Results 46 to 60 of 101
-
13-02-2009, 13:30 #46
Την ημερα που αρραβωνιαστηκαμε, ο μικρος ειχε παει στη γιαγια και εκλαιγε ολη μερα.Εγω ηθελα να ανοιξει η γη και να με καταπιει, ο αντρας μου με ειχε αφησει μονη εκεινη την ημερα με τα παιδια και η μικρη προσπαθουσε να καθησυχασει εμενα οτι θα του περασει του αδελφου της και ταυτοχρονα παρηγορουσε τον αδελφο της. Οταν εμεινα εγκυος ο μικρος το ειδε παλι αρνητικα και ειπε τοτε οτι ειναι ρεζιλικια να εχει ο πατερας του μεγαλα παιδια και να κανει και ενα μωρο στα 50. Για να το ξεπερασουμε περασα μια εγκυμοσυνη σαν να μην ετρεχε τιποτα. Δεν εδινα καμμια σημασια σε οτι θα επρεπε να κανω σαν εγκυο, ξεκουραση, χαλρωση, να μην σηκωνω βαρη κλπ. Τοτε ο μικρος αλλαξε και ενιωσε οτι αφου εγω δεν προστατευα τον εαυτο μου επρεπε να με προστατεψει αυτος. Αρχισε να μου αρπαζει πραγματα απο τα χερια γιατι ηταν βαρια, να μου απλωνει τα ρουχα για μην σηκωσω την λεκανη, μεχρι που γεννησα και ερχοταν καθε μερα στο μαιευτηριο και λατρεψε τον μπεμπη απο την πρωτη στιγμη.
το παραπανω κειμενο το πηρα απο το αλλο θεμα μου για να μην τα ξαναγραφω.
Σαν παρατηρητης θα ελεγα οτι αυτο το παιδι εχει δωσει καποιες ερμηνειες στο υποσυνειδητο του για οσα του εχουν συμβει που δεν ειναι και πολυ καλες.
1.) Καλή ειναι η νεα συζυγος του μπαμπα αλλα οσο και αν την συμπαθουμε, δεν παυει να ειναι αυτη που εξαιτιας τηςειδαμε το χειροτερο προσωπο τησ μαμας μας. Αν δεν υπηρχε αυτη δεν θα χρειαζοταν η μαμα να βρει αλλον και να μας παρατησει.
2) γιατι η μαμα δεν μπορουσε να φερεται σαν την νεα συζυγο και να μην χωρισει με τον μπαμπα.
3) ο μπαμπας μας πηρε επειδη μας παρατησε η μαμα. Δεν ειχε αλλη επιλογη. Ισως αν ειχε να μην μας επαιρνε.
4) γιατι δειχνει περισσοτερο ενδιαφερον η μπιμπι απο τον μπαμπα μας για εμας. Εαν η μπιμπι δεν υπηρχε δεν θα ειχαμε κανεναν;
5)Κουμαντο στο σπιτι μας κανει η μπιμπι. Εμεις την μπιμπι δεν την εχουμε τιποτα, δεν ειναι μανα μας, αρα δεν νιωθουμε το σπιτι δικο μας.
6.) Για αυτους ειμαστε εμποδιο στο να ζησουν το γαμο τους.
7.) Δεν βλεπω την ωρα να ανεξαρτητοποιηθω και να μην χρειαζεται πια να τους βλεπω .Κανεναν τους.
Αυτες πιστευω οτι ειναι οι σκεψεις του αγοριου και ο υπνος των 12-14 ωρων την ημερα δικαιολογει το γεγονος οτι ξυπναει μονο οταν ειναι να βγει εξω. Θεωρει οτι δεν ανηκει μαζι μας και δεν εχει υποχρεωση να μας βλεπει αν δεν ειναι απαραιτητο.
ΕΓΡΑΨΑ ΠΟΛΛΑ Ε;
- 13-02-2009, 13:36 #47
όλες αυτές οι σκέψεις είναι οι αρνητικές που πιστεύεις πως κάνει.είσαι σίγουρη πως δεν υπάρχουν και οι θετικές;και αν δεν υπάρχουν εφόσον τον καταλαβαίνεις τόσο πολύ και μπράβο σου για αυτό γιατί δεν αλλάζεις τα αρνητικά με θετικά στοιχεία;είμαι σίγουρη ότι μπορείς να τον προσεγγίσεις και να το κάνεις...
13-02-2009, 13:39 #48
όλα αυτά που πιστεύεις πως λέει, μπορείς να τα συζητήσεις μαζί του..είναι στην ηλικία που μπορεί να καταλάβει...δεν είναι 4 χρονών...εγω νομίζω πως πρέπει να κάτσετε οι δυό σας και να τα πείτε..θα είναι καλυτερο για σας, ούτως ή άλλως κια το θέμα με το τρύφιλλο να μην είχε προκύψει...θα σας κάνει καλό...μπορέις να τον πλησιάσεις..και την καλοσύνη έχεις και πολύ αγάπη έχεις,καλη θέληση, νοιάξιμο...αρα...γνώμη μου να πείτε δυο πραγματάκια μόνοι σας..
δες το U2u
13-02-2009, 14:08 #49
Αγαπητή μπουρμπουρίνα...
Η αλήθεια είναι πως η χρήση χασίς επιδρά στον καθένα διαφορετικά. Άλλοι δοκιμάσαμε πιτσιρίκια και μας έμεινε σαν εμπειρία αλλά πήγαμε παρακάτω και άλλοι κόλλησαν για πάντα με δυστυχώς άσχημες καταλήξεις.
Σίγουρα δεν μπορείς να ξέρεις σε τι φάση είναι το παιδί και αν κινδυνεύει πραγματικά από αυτό ή απλά περνάει μια φάση.
Ενδιαφέρεται για τη σχολή του; Είναι εντάξει απέναντι στις υποχρεώσεις του; Είναι σημαντικά αυτά τα ερωτήματα για να μάθεις σε ποια φάση περίπου βρίκσεται.
Μήπως να έπαιρνες κάποια βιβλία που θα σε βοηθήσουν τόσο στο να μάθεις τι είδους ουσία είναι αυτή όσο και να σε βοηθήσουν να του φερθείς ανάλογα?
Επίσης, διαβάζοντας ότι γράφεις για τον άντρα σου τον περιγράφεις ως αόρατο. Μήπως η δική σου συμπεριφορά τον έχει οδηγήσει εκεί? Μοιάζει σα να προσπαθείς να πάρεις τα ηνία στη ζωή όλων, μην αφήνοντας καμία ευθύνη πάνω του. Είσαι σίγουρη πως κάνεις το σωστό για εκείνον, για σένα και τα παιδιά?
13-02-2009, 14:09 #50
καταρχας να σας πω την αμεση αντιδραση μας.
Ο αντρας μου ειχε την αποψη να κανει ντου ενα βραδυ στο σπιτι που συναντιουνται και να τους πιασει στα πρασα.
Εγω δεν συμφωνουσα λογω του οτι ειχα συγκατοικο χρηστρια της ταξεως των 6-8 τριφυλλων την ημερα και λιγο πολυ ξερω πως το βλεπουν.Και επιπλεον ηταν φιλη μου και η λυση θα ηταν να την παρατησω και να φυγω αλλα σκεφτομουν οτι αν φυγω και εγω τοτε οι παρεες της θα ηταν αλλοι χρηστες και θα την εχανα τελειως.
Μαλλον θα καταληγαμε εχθροι ολης της παρεας.
Του ειπα λοιπον να πει ενα ψεμα.
Εχουμε (λογω προτερου βιου) επαφες με την αστυνομια.
Του ειπε λοιπον ο αντρας μου το εξης:
Οτι ενας φιλος αστυνομικος του σφυριξε οτι η παρεα του γιου την κανει και συγκεκριμενα ενας πιτσιρικας της παρεας. ( που ειναι και ο κολλητος του γιου). Ο μικρος δεν απαντησε.
Ο αντρας μου λοιπν του ειπε να ειδοποιησει τον φιλο του οτι τον εχουν στα υποψη και να τον προστατεψει αφου ειναι κολλητος του να μην μπλεξει το παιδι τζαμπα και αδικα. Του ειπε επισης να του το πει με τροπο για να μην τον πληγωσει.
Δεν καναμε καμμια νυξη για να ξεκοψει απο τον φιλο του κλπ. αλλα οτι τωρα πρεπει να αποδειξει την φιλια του και να τον βοηθησει να ξεκοψει μην μπλεξει με κανα ντου της αστυνομιας.
Οδικος μας τρομαξε οταν τα ακουσε αλλα δεν ξερω τι εχει κανει για αυτο.
13-02-2009, 14:17 #51
ρε συ sister τι είσαστε παιδί μου της ΕΚΑΜ?!! με ηρεμία και κουβέντα όλα θα λυθούν, δημιουργώντας του φόβο δεν θα βγει τίποτα...εγω στο ξαναλέω να τον πιάσεις όμορφα και ωραία και να κάνετε μια κουβέντα....
13-02-2009, 14:36 #52
Μην τρελαίνεις τον μικρό με ιστορίες με την αστυνομία. Πες του καθαρά ότι το ξέρεις και η συζήτηση χωρίς υστερίες θα βοηθήσει...
13-02-2009, 14:49 #53
Originally posted by YDROXOOS
Μην τρελαίνεις τον μικρό με ιστορίες με την αστυνομία. Πες του καθαρά ότι το ξέρεις και η συζήτηση χωρίς υστερίες θα βοηθήσει...
Δευτερον θεωρησαμε οτι επρεπε να πουμε κατι που θα εφτανε και στα αυτια του φιλου του και θα το ξεκοβε γιατι το αλλο παιδακι δεν ζει ουτε με μανα ουτε με πατερα αλλα με παππου και γιαγια, πονεμενη ιστορια και αυτος.
Δηλαδη το:
παιδακι μου μην κανεις τσιγαριλικια γιατι θα σε καταστρεψουν και μπορει να την πεσεις και στα βαρια....
θα βοηθουσε περισσοτερο.
Το οτι δεν αλλαξαμε τιποτα απενταντι του οσον αφορα την εμπιστοσυνη που του δειχνουμε ειναι υστερια;
13-02-2009, 15:01 #54
μπιμπι μου πατ πατ..που λεει και ο κρίνος...δεν είπε κανεις ότι κάνετε υστερίες...εντάξει..τώρα εδω που τα λεμε και το θέμαμε την αστυνομία..πολύ επιθεωωρητης Κλουζω....ο φόβος που θα δημιουργήθει στον παιδί και στην υπόλοιπη παρέα δεν νομίζω να βοηθήσει σε κάτι...μίλα μαζί του, συμβούλεψε το, ίσως να μην σε ακούσει αρχικά...σίγουρα όμως θα το σκεφτεί και θα πράξει το σωστό...
13-02-2009, 15:11 #55
ναι ρε διοδιον, δικιο εχεις αλλα να σου πω την αληθεια. Οταν το εμαθα δεν ξαφνιαστηκα.
Ηδη μεσα απο το αλλο θεμα ειχα εκφρασει τους φοβους μου γι\'αυτο και πηγα στην ψυχολογο.
Το θεμα ειναι οτι το παιδι οπως σας το περιεγραψα εχει μια ταση απομονωσης και περιθωριοποιησης και με τρομαζε ανεκαθεν αυτο.
Οι φιλοι που διαλεγει ειναι στην ιδια φαση με αυτον, ολιγον προβληματικοι, ολιγον καταθλιπτικοι, δεν ειναι τα παιδια που χαιρονται τη ζωη με την εννοια που το εννοουμε εμεις, παρεα, μπαρακι, ποτο, κεφι, φλερτ.
Το ριχνουν στο σπιτι, ιντερνετ, ποτο, μαυρο.
Η μοναξια που νιωθουν μεσα σε ετεροκλιτες οικογενειες τα οδηγει και σε μοναχικους βιους και στις αλλες φασεις της ζωης τους.
Εαν η μικρη μου ελεγε οτι δοκιμασε χασις, δεν θα προβληματιζομουνα γιατι ειναι παιδι που αγαπαει τον εαυτο της και χαιρεται την ζωη.Θ την εβρισκε την ακρη. Ειναι survivor ρεαλιστρια.
13-02-2009, 15:14 #56
Originally posted by nature
Επειδή έχω βαρεθεί όλα τα θέματα να καταλήγουν στο στερεότυπο:
1) περισσότερη επικοινωνία με τον εκάστοτε...
2) επισκεφτείτε έναν ειδικό
και πιστεύω ότι μία από τις χρησιμότητες των φόρουμς είναι η διακίνηση διαφορετικών ιδεών, ώστε να ανοίγει ο ορίζοντας του καθένα μας, να σου πω 2 διαφορετικές ιδέες που μου ήρθαν και ελπίζω στο τέλος να μαζευτούν πολλές και από τους άλλους.
1) Πηγαίνετε ένα βραδάκι βόλτα στην οδό Μενάνδρου και στη πλατεία Θεάτρου.
Αυτά που θα αντικρύσετε, θα σας κόψουν την ανάσα.....
Και χωρίς δασκαλίστικο ύφος.
Εσείς ..cool.
Είναι σίγουρο ότι το παιδί (που δεν μας είπες τελικά πόσο χρονών είναι) ...θα σας βομβαρδίσει με ερωτήσεις.
2) Κάπως πιο προχω.... Ζητήστε του λίγο μπάφο. Και την άλλη μέρα κι άλλο. Και πάλι.... Αντιστρέψτε τους ρόλους. Δύσκολο, αλλά ενδιαφέρον...
Παραγματι εχω περασει προσφατα απο την πλατεια Θεατρου και εκανα 3 βραδια να κοιμηθω. Εβλεπα ολα αυτα τα παιδια μπροστα μου σαν φαντασματα.
Χριστε μου τι γινεται διπλα μας και εμεις απλα προσπερναμε, και θελουμε να λεγομαστε και Χριστιανοι.
13-02-2009, 18:39 #57
Και εγω θελω να σου πω να μην ανησυχεις,αφ ενος ειναι σε μια ηλικια που λιγο η πολυ εχει διαμορφωσει τον χαρακτηρα του και την προσωπικοτητα του και αφ ετερου μαυρο κανει so what? Καλο ειναι βεβαια να το ψαξεις τι κενα του γεμιζει χωρις ενοχες για διαζυγια χωρισμους και αλλα τετοια Δεν διαβασα ομως πως το εμαθες και για πιον λογο στο ειπε αυτος που στο ειπε,μηπως δεν ειναι μονο μαυρο?Απ οσο διαβασα εχεις και εσυ μια εικονα για το τι σημαινει χασις καλα θα κανεις να του το απομυθοποιησεις
14-02-2009, 00:10 #58
συγνωμη για το θαρρος...
Ειμαι 25 χρονων και κανω και εγω χρηση χορτου,οχι τοσο συχνη πλεον και οχι για τους λογους που το ξεκινησα.
Θα ηθελα να σου δωσω καποιες<<συμβουλες>> σχετικα με το ολο θεμα,βασικα περισσοτερο διαπιστωσεις.
Για αρχη στην πραγματικοτητα κανενας φιλος δεν μπορει να σε παρασυρει αν δεν θες ο ιδιος να παρασυρθεις.Μη μπεις στο τρυπακι να σκεφτεσαι για ασχημες παρεες.
Αν το ιδιο το παιδι δεν εχει αρκετα ισχυρη προσωπικοτητα μαλλον φταιει η διαπαιδαγωγηση που εχει,χωρις παρεξηγηση και οχι το οτι οι αλλοι εχουν πιο ισχυρη.
Βρες οντως τους λογους που το κανει,αν και θα ειναι δυσκολο να στους πει,για να μπορεσεις να δεις κατα ποσο θα συνεχηστει και μετα την εφηβεια και να μπορεσετε να βρειτε διαφορετικες διεξοδους,αν και πρεπει να τις βρει μονος του.
αν κανει μονο χρηση χασισ και παραμεινει εκι ε ενταξει δεν ειναι τοσο ντρομερο,και δεν το λεω επειδη κανω,αλλα για σκεψου ολλαδια,Αρχαια Ελλαδα,Θιβετ και αλλα πολλα παραδειγματα.
14-02-2009, 09:28 #59
καλημέρα...
αγαπητέ distance δυστυχώς οι παρέες παίζουν τον κυρίαρχο λόγο σε τέτοιες περιπτώσεις.
θα μου πεις τις παρέες εσύ τις διαλέγεις, ίσως εκεί να φταίει αυτό που είπες, η όχι και τόσο ισχυρή προσωπικότητα.έτσι προσπαθείς να πιαστείς από ανθρώπους που πιστεύεις πως είναι πιο δυνατοί και πιο\"μάγκες\" από εσένα και προσπαθείς να τους μοιάσεις κάνοντας ότι κάνουν ακόμα και μαύρο.προσπαθείς να γίνεις και εσύ το επίκεντρο της παρέας κάνοντας ακόμα και πράγματα για τα οποία υπό άλλες συνθήκες δεν θα συμφωνούσες, αλλά έχεις μπει σε αυτό το τρυπάκι και δεν μπορείς να κάνεις πίσω.όχι τόσο επειδή δεν θέλεις αλλά επειδή δεν μπορείς.
έτσι βρίσκεις έναν τρόπο για να τραβήξεις την προσοχή όχι τόσο της παρέας(στο κάτω κάτω δεν σου είναι και τίποτα)όσο των δικών σου ανθρώπων γιατί την δική τους προσοχή χρειάζεσαι και ζητάς.
συμφωνώ πως το να κάνεις ένα τρίφυλλο στο τόσο δεν πειράζει αρκεί να ξέρεις γιατί το κάνεις, αυτό έχει σημασία.....
προσωπικές εμπειρίες......
να είσαι καλά τώρα και για πάντα..
14-02-2009, 10:06 #60
Originally posted by λίτσα
έτσι βρίσκεις έναν τρόπο για να τραβήξεις την προσοχή όχι τόσο της παρέας(στο κάτω κάτω δεν σου είναι και τίποτα)όσο των δικών σου ανθρώπων γιατί την δική τους προσοχή χρειάζεσαι και ζητάς.
ποιος ο λογος να πρεπει το παιδι να κανει κατι για να τραβηξει την προσοχη των γονιων του και να μην δινουν την προσοχη που χρειαζεται το παιδι απο μονοι τους οι γονεις??
Can Zopiclone Really Help You Sleep Better Tonight?
30-07-2025, 14:13 in Stress, Αγχος, Φόβος, Γενικευμένη Αγχώδης Διαταραχή