών επίσης.
16-02-2009, 11:46 #68
Η πηγη ειναι εγκυροτατη. Εκ των εσω!!!
16-02-2009, 12:03 #69
Απ\'οτι μου ειπε προτιμαει να πινει κανα ποτακι παραπανω παρα το μπαφο.
Ελπίζω να κάνω λάθος.....[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
16-02-2009, 12:14 #70
Η πηγη ειναι εγκυροτατη. Εκ των εσω!!!
Έκανες όμως το πρώτο βήμα πολύ πετυχημένα,αφού σου είπε έστω κάποια πράγματα.
16-02-2009, 12:16 #71
Originally posted by sabb
Τι είναι πάλι τούτο ? Τι πάει να πει ένα ποτηράκι παραπάνω αντί να καπνίζει τον μπάφο ? Αν σαν νέος πίνει όσο πρέπει με τις παρέες του, γιατί θα πρέπει να αντικαταστήσει την έλλειψη του χασίς με υποκατάστατο περισσότερο αλκοόλ ? Φαντάζομαι, γνωρίζεις φίλη μου Μπουμπουρίνα πως ο χρόνιος αλκοολισμός είναι κατά πολύ χειρότερος από την χρόνια χρήση χασίς - όταν αυτή είναι ελεγχόμενη και δεν μεταλλάσεται σε χρήση άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών (πρέζα). Δεν νομίζω πως είναι εφησυχαστική μια τέτοια δήλωση του, και κατ\' εμέ κρύβει ένα βαθύτερο υπόβαθρο ανάγκης του ατόμου για εξάρτηση του από εθιστικές ουσίες.....
Ελπίζω να κάνω λάθος.....
Δεν μιλαμε για υπερβολες. Αλλωστε το παιδι μενει μαζι μας σχεδον ολη την εβδομαδα. Σπανια τον ειδα να γυρναει μεθυσμενος και ακομα πιο σπανια μου ζηταει παυσιπονο για hang-over.
Μα καλα! Ποσο εντονα εχετε ζησει στα νιατα σας!!
Εγω δεν βλεπω τιποτα το τρομερο!
Η επικονωνια οπως προειπαν πολλοι των συνομιλητων ειναι το απαν.
Ας κανει και καμμια τρελα να\'χει να θυμαται οταν θα γινει πουρο και εφησυχασμενος σαν εμας!
16-02-2009, 12:48 #72
Originally posted by sabb
Τι είναι πάλι τούτο ? Τι πάει να πει ένα ποτηράκι παραπάνω αντί να καπνίζει τον μπάφο ? Αν σαν νέος πίνει όσο πρέπει με τις παρέες του, γιατί θα πρέπει να αντικαταστήσει την έλλειψη του χασίς με υποκατάστατο περισσότερο αλκοόλ ? Φαντάζομαι, γνωρίζεις φίλη μου Μπουμπουρίνα πως ο χρόνιος αλκοολισμός είναι κατά πολύ χειρότερος από την χρόνια χρήση χασίς - όταν αυτή είναι ελεγχόμενη και δεν μεταλλάσεται σε χρήση άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών (πρέζα). Δεν νομίζω πως είναι εφησυχαστική μια τέτοια δήλωση του, και κατ\' εμέ κρύβει ένα βαθύτερο υπόβαθρο ανάγκης του ατόμου για εξάρτηση του από εθιστικές ουσίες.....
Ελπίζω να κάνω λάθος.....
Δεν μιλαμε για υπερβολες. Αλλωστε το παιδι μενει μαζι μας σχεδον ολη την εβδομαδα. Σπανια τον ειδα να γυρναει μεθυσμενος και ακομα πιο σπανια μου ζηταει παυσιπονο για hang-over.
Μα καλα! Ποσο εντονα εχετε ζησει στα νιατα σας!!
Εγω δεν βλεπω τιποτα το τρομερο!
Η επικονωνια οπως προειπαν πολλοι των συνομιλητων ειναι το απαν.
Ας κανει και καμμια τρελα να\'χει να θυμαται οταν θα γινει πουρο και εφησυχασμενος σαν εμας!
Όσο για το τι ζήσαν όλοι οι άλλοι όσο ήταν νέοι, δεν σημαίνει πως θα πρέπει να αυτοαναιρούν την όποια σοφία διαθέτουν σήμερα για να προλαμβάνουν κάποια πράγματα που ίσως δεν βγουν σε καλό. Έχω πιεί \"θάλασσες\" στη ζωή μου κι έχω καπνίσει ντουμάνια και ντουμάνια και η αυτοσυγκρότηση μου μου επιτρέπει να είμαι σήμερα ακόμη ζωντανός..Απέχει πολύ λίγο όμως - ανάλογα με το πως αντιμετωπίζει ο καθένας τα βιώματα του- ο γκρεμός από τον κάμπο ..
Και πάλι συγγνώμη που φάνηκα τόσο old fashioned να ενδιαφέρομαι για κάτι που για σένα είναι τόσο φυσιολογικό...[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
16-02-2009, 13:18 #73
ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΣ!!
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΝΟΥΘΕΤΗΣΟΥΝΕ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΤΕ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΜΕ.
ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΓΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.
ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΑΞΙΟ ΓΟΝΙΟ!
ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ.
Αλλωστε :...........η μητερα της ηλιθιότητας είναι πάντα έγκυος
ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΝΩΜΗ
16-02-2009, 16:15 #74
ΜΗΝ ΜΕ ΠΑΡΕΞΗΓΕΙΣ!!
ΑΝ ΕΧΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ ΘΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΤΙ ΔΙΑΡΚΩΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΝΟΥΘΕΤΗΣΟΥΝΕ ΟΠΩΣ ΑΚΡΙΒΩΣ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΜΑΣ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΤΕ ΙΔΕΕΣ ΤΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑΥΤΟΧΡΟΝΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΜΑΤΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΕΚΜΟΝΤΕΡΝΙΣΤΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΑ ΠΛΗΣΙΑΣΟΥΜΕ.
ΑΝ ΗΞΕΡΑ ΤΗΝ ΣΩΣΤΗ ΣΥΝΤΑΓΗ ΘΑ ΣΤΗΝ ΕΛΕΓΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΕΓΩ ΠΙΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΩΣΤΟ.
ΑΝ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΠΑΙΔΙΑ, ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΗ ΟΤΙ ΤΑ ΣΑΡΑΝΤΑ ΚΥΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕΣ ΘΑ ΣΕ ΚΑΝΟΥΝ ΑΞΙΟ ΓΟΝΙΟ!
ΠΡΟΣΠΑΘΩ ΟΜΩΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ.
Αλλωστε :...........η μητερα της ηλιθιότητας είναι πάντα έγκυος
ΣΟΥ ΖΗΤΩ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΣΥΓΝΩΜΗ
Τα παιδιά θέλουν προσοχή και ίσως κάποιες λεπτομέρειες που δεν τις είχαμε προσέξει πριν, κάνουν τη διαφορά στο αν θα αντιμετωπίσουμε ή οχι προβλήματα στην ανατροφή τους, στο μεγάλωμα τους, στο όριο της αυτονόμησης τους
Ξέρεις, αν συμβαίνει κάτι στα παιδιά, οι πρώτοι υπαίτιοι για το τι τους συμβαίνει είμαστε εμείς οι ίδιοι.
Αν μπορέσουμε να αντέξουμε την αυτοκριτική μας, θα έχουμε κερδίσει και το στοίχημα για την ανατροφή των παιδιών μας..
Νάσαι καλά και καλό κουράγιο.[B][I]Human, is nothing else but two dates engraved upon a tombstone...[/I][/B]
16-02-2009, 18:57 #75
boubourina μου κ γω έχω ζήσει έντονα κ ζω ακόμα αν τύχει, έχω κάνει πολύ ακραία πράγματα κατα καιρούς κ ας μη μιλήσουμε για ποτό..πέρασα κ απ\'αυτό το στάδιο.
Την κατάσταση την ξέρεις καλύτερα εσύ,αλλά όταν διάβασα συχνά-πυκνά(υπέθεσα σε καθημερινή βάση κ 2-3 τσιγάρα τουλάχιστον)κ αυτό είμαι σίγουρη πως είναι κακό κ τα όρια είναι πολύ λεπτά.
Πάντως όπως κ να\'χει η επικοινωνία κ οι συζητήσεις είναι το παν για το οτιδήποτε,ακόμα απλά κ για μια καλή σχέση.
Είναι αξιέπαινο το ενδιαφέρον κ η προσπάθεια να καταλάβεις το γιο σας...εύχομαι να πάνε όλα καλά κ να μην υπάρχει όντος πρόβλημα.
Εργασιακός εκφοβισμός και κακοποίηση
30-07-2025, 09:56 in Κακοποίηση